Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Και με στρατιωτική συμμετοχή οι εκδηλώσεις τής 25ης Μαρτίου στο Λιτόχωρο

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Παρέλαση και στρατιωτικών αγημάτων στο Λιτόχωρο
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!
* ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.


Στρατιωτικά αγήματα παρέλασαν στο Λιτόχωρο για πρώτη φορά μετά από τρία και πλέον χρόνια στις χθεσινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι στρατιώτες της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Λιτοχώρου ήταν εκείνοι που παρέλασαν τελευταίοι, ήταν όμως κι εκείνοι που εισέπραξαν όχι απλά τα περισσότερα και δυνατότερα χειροκροτήματα αλλά τις ζωηρές επευφημίες και ζητωκραυγές κατοίκων και επισήμων.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, το Λιτόχωρο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 25/3/2013 με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε τελετή στον χώρο του ηρώου πεσόντων με επιμνημόσυνη δέηση από τους Ιερείς του Λιτοχώρου και με καταθέσεις στεφανιών από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, τον υποδιοικητή της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου, τον προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Λιτοχώρου καθώς και από αντιπροσωπεία σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιτοχώρου.

Η τελετή επιμνημόσυνης δέησης έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και με ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.

Ακολούθησε παρέλαση στη λεωφόρο Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή της μπάντας, σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συλλόγων και στρατιωτικών αγημάτων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον πολιτιστικό όμιλο Λιτοχώρου στο θεατράκι του πάρκου.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σε δήλωσή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε τα εξής: «Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά σ’ εκείνους και σ’ εκείνες που γιορτάζουν.

Γιορτάσαμε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την εθνική παλιγγενεσία σε πνεύμα ενότητας και ομόνοιας τέτοιο που πρέπει να διακατέχει και όλους τους Έλληνες για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις δύσκολες συνθήκες της οικονομικές στις οποίες είμαστε.

Άλλη κατοχή -οικονομική κατοχή- έχουμε τώρα σε σχέση με την κρατική κατοχή που είχαμε πριν από την επανάσταση του 1821, αλλά όταν υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια και ενότητα, όλα μπορούν να παλευτούν και όλα μπορούν να κερδηθούν. Γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στους Έλληνες για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε».

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στην παρέλαση στρατιωτών επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα είδαμε και συμμετοχή στρατιωτών στην παρέλασή μας. Αυτό επιτεύχθηκε μετά από πιέσεις που έγιναν από πολλούς δήμους όπου υπάρχουν έδρες στρατιωτικών μονάδων. Άλλαξε, λοιπόν, ο νόμος και εκεί όπου υπάρχει πλέον έδρα μονάδας, στις εθνικές επετείους θα γίνονται παρελάσεις. Το Λιτόχωρο, ως γνωστόν, είναι η έδρα της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και γι αυτό σήμερα παρέλασαν δυο στρατιωτικά αγήματα.

Ήταν κάτι που ενθουσίασε όλους. Ήταν κάτι που το ήθελε ο κόσμος, το περίμενε. Εξάλλου, ο κόσμος την παρέλαση την έχει συνυφασμένη πάντοτε με τον στρατό. Ήταν κάτι το οποίο ενθουσίασε τους κατοίκους του Λιτοχώρου και νομίζω όχι μόνο εδώ τους δικούς μας κατοίκους αλλά και όπου υπάρχουν έδρες στρατιωτικών μονάδων και έχουν γίνει παρελάσεις στρατιωτικές».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Λιτόχωρο έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου, Νίκος Λάππας και Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη, εκπρόσωποι της ταξιαρχίας, του Α.Τ. Λιτοχώρου και της πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου δεν έγιναν μόνο στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, έγιναν και σ’ ολόκληρο τον δήμο και συγκεκριμένα στη Λεπτοκαρυά, στον Πλαταμώνα, στους Πόρους, στον Νέο Παντελεήμονα, στη Σκοτίνα, στην Κονταριώτισσα, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στο Δίον, στην Καρίτσα αλλά και στη Νέα Έφεσο, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, άλλων τοπικών αρχών και φορέων, πολιτών και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου