Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Marc: Δυσαρεστημένοι οι Ελληνες από την αντιμετώπιση της διαφθοράς

Οι περισσότεροι Έλληνες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες και να πατάξει τη διαφθορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και δίνει μικρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha το διάστημα 18-21 Ιανουαρίου έδειξε ότι το 52,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στις προσπάθειές της να πατάξει τη διαπλοκή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,2% έναντι 27,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιουνίου, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 29,6% και 26,9%.

Το 62,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα έχει καταφέρει και να αποφύγει την οριστική χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 31,6% πιστεύει πως δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Το 46% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το 63,7% θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της έναντι 32,3% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς υποχώρησαν στο 7,2% και 5,8% αντίστοιχα από 13,3% και 6,1% τον Ιούνιο.


Πηγή: Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου