Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Εξαιρετικό βίντεο για τον Παλαιό Παντελεήμωνα Δίου - Ολύμπου


Διαβάστε περισσότερα...

Θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Με θετικό μάτι εξετάζεται η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, επισήμανε σήμερα το πρωι σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σκαι, ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Θεοχάρης, είπε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών, που είναι στο τέλος κάθε έτους, για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωσει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Ερωτηθείς κ.Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι καταά πάσα ποθανότητα θα τις προσεγγίσει.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Από την χθεσινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας Πίερες (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαβάστε περισσότερα...

«Από ξαδέλφη ή από θειά, στον Κορυδαλλό βαθιά…»

ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!
Άφωνη όλη η χώρα παρακολουθεί την πρωτοφανή επιχείρηση λάσπης, εναντίον του πιο λαμπρού Τσάρου της ελληνικής οικονομίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο σκευωροί θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν.

Τι να μας πουν και οι ποιητές, αναρωτιόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Οι ποιητές όμως, θέλουν γεγονότα να εμπνευστούν, καταστάσεις να διεγείρουν τον ποιητικό τους οίστρο. ΄

Αφιερωμένο στον πρώην ΥΠΟΙΚ, που γνωρίζει από κοντά του κόσμου την κακία:
«Από ξαδέλφη ή από θεια

στον Κορυδαλλό βαθιά

θα κοιμηθείς.

Για αυτή τη λίστα τη Λαγκάρντ

που να την φάει ο μποντιγκάρντ

να θυμηθείς,

που να σου έπεσε μωρέ

εσύ του ΓΑΠ σταυραϊτέ

να τους πεις.

Γιατί στην προανακριτική

θα σε εκνευρίσουνε πολλοί

αμετροεπείς.

Αλλά εσύ στο ύψος σου

και με το στικ σου

σκίσ’ τους

ανέδειξε τους σκευωρούς

πάτα κάτω τους τρελούς

δειξ’ τους.

Πως δεν ξέρεις, δεν είδες, δεν άκουσες,

με αυτή τη λίστα χαράκωσες

πολλούς φοροφυγάδες

πες μας κι άλλα, κάνε μας τούμπες

για λεφτά που υπάρχουν κι άλλες αρλούμπες

για ιθαγενείς και μιγάδες»

Μικρός Οδυσσέας
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Για τους ΠΙΣΤΟΥΣ και ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΦΕ "ΠΑΝΘΕΟΝ" ΣΤΟ ΧΑΪΡΙ
 (Πρωτοχρονιά μια μέρα πριν)
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 μετά τις 2 και μισή το μεσημέρι...

 οσοι ξερουν, ξερουν!. οσοι δεν ξερουν, να μαθουν!!!!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/events/514632225237839/
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός ΠαΣοΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Εκτός ΠαΣοΚ ετέθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Το ΠαΣοΚ δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις που έδωσε νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου με δήλωσή του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τονίζεται ότι «υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης» του πρώην υπουργού, που χειρίστηκε το θέμα «με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Με μια αιχμηρή δήλωση απαντά ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠαΣοΚ: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά. Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με προηγούμενη δήλωσή του, αρνείται ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι έκανε παρέμβαση σε αυτή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως δεν εγνώριζε ότι υπήρχαν στη λίστα πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος και θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια. Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης"», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος. Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Ακολουθεί η ακρόαση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επί του θέματος (Βουλή των Ελλήνων, 24/10/2012):


Το «οδοιπορικό» της λίστας
Ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, περιλαμβάνοντας ένα αντίγραφο cd της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν στα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή κατετέθη στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα συνδέονται με δύο λογαριασμούς: Έναν που φέρεται να περιέχει 1.222.000 δολάρια και ένα δεύτερο κλειστό λογαριασμό

Στον φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

Ο φάκελος έχει ήδη τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες - και να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της αλλοίωσης που διαπιστώνεται ότι επισυνέβη, στο περιεχόμενο της λίστας Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC, που είχε εγχειριστεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο του κ. Τέντε με τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα, κ. Νίκο Παντελή, παρουσία των κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεβίβασε το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τα αποτελέσματα της συσχέτισης.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης συνέκριναν την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και μεταγενέστερα πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος με αυτήν που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Νίκος Παντελής, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής «δια του κ. υπουργού Δικαιοσύνης», κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, διεβίβασε, εν συνεχεία, την αξιολόγηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων από τη σύγκριση που έγινε μεταξύ της πρώτης «λίστας Λαγκάρντ».

Ο κ. Παντελής διεβίβασε στη Βουλή και αντίγραφο ψηφιακού δίσκου με το περιεχόμενο της «λίστας Λαγκάρντ» όπως αυτό «παραδόθηκε εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την 20.12.2012 σε αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν αιτήματος διοικητικής συνδρομής, που υπέβαλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στα πλαίσια της διμερούς συμβάσεως μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας».

Τελικώς, παρελήφθη από τη Βουλή των Ελλήνων ο φάκελος που απεστάλη από το Υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Αμέσως ενημερώθηκαν τα κόμματα και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου ώστε να ενημερωθούν πλήρως.

Το ΠαΣοΚ
Το ΠαΣοΚ, στην ανακοίνωσή του, ζητεί να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος. Το θέμα αυτό ίσως σκοντάψει σε ενδεχόμενη παραγραφή, αν γίνει δεκτό ότι η μια ημέρα συνεδρίασης της Βουλής μετά τις εκλογές του Μαϊου θεωρηθεί κανονική Σύνοδος του Σώματος.

Πέραν αυτών το ΠαΣοΚ επανέρχεται στην επίθεσή του στον ΣυΡιζΑ, τονίζοντας ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου» και απαιτεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγνώμη.

Επαναφέρει επίσης το ερώτημα σχετικά με την «πηγή» της «διαρροής» της «λίστας Λαγκάρντ», η οποία ενώ είχε δηλώσει ότι δεν κατέχει τη «λίστα» φρόντισε να τη «διοχετεύσει προς δημοσίευση με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣυΡιζΑ».

Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ
«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣυΡιζΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠαΣοΚ και τον Πρόεδρό του.

Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣυΡιζΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠαΣοΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.

Εκκρεμεί επίσης - το ερώτημα που αφορά την «πηγή» που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη «λίστα» τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣυΡιζΑ.

Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠαΣοΚ.

Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων».

Την απόδοση ευθυνών ζητεί η Ν.Δ.
Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ είναι «βαρύτατες» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

«Με αφορμή τη διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή», σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει: «Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες. Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν».

Η ΔημΑρ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών αναφορικά με την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», δήλωσε: «Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών».

Με την πρόταση του κ. Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον κ. Παπακωνσταντίνου, συμφωνεί και η κυβέρνηση, όπως σημειώνει, με ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο ΣυΡιζΑ
Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες επιφέρει η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης «λίστας Λαγκάρντ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣυΡιζΑ.

«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «ο ΣυΡιζΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών».

«Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠαΣοΚ και Ν.Δ.», αναφέρει επίσης ο ΣυΡιζΑ και καταγγέλλει ότι «τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».

Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠαΣοΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, είναι το σχόλιο του ΣυΡιζΑ, αναφορικά με τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρεται ότι «είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την όλη υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω». «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».

Το ΚΚΕ
«Από τα έγγραφα που δόθηκαν στα κόμματα απουσιάζουν τα πιο ουσιαστικά, που είναι τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη νέα και την παλιά λίστα Λαγκάρντ. Το ΚΚΕ εμμένει στη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα στη δημοσιότητα», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Ο Όλι Ρεν για τη «λίστα Λαγκάρντ»
«Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν, βασιζόμενες στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της αποκαλούμενης λίστας Falciani-Lagarde. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δικαιούται εν προκειμένω να λάβει απόφαση σχετικά με τις λεπτομερείς εκτελεστικές διαδικασίες για την αξιοποίησή της», αναφέρεται σε απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, κ. Όλι Ρεν προς τον ευρωβουλευτή του ΣυΡιζΑ, κ. Νίκο Χουντή που διαβιβάστηκε εγγράφως στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα με δελτίο Τύπου ο ΣυΡιζΑ.

Ο κ. Χουντής είχε απευθύνει ερώτημα στον κ. Ρεν για το αν μπορούν οι ελληνικές αρχές να επεξεργαστούν δεδομένα αυτής της λίστας, η οποία είναι προϊόν υποκλοπής. Είχε ζητήσει, επίσης, να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι στοιχεία διαθέτει για την έρευνα για τα 1.700 πρόσωπα με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και τι ποσά έχουν εισπραχθεί από τις αρχές.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Ρεν από τη λίστα των 1.700 ατόμων έχουν γίνει 871 έλεγχοι. Το 2011 ελέγχθηκαν 404 άτομα μεγάλου πλούτου και εισπράχθηκαν 35,1 εκατομμύρια ευρώ. Τους 10 πρώτους μήνες του 2012 ελέγχθηκαν 467 και εισπράχθηκαν 34,4 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δίου - Ολύμπου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Προς διαβούλευση είναι η α’ φάση του επιχειρησιακού προγράμματος 2012 – 2014 του δήμου Δίου-Ολύμπου (στρατηγικό σχέδιο). Το επιχειρησιακό αυτό πρόγραμμα, ως αρχικό σχέδιο, εγκρίθηκε καταρχήν από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου (απόφαση 213/2012) και αναρτήθηκε στο σύστημα ανάρτησης αποφάσεων «Διαύγεια» με αριθμό (ΑΔΑ): Β4Μ1Ω9Δ-ΣΥΠ

Η ίδια απόφαση δημοσιοποιείται τώρα και στην ιστοσελίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου www.dion-olympos.gr για 15 ημέρες (από 24/12/2012 και εξής). Παρότι η ιστοσελίδα του δήμου είναι ξανά «υπό κατασκευή» λόγω πρόσφατου σοβαρού προβλήματος, εντούτοις στην 1η σελίδα της ιστοσελίδας μπορεί κανείς να βρει ολόκληρο το επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. σημειώθηκαν ήδη και κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες, εννοείται, μετά από επεξεργασία – αξιολόγηση αναμένεται να αλλάξουν την αρχική μορφή του κειμένου, δηλαδή να το βελτιώσουν.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι ουσιαστικά η καταγραφή της παρούσας κατάστασης του δήμου, δηλαδή τα πλεονεκτήματα, οι δυνατότητες, οι ευκαιρίες, τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα που υφίστανται. Επίσης, εκεί μπορεί κανείς να δει καταγεγραμμένους φορείς της περιοχής, στοιχεία πολυποίκιλης ανάπτυξης καθώς και στοιχεία για την ιστορία, τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά του Δίου-Ολύμπου.

Όποιος πολίτης επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει (τηλεφωνικά ή με e-mail) με τον δήμο Δίου-Ολύμπου και συγκεκριμένα, με το γραφείο μηχανογράφησης του δήμου (2352 350 133) και με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου (2352 350 100) για ενημέρωση επί του θέματος, ή να επικοινωνήσει με τον δήμο ηλεκτρονικά (e-mail: plirof@dion-olympos.gr) υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις και προτάσεις του.

Οι προτάσεις αυτές μαζί με τις παρατηρήσεις που ήδη κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα επεξεργαστούν, θα αξιολογηθούν και αναμένεται να βελτιώσουν το υπάρχον κείμενο, το οποίο, μετά και την εκπόνηση και παρουσίαση της β’ φάσης του προγράμματος, θα αναδειχθεί στην τελική και ολοκληρωμένη του μορφή.
Διαβάστε περισσότερα...

Tί λέει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Πρωθυπουργός

Σαμαράς: Η ασυλία των επωνύμων τελειώνει!!
Σε μήνυμα του για τη νέα χρονιά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι οι τρεις πρώτες μήνες του 2013 είναι κρίσιμοι και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ώρα δουλειάς ενώ τονίζει ότι η ασυλία των επωνύμων τελειώνει.

Στο μήνυμά του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». εκφράζει την πεποίθηση ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία και δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να απογειωθεί

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Από το χείλος της καταστροφής στην αναγέννηση της πατρίδας

Τη χρονιά που πέρασε, διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα. Τη χρονιά που αρχίζει, το 2013, θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Κάθε Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό για το παρελθόν και σχέδια για το μέλλον...
Αλλά για μας τους Ελληνες αυτή η Πρωτοχρονιά είναι διαφορετική:
Δεν κάνουμε πια σκέτο "απολογισμό" για το παρελθόν...
Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω!
Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον...
Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον!

Τη χρονιά που πέρασε, το 2012, διαψεύσαμε τις χειρότερες προβλέψεις για την Ελλάδα: Μας είχαν "ξεγραμμένους"! Ολο και περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα θα βουλιάξει, θα απομονωθεί, θα βγει από την ευρωζώνη, θα θυσιαστεί ως η "Ιφιγένεια" της Ευρώπης, θα μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους...
Οι διεθνείς αγορές και οι εταιρίες στοιχημάτων, ακόμα, πόνταραν στην καταστροφή της Ελλάδας!

Μέσα σε λίγους μήνες τους κάναμε να χάσουν το στοίχημα! Διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες". Και σήμερα όλο και περισσότεροι ποντάρουν ότι θα τα καταφέρουμε...
Πείσαμε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρέους. Εξασφαλίσαμε μοναδικούς στην Ιστορία όρους δανεισμού. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της και στους Eλληνες να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
Μέσα σε πέντε μήνες τολμήσαμε ό,τι δεν διανοήθηκε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τη χρονιά που πέρασε, διαψεύσαμε τις χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα.
Τη χρονιά που αρχίζει, το 2013, θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες για την Ελλάδα και τους Eλληνες...
–Hδη, ξεπληρώνουμε όλα όσα χρωστά το Δημόσιο στους πολίτες του εδώ και τρία χρόνια.
–Hδη, αποκαθιστούμε την ομαλή λειτουργία των τραπεζών, για να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.
–Hδη, εξασφαλίζουμε ότι τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι περισσότερα απ' όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια...
–Hδη, η ανταγωνιστικότητα της χώρας σε όλους τους δείκτες διεθνούς κατάταξης κάνει άλματα προς τα πάνω...
–Hδη, η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες "κουκούλες" άρχισαν να βγαίνουν.
–Hδη, πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ήδη αρχίσαμε να «ανακαταλαμβάνουμε» τις πόλεις μας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται...
–Ηδη, η ασυλία των "επωνύμων" τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών...
Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Τα πιο σημαντικά:
* Η επανεκκίνηση της οικονομίας, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ωστε να αρχίσει να απορροφάται η ανεργία.
* Η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Ωστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τον πλούτο και τη γεωπολιτική της θέση και να αντιμετωπισθεί όχι ως "βαρίδι" πια, αλλά ως πολύτιμος εταίρος για τους φίλους της...
* Η αποκατάσταση των αδικιών με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους και με έμφαση στην Υγεία, στην Παιδεία και στην απλούστερη, δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογία.
Και βλέπουμε πλέον το φαινόμενο, στην επιτυχία του Ελληνα να ποντάρουν σήμερα όσοι προεξοφλούσαν μέχρι χθες την καταστροφή της Ελλάδας!
–Hδη, διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους τους.
Τώρα θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες τους.
–O,τι πετύχαμε το καταφέραμε γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα και στο μέλλον της. Και γιατί στηριχθήκαμε στην ενότητα της ελληνικής κοινωνίας.
–O,τι σχεδιάζουμε θα το καταφέρουμε, εφόσον όλοι οι Eλληνες πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μείνουμε ενωμένοι μέσα στις δυσκολίες.
Το 2012 ήταν "χρονιά καμπής" για την Ελλάδα. Ανακόψαμε την πορεία προς την καταστροφή και θέσαμε τις βάσεις για την ανάκαμψη της χώρας.
Το 2013 θα είναι "χρονιά άλματος" προς το μέλλον. Για την αναγέννηση της πατρίδας μας.
Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα.
Ακόμα πιο ενωμένοι, θα πετύχουμε τα καλύτερα....
Διαβάστε περισσότερα...

Το μοναστήρι να είναι καλά...

και από καλογέρους...

Διαβάστε περισσότερα...

Έντονη κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες του χρόνου

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/12 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότατες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.

Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν αισθητά, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/12 αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 29/12 αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα εντονότερα φαινόμενα, κυρίως μετά το μεσημέρι, θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, στην Κεντρική-Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου θα είναι πολύ ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Β. Ελλάδας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Πολύ θυελλώδεις (9 μπ.) βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις (7-8 μπ.) άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων στα υπόλοιπα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή 30/12 ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα βελτιωθεί αισθητά. Στις υπόλοιπες περιοχές η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με έντονες βροχοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική-Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μπ.) και κατά τόπους θυελλώδεις (8 μπ.). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα 31/12 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιότερα ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν οι εντονότερες βροχοπτώσεις και ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα των περιοχών που αναφέρονται καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού και παγετός. Επίσης, σημαντικά προβλήματα θα δημιουργήσουν οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Είναι εδώ, είναι ανάμεσά μας για λίγες μόνο εμφανίσεις...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά από ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ (38) ημέρες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου Ολύμπου εμφανίστηκε στο Δήμο μας!

Μάλιστα συνέχισε τις επαφές του τόσο με υποψήφιους για υποψήφιους συμβούλους καθώς και με βουλευτές του νομού.

Η φωτογραφία είναι αρχείου και αποτελεί άλλη μία απόδειξη για τις επιτυχημένες επιλογές που έχει κάνει στο παρελθόν!
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ MARE 66


Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ

Αύριο θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις και κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται κυρίως για αποζημιώσεις ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, καθώς και κρατικές ενισχύσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για ζημιές, κυρίως από πυρκαγιές στο φυτικό κεφάλαιο και τις αγροτικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν κυρίως αγρότες των νομών Κορινθίας, Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Ηλείας, Ημαθίας, Καστοριάς, Καβάλας, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας Πρεβέζης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ροδόπης, Σερρών και Τρικάλων. 

Η επόμενη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του 2013.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας και ετήσιος χορός από την Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς

Η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί 5 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 στο hotel poseidon palace.

Άφθονη διασκέδαση με ζωντανή μουσική ενώ όλοι θα λάβουν από ένα δώρο έκπληξη προς ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού για τη στήριξή σας.

Τιμή εισόδου με μενού 13 ευρώ.
Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά!
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από το Επιμελητήριο Πιερίας


Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή η πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ»

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας που ήδη έχουν στείλει η οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Έως στιγμής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.

Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επομενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδίοτητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται. Και ενώ ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί ένταση.

«Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣυΡιζΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ η ΔημΑρ ζητεί την απόδοση ευθυνών για όσους παρανόμησαν. Από την πλευρά του, το ΠαΣοΚ τηρεί στάση αναμονής, ελπίζοντας το θέμα να τελειώσει σύντομα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ: Το μεγάλο όργιο της λίστας Λαγκάρντ

Στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ντρέπονται… αφού η νέα λίστα που παρέλαβαν από τις Γαλλικές αρχές έχει 600 ονόματα παραπάνω!!

Κάποιοι θα πρέπει να κλιθούν να δώσουν εξηγήσεις, άλλοις ο λαός δικαίως θα ομιλεί περί συγκάλυψης των «κολλητών» του συστήματος που πάντα την γλυτώνουν!!

Για αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ, αφού η καινούρια, που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600 παραπάνω ονόματα συγκριτικά με την παλιά, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

«Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» σε αυτή που είχε φτάσει στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιθανόν να βγουν κάποια πράγματα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του «μαύρου χρήματος στην Ελβετία δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί» πρόσθεσε η κυρία Βαλαβάνη.
Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τσίπρας: Mακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή - 07/09/2012



Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! - Πολυάστερο ξενοδοχείο της περιοχής φέρεται σε χορωδούς του Λιτοχώρου σαν σε ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!

Γνωστό πολυάστερο ξενοδοχείο της περιοχής - που δεν φημίζεται ιδιαίτερα και για το πόσο καλά πληρώνει -  ΑΚΥΡΩΣΕ την τελευταία στιγμή εκδήλωση με τοπική χορωδία που ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ θα έψελνε τα κάλαντα εχθές το απόγευμα.

Μία κυρία - εκ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου και αφού οι χορωδοί ήταν έτοιμοι - παραμονή Χριστουγέννων να μεταβούν στο ξενοδοχείο, είπε πως δεν περίμενε οι χορωδοί να είναι 30 άτομα αλλά 5 -6 και πως δεν μπορεί να τους δεχθεί... Είπε επίσης πως είναι έτοιμη να καταβάλει και το αστρονομικό ποσό των 100 ευρώ στους χορωδούς για "παρηγοριά".

Για ποιόν λόγο τώρα έγιναν όλα τα παραπάνω δεν γνωρίζουμε...

Πιθανά να έπρεπε το πολυάστερο ξενοδοχείο να "κεράσει" ένα ποτό και πιθανά να μην ήθελε...

Παρόλα αυτά το όλο γεγονός είναι απαράδεκτο και αποτελεί ντροπή για ένα πολυάστερο ξενοδοχείο της περιοχής
Διαβάστε περισσότερα...

Κι ένα καλό χριστουγεννιάτικο νέο: Έρευνες-πετρέλαιο, Ενθαρρυντικά τα ευρήματα της PGS!

ΑΥΤΟΣ Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο GAP τί σκατά έφτιαχνε;;;
Η νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) προχωράει ακάθεκτη στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της νότιας και δυτικής δυνητικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας μας, με τα ευρήματα για την ώρα να χαρακτηρίζονται ως ενθαρρυντικότατα.

Η εταιρεία αναφέρει πως οι έρευνες οι οποίες ξεκίνησαν το 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2013μ προσβλέπει στη πώληση των στοιχείων σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος θα λάβει μέρος στην πρώτο ελληνικό γύρο αδειοδοτήσεων ο οποίος προβλέπεται να λάβει χώρα μέσα στο 2014.

Για το Ιόνιο πέλαγος οι σεισμικές καταγραφές είναι 2D με πυκνότητα τα 10 χλμ. Ενώ στη Κρήτη η πυκνότητα προβλέπεται να είναι της τάξης των 40 χλμ. Συνολικά περί τα 8.500 χλμ πρόκειται να ερευνηθούν με τα οποία η εταιρία, αλλά και το ελληνικό κράτος εκτιμά πως θα αποκτήσει επισήμως μία απτή εικόνα για το τι βρίσκεται στο βυθό της χώρας μας, τουλάχιστον στις συγκεκριμένες περιοχές.

Για όσους αναρωτιούνται για το τι θα γίνει ανατολικά της Κρήτης, η απάντηση έως τώρα είναι «ουδέν νεότερο από το ανατολικό… μέτωπο».
Διαβάστε περισσότερα...

100 χρόνια από την κατάκτηση του ΟΛΥΜΠΟΥ. ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ EXPLORER


Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα κλασικά βιβλία για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ξεχωριστή γιορτή για όλους και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία, που έχει τιμήσει με ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της τη λαμπρότερη μέρα του χρόνου.
Από τα άπειρα βιβλία που έχουν γραφτεί τους δύο τελευταίους αιώνες για τα Χριστούγεννα διαλέγουμε δέκα από τους πιο σημαντικούς (αλλά και τους πιο συναρπαστικούς) παγκοσμίως τίτλους: «Παραμονή Χριστουγέννων» (1832) του Νικολάι Γκόγκολ. Μια νουβέλα από την Ουκρανία όπου ο διάβολος επιχειρεί έναν τελευταίο γύρο θριάμβου προτού επιστρέψει στην κόλαση (νύχτα Χριστουγέννων γαρ), αλλά ο Θεός βρίσκει τον τρόπο να ακυρώσει όλα τα σχέδιά του και να διακηρύξει την απέραντη αγάπη του, η οποία θα αποτρέψει τους κακούς και θα φωτίσει τους δίκαιους. «Έμμα» (1815) της Τζέιν Όστεν. Ένα μυθιστόρημα από την παλαιά Αγγλία όπου μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολύ χιόνι μια παρέα νέων θα ζήσει τις χαρές της ηλικίας της ανταλλάσσοντας μυστικά και ψέματα που αντανακλούν τα κοινωνικά ταμπού αλλά και τα ρομαντικά ιδεώδη της εποχής: φινιρισμένο γράψιμο και ανάγλυφα χτισμένοι χαρακτήρες.

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία» (1843) του Καρόλου Ντίκενς. Ένα βρετανικό μυθιστόρημα για την ηθική μεταμέλεια ενός ορκισμένου τσιγκούνη, του διαβόητου Εμπενίζερ Σκρουτζ, που θα ανακτήσει με πανηγυρικό τρόπο την ανθρωπιά του ύστερα μια άκρως διδακτική συνάντηση με τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων: το πνεύμα του παρελθόντος, το πνεύμα του παρόντος και το πνεύμα του μέλλοντος.

«Το χριστουγεννιάτικο έλατο» (1844) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η διάσημη ιστορία του Δανού παραμυθά για ένα έλατο που θα θαμπωθεί από τη λάμψη την οποία θα εκπέμψει κατά τη διάρκεια των γιορτών σε όλους τριγύρω του. Το έλατο θα πάρει παρόλα αυτά ένα γερό μάθημα για τη ματαιοδοξία του όταν θα έρθει η ώρα του ξεστολίσματος που θα το οδηγήσει στη σιωπή και τη μοναξιά της σοφίτας.

«Η περιπέτεια του πολύτιμου λίθου» (1892) του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σέρλοκ Χολμς όπου ο επιφανέστερος ντετέκτιβ της Βρετανίας θα χρειαστεί προκειμένου να εξηγήσει τη σκοτεινή υπόθεση την οποία διερευνά να καταφύγει στις συνήθειες της εορταστικής γαστρονομίας και στα μυστικά που κρύβει μια γεμιστή χήνα. «Οι νεκροί» (1914) του Τζέιμς Τζόις. Μια ιρλανδέζικη ιστορία για μιαν ολόφωτη βραδιά Χριστουγέννων όπου ο ήρωας, ο οποίος αποτελεί αυτοβιογραφικό πορτρέτο του συγγραφέα, θα δοκιμάσει να ξεπεράσει τη μελαγχολία του αναζητώντας ορισμένα ζωτικά σημεία συνεννόησης με όσους τον περιβάλλουν. Η προσπάθειά του θα τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει το νόημα της πορείας που διάλεξε και το βάρος των αποφάσεων οι οποίες τον έχουν προσδιορίσει. «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» (1939) της Άγκαθα Κρίστι. Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο ακαταπόνητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί εν μέσω Χριστουγέννων να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το οποίο θα διοργανώσει εις βάρος της οικογένειάς του ένας πολυεκατομμυριούχος.

«Μια χριστουγεννιάτικη ανάμνηση» (1956) του Τρούμαν Καπότε. Η ζωή στην αμερικανική εξοχή και η τρυφερή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι αρκετά μεγαλύτερό του. Αυτοβιογραφικό διήγημα που αναφέρεται στη δεκαετία του 1930, εξυμνώντας το αγαθοεργό πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Πίνοντας μηλίτη με τη Ρόζι» (1959) του Λόρι Λι. Ο συγγραφέας ανακαλεί τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων στο Γκλότσεστερ της Αγγλίας λίγο μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σ΄ένα μυθιστόρημα που μιλάει για τις αρετές ενός τρόπου ζωής ο οποίος θα σαρωθεί οσονούπω από την επερχόμενη τεχνολογία.

«Γράμματα από τον Αϊ Βασίλη» (1976) του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Συλλογή από επιστολές που έγραψε ο άγγλος συγγραφέας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930 για τα παιδιά του. Οι επιστολές τυπώθηκαν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του και εξιστορούν τις περιπέτειες τις οποίες αντιμετωπίζουν ο Αϊ Βασίλης και οι βοηθοί του σε ένα σκηνικό με εντυπωσιακά χρώματα και παράξενα ελκυστικές μορφές, που θυμίζουν τους μυθιστορηματικούς ήρωες του Τόλκιν.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΥΜΠΟΣ 2013. ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Θα ξαναβρούμε τα όνειρά μας και θα ορίσουμε εμείς την μοίρα μας

(Η δική μου αφήγηση, τα Χριστούγεννα και το ….Antinews)
της effie B.

Αυτά τα Χριστούγεννα μας βρίσκουν όλους θλιμμένους. Απογοητευμένους, θυμωμένους, οργισμένους… οχι άδικα. Δυόμιση χρόνια τώρα, έχουμε μπει σε τραινάκι τρόμου που δεν λέει να σταματήσει. Κάθε λίγο μια στάση σωτηρίας και αμέσως μετά ακόμη πιο δύσκολες διαδρομές που οχι μόνο σου κόβουν την ανάσα αλλά μπορεί να σε πετάξουν έξω απο το βαγονάκι και να χαθείς για πάντα, στο άπειρο… Πόσοι δε χάθηκαν άλλωστε!

Τρέχει το τραινάκι μέσα στο χρόνο και μαζί με αυτό και μεις. Και ο χρόνος μαζεύεται και κουλουριάζεται μέχρι να γίνει ενα μικρό μπαλάκι και μετά …πουφ … τέλος…

Η έλευση της «αλλαγής» με βρήκε στα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου. Έφυγα για το εξωτερικό αμέσως μετά, και επέστρεψα περίπου μια δεκαπενταετία αργότερα, λίγο πριν το εκθαμβωτικό 2000. Όλα τελείως αλλιώς… γνωρίστηκα επιτέλους με το ξεχωριστό είδος Homous Pasokikus. Ούτε καν Homo. Διασκέδαζε ξέφρενα, κάπνιζε μακρυά κουβανέζικα πούρα, οδηγούσε ακριβά αυτοκίνητα, ντυνόταν με σινιέ ρούχα, πήγαινε τα Χριστούγεννα για σκι στην Κουρσεβέλ, -οι μπασ-κλασάτοι στη Βασιλίτσα-, είχε σίγουρα πισίνα, και μιλούσε ως πραγματικός connoisseur για διακυμάνσεις του NASDAQ, του Nikkei, του DAX. Δεν ξεχώριζες ποιος πραγματικα είχε χρήματα απο σκληρή δουλειά και ποιός από «αέρα». Όλοι ίσα κι’ όμοια!

Πορευτήκαμε έτσι καμμιά δεκαριά χρόνια μέσα στην αφασία μιας επίπλαστης ζωής-πλάνης ωσπου ξαφνικά έσκασε…. η ρόδα και έμεινε στα μέσα του δρόμου το φορτηγό «η Ελλάς».

Ας μην αναλωθούμε στο ποιός έφταιξε. Τους ξέρουμε όλοι! Άρχισε επιτέλους η βασανιστική «τιμωρία» τους. Κάποιοι και κάποιες που ανδρώθηκαν αποκλειστικά σε κομματικούς σωλήνες είναι τώρα εκτός. Δεν ήταν άλλωστε ικανοί για τίποτε άλλο! Από τα διαπλεκόμενα αέρια της κομματικής καμαρίλας στο οξυγόνο της εκτός-Βουλής-ζωής. Σκέτη ασφυξία. Κάποιοι που ονειρεύτηκαν να γίνουν “χαλίφες” προσπαθώντας γι’ αυτό με όλες τους τις ‘ανοίκιες’ δυνάμεις, ιδρύουν αποκόμματα κι ομίλους και προβληματίζονται εναγώνια τι έφταιξε και δεν τους βγήκε τ’ όνειρο! Ένα σύνθημα στα χείλη: κάθε έδρανο και αρχηγός!! Και κάποιοι άλλοι που πήραν το δρόμο για το «κελί 33».

Και που ‘στε ακόμα!! Το ξέπλυμα της κρίσης θα πάρει πολλούς απο δαύτους! Φυλλορόημα σωστό. Μέχρι να πεταχτούν καινούρια βλαστάρια και να καρπίσει ξανά το δέντρο. Και θα καρπίσει, νάστε βέβαιοι γι’ αυτό. Γιατί έτσι είναι ο αέναος κύκλος της ζωής. Ότι άχρηστο πετιέται, ότι χρήσιμο πολλαπλασιάζεται. Το σίγουρο πάντως είναι οτι μπορούμε χωρίς αυτούς!

…Και πόσο πιο εύκολα θα ήταν για …όλους αν το καταλάβαιναν επιτέλους… και αποχωρούσαν απο μόνοι τους …σαν εθελουσία ένα πράμα …the easy way!

Τα δυόμιση αυτά σκληρά χρόνια εδώ στο Antinews, συζητήσαμε, αμφισβητήσαμε, γρινιάξαμε, ειρωνευτήκαμε, μαλώσαμε, βριστήκαμε, χωριστήκαμε και πορευτήκαμε δρόμους αχαρτογράφητους. Ο καθένας μας με το φορτίο του, που μόνο αυτός ήξερε. Με τις δικές του αγωνίες και φόβους. Και την ακόμη πιο δική του κατάθλιψη …καθώς οι αποκαλύψεις διαδεχόταν η μια την άλλη: οff-shore, καταθέσεις, χαρτοφυλάκια, μετοχές, ακίνητα, έργα τέχνης πολλά, μα πάρα πολλά… να χορεύουν σαδιστικά, προκλητικά, αυθάδικα μπροστά μας.

Ε, λοιπόν τέρμα! Δεν θα τους χαριστούμε αλλο! Αυτό δεν μας αξίζει!

Δεν προτίθεμαι να χάσω ακόμη μια γιορτή Χριστουγέννων και ακόμη μια Πρωτοχρονιά μεσ’ τη μιζέρια και την κατήφεια που προκάλεσαν δεκαετίες σπατάλης και διαφθοράς. Ούτε και θα συνεχίσω να χαρίζω Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές στη μελαγχολία. Ποιός ξέρει άραγε πόσα να περισσεύουν ακόμα…

Μόνη μου, με τον δικό μου σταυρό …τον σηκώνω και φεύγω μπροστά.

Συνοδοιπόροι οικογένεια και κολλητοί, που η κρίση μας έφερε ακόμη πιο κοντά. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Με τις αδυναμίες μου αλλά και το δυνατό μου …κροσέ, ανασυντάσσομαι.

Ποιός είπε οτι δεν ορίζω εγώ τη μοίρα μου;

Οι δρόμοι που θανοίξω αυτή τη φορά, σίγουρα δεν θα ‘ναι στο …πουθενά.

Με χαστουκίζουν τα λόγια της Αλεξάνδρας: «η γιαγιά μου ήρθε απο τον Πόντο με τα πόδια! Σέρνοντας μαζί της τέσσερα ανήλικα! Στο δρόμο έχασε το ένα, αλλά δεν σταμάτησε και έφτασε στην Ελλάδα. Και νάμαστε εμείς εδώ οι απόγονοι της, επιστήμονες, επαγγελματίες, πετυχημένοι. Εγω δεν δειλιάζω!»

Με τη δύναμη εκείνης της γυναίκας και άλλων ομοίων, δυνατών, ατσάλινων, προχωρώ. Να συναντήσω και πάλι τα δικά μου …όνειρα. Αυτά που άφησα πίσω… σε ομίχλες σύγχυσης και αβεβαιότητας. Αυτά που κόντευα …σχεδόν να πιάσω.

Όντας σε μια ηλικία που δεν συγχωρεί λάθη απο απροσεξία, καθώς ο χρόνος για επιδιόρθωση μαζεύει γρήγορα, όχι, δεν θα τους ξαναχαριστώ!

Έχω τεράστια ευθύνη στη νέα γενιά που δημιούργησα

…θα ξαναχαράξω τις ροτες… Τωρα ξέρω! Τώρα …τους ξέρω!

Όσο για τούτες τις γιορτές ας είναι όπως και τότε… όταν είμαστε μικροί.

Θυμάστε; …δεν χρειαζόμασταν πολλά φτασίδια, και αντί για φανταιζί σπρέυ χιονιού, στολίζαμε το δέντρο με βαμβάκι! Και με φιόγκους που φτιάχναμε στο σχολείο απο γκοφρέ χαρτί. Και μαζεύαμε και τρόφιμα στις τάξεις για ‘κείνους που τα ‘φερναν δύσκολα. Και κάποιοι …όταν έκανε πολυ κρύο φέρναμε από ένα κουτσουράκι κάθε πρωί μαζί μας για την ξυλόσομπα της τάξης. Και τα Χριστούγεννα τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι, στα σπίτια μας. Ο Άγιο-Βασίλης ερχόταν πάντα Πρωτοχρονιά και έφερνε Matchbox, κούκλες και παραμύθια. Δεν είχαμε πολλά, δεν ζητούσαμε πολλά. Γελούσαμε και τραγουδούσαμε με κόκκινες και πράσινες μελόντικες και παίζαμε ξέφρενα σε αλάνες ξένοιαστοι για το αύριο.

Σας χαιρετώ τώρα φίλοι αγαπημένοι του Antinews. Γράφτε και σεις τα δικά σας απο κάτω γλυκά, πικρά, καλοσυνάτα, δύσκολα, περίεργα, κακόβουλα, δυσνόητα, φιλοσοφημένα, χιουμοριστικά, πειρακτικά… το δικό σας πόνο τέλος πάντων.

Ένα να θυμάστε: δεν μας αξίζει να χαθούμε άλλο στη θλίψη και τη μιζέρια για λάθη του παρελθόντος. Λάθη δικά μας, λάθη που ανεχτήκαμε, λάθη άλλων!

Την προοπτική και την ελπίδα θα την ξαναδημιουργήσει ο καθένας μας.

Μόνοι μας. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

Το ‘χουμε κάνει άλλωστε τόοοσες φορές που …γράφτηκε στο DNA μας.

Γι’ αυτό λοιπόν σας λέω:

Δεν τους έχουμε ανάγκη, ρε…

κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε μαζί

τους δρόμους του αύριο.

Εμείς!!

Καλα Χριστούγεννα φίλοι μου!

…και χαρούμενη Πρωτοχρονιά
Διαβάστε περισσότερα...

΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ΄΄ (28 φωτογραφίες)

Φαντασμαγορική και μεγαλοπρεπής η γιορτή
΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ΄΄

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το Θεατρικό του Παιδικού Σταθμού, την Χορωδία Γυμνασίου και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Νικόλαος Λούσης’’. Και τέλος η εντυπωσιακή είσοδος του Αι Βασίλη με το τρενάκι όπου τα μικρά παιδιά των υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη.

Photo Hasapetis
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 6 Ιανουαρίου η εκλογή των νέων μελών των συλλογικών οργάνων δήμων και περιφερειών

ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Οδηγίες για την εκλογή των νέων μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων και των περιφερειών, απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς στις 31/12/2012 λήγει η πρώτη θητεία. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου θα πρέπει να διενεργηθεί η εκλογή των νέων μελών για τη δεύτερη περίοδο, που αφορά στο χρονικό διάστημα από 1/1/2013 μέχρι 31/8/2014.

Η εκλογή των προεδρείων του 325 δημοτικών συμβουλίων και των μελών των επιτροπών (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει την εκλογή την πρώτη Κυριακή του χρόνου.


Dionolympos blogspot με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Φιλαρμονική Λιτοχώρου σήμερα στο Παζάρι!


Βίντεο της αναγνώστριάς μας Βιβής Αγγέλη
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού 3-7 ημερών.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24-12-2012 και ισχύει από την Τετάρτη 26-12-2012 έως και την Κυριακή 30-12-2012

Τετάρτη 26-12-2012
καιρός: στα δυτικά και βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στη δυτική Στερεά και τη Θράκη. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πέμπτη 27-12-2012
καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες- παράκτιες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λιγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα βόρεια. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στα βορειοανατολικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 28-12-2012
καιρός: στα βορειοανατολικά, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές πιθανόν καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σάββατο 29-12-2012 και Κυριακή 30-12-2012

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανεμών την πέμπτη.

Θερμοκρασία: σε πτώση.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι στην εορταστική εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Πιερίας

…Ήταν και ο Πιερικός Αρχέλαος εκεί


Στην εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε με επιτυχία η Αντιπεριφέρεια Πιερίας το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης και τον Πιερικό Αρχέλαο, συμμετείχαν εκατοντάδες μικρά παιδιά και απόλαυσαν όχι μόνο τα δώρα από τον Αϊ Βασίλη, αλλά και πολύ μπάσκετ.

Από νωρίς στο χώρο είχαν στηθεί μπασκέτες και καλάθια δεν έβαζαν μόνο οι μικροί φίλοι, αλλά και μεγάλοι και βέβαια και ο Αϊ Βασίλης που μοίρασε σε όλους και χαμόγελα αισιοδοξίας.

Το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Πόδας, οποίος «ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου για την πρωτοβουλία, καθώς και τα παιδιά με τους γονείς τους που συμμετείχαν στη γιορτή, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα».

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές του Κώστα Δημόπουλου – επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» (Δήμος Δίου – Ολύμπου)

Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες συρρέουν στη Βηθλεέμ για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων

Χιλιάδες πιστοί χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πόλη όπου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Το μεσημέρι, ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, ο αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, πρόκειται να ξεκινήσει από την Ιερουσαλήμ για την παραδοσιακή πομπή από την πόλη της σταύρωσης του Ιησού προς τη βιβλική γενέτειρά του.

Ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, ένας άραβας χριστιανός από την Ιορδανία, θα εισέλθει πεζή στη Βηθλεέμ πριν χοροστατήσει στη μεσονύκτια λειτουργία στο Ναό της Γέννησης, που ανεγέρθηκε από τον Κωνσταντίνο τον 1ο, τον πρώτο χριστιανό ρωμαίο αυτοκράτορα, και τους Σταυροφόρους στη σπηλιά που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.

Περίπου 15.000 προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στη Βηθλεέμ και τα ξενοδοχεία είναι πλήρη, δήλωσε η παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μαάγια παρά την πρόσφατη σύγκρουση στη Γάζα, το Νοέμβριο.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι μένουν στην Ιερουσαλήμ. Παρόλο που είναι μουσουλμάνος, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σχεδιάζει να μεταβεί στη Βηθλεέμ από το αρχηγείο του στη Ραμάλα το απόγευμα για να παραστεί στη λειτουργία — ένα προηγούμενο που δημιούργησε ο προκάτοχός του, ο Γιάσερ Αραφάτ.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά....

ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κυρία Μάνη ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΕΧΘΕΣ και αν δεν μπορείτε να τα γυρίσετε δώστε τα στους αστέγους

Η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Άννα Μανή – Παπαδημητρίου ζήτησε βοήθεια από το ταμείο των δικηγόρων (30 ευρώ ημερησίως)...

Για 1.500 ευρώ το νόμιμο ξεπέρασε το ηθικό...
Διαβάστε περισσότερα...