Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού (33 φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε μοναδικές διαχρονικές μουσικές μελωδίες από την παιδκή χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου, τη χορωδία και μαντολινάτα του Μουσικού Ωδείου Νάουσας, τη μεικτή Δημοτική χορωδία της Δ.Ε. Κολινδρού και την μεικτή χορωδία της Δ.Ε. Αιγινίου.

Οι μουσικοί ετελεστές με την καθοδήγηση των μαέστρων Βαγγέλη Μπουσμαλή (Κολινδρού), Μιχάλη Καρυοφυλλίδη (Αιγινίου) και Δ. Παρόλα (Νάουσας) παρουσίασαν γνωστά μουσικά κομμάτια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Δημοτική Χορωδία της Δ.Ε. Αιγινίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχείας Πολιτισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού στην οποία ανήκουν όλες οι Δημοτικές Χορωδίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας το Δήμο οι Αντιδήμαρχοι Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημήτριος Χλεμές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολυχρονίδης Γεώργιος, Μπιτσιάνης Ιωάννης, Σιανίδης Δημήτριος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κων/νος Δανιηλίδης, οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Αιγινίου, της Τ.Κ. Μεθώνης και Ν. Αγαθούπολης, Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμητρας Αιγινίου, Ανατολικής Ρωμυλίας Αιγινίου, Απανταχού Μεθωνιωτών και Αγάθωνες Ν. Αγαθούπολης, ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Αν. Τερζής, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής κ.ά.. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα της Προέδρου της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου Αθανασίας Διονυσίου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Ξανθίππης Βασιλειάδου και την έναρξη κήρυξε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. Δήμου Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ευάγγελου Πολύζου και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για διατήρηση και βελτίωση όλων των δομών πολιτισμού αλλά και την αναγκαιότητυα για δημιουργική ενασχόληση των συνδημοτών με ευχάριστες δραστηριότητες.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος (ακολουθούν άλλες δύο στις 9 και 19 Μαϊου 2013) και άφησε ευχάριστες εντυπώσεις αλλά και υποσχέσεις για συνέχεια και βελτίωση.

Στην εκδήλωση οι γυναίκες της Δημοτικής Χορωδίας πρόσφεραν εδέσματα που με μεράκι ετοίμασαν οι ίδιες

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: PHOTO Hasapetis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου