Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Πρωτοβουλία για στήριξη ιδέας περί κατανάλωσης τοπικών προϊόντων

Ενέργειες του δήμου Δίου-Ολύμπου για στήριξη τοπικών αγροτικών προϊόντων
* ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΞΕΠ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΚΑΜΠΙΝΓΚΣ, ΕΒΕ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΓΗΣ
* ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Καταλόγους με στοιχεία αγροτών (ονοματεπώνυμα, προϊόντα που διαθέτουν, περιοχές κατοικίας τους, τηλέφωνα) οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν σε λαϊκές αγορές του δήμου το 2012 αλλά και στοιχεία κατεχόντων παραγωγικές άδειες υπαίθριου εμπορίου, έχει ήδη αποστείλει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στην ένωση ξενοδόχων Πιερίας, σε ξενοδόχους του νομού καθώς και στο επιμελητήριο του νομού μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης Πέτρου Κιάφα.

Η αποστολή τέτοιων καταλόγων έγινε προκειμένου να λάβουν γνώση ξενοδόχοι, εστιάτορες, ψητοπώλες, συναφείς επαγγελματίες, ιδιοκτήτες κάμπινγκς κλπ, οι οποίοι, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και να προμηθεύονται προϊόντα που παράγονται στην Πιερία. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να σταλθούν επιστολές και σε άλλους φορείς.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να γίνει ένα «πάντρεμα» του τουρισμού με την παραγωγή και διάθεση τοπικών προϊόντων, και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες, προκειμένου αφενός μεν οι ντόπιοι παραγωγοί να μπορούν να διαθέτουν ευκολότερα τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά, αφετέρου δε οι τοπικές επιχειρήσεις να διοχετεύουν τα χρήματά τους σε παραγωγούς του νομού.

Μια τέτοια σχέση μεταξύ τοπικών επιχειρηματιών και ντόπιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ενισχύσει, σε σημαντικό βαθμό, την τοπική οικονομία δεδομένου ότι τα χρήματα που φέρνουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Πιερίας στην περιοχή μας, αυτά τα χρήματα θα μένουν και στον νομό και να ανακυκλώνονται προς όφελος όλων.

Σε εποχή πρωτόγνωρης κρίσης που διέρχεται η χώρα αλλά και η περιοχή, μια τέτοια ενέργεια, εφόσον βέβαια υλοποιείται από σημαντικό αριθμό ντόπιων επιχειρηματιών, θα δώσει τη δυνατότητα να μη φεύγουν τα χρήματα εκτός νομού αλλά να κυκλοφορούν στην τοπική αγορά.

Ο κ. Κιάφας στην επιστολή του προς αρμόδιους φορείς τούς ζητά, εφόσον συμφωνούν με αυτό το σκεπτικό, να συμβάλλουν κι εκείνοι από την πλευρά τους στην υλοποίηση μιας τέτοιες πρωτοβουλίας.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή μεμονωμένα κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία στους χώρους του τουρισμού, της εστίασης κλπ, να αποστέλλει φαξ (στο 2352 350 128, υπόψιν αντιδημάρχου Πέτρου Κιάφα) με τα όποια στοιχεία διαθέτει (επίθετο, όνομα, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, φαξ, e-mail, ιστοσελίδα κλπ) προκειμένου να του αποσταλούν οι σχετικοί κατάλογοι.

Τέλος, καλούνται οι τοπικοί παραγωγοί του Δ.Δίου-Ολύμπου, τα ονόματα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους, να αποστέλλουν τα στοιχεία τους ή και να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο αγροτικής ανάπτυξης Πέτρο Κιάφα, ώστε αυτά τα στοιχεία να συμπληρωθούν στους ήδη υπάρχοντες καταλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου