Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Sjur Larsen και του Γενικού Πρόξενου John Accas στο Λιτόχωρο.

Στο Ναυτικό μουσείο Λιτόχωρου

Καλωσόρισε τον Πρέσβη και τον Πρόξενο η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου. Συνομίλησε μαζί τους  εκθειάζοντας τις ομορφιές του Λιτοχώρου,τα πλεονεκτήματά του,ιδιαίτερα ως κεντρική Πύλη προς τις κορυφές του Βουνού των Θεών,τους προσέφερε αναμνηστικά του Ολύμπου και τοπικά προϊόντα και τους προσκάλεσε να φιλοξενηθούν στην πόλη των θεών  και του Ξένιου Δία.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή ημέρας για το 2ο μέρος του σεμιναρίου Πρώτων βοηθειών

Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου πρώτων βοηθειών, διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. Κατερίνης όπου θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις με κούκλες όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση πάνω σ’ αυτές του κάθε συμμετέχοντα. Γι’ αυτόν το λόγο θα δημιουργηθούν 2 τμήματα των 25 ατόμων για τα οποία θα τηρηθεί προτεραιότητα. 

Το πρόγραμμα είναι το εξής:
ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Μαΐου 18.00 – 20.00

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Τζιούκα Έλλη, 69477 19234
Μανουσιάκης Δημήτρης, 69579 64660

* Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου http://g.co/maps/u7s8s 
Διαβάστε περισσότερα...

Παπαζαχαρίας Ιωάννης: Οφειλόμενη απάντηση στη μήνυση του εν αργία δήμαρχου Δίου - Ολύμπου

Περίμενα μία εβδομάδα για να δω 
μέχρι που μπορούν να το φτάσουν

Την Παρασκευή 18 Μαΐου δημοσίευσα ως διαχειριστής του dionolympos blogspot δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο: «Χασίς και καλάζνικοφ σε σπίτι στην Πιερία».  Στη συγκεκριμένη δημοσίευση δε χρησιμοποιήθηκε  καμμία φωτογραφία. 

Παρόλα αυτά το facebook μέσω της εφαρμογής dlvr.it αυτόματα και τυχαία επέλεξε την φωτογραφία του εν αργία δημάρχου, από τις δημοφιλείς αναρτήσεις του dionolympos blogspot και την προσάρτησε στην συγκεκριμένη δημοσίευση. (πράμα που αποδέχεται και ο μηνυτής  στη δικογραφία). 

Για την ακριβή λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής καθώς  και για την τυχαία επιλογή εικόνων που αποδεδειγμένα κάνει, είχα άγνοια έως τότε.

Ενημερώθηκα για την επίμαχη ανάρτηση 7 με 8 ώρες μετά από συγκεκριμένο αναγνώστη του dionolympos blogspot και αμέσως ΔΙΕΓΡΑΨΑ τη δημοσίευση από το προφίλ του dionolympos blogspot στο facebook. (Όλα αυτά αποδεικνύονται από την συνομιλία μου με τον αναγνώστη,  στον προσωπικό λογαριασμό μου στο facebook,  καθώς και από εισερχόμενη κλήση στο κινητό μου που δέχτηκα μετά από λίγο).

Μέχρι την χρονική στιγμή που ενημερώθηκα δεν είχα κάνει χρήση του λογαριασμού στο facebook , που αντιστοιχεί στο προφίλ του dionolympos blogspot άρα δεν είχα και εικόνα. (Πράμα που επίσης αποδεικνύεται από την κίνηση του λογαριασμού)

Δηλώνω ρητά πως καμμία επικοινωνία δεν υπήρξε για το θέμα από υπάλληλο του δήμου ή ειδικό συνεργάτη του εν αργία δημάρχου, όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.
Για το λόγο αυτό θα ζητήσω από τον εισαγγελέα τη λίστα των εισερχομένων κλήσεων στο κινητό μου τηλέφωνο.
Επίσης δηλώνω πως ο ειδικός συνεργάτης του εν αργία (μηνυτή) γνωρίζει τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου  αφού έχει επικοινωνήσει μαζί μου (από σταθερό τηλέφωνο του δήμου) στα τέλη Απριλίου.

Μόλις έμαθα από συγγενικό μου πρόσωπο πως η αστυνομία με αναζητεί, μόνος μου επικοινώνησα με το Α.Τ. Λιτοχώρου και μου ζητήθηκε από τον υποδιοικητή να δώσω εξηγήσεις. 

Παρόλο που ήμουν εκτός Λιτοχώρου, μόνος μου προσήλθα και έδωσα εξηγήσεις στον κύριο υποδιοικητή.
Λόγω αυτοφώρου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Όταν το Σάββατο 19 Μαΐου οδηγήθηκα στον εισαγγελέα ζήτησα να ακολουθηθεί  η διαδικασία που προβλέπεται (δλδ να δικαστώ), ο κύριος εισαγγελέας όμως, όρισε τακτική δικάσιμο στις 22 Ιουνίου και αφέθηκα ελεύθερος.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως δεν είχα πρόθεση να θίξω ή να μειώσω τον μηνυτή.  Άλλωστε όποιος διαβάσει το δημοσίευμα θα αντιληφθεί πως πρόκειται περί λάθους και καμμία σχέση δεν έχει ο αναφερόμενος άνδρας του δημοσιεύματος  με τον εν αργία δήμαρχο Δίου - Ολύμπου.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που ο εν αργία (μηνυτής) θέλησε να συνεχίσει τη δίωξη εναντίον μου, παρόλο που εγώ ο ίδιος επικοινώνησα το βράδυ της Παρασκευής  18 Μαΐου τόσο με τον ασκούντα χρέη δημάρχου Γιώργο Φαρμάκη (που μόλις είχε επιστρέψει από έκθεση στο Αλγέρι)  όσο και με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα για να τους ζητήσω να επικoινωνήσουν με τον μηνυτή και να του εξηγήσουν,  τι πραγματικά έγινε, ώστε να διαψεύσω το δημοσίευμα. Και οι δύο μου απάντησαν πως ο μηνυτής “δεν δέχεται κουβέντα.”.
Αξίζει να αναφέρω πως ο μηνυτής δε θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μου παρόλο που τον κάλεσα τηλεφωνικά, στο σταθερό του σπιτιού του,  από το Α.Τ. Λιτοχώρου.

Θα μπορούσα να "ασκήσω" - όπως μπορώ ακόμα και σήμερα καθώς και για το επόμενο τρίμηνο - όλα τα "μέσα" που μου δίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη, παρόλα αυτά δεν το κάνω, επειδή δεν θέλω να επιβαρύνω τη θέση του εν αργία δημάρχου που δικάζεται στις 21 Ιουνίου σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονικής. 

Αυτά για να λάβετε γνώση! 

Παπαζαχαρίας Ζ. Ιωάννης
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Το ΕΛΚ αποφάσισε ότι χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης (βίντεο)


Διαβάστε περισσότερα...

Τα θέματα των πανελλαδικών - DION Τηλεόραση


Διαβάστε περισσότερα...

Bloomberg: Από το ευρώ στη δραχμή σε 46 ώρες

Οπως αναφέρει το σχετικό θέμα, η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να έχει ένα πολύ μικρό χρονικό «παράθυρο» για να διαχειριστεί μία έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Οι πρώτες κρίσιμες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από την στιγμή που θα κλείσει η Νέα Υόρκη και οι αγορές στις ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι την στιγμή που στην Ασία και τον Ειρηνικό θα ανοίξουν ξανά οι μεγάλες αγορές το πρωί της Δευτέρας.
Ουσιαστικά, από το κλείσιμο της Wall Street στη Νέα Υόρκη μέχρι το άνοιγμα του χρηματιστηρίου του Ουέλιγκτον στην Νέα Ζηλανδία, ο χρόνος που παρέχεται δεν φτάνει ούτε καν τα δύο 24ωρα.
Το πρακτορείο ρώτησε 21 οικονομολόγους, αναλυτές και ακαδημαϊκούς για το πώς φαντάζονται μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και συνέθεσε τις προτάσεις τους σε ένα κεντρικό σενάριο.
Σύμφωνα με αυτό, το κρίσιμο Σαββατοκύριακο η πολιτική ηγεσία θα πρέπει ταυτόχρονα να διαχειριστεί την ένταση στους δρόμους, να αντιμετωπίσει μία πιθανή εσωτερική χρεοκοπία, να σχεδιάσει ταχύτατα το νέο νόμισμα και την μετάβαση σε αυτό, να ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου τις τράπεζες, να σταθεροποιήσει την ροή κεφαλαίου στην αγορά και να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, μετά την διακοπή της «τροφοδοσίας» από τους δανειστές.
Το μέγεθος και το πολιτικό κόστος των παραπάνω εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε πτώση οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε μία χώρα που ήδη δύο φορές από το 2010 «διασώθηκε» από την χρεοκοπία.
Διαβάστε περισσότερα...

500 πολιτικοί και δήμαρχοι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Τη σημαία της κάθαρσης σηκώνει το ΣΔΟΕ που έχει βάλει στο στόχαστρο το «πόθεν έσχες» περίπου 500 προσώπων από τον χώρο του δημόσιου βίου με μεγάλη περιουσία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πρώην υπουργοί, βουλευτές, αιρετοί άρχοντες αλλά και διατελέσαντες ως επικεφαλής κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.
Η έρευνα περιλαμβάνει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα συμβόλαια αγοραπωλησιών, τα σκάφη αναψυχής και τις δραστηριότητες εταιριών όπου μετέχουν σαν μέλη οι ελεγχόμενοι ή και συγγενικά τους πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις κινήσεις αυτές ενημέρωσε προχθές τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών καθ. Γιώργο Ζανιά ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Διώτης.
Οι έλεγχοι αυτές «τρέχουν» παράλληλα με τις διαταχθείσες από τον οικονομικό εισαγγελέα έρευνες του ΣΔΟΕ για υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη (Siemens, Tor M1 κλπ), προκειμένου να αποκαλυφθεί τυχόν εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.
«Δεν είναι μόνο ο Άκης» αναφέρουν με νόημα ανώτατα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, υπονοώντας πως οι έρευνες θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο σε έναν πολιτικό χώρο, έστω και αν τα πρόσωπα αυτά δεν σχετίζονται με καταγγελίες ή μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς ή φοροδιαφυγής που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Γαλάζιες σημαίες 2012 στο δήμο Δίου - Ολύμπου! Από 13 το 2010, 5 το 2012! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ


Δήμος Δίου - Ολύμπου
Λεπτοκαρυά
Σκοτίνα
Παντελεήμονας
Πλαταμώνας
Ν. Πόροι

Μέσα σε 2 χρόνια κοιτάξτε πόσο μειώθηκαν
 2010
Λεπτοκαρυά 1
Λεπτοκαρυά 2
Σκοτίνα
Παντελεήμονας 1
Παντελεήμονας 2
Πλαταμώνας 1
Πλαταμώνας 2
Ν. Πόροι
Ν. Πόροι 2/Αμμόλοφοι
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Ένα αναπηρικό καροτσάκι στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Πιερίας παρέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, προκειμένου να διατεθεί σε μέλος του συλλόγου. 

Το καροτσάκι παρέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ν.Πιερίας κ. Μιχάλης Χατζηβασιλείου και το παρέδωσε στην οικογένεια. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου απευθυνόμενος στον κ. Κουκοδήμο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την νέα δωρεά στο σύλλογο, επισημαίνοντας πως ειδικά αυτή την περίοδο που οι ανάγκες των πολιτών αυξάνονται και κυρίως των ανθρώπων που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας όπως τα ΑμεΑ, η κίνηση του αυτή αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. 

Ο κ.Κουκοδήμος από την πλευρά του τόνισε πως η συνεργασία του με το Σύλλογο θα συνεχιστεί και σε κάθε περίπτωση θα σταθεί αρωγός τους, με όποιο τρόπο του ζητηθεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία, Πανελλαδικές 2012, θέματα και λύσεις

Σε Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά – Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας, εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ακολουθούν την Παρασκευή οι εξετάσεις των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των υποψηφίων της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η υπουργός Παιδείας, Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, σε δηλώσεις της είχε αναφέρει ότι η μετακίνηση θα είναι ολιγοήμερη, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει τέλος Ιουνίου, για να μην αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων, αν εισέλθουμε στον Ιούλιο.

Αμέσως μετά δείτε εδώ, στο madata.gr, όλες τις ερωτήσεις και των 4 μαθημάτων αλλά και όλες τις απαντήσεις από μεγάλα φροντιστήρια.
Ειρήνη Ν
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. - Πηγη: Παραπολιτικά


Μπορεί μέχρι στιγμής από τη Ν.Δ. να διαρρέεται ότι έχουν κλείσει οι θέσεις όλων των υποψηφίων στις γαλάζιες λίστες των ψηφοδελτίων, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά.

Μέχρι και την Παρασκευή η Ν.Δ. θα ανακοινώσει τις λίστες των ψηφοδελτίων τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και επισημαίνεται μάλιστα, ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Στ.Νοβ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012.

Από τα 18 (διαδικαστικά ως επί το πλείστον) θέματα της ημερήσιας διάταξης θεωρώ ότι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν τα εξής:
- Αναμορφώσεις προϋπολογισμού για την εκτέλεση αποκομιδής απορριμμάτων: Ζητήθηκε από το σώμα να εγκρίνει αναμορφώσεις στον εφετινό προϋπολογισμό προκειμένου να ανατεθούν εργασίες καθαριότητας σε ιδιώτη. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να εγκριθούν οι θέσεις εργατών καθαριότητας αρχικά 8μηνης και κατόπιν 2μηνης διάρκειας (για την πρώτη περίπτωση μπορούμε να δώσουμε ίσως αρκετά ελαφρυντικά στην δημοτ. αρχή· για τη δεύτερη όμως όχι, καθώς οι πρόωρες εκλογές που απέτρεψαν την πρόσληψη, ήταν αναμενόμενες εδώ και μήνες!) και με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην καθαριότητα πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι, δώσαμε θετική ψήφο για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες, ως προσωρινή λύση, για μία περίοδο περίπου 45 ημερών. Από εκεί και μετά δηλώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε την τοποθέτησή μας ως προς το θέμα και πως δεν συμφωνούμε με τη «βιασύνη» της δημ. αρχής να σχεδιάζει από τώρα ακόμη και διεθνή διαγωνισμό για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία (!).
Αξιοσημείωτη η αρνητική ψήφος του συναδέλφου της πλειοψηφίας κ. Αντώνη Χατζή και κυρίως η παρατήρησή του σχετικά με την ανακύκλωση και την αξιοποίησή της από τον δήμο μας. Συμφωνούμε απολύτως με την παρατήρηση του συναδέλφου και θέλω εδώ να θυμίσω ότι έχουμε αρκετές φορές επισημάνει το ίδιο θέμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Απλώς να υπογραμμίσω για άλλη μία φορά ότι δεν είναι μόνο το θέμα της «οικολογικής» συνείδησης που καλλιεργείται στους δημότες με την ανακύκλωση, αλλά και τα πιθανά έσοδα που μπορεί να έχει ο δήμος από αυτή, σε εποχές μάλιστα «ισχνών αγελάδων».
- Συμμετοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) «Σχολείο Ολύμπου – Πιερίων»: Πέρυσι τον Ιούλιο είχε προταθεί στον δήμο μας η συμμετοχή του στην «Όλυμπος – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α.» (ουσιαστικά στην εταιρεία που θα αναλάμβανε την ίδρυση και διαχείριση του «Σχολείου του Ολύμπου», ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με επίκεντρο την Ελληνική Μυθολογία). Είχε δοθεί τότε κατ’ αρχήν θετική ψήφος, ωστόσο είχαν διατυπωθεί αρκετές και ποικίλες ενστάσεις κι επιφυλάξεις για το όλο εγχείρημα. Με τη μετατροπή της Α.Ε. σε Α.Μ.Κ.Ε. και με βάση τους σκοπούς που καταγράφονται, οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ενστάσεις πιστεύουμε πως αίρονται. Απλώς από την πλευρά μας, επειδή πέρυσι είχε διατυπωθεί από συνάδελφο έντονη αμφισβήτηση ως προς το θέμα της συμμετοχής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ζητήσαμε απλώς να δοθεί το συντομότερο δυνατό γραπτή διαβεβαίωση συμμετοχής του Α.Π.Θ. στο μεγαλόπνοο αυτό εγχείρημα. Θεωρούμε ότι μετά την ολοκλήρωση σύστασης της εταιρείας το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί άμεσα. Κατά τα άλλα, ψηφίσαμε θετικά.
- Παραγραφή αξιώσεων ιδιωτών από τον Δήμο: Τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη η παραγραφή, λόγω παρέλευσης 5ετίας, αξιώσεων ιδιωτών από τον δήμο. Ήρθαν για παραγραφή 10 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις περισσότερες βέβαια ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να παραγραφούν (αφού π.χ. δεν είχαν εγκριθεί καν οι συγκεκριμένες δαπάνες από την Υπηρεσία Επιτρόπου). Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που η παραγραφή ζητούνταν επειδή οι προμηθευτές δεν είχαν προσκομίσει απαραίτητα από τον νόμο δικαιολογητικά (ενημερότητες). Πιστεύω πως όλοι μας κατανοούμε την οικονομική δυσχέρεια που βαραίνει τους περισσότερους επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια, η οποία εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις εκκρεμότητές τους προς δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία. Προφανώς και δεν θέλουμε να επιβραβεύονται οι «μπαταχτσήδες». Θεωρούμε όμως ότι τουλάχιστον σε όσους ρύθμισαν τις υποχρεώσεις τους, θα ήταν καλό να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία. Ειδικά για μία περίπτωση είχα την διαβεβαίωση του ίδιου του προμηθευτή ότι εδώ και μερικούς μήνες μπορούσε πλέον να έχει τις απαραίτητες ενημερότητες και ότι δεν τον ειδοποίησε κανείς από τον δήμο – όχι τουλάχιστον το τελευταίο 18μηνο! – για το θέμα της παραγραφής. Η πληροφόρηση αυτή δεν διαψεύστηκε στη συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί πως πιθανόν κάτι ανάλογο να ίσχυε και για άλλες δύο περιπτώσεις προμηθευτών. Για τους λόγους αυτούς ψηφίσαμε «λευκό».

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μ.Γ.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Σας γνωστοποιούμε το Δ.Σ του συλλόγου μας που συγκροτήθηκε  στην Τακτική Γενική Συνέλευση στις 02/05/2012.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΑΒΡΗΣ ΙΩ. ΛΑΖΑΡΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           ΓΚΑΓΚΑΛΗΣ ΝΙΚ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                               ΤΡΥΠΟΛΟΓΟΣ ΙΩ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΝ.ΑΡΧΗΓΟΣ                                     ΚΑΨΑΛΗΣ ΑΘ. ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ                       ΣΒΑΡΝΑΣ ΙΩ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ                      ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΙΩ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ                                                 ΣΠΑΘΑΡΑΣ ΙΩ. ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ                                                ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚ. ΧΡΗΣΤΟΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ελπίζει στη στήριξη των μελών και των φιλάθλων της ομάδος έτσι ώστε να φτάσει η ομάδα μας εκεί που της αξίζει.
Διαβάστε περισσότερα...

Τικ - Τακ, Τικ - Τακ, θα σκάσει... Έρχεται η ώρα!

Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Προαναγγελία σύσκεψης εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων για την προεκλογική τους

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5/2012 ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
Σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων για την προεκλογική τους προβολή, στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 14.473/11.4.2012 απόφαση του υπουργού εσωτερικών, την ερχόμενη Παρασκευή 25/5/2012 στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές τής 17ης Ιουνίου 2012. 

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, δίπλα από το ναυτικό μουσείο, με αντικείμενο την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό τού τρόπου χρήσης τους για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών τής 17ης Ιουνίου 2012. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη ο Δ.Δίου-Ολύμπου αναζήτησε τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και τους αρμόδιους εκπροσώπους γραφείων κομμάτων που συμμετέχουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση και τη Δευτέρα 21/5/2012 απέστειλε έγγραφη πρόσκληση για την εν λόγω σύσκεψη. 

Το ίδιο έγγραφο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τού Δ.Δίου-Ολύμπου (www.dion-olympos.gr), στάλθηκε δελτίο τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και, μεταξύ άλλων, κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Πιερίας και στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το τέλος του ονείρου της 29ης Νοεμβρίου 2009


Αντώνη θα το πιούμε και το τελευταίο φαρμάκι που μας ποτίζεις!

Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά!

Τα λέμε το βράδυ της 17ης Ιουνίου!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς με ατζέντα ανατροπής

Από το Statesmen:
http://www.statesmen.gr/71526/politiki/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82_21-05-2012.html

Αυτή η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ποιοτικά διαφορετική από τις προηγούμενες. Με την κρίση χρέους της ευρωζώνης να… θεριεύει, και την πρόφατη Σύνοδο των G8 στο Camp David να έχει επικεντρωθεί στο θέμα της Ελλάδας, οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν διαχειριστικά, γραφειοκρατικά και εν πολλοίς μοιρολατρικά το ζήτημα.

Η αλλαγή ηγεσίας στη Γαλλία, έστω σε επίπεδο ψυχολογίας, και μέχρι να διαψευστούν οι προσδοκίες που συνοδέυουν τον Φρανσουά Ολάντ, προσφέρεται για εφαλτήριο συζήτησης από μηδενική βάση: Του που θέλει να πάει η Ευρώπη, αφού πρώτα αναλυθεί εκτενώς το πως φτάσαμε ως εδώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Παρίσι έθεσε και πάλι επι τάπητος το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου, που προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο. Επειδή η Γερμανία γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να συναινέσει σε μια τέτοια επιλογή, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, επιχειρεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως εκείνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα προηγηθεί, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα αποτελέσουν την κεντρική παράμετρο του αφηγήματος για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η κυρίαρχη παράταξη της Κεντροδεξιάς, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα των αστικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, στην προσπάθεια να φράξουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και εκλογικά οριακή.

Σε αυτή τη συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στις Βρυξέλλες κατάλληλα προετοιμασμένος για να καταθέσει μια σειρά από προτάσεις… εξομάλυνσης των αρνητικών συνεπειών του Μνημονίου. Έτσι ώστε οι φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να έχουν ένα πρόσθετο, συγκριτικό πλεονέκτημα στην επιχειρηματολογία τους, για να πείσουν την κοινωνία και ιδίως τους αναποφάσιστους, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η ατζέντα αυτή, μια ατζέντα ανατροπής, θα προσφέρει στους Ευρωπαίους μια χρήσιμη παρακαμπτήριο από το αδιέξοδο της αμιγώς υφεσιακής πολιτικής και των αντίστοιχων στοχεύσεων του Μνημονίου. Ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, και να μην απειληθεί η ύπαρξη του ίδιου του κοινού νομίσματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Γκουνός - Ήρθε η ώρα για πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτέλους τελείωσαν οι αναβολές, οι δικαιολογίες, η μεγάλη αναμονή, η αναποφασιστικότητα. Βαδίζουμε ολοταχώς προς τις νέες εκλογές!

Και λέω επιτέλους, γιατί οι εκλογές μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε λεπτομερώς και δια στόματος Αντώνη Σαμαρά, για ακόμα μια φορά[ντιμπέιτ]
τις μοναδικές σοβαρές προγραμματικές δηλώσεις ενός κόμματος, που παρά τις αβλεψίες και προχειρότητες του παρελθόντος, επανέρχεται στην αρχική του τροχιά, της τροχιά του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του έβαζε πάντα το καλό της Πατρίδας!

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε αρκετές φορές τον αρχηγό της Ν.Δ. τις τελευταίες μέρες, να μας καλεί σε έναν αγώνα με γνώμονα το Καλό, την Προκοπή του Τόπου, το Μέλλον των Νέων, την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων, την Ανάκαμψη, την Ευημερία. Ακούσαμε επίσης αναφορές σε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, προσγειωμένο, ειλικρινές που το καταλάβαμε όλοι μας. Ευχάριστη η απουσία της ξύλινης γλώσσας. Στη θέση της ο μεστός, ζεστός, ανθρώπινος, πατριωτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά. Βλέπετε τόσα και τόσα χρόνια μας είχαν μάθει σε εντελώς, μα εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις... Τώρα ήρθε η ώρα της σοβαρής Ελπίδας, της πολυπόθητης και πραγματικής Αλλαγής, του καλλίτερου Αύριο.

Η προκήρυξη των νέων εκλογών ήταν ωστόσο απαραίτητη και για έναν επιπλέον λόγο. Έχουμε βαρεθεί να ασφυκτιούμε κάτω από την πίεση των κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων και των μηντιακών ερμηνειών του πολιτικού γίγνεσθαι. Ήρθε η ώρα για πραγματική πανστρατιά της Νέας Δημοκρατιας,και όλων το υγιών δυνάμεων της κέντρο-δεξιάς, και λαϊκής πατριωτικής δεξιας.

Οι επικίνδυνες ιδέες και αντιλήψεις της αριστεράς πρέπει να μείνουν στο περιθώριο για το καλό του έθνους. Διανύουμε δύσκολες εποχές και δεν επιτρέπονται άλλα πειράματα σε βάρος του Ελληνικού λαού, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από υγιείς δυνάμεις και όχι από πολιτικούς σχηματισμούς επικίνδυνους για την χώρα.

Οι ανθέλληνες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του πολιτικού χώρου που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που αναγνωρίζουν στην Θράκη τουρκικές μειονότητες, που υιοθετούν τις πολιτικές του Π.Α.Σ.Ο.Κ πρέπει να μπουν στο περιθώριο του Ελληνικού λαού.

Ήρθε η ώρα για πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΓΚΟΥΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ.ΤΟ.ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση Ζωγραφικής από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα

Στο Σπίτι του Συλλόγου (πάνω από το Κ.Α.Π.Η. Πλαταμώνα)

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαΐου 2012
Ώρες από τις 18:00 μ.μ. - 21:00 μ.μ. 
 
Το Σάββατο θα υπάρχει και μπουφές για τους αγαπητούς μας επισκέπτες.
Ελάτε να θαυμάσουμε τα έργα των δημιουργών μας οι οποίοι με αγάπη και μεράκι ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική!
Σας περιμένουμε όλους!
Διαβάστε περισσότερα...

Olympus Mountain Bike Challenge 2012


Άρθρο 1. Οργάνωση
O Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Παντελεήμονα διοργανώνει στις 27 Mαίου 2012 αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας απόστασης 41 χιλιομέτρων, με την επωνυμία Olympus Mountain Bike Challenge 2012, μία διοργάνωση Ορεινής Ποδηλασίας για ανεξάρτητους αθλητές.

Στοιχεία επικοινωνίας: Παπαδόπουλος Ιορδάνης 6932207094 ή στο iordanakis@hotmail.com


Άρθρο 2. Πρόγραμμα αγώνων

Σάββατο 26 Μαίου
16:00 - 20:00 Εγγραφή αθλητών

Κυριακή 27 Μαίου
07:00 - 09:30 Εγγραφή αθλητών
10:30 Εκκίνηση αγώνα
14:30 Απονομές επάθλων



Άρθρο 3. Κατηγορίες συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας έχουν ανεξάρτητοι αθλητές μεγαλύτεροι των 15 ετών στις κατηγορίες:
Junior open 15-18 ετών (Έτος γέν.: 1993-1994)
Ανδρών open 19-29 ετών (Έτος γέν.: 1983-1992)
Masters A 30-34 ετών (Έτος γέν.: 1978-1982)
Masters Β 35-39 ετών (Έτος γέν.: 1973-1977)
Masters C 40-44 ετών (Έτος γέν.: 1968-1972)
Masters D 45-49 ετών (Έτος γέν.: 1963-1967)
Masters E (μεγαλύτεροι των 50 ετών) (Έτος γέν.: 1962 και πριν)
Γυναικών open (Έτος γεν.: 1993 και πρίν)

Άρθρο 4. Έπαθλα
Θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο στον 1ο νικητή, μετάλλια στους 2ο και 3ο. Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Άρθρο 5. Κανονισμοί αγώνα
• Κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη σε ότι αφορά την σωματική του ακεραιότητα αλλά και τον προσωπικό του αθλητικό εξοπλισμό .
• Ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Άρθρο 6. Παράβολο συμμετοχής
• Το παράβολο συμμετοχής είναι €20.
• Δηλώσεις συμμετοχής στο iordanakis@hotmail.com εώς το Σαββάτο 26/5 στις 19:00´

Άρθρο 7. Μετάβαση
O Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται Δυτικά του Πλαταμώνα και σε απόσταση 5 χιλιόμετρων από την διασταύρωση στο 410ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.


Article 1. Organization
Embellishing N.Panteleimona Cultural Association is organizing on 27 May 2012 Mountain Bike race distance of 41 km, named Olympus Mountain Bike Challenge 2012, organized for independent athletes.

Contact: Jordan Papadopoulos 6932207094 or iordanakis@hotmail.com


Article 2. Schedule

Saturday 26 May
16:00 to 20:00 Registration athletes

Sunday, May 27th
7:00 to 9:30 Registration athletes
10:30 Race start
14:30 Awards Ceremony



Article 3. Categories participation
Participation in the Cup Mountain Bike are independent athletes older than 15 years in the categories:
Junior open 15-18 years (year of birth.: 1993-1994)
Men open 19-29 years (year of birth.: 1983-1992)
Masters A 30-34 years (year of birth.: 1978-1982)
Masters B 35-39 years (year of birth.: 1973-1977)
Masters C 40-44 years (year of birth.: 1968-1972)
Masters D 45-49 years (year of birth.: 1963-1967)
Masters E (older than 50 years) (Year of birth.: 1962 and before)
Women's open (Year yen.: 1993 and before)

Article 4. Prizes
Medal and cup for the first winner, medals for 2nd and 3rd. Diplomas to all participants.

Article 5. Rules match
• Each athlete participating on his own responsibility in terms of bodily integrity and his personal sports equipment.
• apply the rules of the Greek Federation of Cycling.

Article 6. Entry fees
• The entry fee is € 20.
• Participation in iordanakis@hotmail.com to Saturday 26/5 at 19:00 '

Article 7. Transition
O Palaios Panteleimon is situated west of Platamonas and just 5 kilometers from the junction at the 410th kilometer of National Road Athens - Thessaloniki.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νίκος Μαστροπαύλος, δημοσιογράφος σε τουριστικά θέματα στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" στον Πλαταμώνα


Και τον Πλαταμώνα επισκέφθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος σε θέματα τουρισμού της εφημερίδας "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" Νίκος Μαστροπαύλος. 

Ο φακός μας τον "συνέλαβε" στην ταβέρνα του Στέλιου Σαπουνά "ΤΖΑΚΙ" όπου ...επιβεβαίωνε τη νόστιμη γεύση και των ψητών σούβλας. 

Εκεί βρέθηκε και ο Μιχάλης Χατζής, ιδιοκτήτης του καζανιού στο Νέο Παντελεήμονα και ...ανέπτυξε το θέμα "ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΑ".
Διαβάστε περισσότερα...

Καλή επιτυχία στα παιδιά που ξεκινούν σήμερα τις πανελλαδικές εξετάσεις!


Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μπράβο ρε Φαήλο. Έτσι ακριβώς είναι.

Από το Antinews:
Για την Ντόρα και το Μέτωπο

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δεν γνωρίζω αν θα έρθει η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης, ο φίλος μου Θάνος Πλεύρης ή όποιος άλλος. Πάντως σίγουρα στον παραπάνω σκοπό δεν με χωρίζει τίποτα με αυτούς ή με όσους επιστρέφουν στη ΝΔ τρέχοντας από τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Δεν με χωρίζει τίποτα με τα 9/10 της Χρυσής Αυγής, αφού είναι απλά δίκαια θυμωμένοι συμπολίτες μας, που ψήφισαν έτσι από απελπισία κι οργή κι όχι «νεοναζί». Δεν με χωρίζει τίποτα με όποιον ή όποια δεν θέλει κανείς να παίξει στο πόκερ την ασφάλεια 10.000.000 Ελλήνων, δεν θέλει να δει στην κυβέρνηση τους ιδεοληπτικούς της Υπατίας, αυτούς που θέλουν να νομιμοποιήσουν όλους τους κατσαπλιάδες μουσουλμάνους που πλημμύρισαν την χώρα και να διώξουν και την τελευταία επιχείρηση από την Ελλάδα υπερφορολογώντας την. Ο γιαλαντζί νεομπολσεβικισμός είναι αξιοθέατο για τα Εξάρχεια, όχι για κυβερνητική πολιτική.

Δεν θα συμφωνήσω ποτέ με την Ντόρα Μπακογιάννη πάνω στο Σχέδιο Ανάν, το σχέδιο απαρτχάϊντ σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στάση της απέναντι στον μεγάλο Έλληνα ηγέτη, τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Είχα, έχω και θα έχω τεράστιες διαφορές μαζί της, όπως και με άλλους, πάνω στα εθνικά θέματα, στην στάση της Πατρίδας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και σε άλλα ζητήματα.

Αντίστοιχα έχω διαφορές με το ΛΑΟΣ, ακόμη και στην αισθητική του ύφους.

Αυτά όμως δεν έχουν σημασία σε αυτή τη φάση. Οφείλουμε όλοι να φράξουμε τον δρόμο στους ψευδόμενους τυχοδιώκτες, σε όσους έχουν κρυφή ή φανερή ατζέντα δραχμής, σε όσους ονειρεύονται μαζί με το Μνημόνιο να καταγγείλουν και την συμφωνία της Βάρκιζας και να εφαρμόσουν στην καμπούρα του λαού μας καταστροφικές και μισελληνικές ιδεοληψίες.

Διαφωνούσα με την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ήμουν υπέρ του όχι στη δανειακή σύμβαση. Όμως δεν έχω «προσωπική ατζέντα» και δεν πρόκειται να αποκτήσω τώρα. Κατανοώ τα κίνητρα τότε του Αντώνη Σαμαρά και το αίσθημα ευθύνης του, που εκτίμησε ως υπαρκτό ενδεχόμενο κίνδυνο κατάρρευσης. Θεωρούσα ότι άξιζε να πάρουμε το ρίσκο, αντιπροτείνοντας πάντοτε την φιλελεύθερη, αναπτυξιακή κι ευρωπαϊκή πρόταση μας. Έκρινε αλλιώς. Είμαι απλό μέλος κι είναι ο Αρχηγός μου, ο σημαιοφόρος των ιδεών μας.

Σήμερα είμαστε εδώ, με άλλα και θανάσιμα επικίνδυνα δεδομένα. Οφείλουμε όλοι να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας, να ξεχάσουν πολλοί τις προσωπικές φιλοδοξίες ή εμμονές τους και να συγκροτήσουμε, με πυκνή ενότητα στρατιωτικής φάλαγγας, το Μέτωπο απέναντι στους τυχοδιώκτες κάθε απόχρωσης για την διάσωση της αστικής δημοκρατικής Ελλάδας.

Όλοι δε, μα όλοι, εμείς οι πολλοί του κόσμου της εργασίας, στον οποίο ανήκω αλλά κυρίως οι λίγοι αληθινοί αστοί και οι ισχυροί, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι την μεγαλύτερη ασφάλεια, την μεγαλύτερη εγγύηση για την κοινωνική συνοχή, την εθνική και κοινωνική ενότητα, την παρέχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους και πολιτικές που θα δώσουν ανάσα κι ελπίδα στους πολλούς, που ήδη υποφέρουν. Την νομιμοφροσύνη των πολλών την κερδίζει η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η φροντίδα για τους αδύναμους. Όχι ο φόβος κι οι απειλές. Λαϊκή είναι η βάση μας. Οι πολλοί εκλέγουν τους λίγους.

Και να θυμίσω ότι η βασική μας διαφορά από τους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που επενδύουν στην καταστροφή και τον κοινωνικό πόλεμο, δεν είναι μόνο η πίστη μας στην εθνική ιδέα. Είναι και η πίστη μας στην εθνική και κοινωνική ενότητα. Όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί ή αδύναμοι, έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στην Πατρίδα, της οποίας πολυτιμότερο κεφάλαιο είναι οι Άνθρωποι.

Κι απευθυνόμενος στις εκατοντάδες χιλιάδες φίλους που στις 6 Μαΐου επέλεξαν ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, θα τους πω ότι δεν νοείται στις 17 Ιουνίου πατριωτική ψήφος, η οποία θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών. Θα πω στους νοικοκυραίους, στους σοβαρούς ανθρώπους, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή νεοφιλεύθερα προσωπικά μορφώματα ότι οι διαφορές μας θα είναι άνευ σημασίας αν η χώρα μετατραπεί σε μπατιρημένη κι απόβλητη Βενεζουέλα, χωρίς μάλιστα πετρέλαιο και με γείτονα την καραδοκούσα Τουρκία.

Η Πατρίδα, αδέρφια, σήμερα είναι ένα πολιορκημένο κάστρο. Και σ’ ένα πολιορκημένο κάστρο κάθε διαφωνία ισοδυναμεί με προδοσία. Ας κάνουμε, εμείς, της ευρύτερης Φιλελεύθερης και Πατριωτικής Παράταξης το καθήκον μας, αφήνοντας επί μέρους διαφορές στην άκρη, φέρνοντας ένα κραταιό ποσοστό στην κάλπη, σταματώντας τους επικίνδυνους τυχοδιώκτες κάθε απόχρωσης. Πάντα σε μας έπεφτε το χρέος.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τσέλσι πρωταθλήτρια Ευρώπης!


Διαβάστε περισσότερα...

Καλή Κυριακή!


Διαβάστε περισσότερα...