Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης και «Γιορτή Καρδιάς"

Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, με διεθνή συμμετοχή, στις 28 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2013, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.
Στο συνέδριο της ΕΑΒΕ συμμετέχουν περισσότεροι από 80 διακεκριμένοι ιατροί, όλων των σχετικών ειδικοτήτων, καθώς και ειδικοί στον τομέα της νανοϊατρικής.
Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι πολυθεματικό και περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, ομιλίες, δορυφορικές διαλέξεις και δορυφορικό συμπόσιο σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Θα υπάρξουν επίσης προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών.
Στόχος του συνεδρίου είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων της επιστημονικής κοινότητας καθώς και η παρουσίαση όλων των σύγχρονων απόψεων και προβληματισμών που αφορούν στην αθηροσκλήρωση και τις επιπλοκές της.
Σημειώνεται πως το 50% των θανάτων και της αναπηρίας στη χώρα μας, αποδίδεται στις καρδιαγγειακές παθήσεις αθηροσκληρωτικής αιτιολογίας. Για το λόγο αυτό, πολύτιμος παράγοντας αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης αποτελεί η πρόληψη. 

«Γιορτή Καρδιάς»
Συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική προσφορά της, η ΕΑΒΕ στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης, θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό.
Η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΔΙΑΣ» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη και έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, σε κάθε ηλικία, μέσω της υγιεινής διατροφής. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων, αν η κατανάλωση οινοπνεύματος (ούζο, κρασί, τσίπουρο, μπύρα, ουίσκι)  κάνει καλό στην καρδιά αλλά και τρόποι αντιμετώπισης, μέσω της διατροφής, της αρτηριακής υπέρτασης και της υπερχοληστερολαιμίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΔΙΑΣ» θα πραγματοποιηθεί δωρεάν αιμοληψία και μέτρηση για το κοινό των παρακάτω δεικτών:
Σάκχαρο | HDL | LDL | Τριγλυκερίδια | Αρτηριακή Πίεση | Χοληστερίνη | Βάρος Σώματος | Δείκτης Μέσης - Γοφών.

Για τις ανάγκες των συμμετεχόντων της εκδήλωσης, λεωφορείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο. Από Λευκό Πύργο προς Ξενοδοχείο Hyatt στις 17:00 και από Ξενοδοχείο Hyatt προς Λευκό Πύργο στις 21:00.

Η όλη εκδήλωση, θα πλαισιωθεί από τη Χορωδία και την Ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.


Με εκτίμηση

Απόστολος  Ευθυμιάδης
Καθηγητής  Καρδιολογίας  ΑΠΘ
Πρόεδρος  ΕΑΒΕ
Μορκεντάου  8  Θεσσαλονίκη  546 22
Τηλ.   231 0 279 172 Fax 231 0 256 839
κιν. 694 5 955 182
E mail: a_efthimiadis@hotmail.com
& info@eabe.org  Site www.eabe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου