Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αξιόλογη προσπάθεια από την συνδημότισσά μας Έρικα Δουραλή με την ατομική της έκθεση «Γένους θηλυκού – Χρωματικές Από-Πλανήσεις» που θα διαρκέσει από τις 8 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου 2013

H Έρικα Δουραλή είναι δημότης Δίου Ολύμπου και μένει στο Ν. Παντελεήμονα
 
«Γένους θηλυκού – Χρωματικές Από-Πλανήσεις» από την Έρικα Δουραλή στην ArtΠρίσμα

Πιστή στο ραντεβού της η Νατάσσα Θωμάκου παρουσιάζει και το φετινό Μάρτιο μια έκθεση με το γενικό τίτλο «γένους θηλυκού». Φιλοξενούμενη για φέτος η Έρικα Δουραλή με την ατομική της έκθεση «Γένους θηλυκού – Χρωματικές Από-Πλανήσεις» που θα διαρκέσει από τις 8 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου 2013. Η Έρικα Δουραλή μεγάλωσε και σπούδασε στο Παρίσι από Έλληνες γονείς. Το 1995 αποφοίτησε από την Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts (εργαστήριο ζωγραφικής καθ. Pierre Carron και Vladimir Velickovic) με άριστα. Το έργο της έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία στη Γαλλία και την Ιταλία. Από το 1991 συμμετέχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στη Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα. Τα έργα αντιθέτως από το δικό της γένος είναι σίγουρα αρσενικά, θηλυκά και ενίοτε ερμαφρόδιτα. Οίκος και δέντρο. Δέντρα κατοικημένα. Άδεια σπίτια σε αναμονή.
Τοπία που έρχονται και υποστηρίζουν αυτούς τους ζωγραφικούς, θεματολογικούς διαλόγους. Διάλογοι που διαπραγματεύονται, βασίζονται, αποτυπώνονται ζωγραφικά. Το χρώμα έρχεται και καθορίζει το βλέμμα και το συναίσθημα. Το χρώμα που έχει την ύπαρξή του σε αυτήν την σειρά που δικαίως έχει τίτλο «Χρωματικές Από-Πλανήσεις». Και όπως λέει η ζωγράφος «τα όνειρα είναι ασπρόμαυρα, τα μάτια μας ορθάνοιχτα τα χρωματίζουν».

Πηγή: Art22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου