Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ερχονται τα τέλη κυκλοφορίας

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.

Η διαδικασία για την καταβολή των τελών αλλάζει φέτος, καθώς καταργούνται τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα, τα οποία κατά τα προηγούμενα έτη οι ιδιοκτήτες οχημάτων όφειλαν να προμηθεύονται από τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ ή τις εφορίες και να επικολλούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή σε ευδιάκριτο σημείο πάνω στα δίκυκλά τους.

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου: • Για όσους κατόχους οχημάτων είναι πιστοποιημένοι στις διαδικτυακές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET, που βρίσκονται στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΣ, τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα «φορτωθούν» στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα «κατεβάσουν» και να τα εκτυπώσουν.

• Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISNET τα ειδοποιητήρια θα εκτυπωθούν από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά.

• Και οι δύο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών οχημάτων θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση των τελών. Η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω διαδικτύου για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακής τραπεζικής εξυπηρέτησης.

• Τα τέλη θα βεβαιώνονται στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη οχήματος όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του TAXISNET. Εφόσον δεν εξοφληθούν έως τις 31-12-2012 θα βεβαιώνονται στο διπλάσιο. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που προσδοκά να εισπράξει φέτος το δημόσιο φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα οι αθλητές του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. συμμετείχαν σε δια συλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες «ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ 2012» για σκάφη Optimist όπου ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 5 αθλητές και κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.
Αναλυτικότερα το Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Βαρμπένης Ευάγγελος που κατατάχθηκε δεύτερος στην κατηγορία παίδων (4ος στη γενική) ενώ στην ίδια κατηγορία και ο Κυριακίδης Σπύρος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο (6ος στη γενική). Άτυχη στάθηκε η Κοπρένσκα Σοφία που παρά την πολύ καλή της εμφάνιση δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο αφού κατατάχθηκε τέταρτη στη κατηγορία κορασίδων. Πολύ ενθαρρυντική και η εμφάνιση των δύο «νεοφώτιστων» αθλητών που στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες κατάφεραν να καταταγούν 6ος στους παίδες ο Ψωμιάδης Γιάννης (25ος στη γενική) και 50ος στη γενική κατάταξη ο Κουκουλιάτας Δημήτρης ο οποίος την πρώτη μέρα των αγώνων λόγω ασθένειας συμμετείχε μόνο στη μία από τις 4 ιστιοδρομίες γεγονός που δεν του επέτρεψε να έχει μια καλύτερη κατάταξη.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012» για σκάφη Laser 4,7 όπου ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με 4 αθλητές και αθλήτριες. Την πρώτη μέρα των αγώνων δεν πραγματοποιήθηκε καμία ιστιοδρομία καθώς δεν έπνεαν καθόλου άνεμοι, ενώ και την Κυριακή η άπνοια ταλαιπώρησε τους αθλητές. Τελικά η επιτροπή αγώνων για να μην αναβληθούν οι αγώνες αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει 3 ιστιοδρομίες σε συνθήκες άπνοιας. Οι θέσεις που κατάφεραν οι αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι
Γαγανέλης Σωκράτης 5ος στην κατηγορία αγοριών
Πασχούλης Δημήτρης 6ος στην κατηγορία αγοριών
Μητσοκάπα Δήμητρα 6η στην κατηγορία κοριτσιών και
Μανιώτη Ζωή 7η στην κατηγορία κοριτσιών .
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για σκάφη Optimist και Laser.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook ξεκινά τις χρεώσεις!

Η πίεση για αύξηση της κερδοφορίας φαίνεται ότι εντείνεται στο Facebook μετά την αρνητική πορεία του στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ και σε 20 ακόμα χώρες μια δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να αυξήσουν τους αναγνώστες των αναρτήσεών τους.

Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Promoted Posts, υποτίθεται ότι προορίζεται για ανακοινώσεις γάμων, προσκλήσεις για πάρτι και άλλες αναρτήσεις ιδιαίτερης σημασίας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο.

Σε πρώτη φάση, η τιμή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίστηκε στα 7 δολάρια ανά ανάρτηση.

Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δ. Δίου - Ολύμπου: €60.000 μη δεδουλευμένες αποδοχές θέλει ο δήμαρχος

Από το αυτοδιοίκηση.gr:
Με επιστολή του στην ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στο δήμο του έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προεδρείου με τη χαρακτηριστική φράση «παραιτούμαι λίγο πριν το τετέλεσται».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν η παράταξη «Ολυμπία Γη» και ο επικεφαλής της Κώστας Δημόπουλος, μπορεί για το δήμο και τους εργαζομένους να μην υπάρχουν χρήματα, βρέθηκαν όμως για το δήμαρχο, ο οποίος μετά την επιστροφή του από την αργία, υπέγραψε για τον εαυτό του εντολή, προκειμένου να λάβει 14.054,58 ευρώ για έξοδα παραστάσεως για το διάστημα από 1-5-2011 μέχρι 31-7-2011, δηλαδή για μη δεδουλευμένα. «Τα δικαιούμαι!», είπε στο δημοτικό συμβούλιο, υπογραμμίζει ο Κ. Δημόπουλος.

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ολυμπία Γη», ο δήμαρχος «από 2-5-2011 είχε τεθεί σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επανήλθε στην εργασία του στην Τράπεζα Πειραιώς λαμβάνοντας κανονικά το μισθό του, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, που επανήλθε στη δημοτική αρχή. Επομένως, συνολικά για τους 13 μήνες που απουσίαζε θα διεκδικήσει μη δεδουλευμένες αποδοχές άνω των 60.000 ευρώ».

Και συμπληρώνει: «Ξέρουμε εκ των προτέρων την απάντησή του, ότι είναι νόμιμο (;) γιατί η αργία, μετά την αθώωσή του "λόγω αμφιβολιών" από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θεωρείται ως "μηδέποτε επιβληθείσα". Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή του εκλεγμένου δημάρχου Δίου - Ολύμπου, ο οποίος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τον καλούμε να ανακαλέσει την απαίτησή του και να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκησή».

Όπως επισημαίνει, τέλος, ο Κ. Δημόπουλος:

Εκεί που ο εκλεγμένος δήμαρχος «απειλεί» ότι θα παραιτηθεί και θα «κλείσει» ο Δήμος, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

Εκεί που τα ΚΑΠΗ κλείνουν, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που κλείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που απολύουν τις βρεφονηπιοκόμους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν πληρώνουν τους προμηθευτές, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν πληρώνουν τους εργολάβους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που καθυστερούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους (βοήθεια στο σπίτι, αναπτυξιακή κλπ), γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν εορτάζουν τον «Κοροβάγκο» γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»


Εκεί που δεν κλείνουν τα φρεάτια γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»


Εκεί που τρέχει θολό ή καθόλου πόσιμο νερό, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που κλέβουν εύκολα 40.000 ευρώ από τα χρηματοκιβώτια γιατί για security «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που θέλουν να αποκαταστήσουν το νταμάρι τοποθετώντας αμφισβητούμενης ποιότητας απόβλητα μπαταριών, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν καταβάλλονται έξοδα παραστάσεως στους δημοτικούς συμβούλους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως πρώην αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Ξαφνικά, ΛΕΦΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ για τα μη δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως (μισθούς) της περιόδου που ήταν σε αργία!
Διαβάστε περισσότερα...

40,9 εκατ. ευρώ θα δοθούν για επενδύσεις σε κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή

Σχέδια βελτίωσης για την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή συνολικού προϋπολογισμού 40,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,6 αποτελούν δημόσια δαπάνη, προεγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων...

Συνολικά έχουν προεγκριθεί 194 σχέδια βελτίωσης, ενώ έως σήμερα έχουν υπογραφεί 424 προεγκρίσεις σχεδίων βελτίωσης στο πλαίσιο της δράσης «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας - «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού προϋπολογισμού 71,2 εκατ. ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 38,7.
Σύμφωνα δε με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, έως σήμερα από τα 7.700 υποβληθέντα σχέδια βελτίωσης έχουν αξιολογηθεί 3.377, εκ των οποίων περισσότερα από 1.000 βρίσκονται στο στάδιο της τελικής γνωμοδότησης.

Στο πλαίσιο των σχεδίων βελτίωσης προβλέπεται μεταξύ άλλων χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεγκατάσταση γεωργικών κτιρίων, για αγορά κτηνοτροφικού εξοπλισμού και για έγγειες βελτιώσεις.

Πηγή: express.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Από την προ ημερησίας συζήτηση στις 2/10/2012 (Μέρος Β’).

• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ – ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ: ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
• ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ…!
• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΞΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
• «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΟΧΗΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ.

- Θεσμοί και δημοτικές επιτροπές σε απαξίωση: Για πολλοστή φορά έθεσα το θέμα της απαξίωσης από την δημ. αρχή θεσμών, όπως η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (που έχει να συνεδριάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο!) ή ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης (θέση που πρέπει επιτέλους να επαναπροκηρυχθεί στον Δήμο μας – ελπίζουμε όταν αυτό συμβεί, η προκήρυξη να είναι αυτή τη φορά σύννομη!). Επίσης ζήτησα την άμεση δραστηριοποίηση των Δημοτικών Επιτροπών Αγώνα για τα διόδια και τα επίδικα. Προειδοποιούμε για μία ακόμη φορά τους διοικούντες ότι τουλάχιστον οι δύο πρώτοι θεσμοί προβλέπονται ρητά στη νομοθεσία και δεν είναι θέμα «γούστου» ή «καπρίτσιου» κανενός το αν θα λειτουργήσουν!

- Δημοτική Συγκοινωνία: Είναι γνωστό ότι ήδη προεκλογικά υποστηρίζαμε πως το πρώτο που θα έπρεπε να πράξει η νέα δημ. αρχή, ήταν η δημοτική συγκοινωνία! Πριν από 15 μήνες ψηφίσαμε την πρόταση του Κ.Τ.Ε.Λ. να αναλάβει τη διασύνδεση των δημοτικών διαμερισμάτων από το Δίον έως τους Ν. Πόρρους. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή τελικά δεν προχώρησε. Ρώτησα για μία ακόμη φορά εάν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις ως προς το ζήτημα αυτό και τι προτίθεται, τέλος πάντων, να πράξει σχετικά η δημ. αρχή από εδώ και στο εξής. Πόσο μάλλον όταν σε πρόσφατα κείμενα που προτείνουν την απόσχιση της δημ. ενότητας Δίου, η έλλειψη συγκοινωνίας εμφανίζεται ως ένα από τα βασικά επιχειρήματα! Καμία απάντηση κι εδώ!

- Άδειες ξύλευσης: Τις τελευταίες ημέρες διεκόπη ξαφνικά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αδειών ξύλευσης στο Λιτόχωρο από τη Διεύθυνση Δασών. Ζήτησα λοιπόν από τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Λιτοχώρου να μας ενημερώσει για το τι συνέβη και το τι προβλέπεται να γίνει από εδώ και στο εξής. Ο κ. Ανδριάς μας ενημέρωσε πως η πρόβλεψη του δασαρχείου ήταν για 100 τόνους ξύλων (ποσότητα που αντιστοιχούσε σε 50 άδειες), όμως υπήρξε υπερπληθώρα αιτήσεων (περίπου 600!), επομένως έπρεπε αναγκαστικά να γίνει μία επιλογή, έργο το οποίο σκέφτηκε να αναθέσει στους ιερείς των δύο ενοριών και στον Φιλόπτωχο Σύλλογο. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή μία τελική συνεννόηση για την επιλογή κι επομένως το δασαρχείο ανέστειλε την όλη διαδικασία.
Πάντως σε τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες είναι κρίμα να χαθούν έστω κι αυτές οι 50 διαθέσιμες άδειες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν πολλές οικογένειες. Θεωρούμε ότι πρέπει να επιμείνουμε σε μία διαδικασία επιλογής τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου. Επειδή κατανοούμε πως το βάρος της ευθύνης είναι δυσανάλογα μεγάλο, εάν θέλει το συμβούλιο, ας συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή για να συμμετάσχει στην επιλογή με βάση κριτήρια που θα συμφωνηθούν από κοινού. Εάν κι αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε προσωπικά δεν θα ήμουν αντίθετος ακόμη και σε διαδικασία κλήρωσης. Επαναλαμβάνω πως είναι κρίμα να χαθεί εντελώς μία τέτοια ευκαιρία οικονομικής ανακούφισης 50 οικογενειών συνδημοτών μας!

- Συζήτηση για αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων: Ενημέρωσα το σώμα πως άλλοι δήμοι της Κεντρ. Μακεδονίας, προχώρησαν σε υποβολή προτάσεων για ένταξή τους σε πρόγραμμα αντικατάστασης ή αναβάθμισης παλαιών ρυπογόνων οχημάτων. Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να κατέθετε κι ο δικός μας Δήμος ανάλογη πρόταση, πόσο μάλλον όταν ο στόλος οχημάτων μας είναι – σύμφωνα και με δηλώσεις της διοίκησης – σε σημαντικό ποσοστό πεπαλαιωμένος (ιδιαίτερα σε βαρέα οχήματα, όπως απορριμματοφόρα ή άλλα φορτηγά). Δήλωσα βέβαια πως επειδή δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να το ψάξω, θα έπρεπε να δούμε μήπως είχε λήξει η προθεσμία κατάθεσης. Ο κ. δήμαρχος απάντησε πως τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να ενταχθούν σε τέτοια προγράμματα, γιατί είναι οχήματα υπηρεσίας ανταποδοτικών τελών.

Επιφυλάχθηκα να ψάξω περισσότερο το θέμα και το έκανα. Τελικά ούτε η προθεσμία είχε λήξει, ούτε εμπλοκή με το θέμα των απορριμματοφόρων φαίνεται ότι θα υπήρχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (άλλωστε και να υπήρχε, αυτό δεν θα εμπόδιζε την αντικατάσταση άλλων ελαφρών ή βαρέων οχημάτων). Δυστυχώς το πρόβλημα βρισκόταν αλλού· σε αυτή τη φάση η πρόσκληση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής απευθύνεται αποκλειστικά σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και μόνο! Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για ενδεχόμενη διεύρυνση του προγράμματος και στην υπόλοιπη περιφέρεια μελλοντικά, αλλά και για άλλα πολύ σημαντικά προγράμματα και δράσεις που συνεχώς ανακοινώνονται και μόνο «πράσινα άλογα» δεν είναι…!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Διαβάστε περισσότερα...

O μεγάλος εθνικός κίνδυνος

Το πιο επικίνδυνο για μια χώρα, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται σε κρίση, είναι να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι βασικές κοινωνικές σταθερές και η κοινή εθνική συνείδηση.
Του Γιάννη Κουρτάκη
Το πιο επικίνδυνο για μια χώρα, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται σε κρίση, είναι να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι βασικές κοινωνικές σταθερές και η κοινή εθνική συνείδηση. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με την ύπαρξη ενός λαού και πρέπει να μένουν αναλλοίωτα, προκειμένου να ξεπερνιούνται οι ιστορικές φουρτούνες και οι κοινωνίες να βρίσκουν απάνεμα λιμάνια.
Τα γεγονότα της Πέμπτης στο υπουργείο Άμυνας ήλθαν να μας υπενθυμίσουν γι' ακόμη μια φορά πως ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομικός, αλλά και (κυρίως) πέρα για πέρα εθνικός. Αντιστοίχως, η κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική, αλλά και βαθιά πολιτική. Με αυτό το δεδομένο, το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση συνεργασίας δεν είναι η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, αλλά η διατήρηση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Χωρίς αυτόν τον παράγοντα, η εξίσωση της ανάκαμψης δεν πρόκειται να λυθεί. Αντίθετα, η πατρίδα μας θα γυρίσει σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της και σίγουρα πολύ πιο επώδυνες από τη σημερινή.

Είναι σαφές ότι το δικαίωμα των εργαζομένων στην αμοιβή είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο, πόσω μάλλον σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς. Ωστόσο, η εικόνα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμβολίζουν την ενότητα των Ελλήνων και εγγυώνται την ακεραιότητα της χώρας, να παρακαλάει τον Φωτόπουλο και τους ομοίους του να αποχωρήσουν από τη φυσική έδρα του Ελληνικού Στρατού (την οποία λίγο πριν είχαν καταλάβει εν είδει εγχώριων κατακτητών) αγγίζει τουλάχιστον τα όρια του τραγικού. Αναλόγως ντροπιαστικές ήταν και οι εμφυλιακού τύπου συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας κάτω από την ελληνική σημαία, η οποία λίγες ώρες πριν είχε υψωθεί από κάποιον νεαρό φαντάρο, που θα μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με τους συνομηλίκους του για το μέλλον το δικό του και της χώρας και που είναι βέβαιο πως θα αισθανόταν τουλάχιστον θλίψη και αποτροπιασμό στη θέα των επεισοδίων. Τα όσα συνέβησαν στο Πεντάγωνο στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τη μια, καταδεικνύουν την απόλυτη προχειρότητα και σαθρότητα του κρατικού μηχανισμού σε όλα του τα επίπεδα, θέτοντας την πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της. Η συγκυβέρνηση οφείλει να εκμεταλλευτεί την πρωτοφανή στα χρονικά κοινοβολευτική της πλειοψηφία, αλλά και τη νωπή λαϊκή εντολή, που έλαβε τη 17η Ιουνίου, και να προχωρήσει σε βαθιές τομές.

Η άμεση παρέμβαση των υπουργών Δημοσίας Τάξεως και Άμυνας όσον αφορά τον επιμερισμό των ευθυνών για την αδράνεια που επέδειξε η Αστυνομία ήταν, αν μη τι άλλο, ευπρόσδεκτη, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως η ανάγκη αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του δημόσιου βίου δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται σε πρόσωπα και μεμονωμένες ενέργειες.

Από την άλλη, ακόμη εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, που «χτυπά» επί δικαίων και αδίκων, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αξιολογήσουν και να επιλέξουν τον κοινωνικά και θεσμικά ορθό και κατ' επέκταση αποτελεσματικότερο δρόμο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Η εκούσια ή ακούσια στήριξη των παντός είδους συμφερόντων των παλαιάς κοπής «εργατοπατέρων» δεν βγάζει πουθενά. Στη μνημονιακή Ελλάδα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και της τρόικας, κανένα αίτημα, καμιάς συντεχνίας (με την καλή έννοια του όρου) δεν θα έχει τύχη, αν πρώτα δεν εξασφαλιστούν ευρύτερες συναινέσεις σε επίπεδο κοινωνίας.

Όμως, καταστάσεις σαν αυτή της Πέμπτης οδηγούν μαθηματικά σε διχαστικές και ανεξέλεγκτες ατραπούς και ταυτόχρονα υπονομεύουν τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ελπίδα για τον ερχομό καλύτερων ημερών.
Πηγή: METROGREECE
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ



Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: “Τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα τη δεδομένη χρονική στιγμή”

Μπορεί το Βερολίνο να διατείνεται ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα” αναφέρει το Spiegel αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος κομίζει συγκεκριμένες ιδέες για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. 

Γι αυτό και η Μέρκελ αποφάσισε να έρθει «στο στόμα του λύκου» -στην Αθήνα- καθώς η εικόνα που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι και η καλύτερη όπως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο. Επίσης επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα λίγες ηέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 18 Οκτωβρίου που επίσης έχει τη δική του σημασία αφού ο Αντώνης Σαμαράς από αυτήν ήλπιζα να εξασφαλίσει μια πολιτική απόφαση για τα ελληνικά αιτήματα, τη δόση των 31,5 δις ευρώ και την διετή επιμήκυνση.
«Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή” αναφέρει το spiegel. Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες. “Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης”, δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Μετά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί κατά καιρούς για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η καγκελάριος είναι στο μεταξύ αποφασισμένη να κρατήσει τους Έλληνες στην ευρωζώνη».

Η Die Welt σημειώνει ότι με την κίνησή της αυτή, η Μέρκελ ευελπιστεί να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου. Η επίσκεψή της έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της καθώς και η ίδια «έπαιζε» με τα σενάρια εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί αναλυτές, με δεδομένες τις διαφωνίες εντός της Τρόικας για την σύνταξη της τελικής αξιολόγησης για την Ελλάδα και η οποία χαρακτηρίζεται από σβαρές καθυστερήσεις και παραλείψεις, θεωρούν ότι η επίσκεψη της Α. Μέρκελ τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την καγκελάριο να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

“Η Α. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 9/10, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου” δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, στo πλαίσιo της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία είναι στενοί σύμμαχοι και υπό αυτό το πρίσμα είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται επισκέψεις. Συμπλήρωσε ότι η επίσκεψη αυτή της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ φυσικά και γίνεται στη σκιά της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα και των δραστικών μέτρων προσαρμογής. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο αντιλαμβάνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. «Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια» είπε. Μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου..
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Σεμινάριο στο Λιτόχωρο για εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών και για το μάρκετινγκ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ «HIGH FIDELITY Α.Ε.» ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΠΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ)
Σεμινάριο στο Λιτόχωρο για εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και για το μάρκετινγκ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10/2012 ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορά στην εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών και το πράσινο μάρκετινγκ για βιοτεχνικές περιοχές και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε τέτοιες περιοχές, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης θα γίνει από την «Ανατολική Α.Ε.» σε συνεργασία με τη «High Fidelity Α.Ε.» και τη ΔΕΑΔΟ Α.Ε. (Φορέα υλοποίησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ήδη έχουν εγκατασταθεί στο ΒΙΟΠΑ Λιτοχώρου και στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙΠΕ Λιτοχώρου, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα εφαρμογής καινοτόμων υπηρεσιών και επικοινωνίας-προβολής επιχειρήσεων και προϊόντων (μάρκετινγκ).

Πληροφορίες: Σβάρνας Γιάννης Τηλέφωνο: 23520 61 412.

E-mail: viopalit@yahoo.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 10.30 – 11.00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί

Ώρα 11.00 – 11.30 Παρουσίαση του έργου Ecomark και αποτελέσματα: Εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις / ΒΕΠΕ. Εισηγητές: Κώστας Κωνσταντίνου και Αθηνά Μαντίδη.

Ώρα 11.30 – 12.00 Ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση στερεών αποβλήτων. Εισηγήτρια: Δώρα Πασχάλη.

Ώρα 12.00 – 12.30 Εισαγωγή στην έννοια του marketing. Εισηγητής: Γαβριήλ Οριανός.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ώρα 13.00 – 13.30 Κατευθυντήριες γραμμές για ένα επιτυχημένο σχέδιο πράσινου marketing. Εισηγητής: Γαβριήλ Οριανός.

Ώρα 13.30 – 14.00 Σχέδιο πράσινου μάρκετινγκ – Παραδείγματα εφαρμογών (Case studies). Εισηγητής: Γαβριήλ Οριανός.

Ώρα 14.00 – 14.30 Συζήτηση – Συμπεράσματα
Διαβάστε περισσότερα...

Α. Σαμαράς: Αντέχουμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου χωρίς τη δόση

Η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση μετά τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε γερμανική εφημερίδα την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να βοηθήσει αποδεχόμενη χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα.

"Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Για αυτό είναι τόσο σημαντική η επόμενη δόση", δήλωσε ο Σαμαράς στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση, απάντησε: "Έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει".

Η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει εάν αποδεχθεί χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα ή εάν εγκρίνει τη μετακύλισή τους όταν αυτά λήξουν, συμπλήρωσε.

"Επίσης, η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να γίνει απευθείας μέσω του ESM, όπως εξετάζεται και για την Ισπανία. Αυτό θα ήταν μεγάλη ανακούφιση", είπε.
Διαβάστε περισσότερα...

Το «σχολείο Ολύμπου» προβληματίζει τη Βουλή – ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί την στηρίζει ο Γ. Παπανδρέου;

«Διάτρητη επιχειρηματική πρωτοβουλία» με στόχο να αναδείξει τη μυθολογία («Σχολείο Ολύμπου – Πιερίας»), κατήγγειλε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει πώς «εντύπωση έκανε η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου υπέρ της στήριξης της συγκεκριμένης «νεφελώδους» Εταιρείας». Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης - όπως και άλλοι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης - κατέκρινε μεν την «καχυποψία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, παραδέχθηκε όμως ότι τα ερωτήματα τους είναι και δικά του !»...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση –αναλυτική παρουσίαση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τα δεδομένα έχουν ως εξής: «Στη συνεδρίαση για πρώτη φορά (τουλάχιστον εδώ και χρόνια) συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, αυτής με την επωνυμία «Olympic School of Mythology – Olympic Academy of classical studies». Το «Σχολείο Ολύμπου – Πιερίας» όπως αλλιώς ονομάζεται, συστάθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες και όπως προκύπτει από το καταστατικό του που οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές αλίευσαν στο διαδίκτυο, έχει νεφελώδεις και διάτρητους στόχους.
Το κίνητρο, όπως δηλώνουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας είναι η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και η επιθυμία διάδοσής του και βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της ιδέας τους είναι η παραχώρηση από τους δήμους της περιοχής του Ολύμπου, ακινήτων τα οποία θα στεγάσουν τις δραστηριότητες καθώς και η παραχώρηση εκτάσεων για την ανέγερση νέων μεγάλων συγκροτημάτων τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν ένα «διεθνές πανεπιστήμιο», όπως αποκαλούν το πρότζεκτ τους. Μάλιστα μέρος του συνολικού σχεδίου είναι και η εκπόνηση, από τους ίδιους, ενός μεγάλου διεθνούς διαγωνισμού αρχιτεκτονικής για το θέμα της ανέγερσης των οικοδομικών συμπλεγμάτων που επιθυμούν. Το πρώτο λοιπόν ερώτημα που τίθεται είναι το ότι εφόσον πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με εταιρικό κεφάλαιο 2900 ευρώ (!), όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, με ποια μέσα σκοπεύει να θέσει σε κίνηση την ιδέα αυτή; Μήπως προσβλέπει σε δημόσιες ή άλλες χρηματοδοτήσεις, αλλά και σε διευκολύνσεις σε θέματα παραχώρησης ακινήτων; Δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι ήδη το επιμελητήριο Πιερίας έχει εκχωρήσει χώρο του, ο οποίος λειτουργεί ως γραφείο της εταιρίας.
Ερωτηματικά προκαλεί η μη συμμετοχή δημόσιων ερευνητικών φορέων, οι οποίοι έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα στην περιοχή, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει απορρίψει την συμμετοχή του σε ένα τέτοιο πρότζεκτ, καθώς αυτό δεν έχει καμία διεθνή αναγνωρισιμότητα, ούτε και επιστημονικές διαπιστεύσεις. Την ίδια στιγμή, και μετά από πρόταση του Πρύτανη του ΑΠΘ, να τεθεί το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του ΑΠΘ, οι υπεύθυνοι της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αρνήθηκαν.
Σκιές υπάρχουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Εταιρείας, όπου βασίζεται αποκλειστικά σε μακροχρόνιες εκχωρήσεις ακινήτων από τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής, για εκμετάλλευση από ιδιώτες παράγοντες, οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις αρχαιότητες και τα πολιτιστικά υλικά και άυλα αγαθά των τόπων της Πιερίας, ως “brand name” για οικονομικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι σαφές ποιόν θα ωφελήσουν τελικά.
Ένα ακόμη θέμα που ανακύπτει είναι το επιστημονικό υπόβαθρο όλων αυτών που θέλουν να θέσουν σε κίνηση το πρότζεκτ, το οποίο υποτίθεται ότι είναι η δημιουργία διεθνούς πανεπιστημίου με αντικείμενο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Γιατί δεν υπάρχει καμία επιστημονική διαπίστευση, η οποία θα διασφαλίζει την ποιότητα των προτεινομένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δεν είναι απίθανη η διαστρέβλωση ή η γελιοποίηση του επιστημονικού αντικειμένου της ανάλυσης του αρχαίου πολιτισμού με στόχο το ιδιωτικό κέρδος.
Εντύπωση έκανε η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου υπέρ της στήριξης της συγκεκριμένης «νεφελώδους» Εταιρείας.
Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης - όπως και άλλοι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης - κατέκρινε μεν την «καχυποψία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, παραδέχθηκε όμως ότι τα ερωτήματα τους είναι και δικά του !»
Πηγή: eklogika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, αλλά ο Βενιζέλος…θέτει όρους

Πέντε όρους για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το πακέτο των μέτρων έβαλε χθες ο Ευ. Βενιζέλος προκαλώντας ερωτηματικά για την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ μετά την εξέλιξη της υπόθεσης με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Βενιζέλος πρώτα είπε ότι στηρίζει τον Α. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις που κάνει με τους Ευρωπαίους εταίρους και έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της κυβέρνησης για δικές του επαφές με τον ίδιο στόχο.

Οι πέντε όροι
Μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι για να έλθουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή θα πρέπει: Πρώτον, να διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους.

Δεύτερον, να διασφαλιστεί ότι η ρήτρα αντικατάστασης θα οριστεί μόνο ως προς το σκέλος της ελάφρυνσης του πακέτου σε περίπτωση που επιτυγχάνονται στόχοι και όχι της επιβάρυνσης αν συμβαίνει το αντίθετο.

Τρίτον, να υπάρξει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους πριν τα μέτρα έλθουν στη Βουλή.

Τέταρτον, να έχει διασφαλιστεί η επιμήκυνση των δύο ετών.

Πέμπτον, τα μέτρα να συνοδεύονται από αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση λέγοντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η ύφεση, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή της ότι θα είναι και τα τελευταία.

«Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής, δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από 3 μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα επειδή θα υπάρχει και μεγαλύτερη ύφεση».

«Τα όσα άκουσα συνιστούν αλλαγή στρατηγικής έναντι των μέτρων την οποία δεν θα μπορέσω να στηρίξω. Τι άλλαξε από χθες» ήταν η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα Βενιζέλου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος υπονόησε σαφώς ότι οδηγός σε αυτήν τη «μερική στροφή Βενιζέλου» ήταν η προσπάθεια να αποφύγει την πίεση που ασκείται από την υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ».

«Με αφορμή το θέμα με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, άκουσα με θλίψη εδώ μέσα ότι κάποιοι δήθεν υπονομεύουν τον πρόεδρο, τη χώρα και την παράταξη. Να μην καταφεύγουμε και εμείς σε αυτές όπως κάνουν κατά σύστημα άλλοι από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο μέχρι και την Ακροδεξιά που επικαλούνται απαράδεκτες θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ δήθεν χρησιμοποίησε αυτή τη λίστα για προεκλογικούς ή άλλους λόγους» είπε ευθέως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακυρώνοντας τα λεγόμενα Βενιζέλου περί συντονισμένης επίθεσης προς το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει: «Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας μέσα στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα είναι πονηροί αλλά θα αποτύχουν».

Καμία αλλαγή
Κατά τη δευτερολογία του και μετά την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική μας, η οποία είναι η στήριξη της κυβέρνησης για να υλοποιηθεί η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση της κρίσης». Νωρίτερα, ο Κ. Σκανδαλίδης στήριξε την εισήγηση Βενιζέλου (οι δύο τους συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν δύο φορές πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) λέγοντας ότι αποτελεί απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα για το αν το πακέτο είναι βιώσιμο, αν τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, αν υπάρχει δίκαιη κατανομή βαρών κ.ο.κ. Σε ότι αφορά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», έκανε λόγο για ανευθυνότητα των εταίρων, της κυβέρνησης, «κύκλων» του Μαξίμου αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο παρείχε και ο Απ. Κακλαμάνης λέγοντας ότι «ο Ευ. Βενιζέλος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά». Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές όπως οι Παραστατίδης, Κασσής, Δριβελέγγας και Κουτσούκος εξέφρασαν επιφυλάξεις για τα μέτρα, αν και, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, μετά τη δευτερολογία Βενιζέλου φέρονται να είπαν ότι αν ισχύσουν οι προϋποθέσεις που έβαλε για να φτάσουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή «δεν θα έχουν πρόβλημα».

Η στάση Λοβέρδου
Ως λιγότερο ευκρινής σε σύγκριση με τις προηγούμενες δηλώσεις του για την ανάγκη στήριξης των μέτρων στη Βουλή και τη δική του στάση υπερψήφισης ερμηνεύθηκε η χθεσινή τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου στη Βουλή ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ έχω δηλώσει πως στηρίζω αλλά να δούμε ποιο θα είναι και το θέμα που αντιμετωπίζει η εθνική αντιπροσωπία και ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να λέμε στον ελληνικό λαό για τέταρτη φορά για μέτρα με απίστευτες γενικότητες, για ανάπτυξη χωρίς ένα πλαίσιο, ώστε να καταλάβει γιατί δυσκολεύεται σήμερα και ότι αύριο θα έχει κάποιες ελπίδες…».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα λάβει οριστικές αποφάσεις μετά την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων, σε επόμενη συνεδρίασή της. Απόντες από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι Θ. Τζάκρη, Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης, Κ. Σαλτούρος, Θ. Μωραΐτης και Χρ. Αηδόνης, δικαιολογημένοι κατά την Ιπποκράτους και αδικαιολόγητοι οι Μίμης Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος.

«Μαχαιρώματα» με Ραγκούση

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ειδικά στην αποχώρηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ και την επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών.

«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί κάποιοι σε μία στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι που ήταν εδώ και καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Κάποιοι με τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική διαχείριση της περιόδου 2009-2010 είναι προκλητικό να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν νέου και άφθαρτου. Αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας».

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, «κύκλοι» του πρώην υπουργού Εσωτερικών απαντούσαν με νέα επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας τον Ευ. Βενιζέλο –και όχι τον Γ. Παπανδρέου και τα μέλη της πρώτης κυβέρνησής του- υπεύθυνο για την καθοδική πορεία και τη διπλή εκλογική ήττα του 2012:

«Μετά το πρώτο Μνημόνιο που εφαρμόστηκε η πιο σκληρή πολιτική λιτότητας στη χώρα από το 1974, το ΠΑΣΟΚ πήγε σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010 και πέτυχε μία -σπάνια διεθνώς– εκλογική νίκη. Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 όπως κατέγραψαν όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα και η χώρα όρθια. Η χώρα, η κοινωνία και η παράταξη κατέρρευσαν από το καλοκαίρι του 2011 και μετά. Από τότε δηλαδή που τα ηνία της οικονομίας και ουσιαστικά της παράταξης και της χώρας κρατούσε ο Ευ. Βενιζέλος».

Γιάννης Καμπουράκης στον Ελεύθερο Τύπο
Διαβάστε περισσότερα...

Τα όνειρά μας έχουνε ταυτότητα, τα όνειρά σου έχουν αριθμό...


Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργείο Οικονομικών: Ανύπαρκτα τα φημολογούμενα 600 δισ. για την Ελλάδα!

Eπίσημη παρέμβαση – διάψευση για την ύπαρξη πρότασης «επενδυτών» των 600 δισ. δολαρίων για ...την αγορά του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας τέλος στη σιωπή του πολιτικού κόσμου, ενώ η κοινωνία βοά. Το υπουργείο όχι μόνο κάνει λόγο για «χρυσοθήρες» που στερούνται «στοιχειώδη σοβαρότητα», αλλά και διαψεύδει τις επίσημες δηλώσεις τους ότι έστειλαν σχετική πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση και στα κόμματα.

Το υπουργείο διαψεύδει
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε « ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα» και προσθέτει:
«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα
».

Διαψεύσεις και από ΗΠΑ - Καναδά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Dailynews24.gr και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισ., ενώ έχει ειδοποιηθεί για το θέμα των Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων που δίνουν συνεντεύξεις στην Ελλάδα...
Επίσης, ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο , δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.
Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes με τους πλούσιους του πλανήτη, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

Η «ιστορία»
Να σημειωθεί, παρ΄ότι από το υπουργείο δεν κατονομάζεται, ότι η διάψευση αφορά την ομάδα E.N.D. (End National Debt - Τέλος Δημοσίου Χρέους) που εδώ και ένα μήνα οργανώνει καμπάνια σύμφωνα με την οποία πρότεινε να εξαγοράσει το 100% του χρέους της Ελλάδα (600 δισ. δολάρια, υπό όρους, ώστε να μην πτωχεύσει η χώρα. Ο επικεφαλής, ομογενής Αρτέμιος Σώρρας ο πρόεδρος, της END, Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την οποία είχαν στείλει την πρότασή τους στην κυβέρνηση και στα κόμματα.
Το eklogika.gr, πριν δύο εβδομάδες είχε επισημάνει, ότι πριν φουντώσουν οι φήμες, ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να τοποθετηθεί. Οι φήμες οργίασαν, οι τηλεοπτικές παρουσιάσεις του θέματος πλήθυναν, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τους αμφισβήτησε και απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα, αλλά χθες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα έγγραφα του φακέλου που παρέδωσε στον ίδιο ο δικηγόρος των ομογενών και τα οποία ισχυρίζονται ότι έστειλαν προς ενημέρωση των πολιτικών της Ελλάδας.
Σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κατέθεσε μήνυση για το θέμα ζητώντας την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Πλήθος δημοσιευμάτων έκανε αργά το βράδυ λόγο για «παραπλανητικά» έγγραφα και σήμερα ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών - το μόνο που μπορεί να ελέγξει την ουσία της διακινούμενης «προσφοράς» και να την αξιολογήσει με τη δυνατότητα των πληροφοριών που διαθέτει - να διαψεύσει σε σκληρή γλώσσα την ύπαρξη σχετικής πρότασης.
Πηγή: eklogika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μεταξύ Χάρβαρντ και Ολύμπου!

Όταν δεν ανασχεδιάζει την Ευρώπη, στο Χάρβαρντ, οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς πανεπιστημίου στους πρόποδες του Ολύμπου!

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και τη θέση του σε αυτήν.

Έστω και έτσι, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν από τη συμμετοχή τού πρώην πρωθυπουργού στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το (μάλλον νεφελώδες και σίγουρα όχι ακριβώς φλέγον...) ζήτημα της ίδρυσης στην Πιερία ενός Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία «Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies»...

Πρώτη παρέμβαση
Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα, για να κάνει την πρώτη του παρέμβαση στη Βουλή μετά την πολυήμερη απουσία του στο εξωτερικό - αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τρόπο που προσιδιάζει στην παροιμιώδη αταραξία που χαρακτήριζε τους θεούς του Ολύμπου...

Υπεραξία
Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, παίρνοντας τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι το εν λόγω «διεθνές ίδρυμα» θα αποτελέσει «κέντρο παραγωγής πολιτικής», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τη μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος και που αφορά πυλώνες του πολιτισμού μας».

Μία ώρα με τον Πρόεδρο
Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε και η χθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως και πραγματοποιήθηκε μακριά από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και επισήμως δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό για το περιεχόμενό της. Ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, ενώ συζήτησαν και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κ.λπ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

• ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ «ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ» ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Δ.Ο.
• ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ TOSOH.
• ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.

Ίσως στην πιο σύντομη σε διάρκεια προ ημερησίας συζήτηση (άλλωστε απουσίαζαν δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κι αρκετοί ακόμα συνάδελφοι) τέθηκαν από τον συνδυασμό μας τα παρακάτω ζητήματα:

- Ενημέρωση για τα συμβάντα στο δημοτικό κατάστημα Κονταριώτισσας και στον χώρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.: Δύο περίεργα περιστατικά συνέβησαν πρόσφατα στον Δήμο μας. Για το πρώτο, δηλ. την διάρρηξη του δημαρχείου Κονταριώτισσας και την κλοπή του χρηματοκιβωτίου, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενημέρωση που μας έκανε αρχικά. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ακόμη. Για το δεύτερο, δηλ. για την «εισβολή» αγνώστου στον χώρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. ζήτησα εγώ ενημέρωση για τυχόν εξελίξεις ή ενέργειες της δημ. αρχής για το θέμα αυτό (π.χ. ανακοινώθηκε στο δελτίο τύπου ότι ο άγνωστος αναχώρησε με αυτοκίνητο που είχε πινακίδες Θεσσαλονίκης. Έγιναν λοιπόν ενέργειες για να βρεθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη; Κατατέθηκε μήνυση;). Καμία απάντηση δεν δόθηκε.

- Ανακοίνωση πρόθεσης κατάθεσης αιτήματος για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης σχετικά με την απόθεση αποβλήτων της TOSOH: Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, διατυπώσαμε ξεκάθαρη θέση θέτοντας την δημ. αρχή και τη διοίκηση της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. προ των ευθυνών τους για την έλλειψη πραγματικής ενημέρωσης του κοινού γύρω από το ζήτημα και για τη «βιασύνη» της να το κλείσει όπως – όπως! Ταχθήκαμε ανοιχτά εναντίον της τροποποίησης Μ.Π.Ε. που άνοιγε διάπλατα την πόρτα στην απόθεση του συγκεκριμένου υλικού, προκαλέσαμε όμως παράλληλα πλείστες όσες φορές τους διοικούντες να αναθέσουν στο Ι.Γ.Μ.Ε. την εκπόνηση μίας άρτιας επιστημονικά μελέτης για το θέμα. Δυστυχώς η πρότασή μας γινόταν πάντα…«στου κουφού την πόρτα!». Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία σύνταξης ενός αιτήματος για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ.. με αποκλειστικό θέμα την απόθεση των εν λόγω αποβλήτων, όπου θα προσκληθούν εκατέρωθεν ειδικοί επιστήμονες κι εκπρόσωποι φορέων, έτσι ώστε το σώμα – και οι συνδημότες μας – να ενημερωθούν πλήρως για το όλο ζήτημα. Το κείμενο αυτό θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα και θα ζητηθεί από τους συναδέλφους δημ. συμβούλους, όπως ορίζει ο νόμος, να το υπογράψουν, έτσι ώστε με 9 τουλάχιστον υπογραφές να κατατεθεί επισήμως ως αίτημα στο Προεδρείο.

- Παιδικοί σταθμοί – ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.: Στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε έγινε πολλή συζήτηση για το ζήτημα λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Έχοντας ήδη εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες και ζήτησα μόνο ενημέρωση σχετικά με την αίτησή για επιχορήγηση από το ίδρυμα «Σ. Νιάρχος». Επειδή όμως η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. με δήλωσή της επανέρχεται στο θέμα, οφείλω κάποιες επισημάνσεις!
1ον): Γονείς στη Ν. Έφεσσο διαβεβαίωσαν εμένα και την κ. Κουρίτα ότι αρχικά τους προτάθηκε εισφορά 200€ για να μην απολυθούν υπάλληλοι. Οι ίδιοι βέβαια οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τους γονείς ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, καθώς πληρώνονται από επιδοτούμενο πρόγραμμα. 2ον): Η ίδια η κ. Ζουρζούρα στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου, αλλά και με δελτίο τύπου που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα, δήλωνε πως προτάθηκε στους γονείς εισφορά 100€ (στο δελτίο το ποσό έπεφτε στα 50€) ακριβώς για να μην οδηγηθούμε σε απολύσεις. Μάλιστα έριχνε την ευθύνη στο υπουργείο και κυρίως στην αρμόδια Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης κι Αυτοδιοίκησης («Απολύσεις προσωπικού παιδικών σταθμών επιβάλλει το υπουργείο στον Δ.Δίου-Ολύμπου λόγω νέας μείωσης στη χρηματοδότηση…», «…υπάρχει νέα μείωση χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να ζητείται να απολυθούν κάποιες από τις εργαζόμενες.», «Έπειτα από έγγραφο ερώτημα της κοινωφελούς επιχείρησης …, η ΕΕΤΑΑ δεν απάντησε μεν γραπτώς αλλά τηλεφωνικά «έριξε το μπαλάκι» στη ΔΗΚΕΔΟ να αποφασίσει πόσοι και ποιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν.» κ.α. παρόμοια).
Εννοείται πως οι παραπάνω ισχυρισμοί της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. ελέγχονται για τον βαθμό ακριβείας τους! Αυτά τα ολίγα για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι έχουμε πάθει ομαδικά…Αλτσχάιμερ! Όσο για τα σχόλια της κ. Ζουρζούρα σχετικά με το αρχοντικό Γκουντέλια και την μεταφορά εκεί της έδρας της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο., θα γίνει λόγος σε επόμενο δελτίο τύπου σχετικό με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Υπομονή..!
Υ.Γ: Φιλική συμβουλή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το τι καφέ πίνει ο καθένας μας ποσώς ενδιαφέρει τους συνδημότες μας…!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Αρβανίτη-Γκάλη για το μεγάλο φιλικό!

Στα γραφεία της ΚΑΕ βρίσκεται ο «Θεός» του ελληνικού μπάσκετ για να συζητήσει το θέμα

Ο κύβος ερρήφθη! Η μεγάλη ώρα, έστω και αν άργησε σημαντικά, που ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ θα τιμήσει τον δικό του «Θεό», έφτασε! Και αυτό γιατί βρίσκεται σε εξελιξη αυτή την στιγμή συνάντηση ανάμεσα στον Λευτέρη Αρβανίτη και τον τερλαστιο Νίκο Γκάλη, με θέμα συζήτησης το μεγάλο φιλικό αγώνα προς τιμή του «γκαγκστερ» το οποίο δεν έγινε ποτέ, αν και πέρασαν περισσότερα από 15 χρόνια από τότε που ο Νικ σταμάτησε από την ενεργό δράση.

Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αν και αυτό που έχει σημασία είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα για το σπουδαίο αυτό φιλικό που θα πρέπει να γίνει με τις πρέπουσες τιμές που αναλογούν στο μέγεθος αυτού του σπουδαίου αθλητή. Σίγουρα, ο Νίκος Γκάλης θα καταθέσει και τις δικές του προτάσεις και ιδέες ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τον ίδιο. Μακάρι όλα να πάνε κατ' ευχήν και οι φίλοι του Άρη μικροί και μεγάλοι να ξαναδούν τον ζωντανό θρύλο να πατάει στο παρκέ του μπασκετικού ναού της Ευρώπης.
Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

"ΟΧΙ" από Δ/νση Δασών Πιερίας στους κατοίκους του Λιτοχώρου για ξύλευση από το δάσος (Βίντεο DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

Ο διπλο - μισθωτός Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου

Δήμος Δίου - Ολύμπου
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Ιω. Δημόπουλος



Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου λαμβάνει τους μη δεδουλευμένους μισθούς, ενώ ήταν σε αργία 13 μηνών.

Εργαζόταν το διάστημα εκείνο στην Τράπεζα Πειραιώς.

Λιτόχωρο, 4 Οκτωβρίου 2012.-

Εκεί που ο εκλεγμένος δήμαρχος «απειλεί» ότι θα παραιτηθεί και θα «κλείσει» ο Δήμος, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που τα ΚΑΠΗ κλείνουν, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που κλείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που απολύουν τις βρεφονηπιοκόμους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
 
Εκεί που δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που δεν πληρώνουν τους προμηθευτές, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που δεν πληρώνουν τους εργολάβους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που καθυστερούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους (βοήθεια στο σπίτι, αναπτυξιακή κλπ), γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που δεν εορτάζουν τον «Κοροβάγκο» γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»

 
Εκεί που δεν κλείνουν τα φρεάτια γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»

 
Εκεί που τρέχει θολό ή καθόλου πόσιμο νερό, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που κλέβουν εύκολα 40.000 ευρώ από τα χρηματοκιβώτια γιατί για security «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που θέλουν να αποκαταστήσουν το νταμάρι τοποθετώντας αμφισβητούμενης ποιότητας απόβλητα μπαταριών, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που δεν καταβάλλονται έξοδα παραστάσεως στους δημοτικούς συμβούλους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

 
Εκεί που δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως πρώην αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Ξαφνικά, ΛΕΦΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ για τα μη δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως (μισθούς) της περιόδου που ήταν σε αργία!

Απίστευτο κι όμως το είδαμε κι αυτό. Ακόμα καλά – καλά δεν επέστρεψε ο εκλεγμένος δήμαρχος από την αργία του και με εντολή ...δημάρχου θα λάβει ευρώ 14.054,58 για έξοδα ... παραστάσεως για το διάστημα από 1-5-2011 μέχρι 31-7-2011, δηλαδή για μη δεδουλευμένα. «Τα δικαιούμαι!» είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι από 2-5-2011 είχε τεθεί σε αργία με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επανήλθε στην εργασία του στην Τράπεζα Πειραιώς λαμβάνοντας κανονικά το μισθό του, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, που επανήλθε στη δημοτική αρχή.

Επομένως συνολικά για τους 13 μήνες που απουσίαζε θα διεκδικήσει μη δεδουλευμένες αποδοχές άνω των 60.000 ευρώ.

Ξέρουμε εκ των προτέρων την απάντησή του, ότι είναι νόμιμο (;) γιατί η αργία, μετά την αθώωσή του «λόγω αμφιβολιών» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θεωρείται ως «μηδέποτε επιβληθείσα».

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή του εκλεγμένου δημάρχου Δίου – Ολύμπου, ο οποίος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τον καλούμε να ανακαλέσει την απαίτησή του και να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκησή.

Ας απαντήσει μια φορά επί της ουσίας, απευθυνόμενος στο λαό...

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Σ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Προαναγγελία για δωρεάν μαστογραφίες και ημερίδα στην Κονταριώτισσα

Ευχαριστίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 12, 13 & 14/10/2012, ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ.
Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης», επειδή για μια ακόμη φορά ο κ. Διονύσης Πασχάλης προσφέρει πολύ θετικές υπηρεσίες, και μάλιστα δωρεάν, προς τους Δημότες του Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν μαστογραφίας – κλινικές εξετάσεις θα έχουν γυναίκες άνω των 40 ετών κατά το τριήμερο από 12 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Κωτούλης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/10/2012.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κωτούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, ο Δήμος παρέλαβε επιστολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Διονύσης Πασχάλης», που απευθύνεται στον κ. Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά α) τριήμερη εκδήλωση για δωρεάν μαστογραφίες στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο», αλλά και β) επιστημονική – ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις του κ. Προέδρου, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία του ιδρύματος που θα γίνει σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνονται από τις 8.30 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας ενώ η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 12/10/2012 στις 7.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή εξεχόντων Καθηγητών.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης – ενημέρωσης που έγινε προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κωτούλης και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαθανασίου όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν τη χαρά τους και τις ευχαριστίες τους προς το Ίδρυμα και προς τον κ. Διονύση Πασχάλη γι αυτή τη μεγάλη προσφορά.

«Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις ευπαθείς ομάδων των Δημοτών του Δήμου, μάλιστα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς λόγω της οικονομικής κρίσης, με την πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου είδους εξετάσεις πρόληψης καρκίνου του μαστού.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» γι αυτή του την πρωτοβουλία και την ευαισθησία του ίδιου του κ. Πασχάλη πάνω σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, που τόσο την έχει ανάγκη η κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», τόνισε ο κ. Κωτούλης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κ. Καραμανλής για την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας (4 Οκτωβρίου 1974)


Διαβάστε περισσότερα...

Στο καλό...

Αρχίζει το ματς!

-Αγάπη μου αύριο έχει champions league;

-Ναι μωρό μου.

-Αχ ωραία θα βγω με τις φίλες μου. Πότε τελειώνει να ξέρω πότε να γυρίσω;

-Τέλη Μαΐου ..υπολόγισε...!!
Διαβάστε περισσότερα...