Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τί διαβάσατε περισσότερο τον Νοέμβριο του 2012, οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις.

57χρονος Λιτοχωρίτης καθηγητής βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι σε κανάλι, στο "Xειλοπόταμο" Βαρικού Λιτοχώρου!
 
2.  Χάρης Γκέκας - Ένας ακόμα Λιτοχωρίτης που διαπρέπει μακριά από τον τόπο του!
Ο Χάρης Γκέκας, γιος του Αστέρη Γκέκα και της Ελένης Δελβινιώτου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο και τώρα διαπρέπει ως ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο μπαλέτο της όπερας της Λυόν
 
3.  Άρθρο του Ι.Ζ. Παπαζαχαρία - ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ
Σε αναμονή εξακολουθεί να παραμένει το αξιολογότατο έμψυχο και άψυχο δυναμικό του Δήμου Δίου- Ολύμπου.
 
4. ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ! (Βίντεο)
ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ
ΚΛΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ: "Τί θα απογίνουμε χωρίς εσένα;;;"
Παραιτείται ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου!
 
5. "Έκπτωτος" ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, καταψηφίστηκε από τη δική του δημοτική ομάδα!!!
ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΑ "ΤΙΝΑΞΕ" ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
 
 
7. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα (επεισόδιο 2)
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
 
8. Ο λαός λέει πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα! (επεισόδιο 1)
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 
9.  Δημόπουλος και Λάππας οι μόνοι που έμειναν με δημοτική ομάδα!
και η Κουρίτα που είναι μόνη της!
Οι δημοτικές ομάδες Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου διαλύθηκαν!
 
10. Το μπαμ που σας χρωστάμε μαζί και με ένα δωράκι - Στο ΣτΕ το θέμα των αποβλήτων της TOSOH
ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΞΑΜΕ!
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφέυγουν, πάνω από 40 πολίτες και φορείς του Δήμου Δίου - Ολύμπου, ενάντια στην απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στην ουσία αποδεχεται την απόθεση του παραπροϊόντος της TOSOH στο Λατομείο Λιτοχώρου. 
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων

Κατατέθηκε από το consortium στην οποία μετέχει η ΟΠΑΠ ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς για τα κρατικά λαχεία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. “το Consortium των Εταιρειών:

1. OPAP INVESTMENT LIMITED
2. LOTTOMATICA GIOCHI E PARTECIPAZIONI S.r.l.
3. INTRALOT LOTTERIES LIMITED
4. SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.à.r.l

κατέθεσε σήμερα, 30/11/2012, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το φάκελο Α, όπως προβλέπεται στην πρόσκληση υποβολής προσφορών του διεθνούς δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και εν γένει διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για περίοδο 12 ετών.”

Να σημειωθεί ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί η οικονομική προσφορά
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκέμβριος - Καλό μήνα!

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης ή Χριστουγεννάρτς (ποντιακά) ή Σινιντρέ (Αρβανίτικα) είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών.

Στα Λατινικά, decem σημαίνει δέκα, αφού ο Δεκέμβρης ήταν α 10ος μήνας σύμφωνα με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την άφιξη του Δεκεμβρίου το κρύο αρχίζει να είναι αρκετά τσουχτερό ανακοινώνοντάς μας έτσι τον ερχομό του Χειμώνα και την επέλαση του χιονιού. Γι’ αυτό, άλλωστε ο Δεκέμβριος λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς».
Τα λουλούδια του Δεκεμβρίου είναι ο νάρκισσος και ο ελαιόπρινος. Οι ζωδιακές πέτρες του είναι τουρκουάζ, λάπις λάζουλι, ζιρκόνιο και τανζανίτης. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις λιγότερες ώρες φωτός στο βόρειο ημισφαίριο και τις περισσότερες ώρες φωτός στο νότιο ημισφαίριο. Ο Δεκέμβρης πάντα ξεκινά την ίδια μέρα της εβδομάδας με τον Σεπτέμβριο.

Εορτές και Λαογραφία
Στο καλαντάρι του λαού μας ο Δεκέμβριος θεωρείται ιδιαίτερα «γιορτινός» λόγω των πολλών θρησκευτικών εορτών του όπως του Αγίου Διονυσίου στις 17 του μήνα. Ο Δεκέμβρης ονομάζεται, μεταξύ άλλων, και «κυρ Λευτέρης» από την γιορτή του αγίου Ελευθερίου στις 15 του μήνα που χαρίζει «καλή λευτεριά» στις έγκυες γυναίκες. Στης αγίας Άννας, στις 9 του μήνα, «η μέρα παίρνει ανάσα», ενώ στις 12, στην εορτή του αγίου Σπυρίδωνα «η μέρα παίρνει ένα σπυρί», αρχίζει δηλαδή να μεγαλώνει.
Στις αρχές, όμως, του μήνα έχουμε τα «Νικολοβάρβαρα» οπότε «κάνει νερά και χιόνια» όπως λέει ο λαός μας, ενώ οι ναυτικοί συμπληρώνουν: «Τ’ αϊ-Νικολοβάρβαρα, κατεβασιές και χιόνια, μπουράσκας και τελώνια». Για τον χειμώνα γίνεται και η εξής αναφορά: «Αν τ’ Αγιού Φιλίππου λείπω, τ’ Άγια των Αγιών δε λείπω, κι αν λείπω τ’ Άγια των Αγιών τ’ Αϊνικολοβάρβαρα είμαι εδώ». Άλλες παρόμοιες παροιμίες αναφέρουν επίσης ότι «Η αγία Βαρβάρα βαρβαρώνει (το κρύο), ο αϊ-Σάββας σαβανώνει κι ο αϊ-Νικόλας παραχώνει». Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ν. Αικατερινίδη:
«...οι γιορτές της αγίας Βαρβάρας, του αγίου Σάββα και του αγίου Νικολάου (4,5 και 6 Δεκεμβρίου) παρουσιάζουν μια αγιωνυμική ενότητα. Ενότητα χρονική, που δημιουργείται από τις συνήθως ακραίες καιρικές συνθήκες τις μέρες αυτές: "Τ’ Αγιονικολοβάρβαρα, ή βρέχει ή χιονίζει", λέγουν στη Σίφνο. Την κλιμακωτή επέλαση του κρύου εκφράζει παραστατικά και ο ποντιακός λόγος: "άε-Βάρβαρα φύσα, άε-Σάββα βρέξαν, άε-Νικόλα σόντσον (χιόνισε)". Υπάρχουν όμως και αντίθετες δοξασίες, ότι τότε μπορεί να επικρατεί και καλοκαιρία: "Τα Νικολοβάρβαρα κι οι τοίχοι βράζουν" (Χίος)».
— Γεώργιος Ν. Αικατερινίδης
Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται επίσης και η μνήμη του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού (674-749) που χαρακτηρίζεται ως «οικουμενικός διδάσκαλος» και με γνώσεις τόσες «ώστε με τίποτα δεν θα μπορούσε να καταταγεί δεύτερος όσων είναι ονομαστοί». Ο δε Νικόλαος Γ. Πολίτης μας λέει ότι:
«Σχετικώς με την συνεισφορά του στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες θυμίζουμε πως ολόκληρο το εικοσιτετράωρο η Εκκλησία αναπέμπει ύμνους που έχει γράψει ο Δαμασκηνός... Αντί άλλης κρίσεως για το ποιητικό του έργο, αρκεί να ανφερθεί πως το τροπάριο που ακούγεται σήμερα κυρίως στις νεκρώσιμες ακολουθίες, το ‘‘πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα, όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον’’, είναι από τα πρώτα που έγραψε».
— Νικόλαος Γ. Πολίτης
Πηγή: ΒικιΠαιδεία
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι πέντε δημοφίλεστερες αναρτήσεις της 29ης Νοεμβρίου 2012

Στα επίπεδα των 350.000 τόνων αναμένεται να φτάσει η παραγωγή ελαιολάδου στην τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, αρκετά ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, κατά την οποία διαμορφώθηκε περίπου στους 295.000 τόνους.
 
2. ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΡ. ΜΑΣΤΑΓΓΑ
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαούλα "φορτωμένα" αναμνήσεις. Εκατό ντιβανοκασέλες, σαρακατσάνικα, μικρασιάτικα και άλλα μπαούλα από συλλογή ιδιώτη σε έκθεση
 
3. Ενεργοποιείται η αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου, ζωντανεύουν ΕΣΠΑ και Επενδύσεις
Η έλευση των χρημάτων θα σημάνει την έναρξη της επανεκκίνησης του τροχού της οικονομίας
 
4. Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης και η κ. Ελένη Αγγελοπούλου Καραγιάννη στον Παιδικό Σταθμό Λιτοχώρου
Την Παρασκευή ώρα 6.30μ.μ.
 
5. Tι αλλάζει το Μνημόνιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε κωδικοποίηση των αλλαγών που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Ν.4093/2012) προχώρησε η νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιδιά των μνημονίων του Σωτήρη Ξενάκη στο PROTAGON

Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή χθες το απόγευμα και άκουγα, χωρίς να βλέπω, την συζήτηση στην Βουλή με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο.

Φωνές δυνατές, καταγγελίες βαριές, υπονοούμενα και απειλές. Μια από τα γνωστά... Σκεφτόμουν να γράψω κάτι γι αυτή τη συνεδρίαση. Για το πώς συνηθίζεται οι βουλευτές κρίνοντας με τα ίδια δεδομένα να αποφασίζουν και να προτείνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ξαφνικά, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπροστά μου, το μάτι μου έπεσε σε μια είδηση από αυτές που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. "Δεν έχουν καν παπούτσια και πιπίλες τα ορφανά στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης" ήταν ο τίτλος και το περιεχόμενο από εκείνα που σου σφίγγουν το στομάχι. Έγραφε για 35 παιδιά από τεσσάρων μηνών ως 12 ετών που βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ και ζητούν παπούτσια, ρούχα, ακόμα και ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ για να ζεστάνει τους θαλάμους όπου κοιμούνται. Κι ακόμα ότι στη "Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας -Αναρρωτήριο Πεντέλης" λείπουν πολλά βασικά είδη όπως βρεφικές τροφές, πιπίλες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικά προϊόντα ακόμα και πλαστικά πιρουνάκια και κουταλάκια για να τρώνε τα πιτσιρίκια.

Ο Πέτρος είναι 20 μηνών και φορά παπούτσια νούμερο 21. Η Βιβή είναι 3,5 ετών και θέλει το νούμερο 25 κι ο Χάρης 2 χρόνων ζητάει το 23... Είδα ότι υπάρχουν και οκτώ βρέφη χωρίς όνομα. Μόνο "άρρεν" και "θήλυ" λέει η ανακοίνωση- έκκληση για βοήθεια.

Μπείτε στο link της είδησης, βρείτε περισσότερα στοιχεία κι όσοι μπορείτε κάντε κάτι για την Στέλλα-Ρόζα που είναι επτά μηνών, τον Σήφη που είναι 6 ετών, τον συνονόματο μου Σωτήρη που είναι 5,5 χρόνων, την Ανδριάνα, την Ρεβέκκα, τον Νικόλα, τη Χριστίνα...

ΥΓ:Για όσους δεν το πληροφορήθηκαν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 167 "Όχι" και 119 "Ναι". Άλλα δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα άλλο γι' αυτό...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Και τα καταστήματα «Φωκάς» στο πτωχευτικό άρθρο 99

Μία ιστορική επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, με πολλά χρέη βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Ο όμιλος κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4072/2012.

Προφανώς ήταν θέμα χρόνου να έρθει αυτή η εξέλιξη, αφού αρκετοί εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο, ενώ άλλοι παίρνουν 50 και 100 ευρώ έναντι, όπως αναφέρει η δικηγόρος των εργαζομένων.

Η εταιρεία Fokas, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές προς τις τράπεζες φτάνουν τα 80.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία Φωκάς έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες, αφού ξεκίνησε το 1936 με πρώτο κατάστημα στη συμβολή της Ερμού και της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεξίωση από το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου στα πλαίσια της γιορτής του προστάτη των Ναυτικών Άγιου Νικόλαου – στη συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων 2002 – 2012 εύρυθμης και ανοδικής λειτουργίας από την ίδρυση του, αλλά και στη συμπλήρωση εκατό(100) χρόνων 1912 – 2012 από την απελευθέρωση – ενσωμάτωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στον Εθνικό κορμό:

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του Ναυτικού Μουσείου, όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την κατά τα άλλα απέριττη (λόγω οικονομικής κρίσης) δεξίωση που θα παραθέσει την ημέρα του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Μουσείου στο Λιτόχωρο.
Προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί και πρόσκληση.
Λιτόχωρο 30 Νοεμβρίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού: Βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με παροδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. 

Στη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Νοτιοδυτικοί άνεμοι, στα πελάγη 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη Θράκη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές .

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και το πρωί πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 03 έως 10 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Ένταση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: στα νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νοτια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 01-12-2012

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στη δυτική Ελλάδα, τη νοτια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο κατά τόπους να είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, και στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπείρου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε περισσότερα...

Θα καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι!

Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στις 13:30 το μεσημέρι, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας, θα μαγειρέψουμε φασολάδα και θα γευματίσουμε όλοι μαζί, μπροστά στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή τη συμβολική χειρονομία και να καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι που θα ετοιμάσουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Καταστηματάρχες, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπαλληλοι, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μοίρα! Αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά. Ελάτε να τους δείξουμε πως θα πορευτούμε μαζί, πως δεν φοβόμαστε, πως είμαστε ενωμένοι!

Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυτή δεν θα επιτρέψουμε να τη στερηθεί κανένας συνάνθρωπός μας!

Συμπολίτες, μη σας γελά κανείς! Το τεράστιο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων έρχεται να μας σαρώσει και να μας πετάξει στον γκρεμό της απόλυτης εξαθλίωσης. Αν δεν αντισταθούμε ενωμένοι, σε λίγο θα βρεθούμε όλοι εκεί!


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διατρανώνει με κάθε τρόπο την υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων του Ν. Πιερίας και δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό τους.


Ο αγώνας των εργαζομένων των ΟΤΑ κατά του μνημονίου είναι αγώνας όλων των δημοτών.


Κανείς πλέον μόνος του!
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μέγας Αλέξανδρος "κατακτά" το Σίδνεϊ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μέγας Αλέξανδρος: Θησαυροί 2500 χρόνων» πραγματοποιήθηκαν στο Αυστραλιανό Μουσείο του Σίδνεϊ, από την κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας Μαρί Μπασίρ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Μοροζόβ, καθώς και στελέχη του Μουσείου Ερμιτάζ Αγίας Πετρούπολης και του Αυστραλιανού Μουσείου.

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, η έκθεση στάλθηκε από την Αγία Πετρούπολη στο πλαίσια των εορτασμών των 70 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Αυστραλίας. «Αυτή η έκθεση παρουσιάζει διάφορες πτυχές του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η κληρονομιά του -σχέδιο, πολιτική, αρχιτεκτονική, αισθητική- μέσα από τον Ελληνισμό επηρέασε όλο τον κόσμο καθώς και αυτούς που τον θαύμαζαν, όπως ο Ναπολέων, η Βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας και η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας», δήλωσε ο διευθυντής του Αυστραλιανού Μουσείου, Frank Howarth, σύμφωνα με τον οποίο, «ολόκληρη η έννοια του Ελληνισμού το τι αποτελούσε ο Ελληνικός πολιτισμός» εκφράζεται με ένα μεγάλο κομμάτι της έκθεσης.

Έντονο ήταν το ελληνικό στοιχείο ανάμεσα στου καλεσμένους με τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπο Δαφαράνο, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ Βασίλειο Τόλιο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνο-Αυστραλών Εκπαιδευτικών, δρ Παναγιώτη Διαμάντη.

Από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Χάρης Δανάλης και άλλα στελέχη του φορέα. Η Ελληνική Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας ήταν ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης των εγκαινίων.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το Αυστραλιανό Μουσείο φιλοξενεί έκθεση με θέμα τον Μακεδονικό Ελληνισμό. Η πρώτη ήταν το 1988, όταν, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200α γενέθλια της Αυστραλίας, η Ελλάδα έστειλε ευρήματα της Βεργίνας.

Το Ποντιακό στοιχείο είναι έντονο στην έκθεση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μεγάλο μέρος της έκθεσης αποτελείται από αρχαία ελληνικά ευρήματα από τις ελληνικές πόλεις στις βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο περιορισμός των μετακινήσεων με αυτοκίνητο και η επιστροφή στη μεσογειακή διατροφή "αντίδοτα" στην κρίση

Μεγάλη ευκαιρία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να αποτελέσει η οικονομική κρίση στη χώρα μας, παρότι έχει παρατηρηθεί οτι σε άλλες χώρες που περνούν παρόμοιες κρίσεις, αυξάνονται σημαντικά οι καρδιαγγειακές νόσοι εξαιτίας των άσχημων συνηθειών που υιοθετούν οι πολίτες.

Η περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, συνήθως οδηγεί σε αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά και λόγω της κατάθλιψης που εμφανίζουν ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία. Η κατάθλιψη έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο και θάνατο, ακόμα και μεταξύ υγιών ατόμων, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους. Το άγχος ή η κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν σε υπερφαγία. Αποτέλεσμα της είναι παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και ο διαβήτης που οδηγούν, μαζί με την κατάθλιψη, ως ανεξάρτητου παράγοντα, στο έμφραγμα ή και στο θάνατο.

Οι επιστήμονες τόνισαν ενόψει του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης ότι παραδοσιακά τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, στρέφονται σε φθηνότερες τροφές που περιέχουν όμως πολλά ζωικά λιπαρά και πολύ ζάχαρη. «Για τον ελληνικό πληθυσμό, που φαίνεται εξ' ανάγκης να ασκείται περισσότερο λόγω της μερικής εγκατάλειψης του αυτοκινήτου του (υψηλό κόστος καυσίμων), θα είναι η χρυσή ευκαιρία να γυρίσει στη μεσογειακή διατροφή αντί να ακολουθήσει τον ολέθριο διατροφικό δρόμο της πρόχειρης διατροφής» επισήμαναν οι επιστήμονες και εξήγησαν ότι κατά τα τελευταία 30 χρόνια έχει δειχθεί ότι η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μειωμένη θνησιμότητα από κάθε αίτιο και βελτιώνει όλους τους παράγοντες κινδύνου της καρδιακής νόσου. Η αρχή έγινε από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν η μελέτη των Επτά Χωρών υπογράμμισε τη σημασία των διατροφικών συνηθειών. Η Ελλάδα τότε βρέθηκε να έχει τη μικρότερη θνητότητα από καρδιακή νόσο παγκοσμίως, λόγω κυρίως της μεσογειακής διατροφής. Κάποια στοιχεία της (ελαιόλαδο, χόρτα, όσπρια, φτηνά ψάρια) διατηρούμε ακόμη σε κάποιο βαθμό, πάντως περισσότερο απ' ό,τι οι βορειοευρωπαϊκοί λαοί και οι ΗΠΑ.

Άλλη μελέτη, η ΑΤΤΙΚΗ, έδειξε, σε πάρα πολλές διεθνείς δημοσιεύσεις της, ότι η μεσογειακή διατροφή έχει τη μέγιστη προστατευτική αξία όταν υιοθετείται ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένα συστατικά. Με τα ευρήματα αυτά συμφωνούν και άλλες μελέτες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. Είναι λοιπόν ευκαιρία να επιστρέψουμε στις παλιές καλές διαιτητικές συνήθειες που δεν έχουν υψηλό κόστος και βοηθούν στην αντιμετώπιση όλων των παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και της κατάθλιψης συμπεριλαμβανομένης, συνιστούν οι επιστήμονες.

Μ. Κεφαλογιάννης
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου προγραμμάτισε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος «40 ΧΡΟΝΙΑ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» και απονομής τιμητικών διακρίσεων στους δημιουργούς και συντελεστές καθιέρωσης του Φεστιβάλ Ολύμπου ενός εκ των κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της χώρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 7:00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “ CAVO OLYMPO, LUXURY RESORT & SPA” στην Πλάκα Λιτοχώρου, τηλ 2352022222.

Το Λεύκωμα θα παρουσιάσουν:

Κώστας Τσιάνος, Σκηνοθέτης- Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισσας
Γιώργος Σαρηγιάννης, Δημοσιογράφος-Κριτικός Θεάτρου
Αντώνης Κάλφας, Φιλόλογος – Επιμελητής Λευκώματος

Διαβάστε περισσότερα...

Tι αλλάζει το Μνημόνιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε κωδικοποίηση των αλλαγών που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Ν.4093/2012) προχώρησε η νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θέματα χορηγίας των αιρετών, μισθολογικές αλλαγές για υπαλλήλους και αιρετούς, μείωση συμβούλων και συνεργατών αιρετών των ΟΤΑ, αναστολή προσλήψεων και διορισμών, διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων και την εισαγωγή του θεσμού της Επιτροπείας για τους δήμους που υπερβαίνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Ειδικά η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και ο θεσμός της Επιτροπείας, θα είναι από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, θέματα χορηγιών αιρετών
Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις χορηγίες των αιρετών, ορίζεται ότι η ασφάλιση για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη γίνεται στους φορείς όπου ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς.

Τα χρόνια ως αιρετού οργάνου σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, δεν χρησιμεύουν για τη θεμελίωση ή την προσαύξηση σύνταξης αιρετού οργάνου.

Σε περίπτωση λήψης αποδοχών από οργανική θέση στο Δημόσιο, η χορηγία από τη θέση του αιρετού οργάνου περιορίζεται κατά 70%. Επίσης, μειωμένες κατά 70% είναι οι αντιμισθίες αιρετών οργάνων σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, εφόσον είναι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Στις παραπάνω διατάξεις συμπεριλαμβάνονται οι αντιδήμαρχοι. Εξαιρούνται οι δήμαρχοι.

Οι συντάξεις των αιρετών οργάνων, που λαμβάνουν και δεύτερη κύρια σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Εάν λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη μειώνονται κατά 30%. Για τα αιρετά όργανα που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (συμπλήρωση 4 ή 8 ετών κατά περίπτωση) από την 01.01.2013, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται από το 65ο στο 67ο έτος.

Εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων επικουρικών και μερισμάτων κυμαίνεται μεταξύ 2.000- 3.000 ευρώ μηνιαίως, μειώνεται κατά 15%, ενώ αν το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ μειώνεται κατά 20%.

Μισθολογικά υπαλλήλων και αιρετών
Ο βασικός μισθός γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαμορφώνεται από 01.01.2013 στα 4.750 ευρώ (3.450 μισθός συν 1.000 ευρώ επίδομα θέσης ευθύνης συν 300 ευρώ έξοδα παράστασης).

Οι μισθοί των δημάρχων ορίζονται, για πληθυσμό δήμου μικρότερο των 20.000 πολιτών (153 δήμοι) στα 1.455 ευρώ μηνιαίως, για πληθυσμό δήμου από 20.000- 100.000 πολίτες (160 δήμοι) οι μισθοί ορίζονται στα 1.940 ευρώ. Για πληθυσμό δήμων άνω των 100.000 πολιτών (12 δήμοι) ορίζονται στα 2.426 ευρώ.

Οι αποδοχές των γενικών γραμματέων των δήμων καθορίζονται στο 65% της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου.

Οι αντιμισθίες των προέδρων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων μειώνονται κατά 50% και διαμορφώνονται σε 540 ευρώ για δήμους έως 20.000 δημότες, σε 720 ευρώ για δήμους από 20.000- 100.000 πολίτες και σε 900 ευρώ για δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 πολιτών.

Αντίστοιχες είναι οι μειώσεις στις αντιμισθίες των Συμπαραστατών του Δημότη και της Επιχείρησης και των Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης. Καταργούνται οι αποζημιώσεις μελών δημοτικού συμβουλίου και λοιπών επιτροπών. Οι αμοιβές των Ειδικών Συνεργατών και των Επιστημονικών Συνεργατών διαμορφώνονται, ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου, σε 1.260- 1.470 ευρώ για τους ειδικούς συμβούλους, σε 1.155- 1.365 ευρώ για τους επιστημονικούς συνεργάτες και σε 1.120- 1.260 ευρώ για τους ειδικούς συνεργάτες. Καταργείται το χρονοεπίδομα των έμμισθων δικηγόρων. Η προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εξωτερικό υπολογίζεται πλέον με βάση τον βασικό μισθό.

Μείωση ειδικών συμβούλων και συνεργατών αιρετών ΟΤΑ

Οι θέσεις ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών και ειδικών συμβούλων ορίζονται όταν στον δήμο υπάρχουν δυο αντιδήμαρχοι και φθάνουν τις οκτώ θέσεις στους δήμους με 13 αντιδημάρχους. Οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων διατηρούν τον αριθμό ειδικών συμβούλων ή συνεργατών που προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων -δηλ. έναν σύμβουλο για κάθε θέση αντιδημάρχου.

Καταργούνται οι θέσεις μετακλητών ιδιαιτέρων γραμματέων δημάρχων. Οι συμβάσεις ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων και δημοσιογράφων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προσωπικό ΟΤΑ
Οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, αναστέλλονται έως την 31.12.2016. Εξαιρούνται οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους. Παύονται οι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως ενώπιον δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ
Σκοπός είναι η συνεχής παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων. Στόχος είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Εφόσον, η εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός ΟΤΑ παρουσιάζει απόκλιση, το Παρατηρητήριο αποστέλλει επισημάνσεις στο δήμο. Εάν η απόκλιση συνεχισθεί και διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι επισημάνσεις, ο δήμος υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξυγίανσης περιλαμβάνεται και το μέτρο της αύξησης των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές. Περιλαμβάνεται αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από τον δήμο μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.

Ομοίως, προβλέπεται αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%.

Ρύθμιση αποπληρωμής δανείων

Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων επιμηκύνεται έως οκτώ χρόνια από τη λήξη της δανειακής σύμβασης, όπως αυτή ισχύει σήμερα. Επίσης, χορηγείται περίοδος χάριτος διάρκειας έως τρία χρόνια εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι, με μειωμένο το επιτόκιο των δανείων κατά την περίοδο χάριτος, κατά μισή (0,5) ποσοστιαία μονάδα.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Διαβάστε περισσότερα...

Ο μεγάλος απών

Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πολιτικός που προσωποιεί την εθνική περιπέτεια του Μνημονίου, μιας και ως πρωθυπουργός υπέγραψε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, μετά και από το ιστορικό πλέον, όσο και δραματικό διάγγελμα του Καστελόριζου, την άνοιξη του 2010.

Στη συζήτηση που ξεκινά ωστόσο σήμερα στη Βουλή, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι εκεί. Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραμένει στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, και η απουσία του έχει φυσικά τη δική τη, ξεχωριστή σημειολογία.

Απών θα είναι εκ των πραγμάτων και ο έτερος πολιτικός “του κάδρου”, ο τότε αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς στις τελευταίες εκλογές οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής επέλεξαν να μην του δώσουν και πάλι μια θέση βουλευτή στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Μέχρι εδώ με τις σημειολογίες όμως. Η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά πολιτική, καθώς αφορά όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στο Μνημόνιο, που άλλαξε την καθημερινότητα των Ελλήνων. Ακόμη κι αν η στόχευση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πρωτίστως επικοινωνιακή, έχουν τη σημασία τους όσα θα ακουστούν.

Η συζήτηση άλλωστε αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον έναν από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, που και εκείνο εμφανίζεται βαθιά διχασμένο και προβληματισμένο. Τον λογαριασμό του Μνημονίου άλλωστε πλήρωσε ακριβά στις τελευταίες εκλογές, και συνεχίζει να το κάνει με ποσοστά… αυτο-εξαφάνισης στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται.

Το βέβαιο είναι ότι σήμερα στη Βουλή θα ειπωθούν ελάχιστα. Οι περισσότεροι θα δείξουν αυτοσυγκράτηση, στον βωμό της αναγκαιότητας να υπάρξει συναίνεση, και να δοθεί συνέχεια στην εθνική ανάγκη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Οι λογαριασμοί ωστόσο παραμένουν ανοικτοί. Τουλάχιστον με την Ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΠΑΙΔΕΙΑ"ΠΙΕΡΙΑΣ - Επίσκεψη στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ"

Στην Πιερία βρέθηκε για λίγες ημέρες ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού εργανισμού HELLENIC SOCIETY "PAIDEIA" κ.Ηλίας Τομάζος επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον του οργανισμού για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Πιερία σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Στις 23-11-2012 ομάδα φοιτητών με τον κ. Τομάζο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδεία στην Πιερία κ. Γκρίνια επισκέφτηκαν το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Παπαστεργίου Γεώργιος με τον γενικό γραμματέα κ. Ζαπουνίδη Χαράλαμπο.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχουν και Δήμαρχοι που δεν παραιτούνται! (2)

Υπάρχουν δήμαρχοι στην Ελλάδα που δεν παραιτούνται και μένουν στον τόπο τους, δίπλα στους πολίτες με κοινωνικές δράσεις - ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. - για τις οποίες ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Καβάλα: Εύσημα στο Δήμο από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ανάπτυξη των προνοιακών υποδομών του
Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας θα παρουσιάσει ο Δήμος Καβάλας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2012 μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένη στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμος Καβάλας τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με επιτυχία το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και πρόσφατα το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών. Και οι τρεις προνοιακές δομές υλοποιούνται μέσα από την στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «TOGETHER» (Developing Responsibility for Social Inclusion and Well Being of All).
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «TOGETHER», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάπτυξη της συνυπευθυνότητας όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ζωής μη προνομιούχων και περιθωριοποιημένων πολιτών. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Δήμος Mulhouse ενώ στο δίκτυο συμμετέχουν μέχρι τώρα δήμοι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία, καθώς και ο Δήμος Καβάλας.
Στρατηγικός εταίρος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η τιμητική πρόσκληση προς το Δήμο Καβάλας από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την παρουσίαση των προνοιακών δομών του απευθύνθηκε ως κατάληξη της ιδιαίτερα πετυχημένης παρουσίας της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας στην τελευταία συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής διαχείρισης και υλοποίησης του προγράμματος «TOGETHER» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μulhouse της Γαλλίας.
Στη συνάντηση της Mulhouse παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι πιλοτικές δράσεις και τα ολοκληρωμένα Στρατηγικά Σχέδια Δράσης για την Πρόνοια των εταίρων του έργου που ετοίμασαν. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε την πιλοτική δράση «Κοινωνικό Φαρμακείο - Ιατρείο» και συμμετείχε σε εργαστήρια για τη διατήρηση δικτύων και την εύρεση πηγών χρηματοδότησης μαζί με τις δυο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της ομάδας έργου που εδρεύουν στην Καβάλα το Σύλλογο ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια και το Σύλλογο ΚΕΘΕΑ - ΚΙΒΩΤΟΣ.


ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!


Εδώ θα διαβάσετε και το 1ο Μέρος του "Αφιερώματός" μας
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Ν. Λυγερός - Το μέτωπο του Ελληνισμού

Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην Πιερία από τις 14/12/2012

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Μ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΟΣΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο του γενικού γραμματέα τηλεπικοινωνιών του υπουργείου ανάπτυξης, Μενέλαου Δασκαλάκη, προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου, ανακοινώνεται ότι από τις 3.00 τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 2012 οι κάτοικοι του δήμου (αλλά και ευρύτερα της Πιερίας) δεν θα λαμβάνουν πλέον αναλογικό τηλεοπτικό σήμα αλλά αποκλειστικά και μόνο ψηφιακό σήμα.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η μετάβαση από το αναλογικό σήμα στο ψηφιακό, επιβάλλει κάποιες προσαρμογές για εκείνους που δεν έχουν στην τηλεόρασή τους είτε ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή είτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα η σύνταξη και το δώρο του ΟΓΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού
Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου, ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης και η κ. Ελένη Αγγελοπούλου Καραγιάννη στον Παιδικό Σταθμό Λιτοχώρου

Την Παρασκευή ώρα 6.30μ.μ.

Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης , επιστημονικός διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής από το1986 μέχρι σήμερα (το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα με πλήρη διεπιστημονική ομάδα που έχει οργανωθεί στη βάση της συστημικής θεώρησης).
Επίσης είναι Επιστημονικός διευθυντής του Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού Φθιώτιδας (1989-1995), Επιστημονικός υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Στελεχών Πυρήνων Εθελοντών, Καθηγητής Μετεκπαίδευσης Μαρασλείου Ακαδημίας και Καθηγητής σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα ψυχικής υγείας.

Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας ΕΛΕΣΥΘ.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας ΕΕΣΚΕΨΟ καθώς και του επιστημονικού περιοδικού «Ψυχιατρικά Τετράδια».
Μέλος της European Family Therapy Association (EFTA).

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει το «Ρωγμές και Αγγίγματα», «Η αδικία που πληγώνει» και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής το «Σχολική άρνηση: Μελέτη των δυναμικών του παιδιού και της οικογένειάς του». Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά βιβλία όπως το «Για τη ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και ψυχική υγεία», «Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής», «Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο», «Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο», «Παιδεία και σύγχρονη κοινωνία», «Ενδοοικογενειακή βία, Διεπιστημονική Προσέγγιση», «Η ανθρώπινη επικοινωνία» κλπ.


Η κ. Ελένη Αγγελοπούλου Καραγιάννη είναι Παιδοψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια ομάδας και οικογένειας.

Εργάστηκε ως επιμελήτρια Α' ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου εκτός από παροχή κλινικού έργου, συμμετείχε στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής και ευαισθητοποίησης κοινότητας σε θέματα ψυχικής Υγείας, καθώς και σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών.
Διευθύνει το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη», όπου παρέχεται θεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες και εκπαίδευση σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας.

Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά μεταπτυχιακά προγράμματα (ΕΠΙΨΥ, ΠΑΚΙΓΥ, ΚΕΚ Χανίων, Αιγινητείου Νοσοκομείου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.ά.).


Είναι σε συνεχή διεργασία και επικοινωνία με την ελληνική οικογένεια καθώς έχει ανταποκριθεί σε πολυάριθμες προσκλήσεις για διαλέξεις και σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία και σε πολιτιστικούς φορείς.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας στους συλλογικούς τόμους: «Για την ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και Ψυχική Υγεία», «Ανθρώπινη επικοινωνία», «Οικογένεια σε κρίση».

Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο, ζητεί από τους ΟΤΑ, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο

Το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιό του, ζητά από τους ΟΤΑ να μειώσουν τα μισθώματα που καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο και οι φορείς του, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, για το ποσό μηνιαίου μισθώματος έως τα 1.000 ευρώ, πρέπει να υπάρξει μείωση κατά ποσοστό 10%, για μισθώματα από 1.000,01 έως 2.000 ευρώ κατά ποσοστό 15%, για 2.000,01 έως 3.000 ευρώ μείωση 20% και πάνω από 3.000 ευρώ μείωση 25%.

Επισημαίνεται δε, ότι σε περίπτωση που έχει συμφωνηθεί με τον εκμισθωτή περαιτέρω μείωση (άνω του 20%, που προέβλεπε ο νόμος 4002/2011), πριν την έναρξη ισχύος του νόμου, το καταβαλλόμενο μίσθωμα μειώνεται στο ύψος που προκύπτει από την εφαρμογή της προοδευτικής κλίμακας.

Σημειώνεται, ότι η ισχύς των ανωτέρω μειώσεων ξεκινά από 1.10.2012, ενώ, τα αναπροσαρμοσμένα, σύμφωνα με την παρούσα, μισθώματα, δεν επιτρέπεται να αυξηθούν πριν την 1.1.2015.

Επίσης, με άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ζητείται από τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας η παροχή στοιχείων εκτιμώμενου κόστους μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από 1-9-2012 έως 31-12-2012, καθώς και του αριθμού μεταφερόμενων μαθητών.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μπερίσα

Τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα σχολίασε και ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Η εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και των κυβερνήσεων στην περιοχή μας, είναι ανιστόρητη, επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ακροδεξιών χώρων που εκμεταλλεύονται ανεύθυνα τέτοιες δηλώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμείνει στη διασφάλιση ομαλών διακρατικών σχέσεων, που πρέπει να διέπουν όλες τις κυβερνήσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους κάθε εστία αστάθειας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται αυτές τις μέρες στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει, αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες θρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις.
Οι δυο γειτονικοί λαοί οφείλουν να στρέψουν την πλάτη τους στη μισαλλοδοξία και να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τη νεοαποικιοκρατία που είναι ο κοινός εχθρός τους".
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρο το σχέδιο εξόφλησης των οφειλών του δημοσίου

Μικρό καλάθι πρέπει να κρατούν οι επιχειρήσεις που έχουν απαιτήσεις από το κράτος, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς η εκταμίευσης για την εξόφληση οφειλών θα είναι μικρή αφού εκκρεμεί η θεσμοθέτηση μιας σειράς προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν να γίνουν οι πληρωμές.

Το κράτος, σύμφωνα με στοχιεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστιος Σταϊκούρας οφείλει στον ιδιωτικό τομέα συνολικά 9,3 δισ. ευρώ (στχοιεία Σεπτεμβρίου). Από αυτά οι οφειλές για επιστροφές φόρων ήταν 738 εκατ. ευρώ, 934 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε χρέη υπουργείων, 971 εκατ. ευρώ σε χρέη ΟΤΑ, 1,79 δισ. ευρώ αφορούσαν σε χρέη νοσοκομείων, στα 4,49 δισ. ευρώ ανέρχονταν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ 385 εκατ. ευρώ όφειλαν λοιπά νομικά πρόσωπα.

Ο κ Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας την Πέμπτη το «Σχέδιο Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών», ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι δυνατή η καταβολή οφειλών 3,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2012, καθώς δεν θα μπορέσουν όλοι ο φορείς εγκαίρως να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις του νέου μηχανισμού, παρότι τούτο προέβλεπε ο Προϋπολογισμός 2013.

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου για να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν οι οφειλές που αφορούν στα εφάπαξ συνταξιούχων του Δημοσίου και οι οποίοι αναμένουν να πληρωθούν σχεδόν τρία χρόνια.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι στόχος είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου να έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του 2013, απέφυγε ωστόσο να δεσμευτεί για το ποσό που θα αποπληρωθεί έως το τέλος του 2012. «Αισιοδοξώ ότι θα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτών που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό κai τα οποία ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ», ανέφερε.

Πώς θα γίνει η εξόφληση
Πρέπει να σημειωθεί πως πλέον εξόφληση των οφειλών θα γίνεται με ιεραρχικό τρόπο, καθώς θα προηγούνται οι παλαιότερες υποχρεώσεις, με βάση την ημερομηνία των σχετικών παραστατικών.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών κάθε υπουργείου θα αξιολογήσει τα αιτήματα χρηματοδότησης των φορέων του ως προς την τήρηση των προϋποθέσεων χρηματοδότησης και ως προς την αξιοπιστία των μηνιαίων στοιχείων που αποστέλλουν και θα διαμορφώσει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησής τους, την οποία και θα αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα υπουργεία θα αποστέλλουν εντός του πρώτου 20ημέρου κάθε μήνα, στοιχεία για το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς τους σχετικά με τις μηνιαίες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από την έκτακτη επιχορήγηση.

Τυχόν υπόλοιπα της χρηματοδότησης των νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των υποχρεώσεων αυτών, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Όλοι οι φορείς, υπουργεία και νομικά πρόσωπα, θα οριστικοποιήσουν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 και θα καταρτίσουν με ευθύνη του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών αναλυτική κατάσταση με τις υποχρεώσεις αυτές κατά χρονολογική σειρά.

Τέλος, σε περιπτώσεις που υφίστανται φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα γίνεται συμψηφισμός, δηλαδή θα παρακρατούνται τα αντίστοιχα ποσά και θα αποδίδεται το καθαρό ποσό στους δικαιούχους.
Διαβάστε περισσότερα...