Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Πιερίας σχετικά με τις… εσωκυβερνητικές απόψεις που αποκλίνουν της κεντρικής πολιτικής

Εκφράζοντας την αγανάκτηση, όπως ο ίδιος είπε, μεγάλου μέρους της ΝΔ στην Περιφέρεια ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται στελέχη της κυβέρνησης τον τηλεοπτικό χρόνο που τους δίνεται στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές των καναλιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των γυναικών της ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος της νομαρχιακής αναφέρθηκε στις προσωπικές απόψεις που εκφράζουν κατά καιρούς μέλη της κυβέρνησης, και οι οποίες αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την ασκούμενη πολιτική.
Απευθύνθηκε μάλιστα στην κ. Βούλτεψη, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ζητώντας της να μεταφέρει στην Αθήνα και στα κεντρικά του κόμματος, το κλίμα αγανάκτησης που διαμορφώνουν τέτοιες συμπεριφορές. «Πρέπει κάποια μέλη της κυβέρνησης, και δε μιλάω για βουλευτές αλλά για μέλη της κυβέρνησης, είτε υπουργούς, είτε γραμματείς, να καταλάβουν πλέον ότι όταν μιλούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορούν να εκφράζουν προσωπικές απόψεις . Όταν είσαι μέλος της κυβέρνησης εκφράζεις την κυβερνητική πολιτική. Συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά όταν βγαίνεις στα ΜΜΕ ως κυβέρνηση μία είναι η κουβέντα, είναι η κυβερνητική πολιτική η οποία έχει αποφασιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «δεν μπορεί μετά το τελευταίο eurogroup και την τεράστια επιτυχία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, που από τα 11,2 της αρχικής πρόβλεψης Μπαρόζο, φτάσαμε στα 18,3 δις για το επόμενο ΕΣΠΑ, να συζητάμε για τις προσωπικές απόψεις του κάθε γραμματέα ή του οποιοδήποτε άλλου».

Οδεύοντας προς το συνέδριο του Ιουνίου
Ο κ. Γιαλένιος αναφέρθηκε επίσης στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος προς το οποίο οδεύει ήδη η ΝΔ και το οποίο είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Ιουνίου. Φιλοδοξία, όπως είπε, είναι « να μην είναι ακόμη ένα προγραμματισμένο συνέδριο αλλά να έχει ιστορική και πολιτική βαρύτητα ανάλογη με αυτή του συνεδρίου της Χαλκιδικής, για όσους θυμούνται». Σημείωσε δε ότι αυτό το συνέδριο θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και την πορεία του κόμματος τις επόμενες δεκαετίες. «Ετοιμάζεται μαζί με το συνέδριο μία ολόκληρη προσυνεδριακή διαδικασία στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν και οι Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες. Και φυσικά πριν από το συνέδριό μας θα έχουμε τις αντίστοιχες εσωκομματικές διαδικασίες, στις οποίες φιλοδοξούμε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις».

Ρεπορτάζ: Ελίνα Διαμαντοπούλου
diamantopoulouelina@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου