Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΔΑΣ-ΟΤΑ Πιερίας: Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους

Οι εργαζόμενοι των δήμων της Πιερίας στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7-12-2012 αποφάσισαν τα παρακάτω:

1)Συνεχίζονται οι καταλήψεις των γραφείων προσωπικού των Δήμων προκειμένου να μη αποσταλεί κανένα στοιχείο εργαζομένου που τίθεται σε διαθεσιμότητα, ούτε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο σχετικό με την εφαρμογή του Ν.4093/2012

2)Εφαρμόζουμε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προχωράμε σε ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ όλων των Υπηρεσιών των Δήμων Πιερίας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

3)Αντιπροσωπεία του Συλλόγου με επικεφαλής μέλη του Δ.Σ. θα συμμετέχει στην Πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. που κάλεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα τη Δευτέρα 10-12-2012 και θα μεταφέρει την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι η παρακάτω: «συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας και εξουσιοδοτούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ να επιλέξει την μορφή του αγώνα (Απεργίες- Καταλήψεις κλπ) η οποία θα πρέπει να έχει στόχο την πλήρη αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών των Δήμων Πανελλαδικά

Συναδέλφισσες/φοι

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ έκανε την παρακάτω πρόταση στη συνέλευση η οποία καταψηφίστηκε:« Προκειμένου ο αγώνας μας να έχει διάρκεια, έτσι ώστε να είναι διαρκής και η πίεση που θα εξασκούμε στην σημερινή κυβέρνηση να εναλλάσσουμε την μορφή του αγώνα μεταξύ Υπολειτουργίας των Δήμων και απεργιακών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα οι Δήμοι να είναι ανοιχτοί από το πρωί μέχρι ώρα 10.00 πμ και τις υπόλοιπες ώρες μέχρι τέλος ωραρίου να αναπτύσσονται δράσεις κινητοποιήσεων (Κατάληψη, στάσεις εργασίας, ενημέρωση πολιτών, διανομή φυλλαδίων, εκδηλώσεις κλπ) . Αυτή η μορφή πάλης να εναλλάσσεται με απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με άλλους κλάδους του Δημοσίου και με την από κοινού πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας. Αυτονόητο είναι ότι τα γραφεία προσωπικού θα είναι κλειστά για κάθε ενέργεια που έχει σχέση με την εφαρμογή του Ν.4093/2012. Η ομοσπονδία μας να προτείνει και να πιέσει την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει δράση για τον συντονισμό του αγώνα σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.

Πέρα από αυτό, το περιεχόμενο του αγώνα μας δεν πρέπει να περιορίζεται στην ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας-απόλυσης, αλλά να στρέφεται ενάντια στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, που στοχεύει στην διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.
»

Συναδέλφισσες/φοι

-Συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης.

-Παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις μας.

-Αντιπαλεύουμε την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό, καθώς και τον «αγωνιστικό βερμπαλισμό».

-Συμβάλλουμε στην ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων στη βάση των κοινών ταξικών-συλλογικών μας συμφερόντων.

ΔΑΣ-ΟΤΑ 7-12-2012
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση προς την Κατερίνα Κουρίτα (εάν δεν έχει πάει από εχθές στο Βελλίδειο)

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και η Αλέκα Παπαρήγα
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπρήγα. Η κ. Παπαρήγα είναι η κεντρική ομιλίτρια στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Η εκδήλωση θα δοθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στις 6.30 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Σεϊμένη.

Από τη μεικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ θα παρουσιαστούν έργα του Θ. Μικρούτσικου: «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι». Θα τραγουδήσουν ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Ειρήνη Σαββίδου και η Ανθή Τατσιούλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και των πλημμυρών

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης - αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού , υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη σύσκεψη με βασικό εισηγητή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κωνσταντίνο Κοκολάκη, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Ψαλτόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας, κ. Σοφία Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής, υπηρεσιών και φορέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στη σύσκεψη, ενώ ευχήθηκε καλό χειμώνα χωρίς προβλήματα, που όπως-όμως- τόνισε με σωστή προετοιμασία, συντονισμό και συνεργασία αντιμετωπίζονται.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν και αποφασίσθηκαν προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα καθώς και δράσεις που πρέπει να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία όλων, που εμπλέκονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και πλημμυρών κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβουν προκειμένου να προετοιμαστούν εγκαίρως για την καλύτερη αντιμετώπιση των φαινομένων, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Παράλληλα, ο κάθε φορέας επεσήμανε τα μέσα που διαθέτει, τις ελλείψεις που έχει διαπιστώσει και πρότεινε εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης ειδικών περιπτώσεων.

Παράλληλα, σημείωσαν ότι οι εμπειρίες των προηγούμενων χρόνων είναι τα στοιχεία που βοηθούν στον καλύτερο σχεδιασμό, όπως και η ετοιμότητα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη, να δίνεται προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο (πρώτα το Εθνικό δίκτυο, μετά το Επαρχιακό, μετά το Δημοτικό ) στη διαδικασία του αποχιονισμού, ώστε να υπάρχει ιεράρχηση και να μειωθούν όσο το δυνατόν οι όποιες δυσμενείς επιπτώσεις. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί -όπως υπογράμμισαν- στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρόμων που οδηγούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και στις ιρλανδικές διαβάσεις και ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών ΜΜΕ, προκειμένου να δημοσιεύονται και να ανακοινώνονται οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, για την εκδήλωση και αντιμετώπιση των φαινομένων (χιόνια και πλημμύρες).

Όπως, σημειώθηκε, πρέπει να συνταχθεί μνημόνιο ενεργειών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Π.Ε. για να ορισθεί από τώρα ποιος κάνει τι. Στο ανωτέρω μνημόνιο ενεργειών θα περιλαμβάνεται και κατάλογος των επιχειρησιακά έτοιμων μέσων που διαθέτει η Περιφέρεια για την υλοποίηση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της έγκαιρης ενημέρωσης που πραγματοποιείται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. προς τους εμπλεκόμενους φορείς, για τις αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα όλο το χειμώνα από την ΕΜΥ, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι νομικά όποιος είναι υπεύθυνος συντήρησης ενός οδικού δικτύου, είναι υπεύθυνος και για την απορροή των όμβριων (πλημμύρες) και για τον αποχιονισμό.

Άλλωστε, επισημάνθηκε ότι οι Δήμοι πρέπει να συγκαλέσουν το Συντονιστικό τους Όργανο (ΣΤΟ), να εξειδικεύσουν το σχεδιασμό τους με όσα κατεγράφησαν στο ΣΟΠΠ σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ξέρει και ο κάθε δήμαρχος και οι τοπικοί παράγοντες το τι ακριβώς έχει συζητηθεί και έχει αποφασιστεί, να γίνει η προμήθεια του αλατιού , να παρθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, να προβλεφθεί στο σχεδιασμό η μεταφορά ασθενών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ορισμού οδηγών-χειριστών, συντήρησης και μίσθωσης μηχανημάτων και γερανοφόρων σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, να γίνει κατανοητό από τους οδηγούς ότι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν αλυσίδες στο αυτοκίνητό τους αλλά και να γνωρίζουν να τις τοποθετούν όπως και ότι θα πρέπει από μέρους των πολιτών να επιδεικνύεται σεβασμός προς τις εντολές των αρχών (π.χ, οι οδηγοί να μην παρακάμπτουν ή αγνοούν τις κορύνες που τοποθετεί η Αστυνομία ή η Πυροσβεστική).


Διαβάστε περισσότερα...

Το είδαμε κι αυτό: Θα εξυπηρετούν και την Παρασκευή οι Εφορίες!

Ανοικτά για το κοινό πλέον τα τμήματα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), Εισοδήματος και Μητρώου
Ένα… ταμπού χαμένο στο χρόνο σπάει με απόφαση του υπουργείο Οικονομικών.

Με εντολή Στουρνάρα, και με αιτιολογία την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού, καθιερώνεται η λειτουργία των Τμημάτων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), Εισοδήματος και Μητρώου των Δ.Ο.Υ και κατά την ημέρα Παρασκευή.

Η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Οι ώρες συναλλαγής κοινού παραμένουν όπως ισχύουν για όλες τις ημέρες και για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εφοριακοί υπάλληλοι πάντως σχολίασαν στους UR ότι δίνεται λανθασμένα η εντύπωση στον κόσμο ότι οι υπάλληλοι των εφοριών δεν δουλεύουν τις Παρασκευές, ενώ ουσιαστικά την ημέρα αυτή γίνεται η γραφειοκρατική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων όλης της εβδομάδας. Σε ότι αφορά το κίνητρο του υπουργείου Οικονομικών εστιάζεται περισσότερο στο να βγει η δουλειά με το ελάχιστο προσωπικό που έχει πλέον απομείνει, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων εφοριακών έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια από τις 15.300 στις 9.500
Πηγή: UNITED REPORTERS
Διαβάστε περισσότερα...

Δεξίωση στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου την ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου (19 φωτογραφίες)

Με επιτυχία έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2012 η καθιερωμένη δεξίωση του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, προς τιμή του προστάτη των Ναυτικών ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ στον χώρο του Ναυτικού Μουσείου. 

Στην ομιλία του Προέδρου του Μουσείου Νίκου Βλαχόπουλου έγινε αναφορά στην 10χρονη πορεία του καθώς και στους χορηγούς του 2012.

Την δεξίωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ, ο Στρατιωτικός Διοικητής της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ», ο Βουλευτής Πιερίας Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωποι των χορηγών και φίλοι/μέλη του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Προς απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Να δέσουν χειρόφρενο σε μια απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν την Παρασκευή μια μάλλον άκαρπη μαραθώνια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς που σχετίζεται με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για δύο συγκεκριμένες ρυθμίσεις:
*Τη δυνατότητα μίσθωσης φορτηγών, αυτοκινήτων κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες, με την άρση των περιορισμών που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών.
*Τη δυνατότητα μίσθωσης φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις αλλαγές αυτές προωθείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική.

Με την εξάλειψη των περιορισμών αυτών αναμένεται ότι:

-θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων,

-θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση στο κόστος του προϊόντος και άρα στην τελική τιμή του προϊόντος,

-θα επιτευχθεί καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και

-θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε σχετιζόμενες με αυτή τη δραστηριότητα επιχειρήσεις
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις την 7η Δεκεμβρίου 2012



"ονειρεύονται" το Δήμο Δίου - Ολύμπου!
Η τεράστια εκλογική τους δύναμη και οι 322 ψηφοφόροι (ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ) αποτελούν σίγουρα μια καλή παρακαταθήκη για το στέλεχος που θα ασχοληθεί!
 
4. ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ 30 Μ.Μ.
ΠΙΣΣΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ! Αυτήν την ώρα άρχισε να επανέρχετε σταδιακά ο δημοτικός φωτισμός στο Λιτόχωρο. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο βόρειο τμήμα του Δήμου
 
5. Περνά τα όρια του γαλαξία μας η φήμη της Πιερίας...
Μετά την επίσκεψη Γκουνού - Δημόπουλου και Χιονίδη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού!
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρυχειμωνιά με χιόνια και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες

Στους -8 βαθμούς η αίσθηση της θερμοκρασίας το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη – Χιονόνερο το βράδυ της Κυριακής
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων έως τα μεσάνυχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Δυτικό Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 7 βαθμούς, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως μέτριοι νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις

Την Κυριακή 9/12 έντονες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στη Δυτική Ελλάδα με ηπιότερη μορφή ενώ στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και ασθενούς έντασης. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εντοπίζονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά σταδιακά θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα και στη Κεντρική Ελλάδα. Σε ότι αφορά τους ανέμους τα 9 μπ. των νοτιοανατολικών ανέμων θα διατηρηθούν έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες μόνο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, με μέγιστη ένταση τα 7 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση από το μεσημέρι και μετά με την επικράτηση των βορίων ανέμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα είναι στο μηδέν, αλλά η αίσθηση της θερμοκρασίας στους -8 βαθμούς.

Τη Δευτέρα 10/12 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο όπου και εκεί θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μπ., ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικοχορευτική Χριστουγεννιάτικη Βραδυά σήμερα από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου

Σήμερα το βράδυ ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική βραδυά στο ξενοδοχείο Litochoro Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Ώρα προσέλευσης στις 9 μ.μ. 

Επειδή συνήθως στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού υπάρχει μεγάλη προσέλευση καλά θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα  για REZERVE που σας δίνεται στο τηλέφωνο 2352022200
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Προτεραιότητα στα κοινωνικά προβλήματα

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας θα προσδιοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών. Η κατάθεσή της στη Βουλή θα γίνει εντός των ημερών. Τα κριτήρια για τις μετακινήσεις θα είναι κατά πρώτο λόγο κοινωνικά.

Περισσότεροι από 40.000 πρωτοετείς φοιτητές αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις για μετεγγραφή το επόμενο διάστημα, καθώς εντός των ημερών η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα φέρει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε χθες, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ποσοστό των φοιτητών που θα μετεγγραφεί ανά τμήμα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα κυμανθεί μεταξύ 10 έως 15% και θα αφορά κατά κύριο λόγο κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ (Ρεπορτάζ DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

Καβάλα: Οικογενειακή τραγωδία: Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά από φωτιά η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα

Τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων κάηκαν ζωντανά στο χωριό Μεσορόπι Καβάλας, όταν τα ξημερώματα στη διώροφη μονοκατοικία όπου διέμεναν, ξέσπασε πυρκαγιά.

Στο σπίτι διέμεναν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Καιρός να ασχοληθούμε και κάποιοι με το αύριο!

Άρθρο του Αστέριου Καρτσιώτη με τίτλο "ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ;",

Αφού αποτυπώνει τη μίζερη πραγματικότητα των διοικούντων το Δήμο Δίου - Ολύμπου, δίνει "ώθηση" για φυγή προς τα εμπρός αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Σήμερα λοιπόν, πρέπει να σταματήσουμε τις μεμψιμοιρίες και να αρχίσουμε την ουσιαστική δουλειά, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι το μόνο που θα καταφερουμε είναι να κάνουμε το αύριό μας ακόμη πιο δύσκολο."

Διαβάστε το άρθρο παρακάτω:

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ;
Το χθες μας πληγώνει, το σήμερα μας απογοητεύει,
αλλά το αύριο πρέπει να μας ενώνει!

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να «αποκαταστήσει» το λατομείο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. με τα «ακίνδυνα» βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH και η τελική - αναγκαστική αναδίπλωσή της υπό την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.
Για πρώτη φορά, οι πολίτες του Δήμου μας αντέδρασαν συλλογικά, οργανωμένα και δυναμικά. Για πρώτη φορά, έφεραν το δημοτικό συμβούλιο προ των πραγματικών ευθυνών του και οδήγησαν τη συντριπτική του πλεοιψηφία στο να ταχθεί υπέρ της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης.
Το ζήτημα της «αποκατάστασης» του λατομείου μονοπώλησε τους τελευταίους μήνες την πολιτική - διοικητική δραστηριότητα του Δήμου Δίου - Ολύμπου, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την πραγματική αποστολή του, που έγκειται στην παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών στους τομείς της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και τη θεμελίωση των δομών της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρόλα αυτά, δεν είναι πρωτόγνωρο για το Δήμο μας το γεγονός ότι αμφιλεγομένες καταστάσεις και προθέσεις αποπροσανατολίζουν τη διοίκησή του από τις πραγματικές ανάγκες και τα επιτακτικά προβλήματα της περιοχής μας.
Βλέπετε, μέχρι σήμερα αναλωνόμασταν σε συζητήσεις περί «αποκατάστασης» με «ακίνδυνα» χημικά απόβλητα.
Μέχρι σήμερα, επιλέγαμε να κάνουμε αναπλάσεις, έργα και κατασκευές αμφιβόλου αισθητικής και αποτελέσματος.
Μέχρι σήμερα, αναρωτιόμασταν αν τα σχολεία θα έχουν φέτος θέρμανση και αν θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί.
Μέχρι σήμερα, ασχολούμασταν με το αν ήταν σωστό ή λάθος που ο «Καλλικράτης» προέβλεπε αργία σε αιρετούς που έχουν ποινικές εκκρεμότητες και αν ήταν σωστό, ο αθωωμένος πλέον Δήμαρχος, να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από τον ίδιο νόμο αποζημίωσή του.
Μέχρι σήμερα, συζητούσαμε για το πώς να οργανώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον καθαρισμό των ακτών, καταφεύγοντας ακόμη και σε ιδιωτικές εταιρίες που δεν πληρούσαν τις αναγκαίες προδιαγραφές.

Μέχρι σήμερα, μας προβλημάτιζε αν υπό το βάρος των χρεών, των αυξημένων αρμοδιοτήτων του δήμου, των γενικότερων επιταγών των μνημονίων και της Τρόικα και του αναξιόπιστου κράτους που υποχρηματοδοτεί τους Ο.Τ.Α. θα πρέπει οι αιρετοί να παραιτηθούν και να εγκαταλείψουν στην τύχη του τον τόπο και τον λαό που τους εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
Σήμερα όμως,
πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις συζητήσεις αυτού του είδους!
Σήμερα,
πρέπει να ασχοληθούμε με το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής, βασιζόμενοι στις δυνατότητές της και στα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας, υπό το πρίσμα μιας εμπεριστατωμένης επιστημονικής μελέτης τεχνοκρατών, το λεγόμενο business plan.
Σήμερα,
πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα επιταχύνουμε τις δράσεις μας για να ολοκληρώθούν ζωτικής σημασίας έργα όπως η αντιπλημμυρική προστασία, το αρδευτικό δίκτυο, ο βιολογικός καθαρισμός λυμάτων της νοτίου Πιερίας, ο περιμετρικός του Λιτοχώρου και η διαδημοτική συγκοινωνία.
Σήμερα,
πρέπει να μελετήσουμε την εφαρμογή σύγχρονων ολοκληρωμένων πλάνων διαχείρισης αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
Σήμερα,
πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να κάνουμε τα σχολεία μας ενεργειακά αυτόνομα.

Σήμερα,
πρέπει να εξετάσουμε πώς ένας δήμος μπορεί να βρεθεί πιο κοντά στον πολίτη που πλήττεται από την κρίση, εφαρμόζοντας «καλές πρακτικές» άλλων δήμων - που πάρα τα δυσμενή οικονομικά τους, στηριζόμενοι στην κοινωνία των πολιτών, στην εκκλησία, στους εθελοντές, στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά - οργάνωσαν κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία και παντοπωλεία, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση πωλήσεων προϊόντων από παραγωγούς σε καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και απάλλαξαν τους πολύ φτωχούς δημότες τους από την καταβολή τελών ύδρευσης.
Σήμερα,
πρέπει να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί μια δημοτική αρχή να σταθεί έμπρακτα δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία που λόγω της κρίσης τα βγάζει πέρα δύσκολα. Το πάγωμα στα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών, η μείωση των δημοτικών τελών, οι διακανονισμοί είσπραξης σε όσες επιχειρήσεις κινδυνεύουν άμεσα με «λουκέτο», η πάταξη του λαθρεμπορίου και η αύξηση της διαφημιστικής προβολής του τόπου μας σε νέες τουριστικές αγορές μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν.
Γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά , πως η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Δίου – Ολύμπου είναι τραγική. Οι ανορθόδοξες πολιτικές, τα λάθη των εκάστοτε διοικούντων, ο λαϊκισμός, η σπάταλη διαχείριση κονδυλίων και εσόδων, οι παραλήψεις προηγουμένων διοικήσεων και η κρατική υποχρηματοδότηση συσσώρευσαν δυσθεώρητα χρέη στο νέο Δήμο με αποτέλεσμα δίκαιως η τωρινή διοίκησή του να μιλά για «καμένη γη». Παρόλα αυτά, το να διχαζόμαστε για τα αυτονόητα και κλαίμε πάνω τις στάχτες δεν οδηγεί πουθενά!

Σήμερα λοιπόν,
πρέπει να σταματήσουμε τις μεμψιμοιρίες και να αρχίσουμε την ουσιαστική δουλειά, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι το μόνο που θα καταφερουμε είναι να κάνουμε το αύριό μας ακόμη πιο δύσκολο.

Αστ. Β. Καρτσιώτης
Δημότης Δίου – Ολύμπου

Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδι στο φεγγάρι από ιδιωτική εταιρεία

Τα σχέδιά τους που θα επιτρέπουν ιδιωτικά ταξίδια στο φεγγάρι παρουσίασαν δύο πρώην αξιωματούχοι της NASA. Με το ανάλογο κόστος φυσικά…

Η νεοσύστατη εταιρεία με την επωνυμία Golden Spike Company προσφέρει τα σεληνιακά ταξίδια προς 1,15 δις ευρώ –μετ’ επιστροφής φυσικά. Το πρώτο ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2020, δίνοντας στους επίδοξους «αστροναύτες» χρόνο για να μαζέψουν και τα ναύλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που πήρε την επωνυμία της από το τελευταίο καρφί που μπήκε στην σιδηροδρομική γραμμή που ένωσε τις ΗΠΑ από άκρη σε άκρη, οι πτήσεις έχουν σχεδιαστεί για να πωληθούν σε «έθνη, άτομα και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη σεληνιακή εξερεύνηση και έχουν φιλοδοξίες». Σημειώνουν επίσης ότι η τιμή είναι σχετικά καλή, δεδομένου ότι προέκυψε από εκτιμήσεις προηγούμενων αποστολών στη Σελήνη και πλησιάζει στο κόστος των τρεχουσών ρομποτικών αποστολών.

Η τελευταία επιτυχημένη προσπάθεια να πάει άνθρωπος στο φεγγάρι ήταν η αποστολή του Apollo 17 πριν από 40 χρόνια. Η ανακοίνωση της Golden Spike ήρθε μία ημέρα πριν από την 40ή επέτειο της αποστολής αυτής.

Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Γκέρι Γκρίφεν, πρώην διευθυντής πτήσης του Apollo και επικεφαλής του Johnson Space Center της NASA, και ο Άλαν Στερν, πρώην επιστήμονας της NASA. Όπως δήλωσαν, η εταιρεία θα επενδύσει σε «διαθέσιμους πυραύλους και νέο πλήρωμα εμπορικών διαστημόπλοιων» ώστε να μειωθεί το κόστος. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την εταιρεία, με 1,15 δισ. ευρώ μάλλον οι σεληνιακοί τουρίστες θα μπορούν να φέρουν πίσω και κανένα σουβενίρ. Όσο γι’ αυτούς που θ’ αρχίσουν να μαζεύουν μέχρι το 2020, μάλλον δεν έχουν καμία τύχη να φτάσουν το απαιτούμενο ποσό.

Πυθία

Πηγές: Reuters, dw.de
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση Τροφίμων στο Λιτόχωρο (Βίντεο DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

Κονδύλια ύψους 370 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Κονδύλια συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ για την προστασία του κλίματος και την οικονομία της γνώσης στην Ελλάδα χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση αφορά στη ΔΕΗ, στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο κ. Dario Scannapieco, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδιος μεταξύ άλλων, για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την Ελλάδα. Τα νέα δάνεια, ύψους 370 εκατ. ευρώ, που υπογράφουμε για ενεργειακές επενδύσεις, για σχολεία και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα συμβάλουν στην ανάπτυξη δύο βασικών τομέων στη χώρα και θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη».

Όπως ανακοινώθηκε η διάθεση των κονδυλιών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Κονδύλια 130 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα


Τα κεφάλαια που χορηγεί η ΕΤΕπ προορίζονται για τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που θα δώσει ώθηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Με το δάνειο αυτό, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δανείων της ΕΤΕπ για τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγαλόπολης, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΤΕπ για το συγκεκριμένο έργο, ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 280 εκατ. ευρώ.

Διάθεση 100 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων ανά τη χώρα


Το δάνειο αυτό αποτελεί τη δεύτερη δόση από μια χρηματοδοτική διευκόλυνση συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δόση υπεγράφη τον Οκτώβριο 2010.

Με το δάνειο θα χρηματοδοτηθούν η κατασκευή ή ανακαίνιση 84 σχολείων και 31 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, καθώς και ο εξοπλισμός περίπου 14.000 δημόσιων σχολείων. Η αύξηση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και η βελτίωση της ποιότητας των σχολείων είναι βασικοί στόχοι της ελληνικής πολιτικής για την παιδεία.

Δάνειο ύψους 140 εκατ. ευρώ υπεγράφη με την Alpha Bank S.A για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και επιχειρήσεων ενδιάμεσου μεγέθους (μεσαίας κεφαλαιοποίησης) στην Ελλάδα

Οι ΜμΕ και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Το δάνειο της ΕΤΕπ, σε συνεργασία με την Alpha Bank, θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε υλικά στοιχεία ενεργητικού, αλλά και κεφαλαίου κίνησης. Οι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται για νέες επενδύσεις ή για τον εκσυγχρονισμό/επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού, καθώς και για έργα υποδομής μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Οι ΜμΕ και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορούν να λαμβάνουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο αυτό για επενδύσεις ύψους κάτω των 25 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Περισσότερα από 68.000 εμπορικά "λουκέτα" από την αρχή της κρίσης - Συνεργασία ΕΣΕΕ - Εκκλησίας για τους εμπόρους σε δυσπραγία

Από τις αρχές της οικονομικής κρίσης, περίπου 68.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΕΕ ανάμεσα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη. Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τον κ. Κορκίδη ζητήματα που αφορούν τις κοινές δράσεις που έχουν αναλάβει να προωθήσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και η ΕΣΕΕ για την ανακούφιση των ευρισκόμενων σε δυσκολία και δυσπραγία εμπόρων.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον, συμπλήρωσε, η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι οποίες δεξιώνονται την ανασφάλεια και το φόβο, που φέρνει η αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

Τα στοιχεία κατά την ΕΣΕΕ είναι εύγλωττα, καθώς μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δύο στις τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τρεις στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς και πέντε στους δέκα αδυνατούν πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια, ενώ η οικονομική κρίση έφερε σήμερα τρεις αυτοκτονίες κάθε δύο μέρες στη χώρα μας και τέλος, την τριετία της κρίσης και μέχρι τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγραφεί 3200 περίπου αυτοκτονίες.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τρόποι με τους οποίους η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να συνδράμει τους εμπερίστατους εμπόρους. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η διενέργεια απογραφής των επωφελούμενων ανασφάλιστων εμπόρων από την ΕΣΕΕ και να οριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για την πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες, ενώ συνδέθηκε το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την «Αποστολή» και την ΕΣΕΕ για παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας πρόληψης και φροντίδας για την υγεία για τους ανασφάλιστους εμπόρους.
Ακόμη, θα δημιουργηθεί κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά των ανασφάλιστων εμπόρων και θα υπάρχει παροχή συμβουλευτικής υποστήριξη λογιστών για την διαχείριση κρίσεων και τέλος θα δημιουργηθούν δομές ψυχολογικής υποστήριξης για όσους εμπόρους την χρειάζονται. Οι παραπάνω ενέργειες θα αρθρωθούν από το κεντρικό προς το τοπικό επίπεδο, όπου οι κατά τόπους Μητροπόλεις σε συνεργασία με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναλάβουν να τις εξειδικεύσουν στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Μακαριώτατο, δήλωσε: «…Τη δραματική πτυχή του αδιεξόδου που βιώνουν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας προσπαθεί με θαλπωρή και αλληλεγγύη να θεραπεύσει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ελληνική κοινωνία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την Αγάπη, τη Θαλπωρή και την Αλληλεγγύη της Χριστιανικής μας Θρησκείας.

Η στήριξη του Αρχιεπισκόπου μέσω της «Αποστολής» και της ΕΣΕΕ σε άνεργους εμπόρους και τις οικογένειές τους, δίνει το μήνυμα ότι διαθέτουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτήν την περίοδο δοκιμασίας. Ο ζεστός και ανθρώπινος λόγος της Εκκλησίας γίνεται σήμερα πράξη και βοηθά τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να τη νιώσουν στο πλευρό τους και να κάνουν μια νέα αρχή…
»


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων στο Λιτόχωρο

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

Άναψε το 90ο δέντρο στον Λευκό Οίκο 
(Ουάσινγκτον-Γερμ.πρακτ.)

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο για να δουν τον Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του να ανάβει το "Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο".

Οικοδεσπότης της 90ής εκδήλωσης για το άναμμα του δέντρου από αμερικανό πρόεδρο ήταν ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "How I met your Mother" ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Η Μισέλ Ομπάμα διάβασε μαζί με τον πρωταγωνιστή του "Modern Family" Ρίκο Ροντρίγκες μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα με τη σειρά του ευχήθηκε σε όλους τους Αμερικανούς χαρούμενες διακοπές, τονίζοντας πως τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία για περισυλλογή και ευχαριστίας προς τον Θεό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του τις πρόσφατες κακές στιγμές που προκάλεσε στη χώρα τυφώνας Σάντι.

Το παραδοσιακό "Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο" είναι μπλε έλατο από το Κολοράντο ύψους δέκα μέτρων που φωτίζεται με 450 λαμπάκια LED και 120 στολίδια σε σχήμα αστεριού.

Ενας σκύλος στο τιμόνι (Ουέλινγκτον-Γαλλ.πρακτ.) Για την ακρίβεια τρεις σκύλοι, ο Πόρτερ, ο Μόντι και η Τζίνι, που έμαθαν να οδηγούν αυτοκίνητο στη Νέα Ζηλανδία.

Η ιδέα ήταν του Μαρκ Βέτε, ο οποίος επι δύο μήνες εκπαίδευε τα τρία σκυλιά, τα οποία άνηκαν παλαιότερα σε ομάδες διάσωσης, να οδηγούν ένα ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο.

Σκοπός του ήταν να δείξει πως τα σκυλιά, ειδικά αυτά που εγκαταλείπονται και βρίσκονται σε καταφύγια έχουν πολλά αναπάντεχα ταλέντα και πρέπει να υιοθετηθούν από οικογένειες.

Τα τρία σκυλιά έμαθαν να κάθονται στο κάθισμα και να χρησιμοποιούν τις πατούσες τους για να πιέζουν τα αντίστοιχα κουμπιά του φρένου και του γκαζιού που έχουν σχεδιαστεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου και να βάζουν τα "χέρια" τους στο τιμόνι.

Την Δευτέρα οι τρεις σκύλοι θα παρουσιάσουν όλα όσα έχουν μάθει στην τηλεόραση, αλλά μέχρι σήμερα το βίντεο τους στο Διαδίκτυο έχει περισσότερα από 300.000 χτυπήματα.

Γκρέμισαν τον πύργο αντί να τον ανακαινίσουν (Μπορντό-Ρόιτερς) Συνεργεία που προσέλαβε ρώσος επιχειρηματίες για να ανακαινίσει τον πύργο του στο Μπορντό της Γαλλίας κατάλαβε λάθος τις οδηγίες και ισοπέδωσε το κτίριο του 18ου αιώνα...

Ο επιχειρηματίας Ντμίτρι Σκόσκιν, νέος ιδιοκτήτης του πύργου, έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε πως οι εργάτες αντί να γκρεμίσουν ένα εξωτερικό κτίσμα, κατεδάφισαν όλο το κτίριο, σβήνοντας το Σατό Μπελβί από τον χάρτη.

Ο Σκόρσκιν, ο οποίος ασχολείται με εξαγωγές και δραστηριοποιείται στην Πολωνία, δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναχτίσει τον πύργο. "Θα ξαναχτίσω το Μπελβί ακριβώς όπως ήταν πριν", δήλωσε σε τοπική εφημερίδα και πρόσθεσε πως αυτό θα στοιχίσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το Σατό Μπελβί, προτού περάσει στην ιδιοκτησία του ρώσου επιχειρηματία, νοικιαζόταν για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

ΜΦ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε την Παρασκευή 07-12-2012 / 1300 τοπική μέρος 1 πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 07-12-2012 γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Σταδιακή βελτίωση.

Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική-κεντρική Μακεδονία όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν.

Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χαμηλότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό

Απλούστερο, δικαιότερο και με αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι το νέο φορολογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς μειώνονται οι φορολογικές κλίμακες και επεκτείνεται το αφορολόγητο, εντάσσει στη φορολογητέα μάζα όσους έως σήμερα δεν φορολογούνταν (αγρότες και επαγγελματίες) και ευνοεί την επιχειρηματικότητα, μέσω της μείωσης των συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Με το νέο σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, θα μειώσει επιτέλους την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι. Τέλος, ευνοούνται, μέσω σημαντικής μείωσης της φορολογίας, οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια, ενώ αυξάνουν ελαφρώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.

Ειδικότερα:
Αυξάνεται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 ευρώ σε 9.000 ευρώ. Και ειδικά για τους χαμηλόμισθους που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.

Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 ευρώ θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις. Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω.

Σήμερα, με 45% φορολογούνται όσοι δηλώνουν εισόδημα 100.000 ευρώ και άνω, ενώ με 40% φορολογούνται οι άνω των 60.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τους συντελεστές αυτούς η φορολόγηση αφορούσε 2.600 φορολογούμενους που δήλωσαν 140.000 ευρώ και άνω, ενώ 6.800 δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ και 11.500 δήλωσαν πάνω από 40.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή πολύ μικρότερο, διαμορφώνοντας σημαντικό όφελος για όσους συμπλήρωναν το εισόδημά τους από μισθωτή εργασία με ενοίκια (με το σημερινό καθεστώς τα έσοδα αυτά φορολογούνταν με συντελεστή 40%).

Πλέον, με το αυτοτελές σύστημα θα φορολογούνται με 10% τα εισοδήματα από ενοίκια, διαμορφώνοντας, για παράδειγμα, κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).

Φορολογούμενοι με παιδιά
Οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 450 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 ή 50 ευρώ το μήνα, ανά παιδί, στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά. Έτσι, μια οικογένεια με 3 παιδιά, και με φορολογητέο εισόδημα ως 33.000 ευρώ καθαρά (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων) θα παίρνει στο εξής συνολικά 2.910 ευρώ το έτος (1.350 από το πολυτεκνικό [450 επί 3 παιδιά] και 1.560 ευρώ από την ενίσχυση παιδιών [40 για το πρώτο, 40 για το δεύτερο και 50 ευρώ για το τρίτο] αντί των 1.584 σήμερα [528 ανά παιδί]).

Το επίδομα τέκνων που θεσπίζει η κυβέρνηση βοηθά 869.000 οικογένειες, οι οποίοι σήμερα δεν παίρνουν κανένα είδους βοήθημα.

Αύξηση της φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων (από 10% σε 15%). Για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο, από 30 ευρώ σήμερα.

Αγρότες
Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται πλέον με βιβλίο εσόδων - εξόδων (εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα). Σήμερα, 1.000.000 φορολογούμενοι, δηλώνουν εισόδημα 9 δισ. ευρώ και πληρώνουν φόρο για αγροτικά εισοδήματα (1,1 δισ. από τα 9 δισ.) μόλις 115 εκατ. ευρώ, αφού φορολογούνται αποκλειστικά με βάση τα τεκμήρια. Από αυτούς, οι 715.000 έχουν κυρίως άλλα εισοδήματα (από μισθωτές εργασίες ή ελευθέρια επαγγέλματα) και κάποια αγροτικά εισοδήματα (δηλώνονται κατά μέσο όρο 260 ευρώ τον χρόνο!, που συνιστά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή).

Με το νέο σύστημα, οι αγρότες θα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού για παράδειγμα θα απαιτούν από τους εμπόρους να τους κόβουν τιμολόγιο με τις πραγματικές τιμές για τα προϊόντα που πωλούν, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή. Με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται, πατάσσεται επιτέλους το «μαύρο χρήμα» από το κύκλωμα των μεσαζόντων.

Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες, από τα 500 ευρώ τον χρόνο στα 650 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά, που θα επιφέρει η αύξηση της εισφοράς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις (συνολικά 235 εκατ. ευρώ) θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πολυτέκνων (από 3 παιδιά και άνω) με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται στο 32,8% από το 40% σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα...

Περνά τα όρια του γαλαξία μας η φήμη της Πιερίας...

Μετά την επίσκεψη Γκουνού - Δημόπουλου και Χιονίδη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ που μας απέστειλε ο συνεργάτης - εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης "Ολύμπια Γη" κ. Γ. Γκουνός:

Δυναμική παρουσία της Πιερίας στην Αθήνα.
Στην Αθήνα 3/12/12 και συγκεκριμένα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού, βρέθηκαν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δίου- Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, και το μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικού Ολύμπου Γιώργος Γκουνός.

Οι κύριοι, Χιονίδης, Δημόπουλος, και Γκουνός μετείχαν στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, του υπουργού εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, αιρετών αντιπροσώπων και δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους διοικούντες το Δήμο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Αποχωρεί στα τέλη του 2012

«Αμετάκλητη» χαρακτήρισε την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2013, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 07/12/2012 στις 19 μμ στα γραφεία της Ν Ε. Πασοκ Πιερίας (Γ.Ολυμπίου 10) η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Ν. Πιερίας.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ 30 Μ.Μ.

ΠΙΣΣΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ!
Αυτήν την ώρα άρχισε να επανέρχετε σταδιακά ο δημοτικός φωτισμός στο Λιτόχωρο. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο βόρειο τμήμα του Δήμου
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΕΛΕΧΗ της αποτυχημένης Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη

"ονειρεύονται" το Δήμο Δίου - Ολύμπου!

Η τεράστια εκλογική τους δύναμη και οι 322 ψηφοφόροι (ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ) αποτελούν σίγουρα μια καλή παρακαταθήκη για το στέλεχος που θα ασχοληθεί!

ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Ολα έτοιμα για τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2012

Έκλεισαν στις 28 Νοεμβρίου το βράδυ οι δηλώσεις συμμετοχής στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2012. 

Οι 300 διαθέσιμες θέσεις υπερκαλύφθηκαν, ενώ η οργανωτική επιτροπή του αγώνα βρέθηκε στην πολύ δυσάρεστη θέση να αρνηθεί τη συμμετοχή σε περίπου 45 φίλους του αγώνα, οι οποίοι είτε ζήτησαν την εγγραφή τους μετά το κλείσιμο των εγγραφών είτε δεν είχαν ορεινό αγώνα για κριτήριο συμμετοχής.

Παραλαβή αριθμών και πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες στο Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2012 μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου από τις 19.00 ως και τις 21.00 από το κτίριο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου στον 1οόροφο και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, από το χώρο εκκίνησης στο Δημοτικό στάδιο από τις 08.00 ως τις 09.30πμ. Δε θα γίνουν δεκτές εγγραφές ή αλλαγές θέσεων. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00πμ, ενώ η τελετή απονομών θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 με το κλείσιμο του αγώνα. Όριο αποκλεισμού του αγώνα οι 2.45 ώρες στο σταθμό μοναστήρι. Μετά τον τερματισμό τους οι αθλητές θα έχουν γεύμα με ζεστή κοτόσουπα, γλυκό και φρούτο.

Διαδρομή του αγώνα.

Συνεχίστηκε και σήμερα ο καθαρισμός των μονοπατιών του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελική επιθεώρηση, η σηματοδότηση του αγώνα και η τοποθέτηση λινάτσας στις γέφυρες του Ενιπέα.

Καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα προγνώσεις από το σύστημα προγνώσεων Ποσειδών, ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος με ποσοστά βροχόπτωσης ως 2 χιλιοστά νωρίς το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1ως 7 βαθμούς κελσίου και ανέμους που θα κυμανθούν μεταξύ 3 ίσως και 4 μποφόρ. Ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες θα δοθεί και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το βράδυ.

Ενεργειακά συμπληρώματα.
Τα ενεργειακά gel και ο ηλεκτρολύτης (με υδατάνθρακα) που θα δοθούν στο σταθμό του αγώνα στο μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου θα είναι της εταιρίας Nutrixxion. Η εταιρία μετά το τέλος των απονομών θα κληρώσει 10 δώρα στους συμμετέχοντες του αγώνα (http://www.nutrixxion.gr/.)

Ευχαριστίες.
H οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης που για μια ακόμη φορά, όπως και στις πρόσφατες διοργανώσεις του ΟΜ 2011& 2012 και του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2011, προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στον αγώνα και τους συμμετέχοντες αναλαμβάνοντας την Υγειονομική – Διασωστική (Πρώτες Βοήθειες) κάλυψή του.

Ευχαριστούμε το κατάστημα Fifth Element στα Ιωάννινα (http://www.fifthelement.gr/) για την ευγενική προσφορά των δώρων προς στους τρείς πρώτους άνδρες νικητές και τις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.



Ευχαριστούμε επίσης:

Το Νοσοκομείο Κατερίνης για την παροχή του υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

Την 26η Ταξιαρχία Λιτοχώρου για την ευγενή στήριξη του ΧΕ και του ΟΜ ,κυρίως όμως για την παραχώρηση του εξοπλισμού εστίασης των αθλητών, -τριών για πολλοστή φορά.

Τη Διοίκηση του Αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε να διεξάγεται με ασφάλεια ο ΧΕ και ο ΟΜ.



Το Δήμο Δίου-Ολύμπου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, αιθουσών και εξοπλισμού. Iιδιαίτερη εύφημη μνεία οφείλεται να αποδοθεί προς το εργατικό δυναμικό του Δήμου για την αγόγγυστη συνεισφορά και συμπαράσταση στον αγώνα.


Φωτογράφιση.
Την επίσημη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα έχει αναλάβει και αυτή τη χρονιά η φωτογραφική ομάδα GO-mrp. Οι φωτογραφίες του αγώνα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα www.go-mrp.com



Από την οργανωτική επιτροπή

Λιτόχωρο, 06/12/2012
Διαβάστε περισσότερα...