Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Εθελοντική δενδροφύτευση στο πάρκο Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Εθελοντική δενδροφύτευση στο πάρκο του Λιτοχώρου
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Δενδροφύτευση στο δημοτικό πάρκο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου σε συνεργασία με τον Δ.Δίου-Ολύμπου και το λύκειο Λιτοχώρου.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
Στην εθελοντική αυτή προσπάθεια συμμετείχαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα καθώς και το μέλος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας κ. Στάχταρης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου αλλά και οι δημοτικοί υπάλληλοι Δήμητρα Καζακλάρη, Νίκος Μπονοβόλιας και Μαρία Σκέντου.

Από την πλευρά του λυκείου συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές της β’ λυκείου Λιτοχώρου, που συνοδεύονταν από τους καθηγητές κυρίους Μπατζιάκα και Μητσιάνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΖΗΣΚΑΤΑ
Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, δήλωσε ότι η δενδροφύτευση στο πάρκο Λιτοχώρου έγινε σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο την ανανέωση των δένδρων του χώρου και σημείωσε: «Σήμερα, όλοι όσοι συμμετείχαμε σ’ αυτή τη δράση νιώσαμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Καταρχήν, χαρήκαμε που η δενδροφύτευση αυτή ήταν το αποτέλεσμα μιας εθελοντικής προσπάθειας. Μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικοί, αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι, βρεθήκαμε όλοι μαζί εδώ για να φυτέψουμε καινούργια δένδρα στο πάρκο που αγαπάμε, στο πάρκο που φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους αλλά και επισκέπτες.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, ιδιαίτερα τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους αιρετούς αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη δική τους παρουσία και εθελοντική δράση στο πάρκο μας.

Εννοείται ότι η εθελοντική μας προσπάθεια δεν σταματάει εδώ σήμερα. Τα δένδρα που μεταφυτέψαμε θα πρέπει τώρα να τα υιοθετήσουμε και να τα ποτίζουμε τακτικά, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες, ώστε να μην ξεραθούν. Κι αυτό θα κάνουμε.

Τέλος, με χαρά πληροφορήθηκα ότι τέτοιες και άλλες οικολογικές δράσεις δεν αρχίζουν ούτε σταματούν εδώ στο Λιτόχωρο, την έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου».

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σοφία Ζουρζούρα τόνισε από την πλευρά της ότι αναμένεται να γίνουν δενδροφυτεύσεις και σε άλλες κοινότητες του δήμου, με στόχο αφενός μεν την προώθηση περιβαλλοντικών δράσεων, αφετέρου δε τη γενικότερη ανάδειξη του εθελοντισμού στην περιοχή και μάλιστα με τη συμμετοχή πολιτών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου