Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ 
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ
(εξαιρούνται οι ανίατες ασθένειες)
Του Γιώργου Δελαστίκ

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αποκάλυψε σε όλη την έκταση πόσο ολέθρια χρονιά υπήρξε το 2011 για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μειώθηκαν κατά... 23,1% και στην πραγματικότητα κατά 25,3%, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός! Χάσαμε δηλαδή το ένα τέταρτο κατά μέσο όρο του εισοδήματός μας μέσα σε μία και μόνη χρονιά - ούτε σε πόλεμο δεν είναι τόσο απότομη η πτώση του εισοδήματος! Από 20.457 ευρώ που ήταν το 2010 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των Ελλήνων, έπεσαν στα 15.729 ευρώ το 2011.

Χαρακτηριστικά αποκαλυπτικό της οικονομικής πολιτικής που ασκούν παγκοσμίως οι κυβερνήσεις στις ανεπτυγμένες χώρες που εκπροσωπούνται στον ΟΟΣΑ, είναι το γεγονός ότι στις μισές χώρες - μέλη του οργανισμού αυτού (για την ακρίβεια στις 18 από τις 34) μειώθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα προ φόρων.

Πουθενά στον κόσμο όμως αυτή η μείωση δεν έγινε με βαρβαρότητα αντίστοιχη με αυτή που είδαμε στη χώρα μας. Ενώ, όπως προαναφέραμε, στην Ελλάδα η καταβαράθρωση του μέσου εισοδήματος ανήλθε στο 25,3%, στη δεύτερη κατά σειράν χώρα στην κλίμακα με τις μεγαλύτερες μειώσεις εισοδήματος, στη Νότια Κορέα, το ποσοστό απώλειας ήταν 6,3% και στην τρίτη Βρετανία το μέσο εισόδημα συρρικνώθηκε κατά 4,3%, με τις υπόλοιπες 15 χώρες του ΟΟΣΑ να παρουσιάζουν ακόμη μικρότερη πτώση. Οπως είναι εξόφθαλμο, δεν υπάρχει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο εφιαλτικό 25,3% της Ελλάδας και το 6% ή 4% ή λιγότερο των άλλων κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.

Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, το έχουν ήδη αντιληφθεί όλοι οι Ελληνες πως το 2012 η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ περισσότερο σε σχέση ακόμη και με το 2011, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.
Υπάρχει τουλάχιστον κάποιο υποτιθέμενο κέρδος της οικονομίας συνολικά από αυτόν τον καταποντισμό του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων; Αυξάνονται π.χ. τα δημόσια έσοδα, οι εξαγωγές, τα έσοδα από τον τουρισμό;

Τίποτα απολύτως από αυτά δεν συμβαίνει! Μας έλιωσαν στους φόρους τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2011 ήταν 88 δισεκατομμύρια ευρώ - αισθητά λιγότερα δηλαδή από τα 94,8 δισ. ευρώ το 2008, τότε που υποτίθεται ότι ζούσαμε με δανεικά και ήμασταν «ασύδοτοι φοροφυγάδες» ως έθνος!

Τότε που ήμασταν «απερίσκεπτοι τζίτζικες» του Αισώπου πληρώσαμε και με το παραπάνω και τα κρατικά ταμεία ευημερούσαν. Τώρα που η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ μας μετέτρεψε σε «προνοητικά μυρμήγκια» θαμμένα στη γη με ένα σπυρί σταριού, τα κρατικά έσοδα κατέρρευσαν και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε πάνω από 50%! Ωραία πολιτική...

Μήπως τουλάχιστον αυξάνονται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς οι ελληνικές εξαγωγές μιας και κατέρρευσαν οι μισθοί και οι συντάξεις μας; Αστεία πράγματα!

Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2012 (χωρίς τα πετρελαιοειδή προϊόντα) αυξήθηκαν μόλις κατά... 0,7% σε σχέση με την αξία των εξαγωγών τον Φεβρουάριο του 2011. Ακόμη χειρότερα, οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο του 2012 ειδικά προς τις χώρες της ΕΕ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά... μειώθηκαν κατά 20%!

Αν είναι η ΕΕ να μας επιβάλει μια πολιτική που μειώνει το εισόδημα των Ελλήνων κατά 25% με «κέρδος» να... μειώνονται κατά 20% και οι εξαγωγές μας προς τα κράτη-μέλη της, ζήτω που καήκαμε!
Ονειρο... χειμερινής νυκτός αποδεικνύονται και οι ελπίδες ραγδαίας αύξησης του τουριστικού ρεύματος Ευρωπαίων προς την Ελλάδα τώρα που λεηλατούνται τα εισοδήματά μας.
Βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο του 2012 ήρθαν στην Ελλάδα 22.900 Γερμανοί τουρίστες - δηλαδή 12,5% λιγότεροι από τον Φεβρουάριο του 2011. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι αυτοί ξόδεψαν φέτος... 61,2% λιγότερα χρήματα από πέρυσι! Ενώ πέρυσι είχαν ξοδέψει τον Φεβρουάριο κατά κεφαλήν 1.000 ευρώ ο κάθε Γερμανός τουρίστας, φέτος άφησε στη χώρα μας κατά μέσο όρο 450 ευρώ! Δεν φτάνει που ήρθαν λιγότεροι, ήρθαν και «μπατιροτουρίστες» από τη Γερμανία! Σωθήκαμε!

ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Βουλιάζουν έσοδα, εξαγωγές, τουρισμός


Παταγώδης είναι η αποτυχία των στόχων της «μνημονιακής» πολιτικής που ασκείται κατ' εντολήν της ΕΕ και του ΔΝΤ, αν φυσικά υποτεθεί ότι πιστεύει κάποιος πως αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του κράτους, στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση Ευρωπαίων τουριστών.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2011, παρά τη φρενίτιδα επιβολής φόρων που έχει συνθλίψει τον πληθυσμό, υστερούν πολύ από εκείνα του 2008. Οι ελληνικές εξαγωγές επιβραδύνονται διαρκώς και ήδη παρουσιάζουν θεαματική... μείωση (!) αντί αύξησης προς τις χώρες της ΕΕ. Οσο για τα έσοδα από τον τουρισμό, τους τέσσερις τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μείωση 35%, 40% ή και περισσότερο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2011.


Πηγή: Έθνος
Διαβάστε περισσότερα...

Tο κόμμα του Πάνου Καμμένου βρίθει από νούμερα


Διαβάστε περισσότερα...

Σίγουρες οι 4 έδρες στην Πιερία για τη Νέα Δημοκρατία! (Ανανεωμένο)

4-0 είναι. 
Να σας το τυλίξω 
ή 
 θα το πάρετε στο χέρι;
ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ...
(βέβαια το πασόκ θα εκλέξει βουλευτή από τον δήμο μας για να μας σώσει... Τον Πύρρο ντε...)

Το παζλ των εδρών, στις επικείμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές, συμπληρώνεται πάνω σε τελείως διαφορετικό «καμβά»: Ο νέος εκλογικός νόμος κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές για βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρήσουν «κλειδωμένη» την εκλογή τους με βάση ένα πολύ υψηλό ποσοστό που θα συγκεντρώνει το κόμμα στο συγκεκριμένο νομό και τελικά να μείνουν εκτός Βουλής. Όπως επίσης μπορεί να συμβεί και το «σαρωτικό» σενάριο, να κερδίσει δηλαδή η Ν.Δ. όλες τις έδρες στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες και να αφήσει μόλις… μία ή δύο για τους αντιπάλους στις πενταεδρικές.

Τα τερτίπια του νέου εκλογικού νόμου αρχίζουν να ξεδιπλώνονται από τις τετραεδρικές περιφέρειες και πάνω, καθώς οι έδρες κατανέμονται σύμφωνα με το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλη είναι μια περιφέρεια τόσο πιο πιθανό είναι να «δώσει» έδρες σε μικρότερους σχηματισμούς, ακόμη κι αν τα ποσοστά τους είναι χαμηλότερα από άλλα κόμματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν αφήσει στο συρτάρι των αναλυτών οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί, ο «ΤτΚ» επιχειρεί ένα «ταξίδι» στο χάρτη της Ελλάδας βάζοντας στο επίκεντρο τα πιθανά σενάρια των γαλάζιων εδρών.



ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ

Οι εκτιμήσεις λοιπόν δείχνουν ότι η Ν.Δ. φέρεται να έχει σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στις μονοεδρικές περιφέρειες, επομένως το πιο πιθανό σενάριο είναι να τις πάρει όλες. Δηλαδή, να εκλέξει βουλευτή στη Θεσπρωτία, στη Φωκίδα, στα Γρεβενά, στη Σάμο, στην Κεφαλλονιά, στη Ζάκυνθο, στην Ευρυτανία και τη Λευκάδα.

ΔΙΕΔΡΙΚΕΣ – ΤΡΙΕΔΡΙΚΕΣ

Φαίνεται επίσης «στάνταρ» ότι θα πάρει μία έδρα από τις περιφέρειες όπου εκλέγονται συνολικά δύο βουλευτές. Δηλαδή, από έναν γαλάζιο βουλευτή θα έχουν η Χίος, η Φλώρινα, η Καστοριά, η Πρέβεζα, το Λασίθι και το Ρέθυμνο. Το ίδιο σενάριο ισχύει για τις τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, εκλογή δηλαδή ενός βουλευτή, δεδομένου ότι το εκλογικό μέτρο είναι 33%. Επομένως, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ένα βουλευτή θα εκλέξει η Ν.Δ. στη Λακωνία, στις Κυκλάδες, στη Χαλκιδική, στην Αρκαδία, στη Δράμα, στο Κιλκίς, στη Ροδόπη και την Ξάνθη, στη Λέσβο, στην Αργολίδα, στην Κέρκυρα και την Άρτα.

ΤΕΤΡΑΕΔΡΙΚΕΣ 
  
Στο «γκρουπ» των τετραεδρικών εκλογικών περιφερειών, στις οποίες λόγω του εκλογικού νόμου το πρώτο κόμμα στη χώρα έχει ιδιαίτερο προβάδισμα, η Ν.Δ. δεν αποκλείεται να κερδίσει σχεδόν παντού και τις τέσσερις έδρες! Το πιθανότερο λοιπόν σενάριο το βράδυ των εκλογών δεν είναι μόνο να γίνουν «γαλάζιες» οι οκτώ τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες, αλλά να «σαρώσουν» και τις τέσσερις έδρες οι βουλευτές της Ν.Δ. στην Πέλλα, στον Εβρο, στην Ημαθία, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στην Πιερία και τη Βοιωτία! Aπό το γενικό αυτό κανόνα θα πρέπει να εξαιρέσει κανείς τα Χανιά που αποτελούν την πιο ευμετάβλητη ίσως εκλογική περιφέρεια της χώρας.

ΠΕΝΤΑΕΔΡΙΚΕΣ

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα όμως για… όμορους νομούς: Σύμφωνα με τους εκλογικούς αναλυτές, οι πενταεδρικές περιφέρειες χωρίζονται σε δύο «κατηγορίες»: σε εκείνες όπου κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με τις τετραεδρικές, δηλαδή να εκλεγούν έως και τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ., και στις άλλες που ο εκλογικός νόμος δεν είναι… γενναιόδωρος μαζί τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η Μεσσηνία, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και στη δεύτερη η Φθιώτιδα, τα Γιάννενα, η Κοζάνη, η Μαγνησία και τα Δωδεκάνησα. Σ’ αυτές τις περιφέρειες το πράσινο φως θα ανάψει για έναν ή δύο γαλάζιους βουλευτές.

ΕΞΑΕΔΡΙΚΕΣ

Στις εξαεδρικές περιφέρειες Εύβοια και Α’ Πειραιά η δύναμη της Ν.Δ. στο Κοινοβούλιο θα μετρά από έναν έως δύο βουλευτές ενώ στην Ηλεία οι έδρες «παίζουν» από δύο έως τρεις.

ΕΠΤΑΕΔΡΙΚΕΣ

Στη Β’ Θεσσαλονίκης και τις Σέρρες, όπου «μπαίνει» δυναμικά η παρουσία του νέου εκλογικού νόμου, η Ν.Δ. θα υπολογίζει από μία έως τρεις έδρες. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό το σενάριο, καθώς οι Σέρρες είναι από τους ισχυρότερους νομούς της Νέας Δημοκρατίας, όμως εξαιτίας του εκλογικού νόμου ακόμη και η εκλογή τρίτου βουλευτή φαντάζει δύσκολη…

ΟΚΤΑΕΔΡΙΚΕΣ

Στον ίδιο «καμβά» οι ειδικοί μετρούν τις έδρες που κερδίζει το πρώτο κόμμα και στις οκταεδρικές περιφέρειες: Στην Αιτωλοακαρνανία η Ν.Δ. φαίνεται ότι κλειδώνει την εκλογή δύο έως τριών βουλευτών, στη Β’ Πειραιά η δύναμή της θα κινηθεί από μία έως τρεις έδρες, στη Λάρισα εκλέγει δύο και στο Ηράκλειο έναν με δύο βουλευτές.

Η μάχη των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Στην Αχαΐα οι υπολογισμοί τής δίνουν από μία έως δύο έδρες ενώ τα «μαγικά» του εκλογικού νόμου θα «θεριέψουν» στις τέσσερις πολύ μεγάλες περιφέρειες: Την κυρίαρχη Β’ Αθηνών που εκλέγει συνολικά 42 βουλευτές, την Α’ Αθηνών, την Α’ Θεσσαλονίκης και την Αττική: Σ’ αυτές τις περιφέρειες, επειδή είναι μεγάλος ο αριθμός των εδρών μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα το πρώτο κόμμα να πάρει το «μπόνους» κατά περίπτωση, γι’ αυτό και η γκάμα των εδρών είναι μεγάλη. Οι υπολογισμοί φέρνουν τη Ν.Δ. στη Β’ Αθήνας να εκλέγει στη χειρότερη περίπτωση δέκα βουλευτές και στην καλύτερη δεκαέξι, στην Α’ Αθήνας, αν ληφθεί υπόψη και πάλι το χειρότερο σενάριο, η πόρτα της Βουλής θα ανοίξει για τέσσερις γαλάζιους ενώ θα διπλασιαστεί στην καλύτερη εκδοχή, φτάνοντας τους οκτώ. Στην Α’ Θεσσαλονίκης τα κλειδιά θα κρατήσουν σίγουρα τρεις γαλάζιοι βουλευτές καθώς το καλύτερο σενάριο στέλνει στη Βουλή άλλους τέσσερις, ενώ στην Αττική τα περιθώρια είναι από ιδιαίτερα στενά έως μεγάλα καθώς οι έδρες που θα κερδίσει η Ν.Δ. εκτιμάται ότι θα είναι από δύο έως πέντε.

Κατερίνα Κατσαβού στον “Τύπο της Κυριακής”
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ "ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ" ΚΛΠ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πιερία: Γερμανοί και Αυστριακοί ενδιαφέρονται για το Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών στο Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου έχουν εκδηλώσει επενδυτές από τη Γερμανία και την Αυστρία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο Δίου - Ολύμπου, Γιώργο Φαρμάκη, το ενδιαφέρον για επενδύσεις και η ζήτηση οικοπέδων στο Βιοτεχνικό Πάρκο αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση που επιλύει το ζήτημα της μέχρι τώρα υποχρέωσης του αγοραστή σε καταβολή υψηλού φόρου στην εφορία.
       Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο δήμος, το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Βιοτεχνικό - Επιχειρηματικό Πάρκο Λιτοχώρου ήταν το γεγονός ότι κατά την μεταβίβαση των οικοπέδων που ξεκίνησε το 2006, η Εφορία ζητούσε πολλαπλάσιο φόρο απ' τους αγοραστές - υποψήφιους επενδυτές. Πρακτικά, η υπερβολική φορολόγηση είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί εμπλοκή στις αγοραπωλησίες και να αποτραπεί η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών να αγοράσουν οικόπεδα και να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
      «Επιτέλους όμως, αν και καθυστερημένα λύνεται οριστικά το πρόβλημα και ανοίγονται νέες προοπτικές για το ΒΙΟΠΑ του Λιτοχώρου», τόνισε ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος κάλεσε τους τοπικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν σε αυτό, αφού πλέον η ζήτηση οικοπέδων προβλέπεται να αυξηθεί μετά τις νέες εξελίξεις.

Πηγή:express.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθε πού ψηφίζεις


Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο και καλύτερο σποτ της Νέας Δημοκρατίας


Διαβάστε περισσότερα...

Το βιογραφικό του υποψηφίου βουλευτή με τη ΔΗ.ΣΥ. στην Πιερία κ. Βαρμάζη Ευάγγελου

Γεννήθηκα το 1953 στο Μοσχοπόταμο και ζω    μόνιμα στο Λιτόχωρο. Είμαι έγγαμος με την Αναστασία Κατσαμάκα και έχουμε δύο παιδιά που σπουδάζουν  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το 1977 προσλήφθηκα ως Σταθμάρχης στον ΟΣΕ απ’ όπου αφυπηρέτησα το 2011 με τον βαθμό του Επιθεωρητή.
 
Ανήκω στην φιλελεύθερη παράταξη και την τοποθέτηση μου αυτή δεν την αποποιήθηκα ποτέ.
 
Στις δύσκολες μέρες που περνούμε έχω την άποψη ότι δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν αλλά το κράτος. Είναι όμως αποκλειστική ευθύνη του πολίτη να αλλάξει αυτό το κράτος. Του πολίτη που δεν αρκείται απλά να διαπιστώνει, αλλά τολμά να προτείνει λύσεις.
 
Με το σκεπτικό αυτό δηλώνω «παρών» στις επερχόμενες εκλογές, διακατεχόμενος από πνεύμα συνεργασίας και ανιδιοτέλειας σε μια εποχή που οι άμετρες προσωπικές φιλοδοξίες και οι επαγγελματίες της πολιτικής έχουν περισσέψει.
 
Πολιτεύομαι λοιπόν με τη Δημοκρατική Συμμαχία, ακολουθώντας το δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας, της αλήθειας και της υπευθυνότητας,μακριά από το ρεύμα του λαϊκισμού.
 
Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που υπηρετεί τις βασικές αρχές που εξέθεσα πιο πάνω. Έδειξε συνέπεια στις θέσεις του από την αρχή της κρίσης και είπε πικρές αλήθειες χωρίς να αποβλέπει το πρόσκαιρο όφελος και χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος.
Αν οι λίγες αυτές απλές σκέψεις μου, ταυτίζονται και με τις δικές σας εκτιμήσεις, θυμηθείτε το μπροστά στην κάλπη και στηρίξτε την προσπάθειά μας.
 
        Βαγγέλης Βαρμάζης          
  
Υποψήφιος βουλευτής Ν. Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Έμαθε δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ;

Από το Statesmen:
Φυσικά απαγορεύεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων. Ακόμη και η υποψία συζήτησης γύρω από τα ευρήματα τους. Κάποιες φορές ωστόσο, οι πολιτικοί «καρφώνονται» από μόνοι τους. Και από όσα λένε και κάνουν, η κοινωνία μπορεί να κατανοήσει τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες. Και τι «λένε» οι δημοσκοπήσεις που κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους.

Στην παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκήρυξε τον εαυτό του. Το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, προπαγάνδισε και υπερασπίστηκε με σθένος, ακόμη και όταν βουλευτές του ΚΚΕ, εντός του Κοινοβουλίου, το εκσφενδόνιζαν προς την κατεύθυνσή του.

«Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το Μνημόνιο, σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ρίχνοντας τους τίτλους τέλους για το επιχείρημα της «διάσωσης» της χώρας από το Μνημόνιο, με τον ίδιο βασικό πρωταγωνιστή.

Το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ασθμαίνοντας και άγαρμπα τον ρόλο του «αντιεξουσιαστή», που είχε ξεχάσει επί Γιώργου Παπανδρέου αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μια τόσο απότομη και βίαιη στροφή στην προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, μονάχα μια εξήγηση έχει: Τον πολιτικό πανικό από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα

Στα πλαίσια της εκδήλωσης" Ναυτική Εβδομάδα" που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Δίου - Ολύμπου σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλό Θεσσαλονίκης αύριο στις 8 μ.μ. στο λιμάνι του Πλαταμώνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια όμορφη εκδήλωση. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους αθλητές και το Τμήμα Νέων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα θα παρουσιάσει στο κοινό παραδοσιακούς χορούς. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!! Η παρουσία σας θα μας γεμίσει με ιδιαίτερη χαρά!
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνοι...

Όλα για τον Κομμουνισμό...
Όλα για τον Τσίπρα...
Όλα για τον Στάλιν...
Με Πρωθυπουργό την Αλέκα
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Παρουσίαση του σχεδίου της ΝΔ για τους Θεσμούς, την Κοινωνία και την Ασφάλεια, από τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο Μέγαρο 26.04.2012

Διαβάστε περισσότερα...

O Bενιζέλος θα παραμείνει αρχηγός μετά τις εκλογές;

Από το Antinews:
Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ! Την πέφτουν όλοι στο Βενιζέλο για τις απανωτές γκάφες του  και  διαχωρίζουν τη θέση τους επειδή τρέμουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Χθές την …έπεσε στο Βενιζέλο, ο υπουργός του Express Samina Χρήστος Παπουτσής,  «είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά», είπε ο παρ’ ολίγον υποψήφιος πρόεδρος.
Σήμερα, τον άδειασε η υπουργός της …φωτυπίας  Αννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τον να …αποχωρήσει. Να τι ακριβώς είπε η Αννούλα :«.. δεν συμφωνώ με την προσέγγιση ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να κατεβεί στις εκλογές, μόνο ζητώντας συγγνώμη. Εάν θεωρεί ότι μόνο το συγγνώμη είναι αυτό που έχει να πει στον ελληνικό λαό, είναι καλύτερα να αποχωρήσει»!!!
Ο ΓΑΠ, ως γνωστόν, ..κρατιέται με το ζόρι να μην μιλήσει επειδή ο Βενιζέλος τον έχει ..εκθέσει σε όλα τα θέματα και δεν …αναγνωρίζει το έργο του.
Ο  άλλος δελφίνος,  ο «δεν υπάρχει σάλιο»,  Ανδρέας Λοβέρδος κάνει λευκή απεργία επειδή δεν έγινε… δεύτερο νούμερο.
Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ απέχει σχεδόν συστηματικά από όλες τις εκδηλώσεις επειδή…διαφωνεί με τις επιλογές του.
Εμεινε ο Μπένι, με τη …στενότερη συνεργάτιδά του τη Φώφη!
Αντε  τώρα να δείς προκοπή με τη Φώφη!
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, θα μπορέσει ο Βαγγέλης να παραμείνει αρχηγός το βράδυ των εκλογών;
Εγώ δε θα το έβαζα το στοίχημα!!!
Δείτε τι είπε η Άννα εδώ:
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ- ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ. Καμμένος έχει ομολογήσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά λέξη ότι «υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων.

Χθες, ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αποκάλυψε ότι και αυτός είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο.

Οι μάσκες έπεσαν…
Και για του λόγου το αληθές, να τι είπε σε συνέντευξή του, στο tvxs.gr (25 Απριλίου) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας:
«Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…»
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ξενοφών Μπαραλιάκος στο MEGA

Καλεσμένος του Αντώνη Φουρλή 
στην εκπομπή ‘’Η ώρα της κάλπης’’ 
ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. 
στην Πιερία, Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Κεντρικό θέμα της εκπομπής ήταν να δοθούν απαντήσεις από τα κόμματα για την έξοδο από την κρίση. Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε μεταξύ των καλεσμένων πως στόχος δεν είναι να σταθούμε στην κριτική και στα σχόλια για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά να δοθούν λύσεις για το μέλλον. 

Επισήμανε την ανάγκη για προγράμματα ρεαλιστικά, κοστολογημένα και εφαρμόσιμα τα οποία έχει η Ν.Δ. στο πρόγραμμά της. Αναφέρθηκε στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους 14,5 δις. ευρώ και στην επιστροφή των οφειλών του δημοσίου προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα συνδράμει στην οικονομία, φέρνοντας χρήμα και τονώνοντας την ελληνική αγορά. 

Επίσης, τόνισε πως με ισοδύναμα μέτρα όπως αυτού της αύξησης της φορολογίας στα καινούρια παιχνίδια του ΟΠΑΠ μπορεί να διασφαλίσει μισθούς και συντάξεις από πλέον περικοπές.
Διαβάστε περισσότερα...

Νεολαία Βορειοηπειρωτών: :"Πύρρο μας πίκρανες!"

"Από Πύρρος των Ελλήνων
έγινες Πύρρος του ΠΑΣΟΚ"
Με ένα άρθρο-φωτιά που δημοσιεύεται στο blog της βορειοηπειρώτικης νεολαίας, εκφράζεται η άποψη πως ο Πύρρος απογοήτευσε με την επιλογή του. Το άρθρο φέρνει ως παράδειγμα και τον Τσιτσάνη και τον Γκάλη που παρά το γεγονός πως είχαν προτάσεις να πολιτευτούν δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε κανέναν κομματικό μηχανισμό, παραμένοντας στην συνείδηση του κόσμου "όλων των Ελλήνων".

Δεν έκανε το ίδιο ο Πύρρος Δήμας, που συμβόλιζε μία Ελλάδα, που ο συμβολισμός και του αθλήματος που υπηρέτησε με αυταπάρνηση είναι ακόμα ιο συμβολικός για τηνσημερινή Ελλάδα, που καλείται να σηκώσει βάρη που δεν τις αναλογούν. Το κείμενο καταλήγει με την φρ'αση πως την Ελλάδα δεν θα την σώσει κανένα ΠΑΣΟΚ, αλλά η ίδια η ψηχή της, που είμαστε εμείς.

Διαβάστε το κείμενο: "Όταν ρώτησαν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, γιατί άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα και έγινε πολιτικός, εκείνος τους απάντησε αφοπλιστικά «από φιλοδοξία» για να συνεχίσει και να πει πως «δεν υπάρχει ανώτερη καταξίωση για κάποιον άνθρωπο, από την πολιτική. Η οικονομική, η κοινωνική και η επιστημονική καταξίωση είναι σημαντικές αλλά η ανώτερη είναι όταν οι συμπατριώτες σου αποφασίζουν να τους εκπροσωπείς»

Κάποτε, άνθρωποι κάποιου κόμματος, πλησίασαν τον μεγάλο Τσιτσάνη και του πρότειναν να μπει στο ψηφοδέλτιο τους. Η απάντηση του μεγάλου ρεμπέτη ήταν: "Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων δεν μπορώ να γίνω ο Τσιτσάνης του ενός και του άλλου".

Κάθετα αντίθετος σε κάθε πολιτική πρόταση ήταν και ένα άλλο μεγάλο σύμβολο του ελληνικού αθλητισμού και του Ελληνισμού γενικότερα, ο Νίκος Γκάλης.

Ούτε οι τρεις αυτές περιπτώσεις και ούτε η κρίση ενός ανώνυμου βορειοηπειρώτη, συμπατριώτη του Πύρρου Δήμα, όπως εγώ, μπορούν να περιγράψουν και να αναλύσουν την ψυχοσύνθεση των δημοσίων ανδρών. Μπορώ όμως να περιγράψω τη δική μου ψυχολογία και να πω πως αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση για την απόφαση, του σε κάθε περίπτωση μεγάλου Πύρρου, να σηκώσει τη μπάρα ενός κόμματος. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ έφερε την τρόικα και είναι μνημονιακό όπως έγραψαν οι περισσότεροι συμπατριώτες μου αλλά για τις ευθύνες που έχει τα τελευταία 20 χρόνια και κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες. Πριν το 1990 θεωρούσε ρατσιστή και εθνικιστή κάθε έλληνα που αναφέρονταν στο Βορειοηπειρωτικό αλλά και για το ταμπού που δημιούργησε στο θέμα, τόσο που το Βορειοηπειρωτικό να είναι στους ομοεθνείς μας πιο άγνωστο από το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό… Δε θα ξεχάσω ακόμα τη δήλωση ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το 2003, τότε που μεταξύ των θυμάτων της βίας της αλβανικής αστυνομίας έναντι των Χειμαρραίων, που ήθελαν να προστατέψουν την ψήφο τους, ήταν και ο ίδιος ο πατέρας του Πύρρου, τότε λοιπόν ο κ. Μπίστης είπε πως "για τα επεισόδια ευθύνονται οι άνθρωποι της "Ομόνοιας".…".

Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή συσπείρωση κάτω από 50%, και με μεταγραφές «φανέλας» ή «αεροδρομίου» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του, με ονόματα βαριά και έντονο συμβολισμό. Δεν υπήρχε βαρύτερο όνομα στην «αγορά» από του Πύρρου. Δεν υπήρχε καλύτερο όνομα για τους παραδοσιακούς του ΠΑΣΟΚ από το Γεννηματά. Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από έναν τριαντάχρονο επαγγελματία, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο δύο γενεών με το μεγαλύτερο χάσμα που υπήρχε ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Ο Βενιζέλος αποδείχτηκε άριστος σκάουτερ. Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να δεχτεί ο Πύρρος;;; Ο Πύρρος, που έγινε κάδρο σε κάθε βορειοηπειρωτική οικογένεια, γιατί δίδαξε τους ημιμαθείς ελλαδίτες αδελφούς μας, να μας ξεχωρίζουν από τους αλβανούς. Δυστυχώς δεν το έμαθαν ακόμα όλοι, αλλά η προσφορά του ήταν μεγαλύτερη από κάθε πολιτικό και κάθε ιστορικό.

Κάποιοι συμπατριώτες μας βορειοηπειρώτες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, πανηγύρισαν για την τοποθέτηση του Πύρρου ως επικεφαλής του επικρατείας του κόμματος. Κάποιοι άλλοι δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν πήγε στο «δικό» τους κόμμα. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι είμαστε αυτοί που απογοητευτήκαμε για το ολίσθημα του Πύρρου, να γίνει η ασπίδα ενός κόμματος που του άξιζε η τιμωρία της ελληνικής κοινωνίας και η διπλή τιμωρία της βορειοηπειρωτικής… Γιατί την Ελλάδα δεν θα τη σώσει κανένα ΠΑΣΟΚ αλλά η ψυχή της, που είμαστε όλοι εμείς…

Ούτε οι οικονομικές, ούτε οι γεωπολιτικές γνώσεις του Πύρρου, θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να βγει από την κρίση. Ο Τσιτσάνης και ο Γκάλης, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την πολιτική, αλλα πρόσφεραν πολύ περισσότερο στον Ελληνικό λαό γιατί όπως λέει και το Ευαγγέλιο «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος».

Πύρρο μας πίκρανες! Τα κάδρα δε θα τα κατεβάσουμε, αλλά απο σήμερα δεν θα τα δείχνουμε με την ίδια περηφάνια στα παιδιά μας …
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Δημοκρατία - Αντώνης Σαμαράς - Ζάππειο LIVE

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012, ώστε να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών την Κυριακή, 6 Μαΐου, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Τα παραπάνω προκύπτουν από εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ 2009


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Φώντας Μπαραλιάκος - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.

Το Λιτόχωρο επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου 2012, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Ξενοφών Μπαραλιάκος, με σκοπό μια πρώτη επαφή με τους πολίτες της νότιας Πιερίας.

Η υποδοχή ήταν θερμή καθώς ο υποψήφιος βουλευτής κατηφόρισε από τα στενά της κεντρικής αγοράς προς την πλατεία. Οι καταστηματάρχες και οι περαστικοί μοιράστηκαν μαζί του τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί  στο δήμο αλλά και στη χώρα. Ταυτόχρονα όμως υπήρχε έντονο το αίσθημα της αισιοδοξίας πως τα νέα πρόσωπα μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα πραγματικότητα  προς το καλύτερο.

Η επίσκεψη στο Λιτόχωρο ξεκίνησε από το γραφείο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιτοχώρου της Νέας Δημοκρατίας οπού συναντήθηκε με τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ε..

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δίον, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, κατά την οποία ο Ξενοφών Μπαραλιάκος  συνάντησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και απλούς πολίτες με τους οποίους συζήτησε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Διαβάστε περισσότερα...