Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ από αύριο η Θεσσαλονίκη

Σε επίσχεση εργασίας οι 2.650 εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 45 ημέρες
Κανένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ δεν θα κυκλοφορεί από αύριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς οι 2.650 εργαζόμενοι του θα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός ενώ οι ίδιοι είναι απλήρωτοι εδώ και 45 ημέρες.

«Το δώρο των Χριστουγέννων το πήραμε μόλις πριν από πέντε ημέρες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τον ΟΑΣΘ και για εμάς τους εργαζόμενους και για όλα αυτά φταίει η κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε στους UR ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμανίδης.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν η επίσχεση θα είναι συνεχόμενη ή όχι δηλαδή θα βρίσκονται σε επίσχεση τρεις ημέρες και μία θα εργάζονται. «Αυτό θα το αποφασίσουμε αύριο στην συνέλευση που έχουμε» διευκρίνισε ο κ. Τσερμανίδης.

Ο ΟΑΣΘ βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής εξαιτίας της σύνδεσής του με τον κρατικό κορβανά. Η χρηματοδότηση του εισιτηρίου από το κράτος προκειμένου να είναι φθηνό προκάλεσε την αντίστροφη μέτρηση αφού το μνημόνιο δεν επιτρέπει τακτικές.

«Το κράτος χρωστά στον ΟΑΣΘ για το 2010 και το 2011 45 εκατ. ευρώ και η υπόθεση βρίσκεται στη διαιτησία ενώ για το 2012 χρωστά άλλα 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο Οργανισμός βρίσκεται στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει μισθούς, πετρέλαιο και ανταλλακτικά. Μέχρι τώρα ήταν πραγματικά μια επιχείρηση πρότυπο, νοικοκυρεμένη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Η οικονομική κρίση της χώρας έφερε και το κλείσιμο της στρόφιγγας της κρατικής χρηματοδότησης και μοιραία η διοίκηση του ΟΑΣΘ στράφηκε στο δανεισμό και μέχρι στιγμής έχει δανειστεί 25 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση του ΕΚΘ για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον Ο.ΑΣ.Θ και το αίτημα τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρεται ότι «γνωρίζοντας πως ο Ο.Α.Σ.Θ αποτελεί το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης και χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά μέσα από τις υπηρεσίες του, θεωρούμε αδιανόητη τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον Οργανισμό και τα “σπασμένα” για άλλη μια φορά να καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, οι 2.700 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που όντας απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες έχουν οδηγηθεί στην απόγνωση και καλεί την κυβέρνηση με δεδομένο ότι το κράτος έχει συνέχεια να σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Παράλληλα, ζητάμε να εξευρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία του συνόλου των εργαζομένων της πόλης
».
Πηγή: UNITED REPORTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου