Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Από την προ ημερησίας συζήτηση στις 19 Μαρτίου 2013.

Τα ζητήματα που θέσαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση προ ημερησίας ήταν τα εξής:
● Ζητήσαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. για την εξέλιξη που είχε η κοινοποίηση της απόφασης σχετικά με τα απόβλητα. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να απαντηθεί επίσημα εάν η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. κοινοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. κ.α. Ο κ. Φαρμάκης απάντησε πως η απόφαση κοινοποιήθηκε προς όλους τους αρμόδιους φορείς και πάντως σίγουρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στα απόβλητα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα προβεί στις όποιες δέουσες ενέργειες, εφ’ όσον αυτό χρειαστεί.
● Πληροφορηθήκαμε πως πρόσφατα ο δήμαρχος μαζί με αντιδημάρχους και ορισμένους προέδρους κοινοτήτων είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Ζητήσαμε λοιπόν να μάθουμε ποια θέματα συζητήθηκαν, τι απαντήσεις πήρε η δημ. αρχή και, βέβαια, γιατί δεν κλήθηκε στη συνάντηση η Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τα διόδια! Το τελευταίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν απαντήθηκε και πάλι. Από την απάντηση του δημάρχου έγινε αντιληπτό ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν η αλλαγή ορισμένων πινακίδων και οι διαβεβαιώσεις από την εταιρεία για εξεύρεση λύσης σχετικά με τις εισόδους – εξόδους Σκοτίνας και Παντελεήμονα που προβλεπόταν να κλείσουν. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις όμως πληροφορούμαστε ότι οι κάτοικοι του Παντελεήμονα είναι ανάστατοι καθώς ανακοινώθηκε από την εταιρεία το κλείσιμο των εξόδων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Του θέματος πρέπει να επιληφθεί και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή οργανώνοντας ακόμη και δυναμική αντίδραση, αν κριθεί απαραίτητο!
● Θέσαμε εκ νέου το ζήτημα της αμοιβής «διμηνιτών» εργατών καθαριότητας. Το θέμα βέβαια έχει απασχολήσει ξανά το Δ.Σ. κυρίως μετά τις καταγγελίες της συναδέλφου κ. Κουρίτα που έχουν οδηγήσει μάλιστα και σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εμείς αυτή τη φορά θέσαμε το θέμα στην ανθρωπιστική – πρακτική του βάση μεταφέροντας τα δικαιολογημένα παράπονα και την αγωνία των εργαζομένων που, ενώ εργάστηκαν κανονικά την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου, μένουν επί μήνες απλήρωτοι και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, ακούγοντας ένα σωρό διαφορετικές δικαιολογίες. Δόθηκε και πάλι η απάντηση ότι η μη πληρωμή τους οφείλεται σε καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού. Πιστεύουμε τώρα που εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός να μην καθυστερήσει άλλο η πληρωμή τους! Γενικότερα ευχόμαστε η όλη υπόθεση να λήξει ομαλά σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της δημ. αρχής και χωρίς άλλα «παρατράγουδα». Δε χρωστούν σε τίποτα οι εργαζόμενοι να «πληρώνουν» αβλεψίες ή παραλείψεις της διοίκησης!
● Αρκετή αναστάτωση προκάλεσε κυρίως στο Λιτόχωρο μία ανακοίνωση σχετικά με τα νεκροταφεία που βγήκε πριν από λίγες εβδομάδες από το γραφείο του δημάρχου και θυροκολλήθηκε στους Ιερούς Ναούς ορίζοντας το αναγκαστικό «ξήλωμα» των μνημάτων μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ζητήσαμε λοιπόν να αποσαφηνιστεί από τον δήμαρχο το περιεχόμενο κι ο σκοπός της ανακοίνωσης αυτής. Στην απάντησή του ο δήμαρχος έκανε λόγο για προηγούμενη απόφαση Δ.Σ. (προσωπικά δεν θυμάμαι καμία σχετική απόφαση από την έναρξη της θητείας μας) και για ευαγγελικές ρήσεις (αυτά καλύτερα να τα αφήσουμε στους ιερείς και τους θεολόγους γιατί πουθενά στο Ευαγγέλιο δεν υπάρχει κάτι σχετικό). Η δική μας θέση είναι ότι από τη στιγμή που τα κοιμητήρια είναι δημοτικά, οφείλουν να λειτουργούν στα πλαίσια του ενιαίου «καλλικρατικού» δήμου Δίου – Ολύμπου με δημοτικό κανονισμό λειτουργίας και με δημοτικούς υπαλλήλους, όπως συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας. Εάν θέλουμε να δούμε επιτέλους το θέμα σοβαρά, πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στο Δ.Σ. κι όχι να βγαίνουν αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις από το γραφείο του δημάρχου!
● Αναφερθήκαμε και στις πρόσφατες καταστροφές που συνέβησαν στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Προφανώς και δεν ευθύνεται η δημ. αρχή για κάποιες «θεομηνίες», αλλά είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως τα φαινόμενα αυτά είναι κατά πολύ συχνότερα κι εντονότερα από την εποχή που κατασκευάστηκε ο βραχίονας κοντά στο «Μπαράκι». Ζητήσαμε λοιπόν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο λήψης αντισταθμιστικών μέτρων (ίσως με την κατασκευή δεύτερου βραχίονα από την αντίθετη πλευρά;), ώστε να περιοριστούν στο μέλλον οι αρνητικές συνέπειες.
● Τέλος με αφορμή την διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας, ζητήσαμε ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο για τα κριτήρια επιλογής τόπου λειτουργίας του Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Η κ. Τσιμήτρη απάντησε πως η επιλογή της έδρας του δήμου για την λειτουργία του παραπάνω Κέντρου αποφασίστηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κι όχι από τον Δήμο.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου