Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι. Η Πάτρα στέλνει μήνυμα χαράς και ελπίδας τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς

«Η Πάτρα στέλνει μήνυμα χαράς, ανατροπής, αισιοδοξίας και ελπίδας, αναζητώντας το αντίδοτο στην κρίση.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κηρύσσοντας χθες το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού. 

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος «η Πάτρα αφήνει το γκρίζο κοστούμι της καθημερινότητας και φοράει τη στολή της Αποκριάς, επιχειρώντας μέσα από τη σάτιρα και τη φαντασία, να βρει νέες ιδέες και νέους τρόπους έκφρασης.» Η ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού εξελίχτηκε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε μια μεγάλη γιορτή, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε πεδίο των τεχνών.

Μουσική, χορός, θεατρικά, ισορροπιστές, ξυλοπόδαροι, ποδηλάτες, ευρηματικά, χιουμοριστικά και σατιρικά δρώμενα, δράσεις για τα παιδιά και εκπλήξεις ξετυλίχθηκαν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι το δημαρχείο συντονίστηκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο, όπου και θα παραμείνει αναρτημένο στο δημοτικό μέγαρο μέχρι τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου.

Επίσης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε νωρίς το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου για να παρακολουθήσει συναυλίες και δρώμενα. Στην συνέχεια έκανε την μεγαλοπρεπή εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ενώ λίγο μετά την έναρξη του καρναβαλιού από τον δήμαρχο, ακολούθησε φαντασμαγορικό θέαμα με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού θα συνεχιστούν για περίπου δύο μήνες, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι χιλιάδες νέοι και νέες της Πάτρας που συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στις 16 και 17 Μαρτίου, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου