Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αντάρτικο μελών του ΠΑΣΟΚ σε θεσσαλονίκη, Κρήτη , Σέρρες, Βέροια ζητούν το κόμμα τους να φύγει απο τη κυβέρνηση

Εντονες επιφυλάξεις σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση εξέφρασαν στελέχη του κόμματος που πήραν μέρος στς συνελεύσεις που έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα στελέχη της κομματικης βασης διαφώνησαν ανοικτά ενώπιον κεντρικών στελεχών, οπως του γραμματέα Νίκο Ανδρουλακη, στη θεσσαλονικη και Βέροια , του Κώστα Σκανδαλιδη στη Κρήτη , αλλα και του Παρι Κουκουλόπουλου στις Σέρρες με την προοπτική της κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, φτάνοντας να μιλήσουν και για συνιστώσα ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση Σαμαρα.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες που αναγράφουν πληροφορίες , στον κ. Σκανδαλιδη ορισμένα στελέχη αναρωτήθηκαν:
Ηράκλειο
“Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποιες κόκκινες γραμμές; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά’! Είπαν στον πρώην υπουργό που μίλησε στο Ηράκλειο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου με θέμα «Πολιτικός και Οργανωτικός Σχεδιασμός», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κινήματος για την ολοκλήρωση της οργανωτικής του συγκρότησης.

Ακόμη κι όταν ο πρώην υπουργός στην ομιλία του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να είναι στην κυβέρνηση για να στηρίξει τη χώρα, αλλά ‘έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις συντάξεις και τους μισθούς που δεν γίνεται πλέον να περικοπούν’ , παρενέβη ένας νεολαίος και πολύ δυναμικά του είπε: “Ποιες κόκκινες γραμμές σύντροφε και δεν τις βλέπουμε εμείς; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά’!
Αρκετά στελέχη ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση Σαμαρά, επέμειναν να αναδειχθεί μια νέα γενιά στελεχών ‘και να μην είναι ίδιοι και ίδιοι σε θέσεις και κομματικά οφίτσια’.

Θεσσαλονίκη :
Παρα το γεγονος οτι ο κ Ανδρουλακης στην εισηγηση του,σε συσκεψη 150 περιπου στελεχων του Νομου θεσσαλονικης. ανοιξε θεματα σχεσεων με την κυβερνητικη πολιτικη ,το οτι επεμενε στην υπερασπιση της κυβερνητικης εμπλοκης και της μονοπλευρης κριτικης στο ΣΥΡΙΖΑ ,σ αντιθεση με την συμπορευση με την νεοφιλελευθερη σαρωση της Ν Δ ,ασκηθηκε εντονη κριτικη,απο αρκετα στελεχη στα θεματα συμμετοχης στην Κυβερνηση,για τις σχεσεις με την ευρωπαικη και ελληνικη αριστερα ,και την αποξενωση απο την Κυπρο. ταυτοχρονα, αλλα στελεχη εθεσαν θεματα ιδιωτκοποιησης του κρατους(Δανιηλιδης δημαρχος),απαξιωσης της τοπικης αυτοδιοικησης ,ενω εντονες αντιδρασεις υπηρξαν ομιλιες και νεων στελεχων για την εκποιηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΘ και τη διογκωση της ανεργειας (Κουσαλιδης,Παπανικολοπουλος κτλ). Τελος στην παρεμβαση του το μελος της ΚΠΕ κ Τσιόκας ζητησε να συνεδριασουν τα οργανα και να παρθουν αποφασεις ,σε θεματα επαναδιαπραγματευσης του μνημονιου,συνεργασιας με δυναμεις της ευρωπαικης και ελληνικης αριστερας και σχεσεων του πασοκ με κυβερνηση!
Στη συζητηση ελαβαν το λογο και στελεχη που στηριξαν την πολιτικη της κυβερνησης οπως πχ στην υδρευση αλλα και σ αλλους τομεις ο κ Παπαδακης Προεδρος ΕΥΑΘ θεσσαλονικης που προκειται να ιδιωτικοποιηθει.

Βέροια
Ιδιαιτερα αιχμηρη ηταν στη παρεμβαση της ,το τοπικο στελεχος κ. Θ. Σιδηροπουλου που καλεσε τον κ Ανδρουλακη ως γραμματεα της ΚΠΕ να επιτρεψει ωστε να συζητηθει στο κορυφαιο συλλογικο οργανο και το θεμα της συμμετοχης του ΠΑΣΟΚ στη κυβερνηση και το περιεχομενο της εθνικης στρατηγικης του ΠΑΣΟΚ μετα τις εξελιξεις στην ΚΥΠΡΟ , τις ομιλιες Ερντογαν και Ομπάμα αντιστοιχα αλλα και την απουσια της τρικομματικης κυβερνησης. Στην ομιλια της μεταξυ των αλλων ενω χαιρετισε την αναγκη ανανεωσης στην πολιτικη , κρατησε αποστασεις απο το περιεχομενο που της προσδιδει η ηγεσια του ΠΑΣΟΚ αφου τα νεα στελεχη της εχουν “δεσμους με το κρατος και τους Δημους! Υπηρετουν δε την ιδια πολιτικη που στις εκλογες οι πολιτες εξεφρασαν αποστασεις…με καταψηφιση δυο φορες.

Σέρρες
Μικρη ηταν συμμετοχη στη Συνάντηση μελων ΠΑΣΟΚ Σερρών, παρουσια του κ Κουκουλοπουλου ως εκπροσωπου του πολιτικου συμβουλιου στη συναντηση με τη Συμμετοχή: 30 άτομα, με πολλές και ουσιαστικές απουσίες…

Στην ομιλία του ο συνεργατης του κ. Βενιζέλου Πάρις Κουκουλόπουλος έθεσε τα εξής θεματα:

1) Βασικό ζήτημα, η Κύπρος: μήνυμα προς την Τουρκία ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν νομιμοποιείται να εγείρει ζήτημα συνεκμετάλλευσης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
2) Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Η πολιτική του Νεοφιλελευθερισμού, του Οικονομικού Εθνικισμού και του Προτεσταντισμού δημιουργει προβληματα
3) Επικαιροποίηση της κυβερνητικής συμφωνίας, για την απαραίτητη επιμήκυνση του προγράμματος.

Οσοι ελαβαν το λογο στη συνέχεια ασκησαν εντονη κριτικη. Εκαναν ιδιαιτερη αναφορα στην εικονα της ηγεσιας που ταυτιζεται ειπαν με τη νεοφιλελευθερη πολιτικη και τη ΝΔ. Βασικα σημεια ηταν:
1) Το μη-συνέδριο εχει ως αποτέλεσμα να “συζητάμε” ακόμη για αυτά που έπρεπε να αποφασίσουμε. τονισαν
2) Μια βασική αντίφαση της πολιτικής της ηγεσίας ειναι οτι υπερασπιζετε στη πραξη το νεοφιλελευθερισμό, και αποδεχεται τη λογική του μονοδρόμου της ασκούμενης πολιτικής – μάλιστα φαίνεται σαν να βολευτήκε από το κυπριακό αδιέξοδο…..ειναι η χαρακτηριστικη τοποθετηση στελεχους.
3) Ζητειται απο την ηγεσια χωρις απόφαση συλλογικου οργανου επικαιροποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας, σε λάθος κατεύθυνση, καθώς επιδιώκεται η κάλυψη διοικητικών θέσεων και μάλιστα την εμπλοκή πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση.
Αντίθετος σε όλα αυτα εμφανίστηκε , ο κ Μιχάλης Τζελέπης , που ζήτησε ξεκάθαρα στην τοποθέτησή του συμμετοχή πολιτικών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου