Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μάχη για τις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων

Με τις θέσεις των νέων εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων που θα αναλάβουν σημαντικούς τομείς, όπως π.χ. η υγεία και η πρόνοια, και οι μεταφορές, ολοκληρώνει το παζλ του νέου σχήματος διοίκησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρότι οι θέσεις δεν είναι αιρετές, οι σύμβουλοι, κυρίως αυτοί που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη, διαγκωνίζονται για μια θέση στη νέα διοίκηση, με δεδομένο ότι η μητροπολιτική ενότητα είναι η βασική αντιπεριφέρεια και ως εκ τούτου αυτοί που θα επιλεγούν θα έχουν σημαντικό ρόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας σκοπεύει να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, η επιλογή των προσώπων δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση. Και αυτό καθώς ο τελευταίος έχει διαμηνύσει ότι θα αναθέσει ρόλο σε όλους τους συμβούλους της περιφερειακής του ομάδας, ενώ δεν σκοπεύει να κάνει, όπως το απέδειξε άλλωστε, διακρίσεις μεταξύ προσώπων που ανήκουν στο στρατόπεδο των αδελφών Ψωμιάδη.
Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένο ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γύρισε σελίδα και η νέα διοίκησή της ποντάρει στην επανεκκίνηση και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών της, ο περιφερειάρχης καλείται να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα εντεταλμένων συμβούλων, που θα είναι ευέλικτο και θα παράγει έργο σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες. Μέχρι και τις 31-12-2012 οι θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων που είχε ορίσει η πρώην διοίκηση Ψωμιάδη ήταν 19, ενώ το νέο σχήμα εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερο. Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στην υγεία και την πρόνοια, δύο τομείς που φαίνεται ότι θα συγχωνευτούν, ενώ ρόλο θα αναλάβει ένας εντεταλμένος σύμβουλος με εμπειρία στον χώρο αυτό. Ανάλογη θα είναι η βαρύτητα που θα δοθεί και στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον οποίο την προηγούμενη διετία υπηρετούσε από τη θέση του εντεταλμένου ο νυν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αντώνης Μπάμιατζης.

Ποια ονόματα ακούγονται
Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη ως μητροπολιτικό όργανο, οι περισσότερες και πλέον σημαντικές αρμοδιότητες περνούν στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Τσαμασλή.
Ωστόσο, νέα, ακόμα και παλιά στελέχη με θητεία και στην πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα αξιοποιηθούν σε νευραλγικούς τομείς, όπως η υγεία όπου πιθανότατα θα ενσωματωθούν η πρόνοια και η κοινωνική μέριμνα. Στο πόστο αυτό φαίνεται να κλειδώνει η περιφερειακή σύμβουλος Έφη Βασιλειάδου, η οποία την προηγούμενη διετία ήταν εντεταλμένη στην υπηρεσία της πρόνοιας. Ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αξιοποιήσει και πρόσωπα που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, όπως η Χριστίνα Κελεσίδου που ήταν εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού, ο Βασίλης Κανάκας που είχε την ευθύνη αγροτικών θεμάτων, αλλά και ο Κώστας Πάλλας που ήταν αρμόδιος σε θέματα πολιτικής προστασίας και ΠΣΕΑ.
Επίσης, μια θέση εντεταλμένου συμβούλου, αλλά πιθανότατα με άλλη αρμοδιότητα από αυτή που είχαν στο παρελθόν, αναμένεται να αναλάβουν και οι σύμβουλοι Γιάννης Παγώνης και Αλέξανδρος Θάνος. Αυστηρά αναμένεται ότι θα είναι τα κριτήρια που θα βάλει ο κ. Τζιτζικώστας και για το πρόσωπο που θα αναλάβει το νευραλγικό τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών όπου μέχρι πρότινος εντεταλμένος σύμβουλος ήταν ο Α. Μπάμιατζης.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου