Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ολύμπια Γη - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 1 13

«ΑΒΑΤΟΝ» Η ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


Λιτόχωρο, 28 Ιανουαρίου 2013.-
Κι ενώ ο τουρισμός της περιοχής μας και οι τουριστικές επιχειρήσεις βάλλονται από παντού, λόγω της δυσφήμισης της Χώρας μας από τη διερχόμενη Οικονομική κρίση, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, λόγω της επιβολής φόρου (χαρατσιού) και στα εποχικά ακίνητα.

Κι ενώ ο τουρισμός της περιοχής μας και οι τουριστικές επιχειρήσεις ανέκαθεν βάλλονταν, λόγω των απανωτών πολέμων στη γειτονική πρώην Γιουγκοσλαβία, λόγω του αποκλεισμού των Τεμπών κλπ.

Σήμερα, προγραμματίστηκε, αντίθετα στο γενικό «κανόνα» των μετωπικών διοδίων, να λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά.

Σήμερα προγραμματίστηκε να κόβεται «εισιτήριο» για τις μαγευτικές παραλίες της Λεπτοκαρυάς, για τη γραφική Παλιά Λεπτοκαρυά, για τα Λείβηθρα, για την Κορομηλά.

Σήμερα προγραμματίστηκε η Λεπτοκαρυά να μετατραπεί σε «Άβατο»!

Αλήθεια, τι διαφορετικό έχει η Λεπτοκαρυά από τα άλλα χωριά και πόλεις της Εθνικής Οδού;

Αλήθεια, σκέφτηκαν οι ιθύνοντες τις συνέπειες της κίνησης αυτής στους δύσμοιρους κατοίκους που ζουν από τον τουρισμό;

Αλήθεια, ολοκληρώθηκαν οι παράπλευροι δρόμοι, όπως προβλέπει η σύμβαση;

Αλήθεια, άνοιξαν οι σήραγγες;

Αλήθεια, προέβη ο Δήμαρχος σε κάποια παρέμβαση για να σταματήσει την καταστροφή, αφού γνωρίζει καλά τους ιδιοκτήτες των Εταιριών, με τους οποίους συνεργάστηκε επανειλημμένα στο παρελθόν;

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ τα παράπλευρα διόδια.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν τη «Σύμβαση Παραχώρησης» και ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ μέχρι την ολοκλήρωση των έργων της Εθνικής Οδού και του παράπλευρου δικτύου, οπότε θα γίνει επανεξέταση.

Καλούμε τους αρμόδιους ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου