Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ -ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ,ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ .

Η κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου υπέβαλε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα σχετικά με τη καταβολή αποζημίωσης για τις δαπάνες μετακίνησης των καρκινοπαθών, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός του τόπου κατοικίας τους.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και
Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα


ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακίνησης για τους καρκινοπαθείς, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες».

Σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. {Φ.Ε.Κ. 3054/Β’/18-11-2012} δεν προβλέπεται να λαμβάνουν αποζημίωση για τις δαπάνες μετακίνησης τους, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες σε νοσηλευτική μονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους.
Πολλοί καρκινοπαθείς όμως, αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά σε νοσοκομεία εκτός του τόπου κατοικίας τους, τα οποία διαθέτουν Τμήματα Ακτινοβολιών προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες ακτινοθεραπείες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και να αδυνατούν να πληρώσουν για τις δαπάνες μετακίνησης τους.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να λαμβάνουν αποζημίωση για τις δαπάνες μετακίνησής τους, οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου