Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τα φυσικά χνάρια των χρηστών του θα ακολουθεί το Facebook;

To Facebook φέρεται να αναπτύσσει εφαρμογή που θα εντοπίζει ανα πάσα στιγμή τα μέλη του, αφού θα αντλεί τις γεωγραφικές συντεταγμένες που μεταδίδει το GPS των κινητών τους τηλεφώνων.

Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η πληροφορία πως το app θα εκτελείται στο παρασκήνιο, χωρίς να απαιτείται η συνειδητή ενεργοποίησή του από τον χρήστη.

Η πληροφορία για το app εντοπισμού θέσης του Facebook στο παρασκήνιο μεταδόθηκε από το δίκτυο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές και προσθέτει πως το app θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013. Θεωρείται δε, ως πιθανή πηγή εσόδων από την πώληση διαφημιστικών μηνυμάτων για προϊόντα και υπηρεσίες που θα προβάλλονται ανάλογα με την θέση του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ανάπτυξη του app/υπηρεσίας εμπλέκονται μηχανικοί από δύο εταιρείες που εξαγόρασε το Facebook (Gowalla και Glancee, τον Μάιο του 2012).

Πάντως, το Facebook ήδη καταγράφει πληροφορίες θέσης κάθε φορά που τα μέλη του κάνουν αναρτήσεις (status update, φωτογραφίες) ή δηλώνουν την παρουσία τους σε καταστήματα, εστιατόρια και λοιπά (check in). Με το μάλλον αμφιλεγόμενο φημολογούμενο app, λέγεται πως η υπηρεσία θα καταγράφει την γεωγραφική θέση του τηλεφώνου του χρήστη, χωρίς απαραίτητα να κάνει κάτι σχετικό ο χρήστης, όταν χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές ή ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί καν το τηλέφωνό του.

Στους όρους διάθεσης της υπηρεσίας του Facebook που αποδέχονται τα μέλη του, περιλαμβάνεται η παραχώρηση άδειας για την χρήση των πληροφοριών του GPS, αν και δεν αναφέρεται με σαφήνεια πότε και πόσο συχνά αντλείται αυτή η πληροφορία.


ΠΗΓΗ:In.gr Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου