Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζουν με κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα περισσότερα αγροτικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε άλλα, οι αγρότες δηλώνουν απλώς "παρών", έχοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του οδικού δικτύου.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες προετοιμάζονται για την άφιξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και, παράλληλα, περιμένουν απάντηση στο αίτημα που κατέθεσαν για συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στις Σέρρες, κτηνοτρόφοι και αγρότες θα μοιράσουν βραστό μοσχάρι και άλλα τοπικά προϊόντα σε κατοίκους που θα βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα, από τις 2.30 το μεσημέρι.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στις Σέρρες, πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως. Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Στο μεταξύ, αύριο, αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Χρυσούπολης και να κατευθυνθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου διοργανώνεται, στις 12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.


Ε.Α.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου