Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

0 άνθρωπος των Rothschild στην Ελλάδα υποψήφιος με τον Καμμένο.

Χέρι-Χέρι οι “ανεξάρτητοι” με τον αντιπρόσωπο της τράπεζας των Rothschild στην Ελλάδα – Στην φωτογραφία ο “ανεξάρτητος” Πάνος(που θα… πολεμήσει τους τοκογλύφους!!!) με τον Ίωνα Στεριώτη της γαλλικής Τράπεζας Rothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE)

Ο γνωστός οικονομολόγος κ. Ίων Στεριώτης θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νεοσύστατο κόμμα Καμμένου στην Α΄ Αθηνών με βάση τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και μπήκαν σε διαβούλευση στη σελίδα του κ. Καμμένου στο facebook. Ο κύριος Στεριώτης δεν είναι όποιος κι όποιος όμως… Είναι ο άνθρωπος που έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό κι έχει διατυπώσει πρόσφατα θέσεις και αναλύσεις που γεννούν πολλά ερωτηματικά τόσο για τον ίδιο όσο και για τις προθέσεις του κόμματός του . Τι κρύβεται πίσω από τα φλογερά πατριωτικά αντιμνημονιακά κηρύγματα του υπερπατριώτη Καμμένου ;
Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για το στέλεχος των Α.Ε. Είναι κατά δήλωσή του ο άνθρωπος που Εγκατέστησε στην Ελλάδα και διηύθυνε επί 2 χρόνια το Γραφείο Αντιπροσωπείας της γαλλικής Τράπεζας Rothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE). http://www.steriotis.eu/index.htm 

Γιαντσιος ιωαννης
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΟΥΡΙΤΑ

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Η ΚΟΥΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ. ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ 7 ΕΚ. ΕΥΡΩ  ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ  ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ... ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ).
 
 ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ ΕΙΧΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΧΥΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ. 
 
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ... ΑΦΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ...
 ΜΑΤΑΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥΝ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
 
ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 8/4/2012 11:00πμ, στον φιλόξενο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων, οι Πρόσκοποι Κατερίνης διοργανώνουν τουρνουά Μπάσκετ 4Χ4.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ώρα της Γης» σήμερα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Ώρα της Γης» στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον.

Από τις 8.30 απόψε το βράδυ και για μία ώρα, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «WWF» Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή ζητώντας από τους πολίτες να συμπληρώσουν το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» και καλώντας τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2012/03/blog-post_4546.html#ixzz1qgejoH3T
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008: Πόσους ορειβατικούς Μαραθωνίους αντέχει ο Όλυμπος;

Τα τελευταία χρόνια, σε πολλά βουνά της Ελλάδας διεξάγονται αγώνες ορεινού τρεξίματος, στους οποίους συμμετέχουν εκατοντάδες δρομείς. Στον Όλυμπο διεξάγεται από το 1986 ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, ενώ από το 2004 ο Olympus Marathon. 

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι έχουν αναγγελθεί και προετοιμάζονται δύο ακόμη μαραθώνιοι στον Όλυμπο: ο Olympus Mythical Trail (100 χλμ) στις 07-07-2012 και o Όλυμπος Φαέθων Μarathon (40 χλμ) στις 29-07-2012. Αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι αγώνες έχουν πάρει άδεια διεξαγωγής από κάποιο αρμόδιο φορέα. 

Άραγε πόσους μαραθώνιους αντέχει ο Όλυμπος; 

Γίνεται φανερό ότι ο καθένας μπορεί να αναγγείλει την οργάνωση ενός νέου αγώνα ορεινού τρεξίματος, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν! Η ανεξέλεγκτη διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Ολύμπου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την επείγουσα ανάγκη υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τι επιτρέπεται και τι όχι στα όρια του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. 

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο καινούργιων αγώνων είναι ότι οι αθλητές θα κινούνται μεταξύ άλλων και σε κορυφές νότια του Μαυρόλογγου, που μέχρι τώρα γνωρίζουν πολύ μικρή επισκεψιμότητα και μόνο από ορειβάτες, όπως οι κορυφές Λιβαδάκι και Καλόγερος.

Πρόκειται για ένα τμήμα του βουνού που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και το οποίο παρουσιάζει σημαντική δυσκολία στην πρόσβαση. Η ένταξη των ευαίσθητων αυτών περιοχών σε αγώνες που συνεπάγονται μαζική προσέλκυση ανθρώπων, ενώ δεν υπάρχει ακόμη η οργάνωση και οι δυνατότητες για διερεύνηση και παρακολούθηση όλων των οικολογικών και φυσικών παραμέτρων των οικοσυστημάτων, θεωρούμε ότι δεν αποτελεί καλή και αειφορική πρακτική. 

Κυρίως, δεν αποτελεί πρακτική που λαμβάνει υπόψη την ανάγκη προστασίας και διατήρησης των ευαίσθητων και σπάνιων οικοτόπων του Ολύμπου ενώ δημιουργεί την εντύπωση ότι μας ενδιαφέρει πρωτίστως η μεγιστοποίηση του κέρδους των τοπικών κοινωνιών με τη μαζική προσέλευση αθλητών και επισκεπτών. 

Δεν ισχυριζόμαστε ότι πρέπει να αποκλειστεί ο Όλυμπος από τη διεξαγωγή αγώνων ορεινού τρεξίματος. Θεωρούμε ωστόσο ότι ένας τέτοιος αγώνας στον Όλυμπο είναι απαραίτητο να διεξάγεται στο πλαίσιο μια αειφορικής λογικής για την ανάπτυξη των παρολύμπιων οικισμών. Πόσο αειφορικό όμως είναι όταν ο αγώνας διεξάγεται σε ευαίσθητα οικοσυστήματα όπως για παράδειγμα το οροπέδιο των Μουσών ή ο πυρήνας του Εθνικού Δρυμού; 

Πρόταση μας είναι να διεξάγεται ένας αγώνας που θα κυκλώνει τον Όλυμπο σε χαμηλό υψόμετρο και θα μπορεί να διαρκεί περισσότερο από μια μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες καθώς θα αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις στους οικισμούς του Ολύμπου. Επίσης, δεν θα κινδυνεύουν τα ευαίσθητα οικοσυστήματα που υπάρχουν σε μεγάλο υψόμετρο. Το πιο σημαντικό, ίσως, όφελος θα είναι η επαφή των τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχουν για την διεξαγωγή του αγώνα.

 Γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχει καχυποψία μεταξύ των δύο πλευρών (Πιερίας και Λάρισας) ενώ βέβαια ο Όλυμπος είναι κοινός και δεν έχει σύνορα. Ένας αγώνας που θα εμπλέξει τους κατοίκους όλων των παρολύμπιων οικισμών έχει πολλά να προσφέρει σε όλους ανεξαίρετα. 

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ανυπαρξία ελέγχου και εποπτείας σε τέτοιες δραστηριότητες. 

Θεωρούμε ότι το υπάρχον μοντέλο δεν είναι βιώσιμο. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν τη δυνατότητα διεξαγωγής ενός μόνο μαραθωνίου. Προτείνουμε, το ρόλο του συντονιστή να αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. 

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑ 2008
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλικό Ανθρωπιάς από το Δήμο Γερμασόγιας στην Κύπρο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ του δήμου μας

Φιλικό παιγνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Γερμασόγειας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Γερμασόγειας. Τα έσοδα θα δοθούν στο Δήμο Δίου Ολύμπου Λιτόχωρου του νομού Πιερίας, που είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Γερμασόγειας.
Ποδοσφαιριστές από τις τρεις ομάδες της Λεμεσού σχημάτισαν δύο ομάδες που είχαν για προπονητές τούς Πάμπο Χριστοδούλου και Αντρέα Μιχαηλίδη και αναμετρήθηκαν ενώπιον περίπου 150 θεατών. Με εξαίρεση τους Κάμπι, Σόουζα και Ελευθερίου, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν από τις εφηβικές ομάδες των 3 σωματείων. 

Τελικά η ομάδα του Αντρέα Μιχαηλίδη κέρδισε με 5-3. 

Πριν από τον αγώνα πραγματοποιήθηκε ένα μικρό τελετουργικό, όπου τιμήθηκαν τα 3 σωματεία και οι δύο προπονητές. 
Να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ.
Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΥΠΡΟΣ)
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Φωτιά στον Παλιό Παντελεήμονα - Βιντεο & ρεπορτάζ από τη Δίον Τηλεόραση

Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για άσκηση καθηκόντων ως υδρονομείς στο δήμο Δίου -Ολύμπου

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Δίου Ολύμπου που ενδιαφέρονται να εργασθούν ως υδρονομείς άρδευσης κατά την αρδευτική περίοδο 2012, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δημαρχείο από την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Ο Αντιδήμαρχος

Κιάφας Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα...

Για να μην ξεχνάμε, σαν σήμερα η επίθεση στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου το 1946


Η επίθεση στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου στις 31 Μαρτίου 1946


Την νύκτα της 30-31 Μαρτίου έ.έ. καί ώραν 23.30' περίπου, αί έαμοκομμουνιστικαί συμμορίαι Γεωργίου Ελευθερίου ή καπετάν Φωτεινού έκ Λιτόχωρου, Σταύρου Γκουνου ή καπετάν Χατζάρα έκ Λεπτοκαρυας και Παναγιώτου Παλάσκα ή καπετάν Τζαβέλλα έκ Λιτόχωρου, δυνάμεως τριάκοντα περίπου ανδρών, ένδιαιτώμεναι καί δρώσαι εις την περιοχήν Όλύμπου από μακρού, ένεργοΰσαι προφανώς κατ' εντολή ν του ΚΚΕ και ενισχυθεΐσαι υπό της τοπικής επιτροπής τοΰ ΕΑΜ Λιτόχωρου, διά ύπερε-βδομήκοντα περίπου μελών του ΕΑΜ κομμουνιστών στρατολογηθέντων έκ Λιτόχωρου καί τών πέριξ χωρίων Λεπτοκαρυάς, Παντελεήμονος κλπ. καί έξο-πλισθέντων μερίμνη του ΕΑΜ Λιτόχωρου, επετέθη σαν ταυτοχρόνως καί έξ ολων τών σημείων, εναντίον τών δύο οικημάτων εις τά όποια έστρατωνίζοντο οί άνδρες τοΰ Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου, τοΰ Μεταβατικού Αποσπάσματος Χωροφυλακής καί του Αποσπάσματος τοΰ Στρατού, μεταβάντος εις Λιτόχωρον δια τάς έκλογάς. Τα δύο οικήματα άπεΐχον αλλήλων περί τα 200 - 300 μέτρα. Καί εις μέν τό εν έστεγάζετο ό Σταθμός Χωροφυλακής Λιτόχωρου με δύναμιν ενός ανθυπασπιστού καί οκτώ οπλιτών καί τό Απόσπασμα τοΰ Στρατού ύπό άνθυπολοχαγόν καί δέκα όπλίτας, εις δε τό έτερον τό Μεταβατικόν Απόσπασμα Χωροφυλακής δυνάμεως δέκα χωροφυλάκων.Ή έπίθεσις έγένετο ταυτοχρόνως εναντίον καί τών δύο οικημάτων καί ένεκα τής συντριπτικής υπεροχής τών επιτιθεμένων, λόγω αριθμού καί υπέρτερου οπλισμού, καθόσον διέθετον πολυάριθμα αυτόματα όπλα ελαφρά καί βαρέα καθώς καί χειροβομβίδας καί πιθανώς καί όλμους, οί άνδρες καθηλώθησαν εντός τών κτιρίων, άπ' όπου ήμύνθησαν γενναίως έπ' άρκετάς ώρας καί απέρριψαν σθεναρώς επανειλημμένος προσκλήσεις τών ληστοκομμουνιστών, περί παραδόσεως. Εις τό πρώτον οίκημα κατά τήν στιγμήν τής επιθέσεως εύρίσκοντο ό ανθυπολοχαγός, επικεφαλής τοΰ έκλογικοΰ Αποσπάσματος, Σπυρίδων Τσάμης, οί λοχίαι Νικόλαος Γκουνός καί Νικόλαος Τζούκας καί οί στρατιώται Αναστάσιος Μεγκίδης, Ευστάθιος Ίωαννίδης, Γεώργιος Μουταφτσής, Γεώργιος Πλάτας, Χρήστος Σπύρου, Γεώργιος Μουσκεφτάρης, Σταύρος Δαρβίνης, Νικόλαος Βελατάσιος καί οί χωροφύλακες τοΰ Σταθμού Χωροφυλακής Σωτήριος Κασιδιάρης, Ανδρέας Χαϊ-κάλης, Απόστολος Άποστολόπουλος, έθνοφύλαξ Αλέξανδρος Μαρμαράς καί σκοπός ό Σταύρος Λιλής. Οί υπόλοιποι πέντε όπλϊται τοΰ Σταθμού, ήσαν εις ύπηρεσίαν περιπόλου, εις τάς προς τον "Ολυμπον παρυφάς τοΰ χωρίου. Τό οίκημα έφρουρεΐτο ύπό δύο σκοπών, ενός χωροφύλακος, όστις έφρούρει τήν θύραν τοΰ Καταστήματος καί ενός στρατιώτου, όστις έφρούρει εις τό όπισθεν μέρος τοΰ οικήματος.Ό διοικητής τοΰ Σταθμοΰ ανθυπασπιστής Αμβρόσιος Χαδέλης, δέν εύρίσκετο εις τον Σταθμόν.Ή περίπολος ολίγα λεπτά τής ώρας προ τής εκδηλώσεως τής επιθέσεως, ίδοΰσα άτομον άγνωστον νά κατέρχεται προς τό χωρίον, έκάλεσε τοΰτο νά σταθή καί σήκωση υψηλά τάς χείρας καί εις έρώτησιν ποιος ήτο, απήντησε διά τής λέξεως «Λύκος», ήτις προφανώς θά ήτο τό σύνθημα αναγνωρίσεως τών ληστοσυμμοριτών. Καθ' ην δέ στιγμήν, τό άγνωστον άτομον έστάθη καί έσήκωσε τάς χείρας, ό χωροφύλαξ επικεφαλής τής περιπόλου ήναψεν ήλεκτρικόν φανόν καί διέκρινεν δτι έκράτει πιστόλιον καί αμέσως έπυροβόλησε κατ' αυτού, άντιπυροβοληθείς. Συγχρόνως ή περίπολος εδέχθη πυρά δι' αυτομάτων όπλων καί άπαντήσασα εις αυτά ήρχισε συμπτυσσομένη προς τον Σταθμόν Χωροφυλακής, σύμφωνα μέ διαταγήν ην είχε. Δέν έπρόλαβεν όμως νά φθάση εις τον Σταθμόν, διότι εντός πέντε περίπου λεπτών, έξεδηλώθη ή κατά τών οικημάτων τοΰ Σταθμού καί τοΰ Αποσπάσματος έπίθεσις."Αμα τω άκούσματι τών πυροβολισμών τής περιπόλου, ό σκοπός χωροφύλαξ τοΰ Σταθμοΰ, είσήλθεν εις τό οίκημα και έκάλεσε τούς άνδρας εις τά όπλα. Πριν ή δμως οι άνδρες ετοιμασθούν πλήρως, ήρξατο βαλλόμενον τό οίκημα εξ δλων τών πλευρών και ό επικεφαλής τοΰ Αποσπάσματος έκρινεν δτι ή άμυνα έκ τοΰ εσωτερικού τοΰ οικήματος θα ήτο καλλίτερα και διέταξε καί έλαβον θέσιν οί άνδρες εις τά παράθυρα, έξ ών ήμύνθησαν περί τάς δύο ώρας σθεναρώς, δτε έφάνη πυρκαϊά εις τό κάτω πάτωμα τοΰ οικήματος, δπου εύρίσκετο ό ανθυπολοχαγός καί ήτις κατεσβέσθη διά κλινοσκεπασμάτων. 'Εξη-κολούθησεν ή άμυνα έπί ημίσεια ν περίπου ώρα ν, δτε, χωρίς ν' αντιληφθούν οί άνδρες πώς, έπυρπο-λήθη ολόκληρο ν τό οίκημα καί καθίστατο αδύνατος ή κατάσβεσις τοΰ πυρός καί ή έκ τοΰ οικήματος πλέον άμυνα. Ό ανθυπολοχαγός διέταξεν έξοδον καί κατάληψιν νέων θέσεων. Καί οί μέν μαχόμενοι εις τον πρώτον όροφον μετά του ανθυπολοχαγού άνδρες έξήλθον καί διεσώθησαν, οί δέ εν τω άνω όρόφω ύπό τον λοχίαν Νικόλαον Γκουνόν, δέν κατώρθωσαν νά εξέλθουν, διότι ή θύρα έβάλλετο σφοδρώς καί ό λοχίας έτραυματίσθη έπιχειρήσας νά έξέλθη. Μετά τον τραυματισμόν τοΰ λοχίου, οί εναπομείναντες δύο στρατιώται καί ό έθνοφύλαξ Αλέξανδρος Μαρμαράς παρεδόθησαν. Καί τον μέν λοχίαν έξετέλεσεν αμέσως ό εξάδελφος του συμμορίτης Σταύρος Γκουνός ή καπετάν Χατζάρας καί τον έρριψεν εντός τοΰ καιομένου οικήματος καί άπετεφρώθη, τούς δέ δύο στρατιώτας καί τον έθνοφρουρόν χωροφύλακα Μαρμαραν μετά τοΰ χωροφύλακος Αποστόλου Κοτοπούλη, παρέλαβον μαζί των καί τούς άφήκαν αυθημερόν ελευθέρους, άφοΰ τούς άπεγύμνωσαν.Οί έν τω δευτέρω οίκήματι δέκα χωροφύλακες τοΰ Αποσπάσματος Χωροφυλακής, καίτοι άνευ βαθμοφόρου, ώχυρώθησαν εντός τοΰ οικήματος καί ήμύνθησαν γενναίως, μέχρι τής 04.30' ώρας, άπορρίψαντες μετ' άγανακτήσεως γενομένας κατ' επανάληψιν προτάσεις παραδόσεως. Οί ληστοκομμουνισταί, βλέποντες ότι δέν ηδύναντο νά καταβάλουν άλλως πώς τούς αμυνόμενους γενναίως χωροφύλακας, έπυρπόλησαν καί τό οίκημα τούτο περί ώραν 04.30', δτε οί χωροφύλακες, μή δυνάμενοι πλέον νά μείνουν εντός τοΰ οικήματος, έπεχείρουν έξοδον δι' ενός παραθύρου, διότι ή θύρα έπυρπολεΐτο καί έξήλθον πέσαντες έκ τοΰ παραθύρου έπτά, έξ ών έφονεύθησαν οί έξ, τοΰ εβδόμου προσποιηθέντος τόν νεκρόν καί διασωθέντος ούτως ως έκ θαύματος. Οί υπόλοιποι τρεις άπηνθρακώθησαν εντός τοΰ οικήματος, μή δυνηθέντες νά εξέλθουν, διότι ίσως νά είχον τραυματισθή ή καί φονευθή.Έκ τής ένεργηθείσης ύπό τής Υπηρεσίας ανακρίσεως, συνεχισθείσης παρά τοΰ αφιχθέντος ανακριτού καί εισαγγελέως, διεπιστώθη πλήρως καί άνευ ουδεμιάς αμφιβολίας, δτι τήν έν λόγω κακοΰργον πράξιν ενέπνευσαν, ώργάνωσαν καί έξετέλεσαν οί έν Λιτοχώρω έαμοκομμουνισταί διά τής τοπικής επιτροπής τοΰ ΕΑΜ Λιτόχωρου.Ούτοι έξετέλουν διαταγήν τοΰ ΚΚΕ καί απεσκοπούν αφ" ενός μέν εις τήν τρομοκράτησιν τοΰ πληθυσμού καί άναβολήν τών εκλογών καί άφ' ετέρου εις τήν δημιουργία ν γενικωτέρας αναταραχής καί δοκιμαστικής κρούσεως.Φονευθέντες χωροφύλακες έκ τών ανδρών τοΰ "Αποσπάσματος Γεώργ. Κλάντζος, Άριστ. Σακκας, Γεωργ. Εύαγγελίδης, Άναστ. Μήτσος, Θεμ. Μαντάς, Νικ. Πουλιανίτης, Γεώργ. Εύαγγελίδης, Ήλ. Λιά-γκας, Γεώργ. Ξηντάρης».
Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταίες αποφάσεις του Δήμου Δίου Ολύμπου

Από το Kontariotissa blogspot:


1. «Ορισμός μελών στην επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών»

2. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού (50τμ) στην Δ.Κ.Πλαταμώνα

3. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού (30τμ) στην Δ.Κ.Πλαταμώνα

4. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού (100τμ) στην Τοπ.Κοινότητα Ν.Πόρων

5. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού (80τμ) στην Τοπ.Κοινότητα Ν.Πόρων

6. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης (200τμ) εντός του Δημοτ.Πάρκου Λιτοχώρου (ΚΑΤΟΥΝΙΑ)

7. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρου αιγιαλού (200τμ) στην Δ.Ε.Πλαταμώνα

8. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση τριών (3) Κ.Χ. στο ΟΤ40 στην κεντρική πλατεία της Δ.Ε.Λεπτοκαρυάς

9. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 2000τμ στο ΟΤ15 (α.ο.106) στην Τοπική Κοιν.Ν.Πόρων

10. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 7664τμ στο ΟΤ17(α.ο.108) στην Τοπική Κοιν.Ν.Πόρων
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ DION MOTORS S.A

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της Opel Dion Motors s.a. που ξεκίνησε τον Ιανουάριο σε συνεργασία με την Credicom CF με τίτλο "Ευκαιρία για Ταξίδι" 

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού που έλαβε μέρος σε όλο το δίκτυο της Opel είχαν την ευκαιρία να μπουν στον διαγωνισμό και να κερδίσουν ένα ταξίδι. Η Opel Dion Motors s.a. είχε 15 συμμετοχές από πελάτες που αγόρασαν αυτοκίνητο με διακανονισμό μέχρι και τον Μάρτιο. 

Νικήτρια της κλήρωσης αναδείχτηκε μετά από κλήρωση είναι η κ. Γαιτανάκη Αλεξάνδρα από την Βέροια. 
 Την Πέμπτη παρέλαβε την επιταγή στο κεντρικό κατάστημα της Dion Motors s.a. στη Κατερίνη από τον Dealer Operator της εταιρίας, κ. Δημήτρη Πόδα. 

Η ίδια και η οικογένεια της με μεγάλη χαρά θα επιλέξουν τον προορισμό του ταξιδιού, μέσω συνεργαζόμενου ταξιδιωτικού γραφείου. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν την δωροεπιταγή όποια στιγμή επιλέξουν κατά την διάρκεια του 2012. 

Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή κτλ) είναι αξίας 1.000€.
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 1.4.2012 η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον σταθμό χωροφυλακής Λιτοχώρου την 31-3-1946

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας ανακοινώθηκε ότι αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις.
  1. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων ανδρών της Χωροφυλακής και του Στρατού, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος τη νύχτα της 30ης προς ξημερώματα της 31ης Μαρτίου 1946 στο Λιτόχωρο Πιερίας, κατά την ομώνυμη μάχη.
  2. Στη συνέχεια και περί ώραν 11.15 π.μ. θα τελεστεί η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου ηρώων στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στυλιανός Αμανιός και ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Αδαμόπουλος, γίνεται έκκληση για «συμμετοχή των κατοίκων της Πιερίας στην επιμνημόσυνη αυτή τελετή η οποία αποτελεί εκπλήρωση χρέους σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, για την ελευθερία και τη Δημοκρατία».
Διαβάστε περισσότερα...

Η Beauty Cooking...."Μένει Ελλάδα"

Η Λιτοχωρινή Ελένη Καρτσιώτη στο "Μένουμε Ελλάδα".
Μπράβο Ελένη!

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία από τον Π.Ο.Λ. την Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων, 8 Απριλίου, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου συνδιοργανώνει συναυλία με θέμα: "ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - Τραγούδια και Μοιρολόγια για το πάθος του Χριστού"

Συνδιοργανωτές είναι οι Μελωδοί της παράδοσης και το δημοτικό ωδείο Κατερίνης. 

Τραγουδά η κυρία Πόπη Κουτρούλα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ REIKI 1ου βαθμού στις 31/03 - 01/04/2012 στο Λιτόχωρο Πιερίας .

Το Ουσούι Ρέικι 1ος βαθμός είναι το αρχικό επίπεδο Ρέικι που δίνεται σε μία αυτοτελή διήμερη εκπαίδευση η οποία απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να συντονιστούν με την ενέργεια Ρέικι και να μάθουν να την εφαρμόζουν με σκοπό την βελτίωση της ζωής τους με περισσότερη υγεία και ευτυχία.

Στην εκπαίδευση Ουσούι Ρέικι 1ου βαθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν τέσσερεις (4) Συντονισμούς Ρέικι προσωπικά και όλες τις απαραίτητες γνώσεις και θα αναπτύξουν την ικανότητα διοχέτευσης του Ρέικι ώστε να το μεταβιβάζουν μέσα από τα χέρια τους στον εαυτό τους αλλά και σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος τους

 Κόστος Σεμιναρίου 120 Ε

Πληροφορίες: τηλ. 6978366393 apollonia7777@yahoo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρόμπα έκανε ο Κουβέλης την ΔΗΜ.ΑΡ. Πιερίας!


Από το "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ":
Ο ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ...
1. Ο κ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ Ο ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ "ΕΧΕΙ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΑΛΛΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ........  ΤΟ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ......ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ.....

2. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΣΕΜΝΟΥ" "ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ" ΚΑΙ "ΕΝΤΙΜΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ" ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΗΧΗΡΟ ΤΡΟΠΟ.  

ΥΓ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΓΕΛΑΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΝ ΣΙΩΠΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.....
Διαβάστε περισσότερα...

Ακάθιστος Ύμνος στην Υπεραγία Θεοτόκο σήμερα


Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια,
ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια,
ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε•
ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον,
ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον,
ἵνα κράζω σοί• Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.
Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα καθώς σε όλους τους ιερούς ναούς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα ψαλεί η ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, γραμμένο πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και της ομοιοκαταληξίας. 

 Ο Ακάθιστος Ύμνος επικράτησε στην εκκλησία να ονομάζεται το Κοντάκιο, το οποίο ψάλλουν οι ιερείς προς τιμήν της Θεοτόκου, τμηματικά κάθε Παρασκευή στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής ενώ απόψε που είναι η πέμπτη εβδομάδα ψάλλονται και οι 24 «οίκοι» που πλαισιώνονται από θαυμάσια και κατανυκτικά τροπάρια, απολυτίκια, ψαλμούς και ευχές. 

Το δε προοίμιο Ακάθιστου Ύμνου είναι το «Τη Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» που όλοι έχουμε μάθει να απαγγέλουμε από τα παιδικά, μαθητικά μας χρόνια.  

Να θυμίσουμε ότι το «Τη Υπερμάχω στρατηγώ» γράφτηκε επ' ευκαιρία της σωτηρίας της Κωνσταντινούπολης από κάποιο κίνδυνο και όπως λέγεται, συνδέθηκε μάλλον αργότερα με τον Ακάθιστο Ύμνο. Σ' αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Ύμνος ψαλλόταν συχνά στην Κωνσταντινούπολη στις ευχαριστήριες ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας, πολιούχου της Βασιλεύουσας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Το Σαββατοκύριακο 31-3 & 1-4 το 9ο διεθνές τουρνουά τζούντο, στο Λιτόχωρο.

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» - ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Το Σαββατοκύριακο 31/3 & 1/4, το 9ο διεθνές τουρνουά τζούντο «ΟΛΥΜΠΟΣ», στο Λιτόχωρο.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ 1.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στο κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Πύρρος Δήμας» θα πραγματοποιηθεί, το Σαββατοκύριακο 31/3 και 1/4/2012, το 9ο διεθνές τουρνουά τζούντο «Όλυμπος». Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί περίπου 500 αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
Το τουρνουά οργανώνει η τοπική επιτροπή τζούντο Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μ.Γ.Σ. «Μύτικας» Λιτοχώρου. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η ελληνική ομοσπονδία τζούντο.
«Σεβασμός – Αυτοπεποίθηση – Υπευθυνότητα – Προσπάθεια» είναι το σύνθημα των διοργανωτών για το ευ αγωνίζεσθαι των αθλητών, κάτι που αποτυπώνεται και στην αφίσα που έχει εκδοθεί και αναρτηθεί σε διάφορα σημεία τού Λιτοχώρου και ευρύτερα του δήμου για το διεθνές τουρνουά.
Η έναρξη αγώνων τού διημέρου θα γίνει στις 10.30 το πρωί ενώ την Κυριακή 1/4/2012 στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή.
Χορηγοί των αθλητικών αυτών εκδηλώσεων είναι οι εξής: «Proto – Φρούτα Πρωτοφανούση Α.Ε.», «Era Energy – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», «Άρτιο café bar - Λιτόχωρο», «Ιανός – Αλυσίδα Πολιτισμού», «Τυπογραφείο Τζιόμπανος Ιωάννης» και «Olympos security service».
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου κ. Παπαστάμκου για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Βρυξέλλες, 30 Μαρτίου 2012

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Ένα νέο εργαλείο συμμετοχής στον δημοκρατικό βίο της ΕΕ

Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, που τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Απριλίου, διοργανώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από την Επιτροπή Περιφερειών και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παπαστάμκος, ενώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ο Επίτροπος κ. Σέφκοβιτς.
Στην ομιλία του ο κ. Παπαστάμκος υπογράμμισε ότι "η θέσμιση της Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών συνιστά ένα καινοτόμο ενωσιακό εγχείρημα αυξημένων προσδοκιών για την ευρωπαϊκή δημόσια γνώμη, απροσδιόριστου, ωστόσο, αντικτύπου για τη δικαιοπαραγωγική λειτουργία της ΕΕ". Ανέφερε επίσης ότι "συμβάλλει στη συγκρότηση μιας "ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας" από την οποία δύναται να εκκινήσει μία "εκ των κάτω προς τα άνω" θεμελίωση του ενωσιακού οικοδομήματος". Κατά τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "οι πολίτες των 27 κρατών μελών προσ-καλούνται και προ-καλούνται να αναπτύξουν προ-νομοθετική πρωτοβουλία, σφυρηλατώντας κατά τρόπο άμεσο και απτό την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα".
Ο κ. Παπαστάμκος επεσήμανε τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εγγραφή της Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος τόνισε ότι "η ουσιώδης συνεισφορά των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέστησε το θεσμό περισσότερο "φιλικό", απλό και λιγότερο γραφειοκρατικό για τους Πολίτες ".
Σε σχέση με τις "υψηλές" προσδοκίες που καλλιεργούνται από οργανωμένες εκφάνσεις της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, ο κ. Παπαστάμκος τόνισε ότι "οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να εξηγήσουμε στους Πολίτες που επιθυμούν να αναλάβουν Πρωτοβουλίες ότι το δικαίωμά τους αυτό καλείται: α) να υπακούει στις αρχές, στις αξίες και στο κεκτημένο της Ένωσης,  και β) να κινείται στο πλαίσιο των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρήσει τα κυρίαρχα Κράτη Μέλη στην ΕΕ. Το εν λόγω δικαίωμα δεν υποκαθιστά τον ρόλο των θεσμικών οργάνων  της ΕΕ, αλλά εντάσσεται συμπληρωματικώς στο υφιστάμενο πλαίσιο της δικαιοπαραγωγικής λειτουργίας της."
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι αρμόδιο για την οργάνωση των Δημοσίων Ακροάσεων των αιτημάτων που κατορθώνουν να συγκεντρώνουν 1 εκατομμύριο υπογραφές από τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη. 
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γεώργιος Παπαστάμκος με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Šefčovič (αριστέρα), τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Nilsson, (δεξιά), και την  Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών κα. Bresso.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λιτοχωρίτικη Παρέα σε προπασχαλινή κατάνυξη!

 Η Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης μένει πιστή στα ραντεβού της! Συναντήθηκε πάλι την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μμ (Μπιζανίου 45, Περιοχή Παπαφείου) στη Θεσσαλονίκη. 

Η συνάντηση έγινε ενόψει Πάσχα με κέφι, τραγούδι, μεζέ και κουβέντα για τα τεκταινόμενα. Ο νεαρός Ευριπίδης Σκρέτας και ο Θόδωρος Κάκαλος σκόρπισαν κεφάτες νότες. Για του λόγου το αληθές το φωτογραφικό υλικό!

Η Λιτοχωρίτικη Παρέα συνεχώς μεγαλώνει!

Περιμένουμε τους φίλους μας στην επόμενη συνάντηση, μέσα στο Μάιο.

          
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βίντεο από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για την προβολή της Πιερίας και του Ολύμπου!


Το βίντεο αποτελεί παραγωγή του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης για το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας "Προβάλλω τον τόπο μου". 

Στα πλαίσια της δράσης "Πάμε Ελλάδα"...

Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Προαναγγελία εκδηλώσεων της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
 Νέες εκδηλώσεις τής δημ. χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 

Δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει προσεχώς η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Επίσης, η χορωδία θα συμμετέχει και σε πασχαλινή συναυλία που διοργανώνει η δημοτική χορωδία Τρικάλων. 

Οι εκδηλώσεις με χρονική σειρά έχουν ως εξής:  

1. Συναυλία της τετράφωνης χορωδίας με θέμα αναδρομή στο χρόνο και με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεργασίας αυτής της χορωδίας με τον Μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 8:00 το βράδυ. 

2. Πρώτη παρουσίαση του νεοσύστατου τμήματος παραδοσιακής χορωδίας, με παρουσίαση ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίκας Φωτοπούλου. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στις 7:00 το βράδυ. 

3. Συμμετοχή του παραδοσιακού τμήματος της χορωδίας στην πασχαλινή συναυλία που διοργανώνει η δημοτική χορωδία τού δήμου Τρικκαίων. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα...