Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Επίσκεψη της μεγάλης αθλήτριας Μ.Πολύζου σε Λιτόχωρο και Όλυμπο

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Επίσκεψη της μεγάλης μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου σε Λιτόχωρο και Όλυμπο
Η ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΠΥΡΟ ΖΑΓΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΛΥΜΠΙΟ

Μια μεγάλη δόξα του αθλητισμού και της Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιτόχωρο, στο ναυτικό μουσείο της περιοχής και στον Όλυμπο. Πρόκειται για την πανελληνιονίκη και βαλκανιονίκη, σήμερα διευθύντρια του μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού, Μαρία Πολύζου.

Τη μεγάλη αθλήτρια συνόδευαν ο τ. δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζάγαρης και ο σύμβουλος επιχειρήσεων, με έδρα το Μονακό, Γιώργος Ολύμπιος, απόγονος της ιστορικής οικογένειας του Γεωργάκη Ολύμπιου από το Λιβάδι Ολύμπου. Εκ μητρός ο Γιώργος Ολύμπιος έλκει καταγωγή από το Λιτόχωρο (οικογένεια Σισκόπουλου).

Τους τρεις επισκέπτες υποδέχθηκε στον δήμο και στο μουσείο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, καθώς επίσης και το μέλος της διοίκησης του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου Χρήστος Φελώνης, ο οποίος είχε αναλάβει και την ξενάγηση όλων των επισκεπτών.


Το μέλος της διοίκησης του μουσείου ξεναγώντας τους επισκέπτες -μεταξύ των οποίων, εκείνη τη μέρα, ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, Γιώργος Παπαρσένος- τους έδειξε τα εκθέματα και τους εξήγησε για τη χρήση και την ιστορία καθενός απ’ αυτά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τους επισκέπτες γενικά για τη ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου καθώς και για τη συμβολή των λιτοχωρίτικων πλοίων και Λιτοχωρινών ναυτικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου μίλησε στους επισκέπτες και για την ουσιαστική συμβολή του λιτοχωρίτικου ναυτικού σε ιστορικούς αγώνες της Μακεδονίας στα χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς, κατά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912-1913 αλλά και στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου