Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για το νέο έτος, την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τις καθιερωμένες ευχές και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού, εκπροσώπους τοπικών φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στον χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2013 να χαρίσει σε όλους υγεία, αγάπη, χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα και το νέο έτος να δικαιώσει τις προσδοκίες για ανάπτυξη, προκοπή και ευημερία. Η κ. Σοφία Μαυρίδου αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι με «όπλα» την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συλλογικότητα , η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί και επεσήμανε τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προκειμένου να «ανακουφίσει» ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πώς και το 2013 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα συνεχίσουν με οργάνωση και συνέπεια το έργο τους πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συμφέρον του τόπου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τίμησε το Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας για την προσφορά και το ρόλο του στην τοπική μας κοινωνία. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που εκπροσώπησε το σύλλογο πολυτέκνων. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπογράμμισε ότι η πολύτεκνη οικογένεια ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, έχει ανάγκη από τη στήριξη και την ενίσχυση όλων μας και εξήρε το σπουδαίο- όπως είπε- έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας με περισσή αγάπη και φροντίδα πάντα στο πλευρό των οικογενειών που χρήζουν βοήθειας.

Υπό της ήχους της ποντιακής λύρας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίνοντας το δικό του στίγμα στο εορταστικό κλίμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης και τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, μοιράστηκε στους παρευρισκομένους η καθιερωμένη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, τέως Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που με τη σειρά του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου