Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Με ρουκέτα πήγαν να τινάξουν στον αέρα τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού

Σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα δίνει νέα διάσταση στο τρομοκρατικό χτύπημα καθώς όπως υποστηρίζει οι δράστες ετοιμάζονταν να χτυπήσουν όχι μόνο με Καλάσνικοφ αλλά και με ρουκέτα το κτίριο.

Η νέα μαρτυρία έρχεται στο φως από την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής με τον αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του τη νύχτα της 14ης Ιανουαρίου

«Είδα μπροστά μου δύο ντυμένους με μαύρες φόρμες να κινούνται στο στενό πεζόδρομο απέναντι από τα γραφεία της ΝΔ. Στάθηκα και τους κοίταξα από μία
απόσταση 20 μέτρων. Μόλις με έιδαν κοντοστάθηκαν αφού δεν περίμεναν να έχουν έναν άνθρωπο ακριβώς απέναντί τους και στο πεδίο βολής τους. Ο πρώτος που είχε ύψος περίπου 1,65 σήκωσε το καλάσνικοφ για να χτυπήσει. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο δεύτερος που είχε ύψος περίπου 1,80 σήκωσε ρουκετοβόλο και δοκίμασε να ρίξει. Το είδα καθαρά να το φέρνει στον ώμο του. Όμως δε μπόρεσε να ρίξει τη ρουκέτα γιατί ήταν πολύ πλάγια. Τον εκτοξευτήρα της ρουκέτας τον είδε μία κοπέλα που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν».

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει και τα χαρακτηριστικά των δραστών αλλά και τις κινήσεις τους την ώρα της επίθεσης.

«Υπολογίζω την ηλικία των δραστών περίπου στα 30-35 χρόνια. Μόλις οι δύο άνδρες είδαν ότι κάποιοι κατάλαβαν την κίνησή τους δε στάθηκαν στο σημείο ώστε να είναι ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της ΝΔ και να έχουν τη δυνατότητα να το χτυπήσουν με μεγάλη ευκολία. Έμειναν περίπου 10 μέτρα πίσω, κάτι που μίκρυνε τη γωνία βολής. Η μεταξύ τους απόσταση ήταν 3 με 4 μέτρα. Μπροστά ήταν αυτός με το καλάσνικοφ.....Έριξε μία σύντομη ριπή κάθετη προς τον πάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πίστεψα πως θα εκτοξευθεί και η ρουκέτα. Είδα τον εκτοξευτήρα στον ώμο του.... Δεν έγινε όμως τίποτα γιατί φαίνεται πως ο δεύτερος δεν μπορούσε να σημαδέψει καλά από τόσο πλάγια».

Αυτό που ανησυχεί την αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι ότι για την επίθεση δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο χτύπημα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου