Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Προκόπης Κωφός - Ανθρωπιστική επιχείρηση της Γαλλίας στο Μάλι!

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου είναι σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση της Γαλλίας στο Μάλι, χώρας της Δυτικής Αφρικής. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχει και η Ελλάδα αρχικά με τρεις αξιωματικούς του στρατού σε σύνολο διακοσίων στρατιωτικών που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκπαίδευση του στρατού του Μάλι για να αντιμετωπιστεί η «ισλαμική τρομοκρατία». Αναφερόμενος στη συμμετοχή των στρατιωτικών στην επέμβαση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, δήλωσε: «Η Ευρώπη έστειλε σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο Μάλι, το οποίο απειλείται από τον εξτρεμισμό, από το θρησκευτικό φανατισμό και τις ακρότητες…».

Είναι συγκινητική η αυτοθυσία της Γαλλίας και η δική μας για να σωθεί ο λαός του Μάλι από τους εξτρεμιστές, τους ισλαμιστές και τις ακρότητες! Οι ανθρωπιστές της κυβέρνησης της Γαλλίας δεν λογάριασαν ούτε τα έξοδα της επιχείρησης, ούτε τυχόν απώλειες δικές τους, ούτε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων από τους βομβαρδισμούς τους, που ανέρχονται ήδη σε δεκάδες, ούτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που θα αναζητήσουν μια πιο ασφαλή περιοχή για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο! Μόνο τους μέλημα να σώσουν τη χώρα από τα δεινά της! Μπράβο τους! Μόνο που δεν σκέφτηκαν πως η επιχείρησή τους αυτή ενέχει και μια μεγάλη απρέπεια, πως αφήνουν ηθικά έκθετους όσους δεν προσφέρθηκαν κι αυτοί να βοηθήσουν στην επιχείρηση για τη σωτηρία αυτής της πολύπαθης χώρας!

Χρήσιμες πληροφορίες: Το Μάλι είναι η 3η στη σειρά χώρα παραγωγής χρυσού στην Αφρική, διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ στο βορρά - επίκεντρο της διαμάχης - διαθέτει σημαντικά αποθέματα ουρανίου τα οποία εκμεταλλεύονται γαλλικές πολυεθνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου