Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Και στον δικό μας δήμο κύριε;;;

Μάλλον ΤΙΠΟΤΑ
Από το NEWPOST:
«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ

Δωρεάν φροντιστήρια και λογιστές προσφέρουν οι δήμοι!


Δωρεάν φροντιστήρια και λογιστές προσφέρουν οι δήμοι! 
Μετά τα παντοπωλεία, τα συσσίτια και τα κοινωνικά φαρμακεία σειρά έχουν τα κοινωνικά… φροντιστήρια, όπως και οι κοινωνικοί λογιστές. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι δήμοι, ο ένας μετά τον άλλο, αρχίζουν να ψάχνουν τρόπους για να βοηθήσουν τις αδύναμες οικογένειες να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Έτσι, μετά την παροχή δωρεάν γευμάτων πολλοί δήμοι σκέφτηκαν και ζήτησαν από εκπαιδευτικούς –συνταξιούχους ή εν ενεργεία- να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και εκείνοι το έκαναν με αποτέλεσμα αρκετοί ΟΤΑ σήμερα να προσφέρουν μια σημαντική βοήθεια στα παιδιά, τα οποία οι γονείς τους είχαν σταματήσει από τα φροντιστήρια.

Οι δήμοι Πεύκης, Λυκόβρυσης,  Ηρακλείου, Ζωγράφου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ταύρου – Μοσχάτου και Ηρακλείου Κρήτης έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα, ενώ αν πάει καλά θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη.

Την ίδια ώρα ο δήμος Ηρακλείου εν όψει κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων προσφέρει σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα την δυνατότητα να συμπληρώσουν την δήλωση τους με την βοήθεια λογιστή χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά. 

Έξι εθελοντές λογιστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από σήμερα και κάθε Σάββατο από τις 9:00 έως τις 14:00.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βενιζέλος ξέρει (;) το αποτέλεσμα των εκλογών

Από το STATESMEN:
Στη χθεσινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega, στην Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέφυγε σε μια αποστροφή, την οποία υπογράμμισε ρητορικά με έντονο ύφος και περιεχόμενο. Προανήγγειλε ότι το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα ανακοινώσει το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και της αναδιάταξης δυνάμεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως εκείνος το προσεγγίζει.

Δεν έμεινε μάλιστα εκεί, αλλά πρόσθεσε ότι στο στρατηγικό σχέδιο που ο ίδιος οραματίζεται, δεν θα υπάρχει χώρος για βαρίδια, ούτε όμως και για στερεότυπα παλαιά μοντέλα.

Η δήλωση Βενιζέλου συνιστά φυσικά φυγή προς τα εμπρός. Πριν ακόμη οδηγηθούν οι πολίτες στην κάλπη, ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ταξιδεύει τη σκέψη στην επόμενη μέρα του Κινήματος. Και το ερώτημα είναι εύλογο: Γιατί, και γιατί τώρα;

Ουσιαστικά, ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα, και το ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρόθεσή του μάλιστα να προχωρήσει σε… θεραπεία-σοκ για ένα ΠΑΣΟΚ που καταρρέει, δείχνει ότι δεν έχει πλέον αντικειμενικές προσοδοκίες ότι το Κίνημα του οποίου ηγείται, προλαβαίνει να ανακάμψει.

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου βέβαια, θα είναι αφόρητα δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο, την ηγετική ομάδα και τα κορυφαία στελέχη του. Σε σημείο που να μην είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρχει… χρόνος για να ακουστούν όσα θέλει να πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί μάλιστα εντοπίζεται και ένας από τους λόγους που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθεί τόσο, ώστε να διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές. Φταίει (και) η πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε περισσότερα...

TOΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ;


Από το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

Από έρευνα πληροφορηθήκαμε τα εξής: η πολυεθνική εταιρεία παραγωγής υλικών μπαταριών TOSOH HELLAS (πρώην ΤΕΚΟΣΑ), έχει κάνει αντίστοιχη συμφωνία για την Γέφυρα Θεσσαλονίκης (ΒΛ. ΕΔΩ) και ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ επαναλαμάνουμε ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ πως ενδιαφέρεται και θα υποβάλλει ή κατά άλλους έχει ηδη υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα για το Λιτόχωρο και μάλιστα αυτό θα συζητηθεί προσεχώς στο Περιφερειακό  Συμβούλιο.....
Η εταιρία υποστηρίζει πως τα απόβλητα αυτά δεν είναι επικίνδυνα, ο Δήμος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά εύλογα υπάρχει δυσπιστία απέναντι και στους δύο.....Ιδιαίτερα αφου ομολογούν πως έχουν γίνει συζητήσεις τις οποίες ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ !!!!!!!!!!!!
 
ΑΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ..........
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ‘‘Ο ΑΡΓΟΣ ’’ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο φιλοζωικό σωματείο μας εκτιμά, ότι τα ζώα ως έμβιοι οργανισμοί έχουν αξία συναισθηματικής, οικονομικής και νομικής σημασίας.
Η Πολιτεία μέσω των αρμόδιων φορέων οφείλει να οργανώνει την κατάλληλη φροντίδα για διατροφική & ιατρική περίθαλψη και να μεριμνά για το σεβασμό της ύπαρξής τους.
Τόσο οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και της Κεντρικής Διοίκησης οφείλουν να εφαρμόσουν τους κανόνες ευζωίας όπως επιβάλλει η κείμενη κοινοτική & εθνική νομοθεσία.
Επισημαίνουμε την ανάγκη :
α) άμεσης λειτουργίας των αρμόδιων Αρχών Εφαρμογής και Ελέγχου των κανόνων προστασίας των ζώων και του συστήματος της καταγραφής των ζώων σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και Δήμου,
β) άμεσου ορισμού πιστοποιημένου Κτηνιάτρου που διενεργεί τη σήμανση ζώου και χορηγεί ατελώς στον ιδιοκτήτη του ζώου βεβαίωση ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής,
γ) άμεσης συγκρότησης με απόφαση του Δημάρχου πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (με την αντιπροσωπευτική συμμετοχή φιλοζωικών σωματείων),
δ) άμεσης συγκρότησης Συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπό τον καθοδηγητικό έλεγχο διαπιστευμένου κτηνιάτρου οριζόμενου από τον Δήμο ή την Περιφερειακή ενότητα,
ε) άμεσης διαμόρφωσης κατάλληλων συνθηκών στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία ώστε με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να αποτελέσει χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης ζώων τηρώντας τους επιβαλλόμενους κανόνες ευζωίας.
Επισημαίνεται ότι η επανένταξη των ζώων στο οικείο τους περιβάλλον προϋποθέτει σήμανση και ηλεκτρονική καταγραφή, υποβολή σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.
Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου.
Σχετικά ενημερώνουμε ότι :
- η παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης και καταγραφής του ζώου συντροφιάς τιμωρείται με πρόστιμο 300 € .
- η παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τιμωρείται με πρόστιμο 100 € .
- η διατήρηση και παραμονή ζώων σε κοινόχρηστο χώρο ή σε κήπο πολυκατοικίας τιμωρείται με πρόστιμο 300 € ανά ζώο .
- η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώων και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 € για κάθε ζώο .
- η διαμονή ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, η αναπαραγωγή σε ακατάλληλο χώρο, η μη τήρηση κανόνων ευζωίας και κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 € .
Το Φιλοζωικό Σωματείο μας θα προβαίνει στα προσήκοντα εξώδικα ή δικαστικά μέτρα υπεράσπισης των ζώων με γνώμονα την ολοκληρωμένη και ορθή εφαρμογή των ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΥΖΩΙΑΣ.
Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ , Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ,
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ,
και ΠΑΡΑΓΟΥΝ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας !!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία και το υπόμνημα του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με το παρόν υπόμνημα θέλουμε να σας κοινοποιήσουμε τις θέσεις-αιτήματα του σωματείου μας, για τα οποία εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε χωρίς να έχουν βρει ανταπόκριση από κανέναν πολιτικό φορέα παρά τις εκάστοτε υποσχέσειςκαι γενικόλογες εξαγγελίες με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, που τόσο έχουν κουράσει και πλέον εξοργίσει.

Πέρα από τα γενικά αιτήματα του κλάδου σε εθνικό επίπεδο ζητούμε:

1.Την πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
2.Την εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τις νόμιμες και συνεπείς επιχειρήσεις.
3.Την κατάργηση της μέχρι τώρα άδικης και φορομπηχτικής πολιτικής.
4.Την κατάργηση των διοδίων-πλην των Μαλγάρων-που μετέτρεψαν την Πιερία από τουριστικό προορισμό σε απροσπέλαστο τόπο.
5.Την αύξηση των επενδύσεων και των αναπτυξιακών προγραμμάτων.
6.Την ανάδειξη και προστασία του Ολύμπου μας από κάθε ληστρική αξιοποίηση.
 
κ. Πρόεδρε,
Η χώρα μας έχει ανάγκη Κυβέρνησης, που θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα την κατάσταση και θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, στην πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, στην αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης, δίνοντας προοπτική και ελπίδα στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Διαφορετικά θα την πληρώσουμε όλοι μας , και πολίτες και πολιτικοί.

«Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες, το αμπέλι τούτο της γης
είναι δικό μας, σάρκα κι αίμα μας».

Με τιμή
Η Πρόεδρος

Κουτσιμανή Φανή 

Ο Γραμματέας

Πουρλιώτης Γεώργιος
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 9 Ιουνίου, Πλατεία Δίου 9 μ.μ. - Ομιλία βουλευτών Νέας Δημοκρατίας





Απόψε το βράδυ στις 9 μ.μ. οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτούν την ιστορική έδρα του Δήμου Δίου - Ολύμπου, το Δίον.


Η ομιλία θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία του Δίου.


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΗΝ ΣΚΟΤΙΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.


ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΟ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ, 
ΝΙΚΟ ΛΑΠΠΑ, ΣΑΚΗ ΔΑΜΠΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΗΞΙΔΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Ὁ χαλασμὸς θὰ γίνει ἀπὸ ἕναν … κασσιδιάρη»

Από το Antinews:
Προφητεῖες Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἱτωλοῦ: προφητεία #47:  «Ὁ χαλασμὸς θὰ γίνει ἀπὸ ἕναν κασσιδιάρη».
41. «Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην».
42. «Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο από αυτούς πολλά θα υποφέρετε».
43. «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια · να έχετε δίπλα · να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι εκατό ψυχές θα γλυτώση».
44. «Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».
45. «Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία».
46. «Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».
47. «Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη».
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Πιεριείς στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επισκέφθηκε χθες Πέμπτη την Πιερία στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς έφτασε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο Πιερίας όπου και είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, ενώ αμέσως μετά περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης όπου και έτυχε της θερμής υποδοχής πολιτών στο περίπτερο της Ν.Δ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που θέλησαν να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν αλλά και να του εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Ο κ. Σαμαράς μπήκε σε καταστήματα του πεζόδρομου και άκουσε από τους εμπόρους τα προβλήματα της αγοράς.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε τη μονάδα Olympia Electronics και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με τη συνάντησή του στο δημαρχείο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού στο Αιγίνιο με το δήμαρχο Ευάγγελο Πολύζο.


«Θα φάω σίδερα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα»
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και τα «χτυπήματα» που δέχεται η επιχειρηματικότητα στην Πιερία ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στον πρόεδρο της Ν.Δ. καλωσορίζοντάς τον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, την ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που «σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό» των μικρομεσαίων.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε πως η αγορά, όταν βλέπει ότι μειώνεται ο τζίρος της, προχωρά σε κινήσεις τόνωσης, όπως προσφορές και μείωση τιμών. Αντίθετα η κυβέρνηση, όπως είπε, έκανε το αντίθετο. Σε περίοδο μεγάλης ύφεσης και της κρίσης, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις με φορολόγηση και αύξηση του ΦΠΑ, προκαλώντας κυριολεκτικά ασφυξία στους μικρομεσαίους.
Αναφέρθηκε επίσης στα επιχειρηματικά δάνεια και την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητώντας τη διετή αναστολή πλειστηριασμών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε επίσης τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, λέγοντας ενδεικτικά ότι το 60% των επαγγελματιών δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας, λόγω οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.
Μετέφερε την αγωνία των τουριστικών φορέων του νομού και την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, ζητώντας τη μετατροπή των αλιευτικών καταφυγίων της Πιερίας σε τουριστικά, έθεσε το θέμα της του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας, την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο των μεγάλων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων σε μια χώρα που είναι αγροτική.
«Αυτή η παράταξη και το πρόγραμμά της», είπε ο κ. Σαμαράς παίρνοντας το λόγο, «είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και γι’αυτό το λόγο και η συνεργασία που θα έχει με τα Επιμελητήρια θα είναι ουσιαστική». Αναφερόμενος στο θέμα του παρεμπορίου και της σύνδεσής του με τη λαθρομετανάστευση τόνισε πως θα κηρύξει πόλεμο με το παρεμπόριο και ταυτόχρονα θα πολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Ασφαλώς και θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί, είπε ο κ. Σαμαράς, να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα, αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να ελκύει την παράνομη μετανάστευση. Οι νόμοι θα πρέπει να ισχύσουν, είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε για μαζικές απελάσεις.
Σε ο,τι αφορά τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα είπε πως πρόκειται για θεμελιακά ζητήματα για τη Ν.Δ., ενώ έκανε αναφορά στην πρόταση της Ν.Δ. για άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είπε «Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της.
Τόνισε ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο «ευρώ ή δραχμή» και πως «ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους».
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.
Όσον αφορά τις προτάσεις τις ΝΔ για ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «αν συνεχίσεις να παίρνεις από αυτούς που δεν έχουν πλέον, τότε το σύστημα θα κλατάρει» και μίλησε για ευαισθησία απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανήμπορους και τους αρρώστους.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως θα σταθεί δίπλα στην επιχειρηματικότητα και πως θα έχει συνεχή διάλογο με τα επιμελητήρια, τα οποία –όπως είπε- είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας. «Θα φάω σίδερα, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Μόσχο Γιαλένιο, τον υπεύθυνο του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και εκλεγμένο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη καθώς και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού.
Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρείας Olympia Electronics που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου ενώ ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρη Λακασά σχετικά με την τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζεται στα προϊόντα της.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελο Πολύζο στο δημαρχείο του Αιγινίου. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην πολυετή τους φιλία ενώ ο κ. Σαμαράς θέλησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους έχει μείνει στάσιμο το έργο του ΚΑΤ Αιγινίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του ανέφερε τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και την υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την κωλυσιεργία αφού, όπως είπε, ενώ συναντήθηκε με τον κ. Χρυσοχοϊδη και αυτός με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΔΙΤ, δεν έγινε τίποτα. «Πρόεδρε δεσμεύεσαι να γίνει επί των ημερών σου», του είπε χαρακτηριστικά.
«Ευχαριστώ για την καταπληκτική και ιδιαίτερα συγκινητική υποδοχή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετώντας την Πιερία. «Η Πιερία έδωσε το σύνθημα της νίκης» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και κυρίως τον κόσμο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.
Τα δώρα που δέχτηκε ο Πρόεδρος:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Ηλίας Χατζηχροστοδούλου του πρόσφερε μία εικόνα με την προστάτιδα της Κατερίνης, Αγία Αικατερίνη, το βιβλίο του Ολύμπου καθώς και τον κατάλογο του ΕΒΕ με τις επιχειρήσεις της Πιερίας.
Ο δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος του πρόσφερε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, προστάτη του Κολινδρού και ένα βιβλίο με την ιστορία του Κολινδρού.
Ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος του πρόσφερε μία εικόνα του Αγίου Αντωνίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Η επίθεση Κασιδιάρη (video)

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Πιερία


Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Δόθηκε παράταση έως τις 17-12 για άδειες γεωτρήσεων

ΕΩΣ ΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Δόθηκε παράταση για τις άδειες γεωτρήσεων

Νέα παράταση έως τη 17η Δεκεμβρίου 2012 δόθηκε υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για τη χορήγηση αδειών που αφορούν υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις. Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, ίσχυε έως τις 16 Ιουνίου 2012. 

Ο λόγος της νέας παράτασης εξηγείται από το γεγονός ότι αρκετοί αγρότες δεν είναι έτοιμοι για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να δημοσιευθεί το συντομότερο στο ΦΕΚ η σχετική τροποποιητική απόφαση. 

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας και ο Υπηρεσιακός Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, έχουν υπογράψει Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα την «Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10-6-2011 απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», (ΦΕΚ 1440 Β΄- 16-6- 2011). 

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός κ. Μαραβέγιας δήλωσε ότι «για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τακτοποίησης των αρδευτικών γεωτρήσεων εκδόθηκε σχετική ΚΥΑ, όπως προβλέπει ο Ν. 3199/03. Η προθεσμία για την τακτοποίηση των γεωτρήσεων, μετά από μια πρώτη παράταση, λήγει στις 16 Ιουνίου 2012. Όμως για λόγους τρέχουσας συγκυρίας αλλά και γιατί μεγάλο μέρος των αγροτών δεν είναι έτοιμο για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται, κρίνεται ότι είναι αναγκαίο να δοθεί μια ακόμα παράταση μέχρι την 17η Δεκεμβρίου 2012».
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντα στους πολίτες (4 video)

ΜΕΡΟΣ Α΄

ΜΕΡΟΣ Β΄

ΜΕΡΟΣ Γ΄

ΜΕΡΟΣ Δ΄
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το πρόγραμμα επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πιερία

ΠΕΜΠΤΗ 7-6-2012
9:30 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
10:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
11:30 ΑΙΓΙΝΙΟ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΙΟΥ 2012.

● ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.
● ΑΡΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

Πέρα από τα 30 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη προέκυψε συζήτηση και για άλλα δύο ζητήματα εκτός ημερησίας:
- Το πρώτο τέθηκε στην αρχή της συνεδρίασης από τον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Πιερία κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στον οποίο ευχόμαστε καλό προεκλογικό αγώνα και καλή…επανεκλογή!
Ο κ. Παπαδόπουλος ουσιαστικά μας προειδοποίησε για τον κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα από τοξικά απόβλητα, τα οποία σκοπεύει να αποθέσει στην περιοχή μας εταιρεία ξένων συμφερόντων σε χώρο που ανήκει στη δικαιοδοσία της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. μετά από συμφωνία με την εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση. Παρενέβη στο σημείο εκείνο ο δημαρχεύων κ. Φαρμάκης, που τυγχάνει και πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο., και αφού διευκρινίστηκε ότι γινόταν λόγος για την ίδια εταιρεία, μας πληροφόρησε πως υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον πριν από μερικά χρόνια, διαβεβαίωσε όμως πως έκτοτε δεν ανακινήθηκε ξανά το θέμα και η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επανήλθε με σχετικό αίτημα.
Αμέσως μετά ζήτησα τον λόγο και αφού ευχαρίστησα τον κ. Παπαδόπουλο για την παρέμβασή του, διατύπωσα την – εύλογη πιστεύω – απορία σχετικά με το πώς ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα που υποτίθεται ότι έχει «παγώσει» εδώ και καιρό, ανακύπτει ξαφνικά εκ νέου. Ποιο ήταν δηλ. το στοιχείο εκείνο που ξαναφέρνει στην επιφάνεια το θέμα – για το οποίο σημειωτέον δεν είχαμε από τη διοίκηση καμία πρότερη ενημέρωση, επομένως το θεωρεί ανύπαρκτο. Ουσιαστικά ζήτησα να μάθουμε αν υπάρχει όντως φωτιά πίσω απ’ τον καπνό! Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχε βάσιμη πληροφόρηση πως το όλο ζήτημα θα μας απασχολήσει πολύ σύντομα και ζήτησε – το αυτονόητο – ως Δ.Σ. του δήμου να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Σε ό,τι μας αφορά ως παράταξη είναι δεδομένο ότι θα διαφυλάξουμε, όπως κάνουμε πάντα, «ως κόρην οφθαλμού» τα συμφέροντα και πρωτίστως την υγεία των συνδημοτών μας και επομένως θα παρακολουθούμε την υπόθεση από πολύ κοντά και με μεγάλη προσοχή! Χαιρόμαστε που προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημαρχεύοντος. Επειδή όμως «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις» πληροφορηθήκαμε πως κάποια «παπαγαλάκια» άρχισαν τη διασπορά ειδήσεων και την προσπάθεια να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη στο ενδεχόμενο να έρθουν στην περιοχή μας τα δήθεν «αβλαβή» αυτά απόβλητα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ενδεχόμενη «διγλωσσία» της πλειοψηφίας και ζητούμε επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι – ενδεχομένως – νομίζουν πως εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική θέση του δήμου, μπορούν να παίζουν με το περιβάλλον και την υγεία όλων μας, θα μας βρουν απέναντι!
- Το δεύτερο ζήτημα προέκυψε στη μέση περίπου της συνεδρίασης από την παρέμβαση μεγάλης ομάδας παραγωγών από την περιοχή της Βροντούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα φετινά τέλη άρδευσης (στρεμματικό σύστημα υπολογισμού) σε συγκεκριμένες περιοχές (κυρίως Ρόγγια και Τσαπουρνιά) και ειδικότερα για τις καινοτόμες καλλιέργειες (π.χ. ροδιές).
Υπενθυμίζω ότι η παράταξή μας δεν είχε ψηφίσει τα συγκεκριμένα τέλη διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι ήρθαν προς ψήφισιν και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δ.Σ. χωρίς εισήγηση, κάτι που θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο! Επειδή όμως δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τόνισα προς τους παραγωγούς πως εάν είχε τηρηθεί τότε η προβλεπόμενη διαδικασία πιθανόν να υπερψηφίζαμε κι εμείς, καθώς παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσα για το στρεμματικό σύστημα, ελάχιστες αντιδράσεις υπήρξαν επί της ουσίας σε εκείνη τη συνεδρίαση, καθώς θυμάμαι χαρακτηριστικά πως σε ερώτηση που απηύθυνα στους προέδρους των κοινοτήτων της δημ. ενότητας Δίου, στο σύνολό τους δήλωσαν πως, αν μη τι άλλο, το σύστημα αυτό ήταν καλύτερο από το προηγούμενο. Ρώτησα λοιπόν τους παραγωγούς της Βροντούς πως και δεν είχαν διατυπώσει νωρίτερα τις ενστάσεις τους, είτε σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ., είτε στην πρόσφατη συνάντηση των τοπικών συμβουλίων και των δημ. συμβούλων της ενότητας Δίου που μάλιστα έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες στη Βροντού. Η απάντησή τους ήταν πως δεν ήταν ενήμεροι για καμία από τις δύο συνεδριάσεις.
Αυτή ακριβώς ήταν και η ένσταση που είχα διατυπώσει λίγο νωρίτερα για τον τρόπο που οργανώθηκε η συνάντηση στη Βροντού με κύριο θέμα την άρδευση. Ως παράταξη είμαστε πάντοτε υπέρ τέτοιων διαβουλεύσεων και τις ζητάμε επίμονα. Θέλουμε όμως να έχουν ουσία κι αποτέλεσμα! Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες συναντήσεις να μην προσκαλούνται – κατά δήλωσή τους – οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλ. οι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Στον «βιαστικό» σχεδιασμό της συνάντησης αποδίδουμε και την μικρή συμμετοχή και όχι σε αδιαφορία των συναδέλφων.
Εν πάσει περιπτώσει μετά από τη σύγχυση που αρχικά επικράτησε από διφορούμενες δηλώσεις μελών της πλειοψηφίας, και η οποία ξεκαθαρίστηκε κατόπιν παρεμβάσεων δικών μου και της κ. Κουρίτα, καταλήξαμε στην πραγματοποίηση σύντομα μίας νέας συνάντησης συμβούλων, κοινοτήτων και φορέων της ενότητας Δίου ειδικά για την άρδευση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής, όπου κριθεί αναγκαίο. Τέλος, ζήτησα από τους παραγωγούς στο μεσοδιάστημα να διατυπώσουν γραπτώς τις ενστάσεις και κυρίως τις αντιπροτάσεις τους για το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να είμαστε όλοι πληρέστερα ενημερωμένοι!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια πολλά κύριε Γιάννη!!! (Αποκλειστικό βίντεο του υπουργού Γιάννη Δημόπουλου)

6 Ιουνίου 1932 - 6 Ιουνίου 2012

Ο  τ. βουλευτής του Νομού μας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Δημόπουλος, που διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορίου τα έτη 1977 - 1980, και Ευρωβουλευτής τα έτη 1980 - 1981 συμπληρώνει αισίως σήμερα την ηλικία των 80 ετών. 

Αφορμής δοθείσης από το δημοσίευμα του United Reporters τον εντοπίσαμε για να του δώσουμε τις ευχές μας, και μας "κέρασε" ένα φιλμάκι με τη διαδρομή του από το 1974 μέχρι σήμερα που εκπονήθηκε από την καθηγήτρια Μυράντα Παπά, τον υιό του δικηγόρο Κώστα Δημόπουλο (επικεφαλής του συνδυασμού "Ολύμπια Γη") και τη δημοσιογράφο Βίκη Μήτρου ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Κατερίνης από τον Τουρκικό Ζυγό, το οποίο το διαθέτουμε σε πρώτη μετάδοση στους αναγνώστες μας

Υπουργέ μας να τα 1000στήσεις
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αντώνης Σαμαράς αύριο στο νομό Πιερίας

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται αύριο νωρίς το πρωί να επισκεφτεί και την Κατερίνη!

Οι πληροφορίες μας λένε πως θα επισκεφτεί γύρω στις 9:30 π.μ. το επιμελητήριο Πιερίας και στην συνέχεια θα περπατήσει στον πεζόδρομο.
Διαβάστε περισσότερα...

Η παλιά φρουρά πρώτη στον αγώνα!

Μπρουσκέλης, Παπαστεργίου, Αρωνιάδης, Τζόβας μετά την ομιλία των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Λεπτοκαρυά
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ισχύς εν τη ενώσει!

Σοφία Μαυρίδου, Γιώργος Ζιασιακόπουλος, Στέλιος Γαλάνης, Δημήτρης Κουμουρτζής, Διονύσης Φώλιος και Πέτρος Κιάφας παρακολουθούν τις ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Λεπτοκαρυά!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρών το "Κάστρο"!

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Παντελεήμονα Παντελής Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αν. Ολύμπου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Αγοραστός στην χθεσινοβραδυνή ομιλία των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Λεπτοκαρυά.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Τ. του Olympus Marathon - Συνάντηση φορέων στην Κονταριώτισσα Δ.Δίου-Ολύμπου.

OLYMPUS MARATHON 2012
Ο εθελοντισμός 
υπηρετεί, προστατεύει 
και αναδεικνύει τον Όλυμπο!

O Olympus Marathon, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Ιουνίου ευρεία σύσκεψη φορέων, συλλόγων και εθελοντών στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου του πρώην Δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα.
Συμμετείχαν πρόθυμα, αντάλλαξαν απόψεις, πρότειναν δράσεις που αφορούν στο σχεδιασμό, στην προετοιμασία και στον αρτιότερο συντονισμό των ενεργειών τους, ώστε η διοργάνωση του ΟΜ 2012 να ξεπεράσει σε επίπεδο οργάνωσης τις προηγούμενες επιτυχείς κατά γενική ομολογία διοργανώσεις, αλλά επιπλέον να συνεχίσει να επιτελεί έναν αγώνα με συνοχή και ασφάλεια.
Στη σύντομη παρουσίαση-ανασκόπηση των διοργανώσεων του ΟΜ η πρόεδρος του ΟΜ κα Ευαγγελία Νίκα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μαραθωνίου του Ολύμπου ως αγώνα ορεινού τρεξίματος που προβάλλει διεθνώς τον τόπο μας και κατ’ επέκταση τη χώρα μας. Τονίστηκαν δε οι ακολουθούμενες στρατηγικές περαιτέρω προώθησης του αγώνα στο εξωτερικό, η συμμετοχή του ΟΜ ως μέλους στο σιρκουί του MRIC (Mountain Running International Cup) και η αδελφοποίηση με τον 15/μερο αγώνα Solukhumbu Trail στα Ιμαλάια. Ευχαρίστησε το Δήμο Δίου-Ολύμπου ο οποίος στηρίζει τη διοργάνωση από τα πρώτα της βήματα με την παραχώρηση των υποδομών που διαθέτει και την πολύτιμη προσφορά του εργατικού δυναμικού στην προετοιμασία του αγώνα. Καταλήγοντας επαίνεσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου) να στηρίξει και φέτος ως συνδιοργανώτρια τον αγώνα αναγνωρίζοντας την αειφορική αναπτυξιακή δυναμική που ο ΟΜ προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Μαρία Τσιμήτρη απηύθυνε χαιρετισμό σ’ όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τόνισε την αξία της προσφοράς των εθελοντών, την μοναδική εμπειρία ζωής των συμμετεχόντων αθλητών,-τριών σ’ έναν αγώνα που αναβιώνει την ιερή πορεία των αρχαίων πιστών, οι οποίοι ξεκινώντας από τη λατρευτική πόλη του Δίου κατά την αρχή του καλοκαιριού όδευαν όλο και πιο ψηλά στις ψηλές κορυφές με σκοπό να αποθέσουν τα αφιερώματά τους στον υπέρτατο θεό τους, το Δία.
Ας κατακτήσουμε όλοι μας όλο και πιο υψηλούς στόχους……..
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση μεταξύ των φορέων για θέματα που αφορούν στο συντονισμό των εθελοντών, στην επάνδρωση των 12 σταθμών, τη διάσωση και την ιατρική μέριμνα, την ασφάλεια, την τροφοδοσία, τον καθαρισμό και προετοιμασία των μονοπατιών, αλλά και της επικοινωνίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν
• Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι ΕΟΣ Λιτοχώρου, ΕΟΣ Καρίτσας και ΕΟΣ Βροντούς. Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι κατένειμαν τις εργασίες για τον καθαρισμό των μονοπατιών από τα σημάδια που άφησε πίσω του ο βαρύς χειμώνας.

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πίερες» που κάθε χρόνο οργανώνει με περισσή αυταπάρνηση τους σταθμούς μέσα στο πανέμορφο φαράγγι του Ορλιά.

• Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών ο οποίος είναι όλο το χρόνο σε ετοιμότητα να επέμβει όταν παραστεί ανάγκη.

• Ο Σύλλογος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ ο οποίος κάθε χρόνο στον ΟΜ και στο Χειμωνιάτικο Ενιπέα μεριμνά για την ασφαλή διεξαγωγή του τόσο δύσκολου και επίπονου αγώνα και προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητές του με υπερβάλλουσα προνοητικότητα, οργάνωση και ανθρωπισμό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο αρχηγός κ. Δημήτρης Κατιρτζής και ο υπαρχηγός κ. Μάκης Οικονόμου παρόλο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών Σαμαρειτών στην Κατερίνη. Τίμησε με την παρουσία του τη σύσκεψη ο κεντρικός εκπαιδευτής κ. Σταύρος Δρόσος.

• Ο ΣΥΡΑΠ, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Ο πρόεδρος κ. Αδάμος Σαραηλίδης παρουσίασε το σχεδιασμό της οργάνωσης των επικοινωνιών με ομολογουμένως ιδιαίτερη σχολαστικότητα, ώστε να καταστεί
αντιμετωπίσιμη κάθε επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση. Αξίζει να θυμίσουμε την αξιόλογη συμβολή του ΣΥΡΑΠ στην επιτυχημένη επικοινωνία σχολείου της Κατερίνης με διαστημικό σταθμό.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν άψογα και συνεχίζουν την επικοινωνία και συνεργασία σε πιο λεπτομερειακό επίπεδο με σκοπό την έξωθεν καλή μαρτυρία για έναν άψογο αγώνα.

Ο ΟΜ 2012 ευχαριστεί όλους όσους συμβάλλουν στη διοργάνωση και η ικανοποίηση που αποκόμισε από τη σύσκεψη είναι ότι με τέτοιους ανθρώπους ο Όλυμπος και η Πιερία μόνο οφέλη θα αποκομίσουν στο μέλλον. Και το πιο σημαντικό κέρδος όλων μας είναι πως όλοι μας αποχαιρετιστήκαμε με την αίσθηση ότι ανήκουμε ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στην οικογένεια που ο καθένας έχει μέσα ως έννοια που πολύ απλά λέγεται «ο τόπος μου».

0ργανωτική Επιτροπή OLYMPUS MARATHON
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από την ομιλία των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στην Λεπτοκαρυά


Διαβάστε περισσότερα...

Το παρασκήνιο του ναυαγίου του debate

Από το Statesmen:
Ήταν κάποτε ένα debate… Ή μάλλον, η πρόθεση διεξαγωγής του. Η τηλεοπτική μονομαχία του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, δεν θα λάβει τελικά σάρκα και οστά. Όπως προκύπτει από τις σημερινές πολωτικές και αιχμηρές ανακοινώσεις των δυο κομμάτων, δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία τους στους επιμέρους όρους διεξαγωγής του debate, που παραπέμπεται πλλεον στις καλένδες.

Με μια σκληρή, αλλά βαθιά πολιτική δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας, και με τους όρους που έθετε, φρόντισε να την καταστήσει μη πραγματοποιήσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε γνωστοποίηση των θέσεών του για το debate, προτείνοντας τη διεξαγωγή δυο τηλεμαχιών, μιας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, και μιας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, εξαιρουμένου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η Κουμουνδούρου πρότεινε ακόμη ο διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς να είναι ανοικτός, και συντονιστές του debate να οριστούν η Έλλη Στάη και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μπορεί να αποδέχτηκε λεκτικά την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για debate με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ουσία όμως έκανε ό, τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, ενώ είχαν συμφωνηθεί απολύτως οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο, και ενώ οι δυο πλευρές είχαν δεσμευτεί για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εσπευσμένα δικές του ανακοινώσεις, τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το μεσημέρι.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε συμφωνηθεί να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος που θα συντόνιζε το debate, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αιφνιδιαστικά να προτείνει και το όνομα της Έλλης Στάη.

“Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοικτή ομιλία των υποψηφίων βουλευτών στον Κολινδρό


Σε συνέχεια των ανοικτών ομιλιών που πραγματοποιούν στις διοικητικές ή ιστορικές έδρες των παλιών καποδιστριακών δήμων του νομού Πιερίας, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στις 8:30 το βράδυ τον Κολινδρό (διασταύρωση Σαμαρά- καφενεία).  


Γραφείο Τύπου
 

ΝΟΔΕ Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Όλυμπος - Η διάβαση της Αφροδίτης από τον Ήλιο. Ευχαριστούμε τη Μαρία Ζολώτα

Καλημέρα σας από τον 'Ολυμπο!
Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία για να βάλετε στο blog σας.
Είναι τραβηγμένη από το καταφύγιο Ολύμπου "Σπήλιος Αγαπητός" στα 2.100μ
σήμερα το πρωί στις 6.15΄.
Πρόκειται για την διάβαση της Αφροδίτης από τον ήλιο.

Φιλικά,
Μαρία Ζολώτα
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βόλτες με το ποδήλατο στα εκατοντάδες χιλιόμετρα του ανενεργού δικτύου του ΟΣΕ!

Ποδηλατικές διαδρομές πάνω στις ράγες του τρένου προτείνει το σχέδιο του ΕΜΠ για το ανενεργό δίκτυο του ΟΣΕ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εντοπίζεται στην Πελοπόννησο. Η μετατροπή γραμμών του ΟΣΕ, που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργές, συναντάται σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Η πρόταση έρχεται από τον συγκοινωνιολόγο - πολεοδόμο του ΕΜΠ Θ. Βλαστό, ο οποίος έχει εκπονήσει σχετική μελέτη εδώ και ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκτός από τις ανενεργές ράγες μπορούν να αξιοποιηθούν και παλαιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής, ελεύθεροι χώροι καθώς και άλλες συνοδευτικές κατασκευές. Παρέχεται έτσι η δυνατότητα παράλληλης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, όπως εξηγεί ο κ. Βλαστός. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται η κάθε γραμμή αποτελεσματικότερα, ενώ δημιουργούνται δραστηριότητες (εμπορικές, αναψυχής κ. λπ.) όπου υπάρχει συγκέντρωση χρηστών (ποδηλατών) της αξιοποιούμενης γραμμής.

Αυτή τη στιγμή το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανενεργό και με βάση τον τελευταίο νόμο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, τα τμήματα γραμμών που δεν λειτουργούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά το «Ενεργό Δίκτυο σε Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας» όπου εκτελούνται μόνο οι απολύτως απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά. Το δίκτυο της κατηγορίας αυτής δεν μπορεί να παραμείνει ανενεργό για πάνω από 1 χρόνο. Η δεύτερη κατηγορία είναι το «Καταργημένο Δίκτυο» στο οποίο δεν εκτελούνται μεταφορές και μπορεί να αξιοποιηθεί από τη ΓΑΙΟΣΕ. Τυπικά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ποδηλατικές διαδρομές. Ωστόσο, το μεγάλο αναξιοποίητο τμήμα του δικτύου ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Στη μελέτη του ΕΜΠ περιλαμβάνεται πρόταση για αξιοποίηση συνολικά 306 χλμ.:

- Νέα Ζίχνη - αρχ. Αμφίπολη: 24 χλμ.

- Τέμπη - Πλαταμώνας - Λιτόχωρο: 46 χλμ.

- Κρυονέρι - Αγρίνιο: 60 χλμ.

- Τιθορέα - Λειανοκλάδι: 54 χλμ.

- Κόρινθος - Κιάτο: 21 χλμ.

- Βαρθολομιό - Κυλλήνη: 16 χλμ.

- Βαρθολομιό - Κάστρο: 10 χλμ.

- Καλό Νερό - Κυπαρισσία: 30 χλμ.

- Μέγαρα - Κακιά Σκάλα: 9 χλμ.

- Αγ. Θεόδωροι - Ισθμός - Κόρινθος: 30 χλμ.

- Λεύκτρο - Μεγαλόπολη: 6 χλμ.

Τα τμήματα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για ποδηλατικές διαδρομές με τη χρήση ποδηλατοδραιζινών, όπως περιγράφεται στην έκθεση. Πρόκειται για μια κατασκευή οχημάτων που «κουμπώνουν» και στηρίζονται και στις δυο ράγες, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η λειτουργία τής μονής γραμμής κατά μία φορά. Πάνω στις ποδηλατοδραιζίνες μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια τα ποδήλατα.

Ωστόσο, ο κ. Βλαστός επισημαίνει ότι η μετατροπή μιας πρώην γραμμής τρένου σε διαδρομή ποδηλάτου θα πρέπει να συνοδεύεται από παράλληλα έργα υποδομής, όπως η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ειδικά στις γεφυρώσεις, και συρματοπλέγματα. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί και το ενδεχόμενο εμπλοκής τοπικών φορέων ή ακόμη και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ζήτημα της χρηματοδότησης, ωστόσο, ενός τέτοιου έργου προβληματίζει την ΤΡΑΙ ΝΟΣΕ, στην οποία έχει ήδη κατατεθεί η πρόταση του κ. Βλαστού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον την πρόταση για τις γραμμές που έχουν υπαχθεί στην κατηγορία της αναστολής (καταργημένο δίκτυο), ωστόσο προβληματίζεται για το κόστος.

Ανθηση στην Ευρώπη

Το ΕΜΠ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη για την αξιοποίηση των παλαιών γραμμών του Πλαταμώνα και της μετρικής γραμμής του άξονα της Πελοποννήσου μαζί με τους παλαιούς σταθμούς για τη μετατροπή τους σε πολιτιστικά κέντρα ή παραδοσιακά καφενεία.

Παράλληλα, εταιρεία ποδηλάτων της Αχαΐας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών κατασκεύασαν πατέντα για τρενοποδήλατο (railbike).

Η πρόταση για μετατροπή των γραμμών του ΟΣΕ προς χρήση από ποδηλάτες έρχεται σε μια περίοδο που ο ποδηλατικός τουρισμός γνωρίζει σημαντική άνθηση στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 πραγματοποιήθηκαν πανευρωπαϊκά 4,4 δισ. ταξίδια, από τα οποία το 9% είχε χαρακτήρα αναψυχής.

Αντιστοιχούν σε 3,7 δισ. χλμ., που μεταφράζονται για κάθε ποδηλάτη σε 26 ταξίδια, συνολικού μήκους 230 χλμ. Σήμερα οι ποδηλατικές διακοπές αφορούν το 2%-4% των συνολικών ταξιδιών αναψυχής στην Ευρώπη, ποσοστό το οποίο αναμένεται να τριπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία και να φτάσει το 6%-12%.
Διαβάστε περισσότερα...