Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Μαστογραφίες στη Λεπτοκαρυά πραγματοποίησαν 170 γυναίκες

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Δωρεάν μαστογραφίες σε 170 γυναίκες στη Λεπτοκαρυά
ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Εκατόν εβδομήντα (170) γυναίκες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφίες μέσω ψηφιακού μαστογράφου στο δημαρχείο της Λεπτοκαρυάς, σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Προσεχώς δε αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία θα γνωστοποιηθούν στις γυναίκες που προσήλθαν για μαστογραφίες.

Η όλη πρωτοβουλία ήταν του Δ.Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με την ελληνική αντικαρκινική εταιρία ενώ χορηγός αυτής της προσπάθειας ήταν η AVON.

Στο κάλεσμα του δήμου προσήλθαν γυναίκες από 40 έως 70 ετών, που δεν είχαν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, που δεν είχαν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και κυρίως σε γυναίκες που δεν είχαν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Με το σύνθημα «μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», η προσπάθεια της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας ήταν να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες που κατοικούν στη δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου και έτσι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Το «παρών» σ’ αυτή την προσπάθεια έδωσαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης και οι αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα, Σοφία Ζουρζούρα και Μαρία Τσιμήτρη, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην ελληνική αντικαρκινική εταιρία, στη χορηγό εταιρία αλλά και στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς - Επιχειρήσεις Τζόβα» για την τετραήμερη φιλοξενία των δύο νοσοκόμων που συμμετείχαν στις μαστογραφικές εξετάσεις.

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι παρά τα οικονομικά του προβλήματα ο δήμος Δίου-Ολύμπου, με τη συμπαράσταση φορέων και χορηγών, συνεχίζει την κοινωνική προσπάθεια που ξεκίνησε από την Κονταριώτισσα (πάνω από 450 μαστογραφίες, με χορηγό το ίδρυμα Πασχάλη) και επιδιώκει να την επεκτείνει σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου.

Απώτερος στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες της περιοχής που δεν έχουν την οικονομική άνεση, να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες στο πλαίσιο πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου