Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!»

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Poseidon Palace” μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα σε ξενοδόχους και παραγωγούς της Πιερίας για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δυνατότητα ευρείας και σταθερής μεταξύ τους συνεργασίας. Από τη συνάντηση αυτή προέκυψαν πολύ σημαντικά στοιχεία και χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς – κυρίως – και η διάθεση να αναπτύξει η περιοχή μας μία ενιαία «ταυτότητα» στο τουριστικό και αγροτικό προϊόν!

Στη συνάντηση παραβρέθηκε κι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα», δημ. σύμβουλος Δίου – Ολύμπου, Νίκος Λάππας.
Ακολουθούν τα κυριώτερα σημεία της τοποθέτησής του:

- Μία τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχαν πάρει οι πολιτικές κι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου εδώ και πολλά χρόνια! Συγχαρητήρια στην Ένωση Ξενοδόχων και στους παραγωγούς της περιοχής μας που κάνουν την αρχή!
Πάγια θέση μας και προσωπικό μου όραμα για τον τόπο είναι η ανάπτυξη ενιαίας «ταυτότητας» στο αγροτικό και τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ει δυνατόν με το brandname του ΟΛΥΜΠΟΥ, και με τη διασύνδεση των δύο αυτών κλάδων – πυλώνων της τοπικής μας οικονομίας, (αγροτικού και τουριστικού)!
- Από μία τέτοια εξέλιξη τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους! Πέρα από την αυτονόητη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η κατοχύρωση και προώθηση της ενιαίας ταυτότητας αγροτικού και τουριστικού προϊόντος θα οδηγήσει σε ένα συνεχώς ανακυκλούμενο κι ανατροφοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης!
- Ας σκεφτούμε πόσες νέες αγορές θα ανοίξουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής μας από την ενιαία ταυτότητα με drandname ΟΛΥΜΠΟΥ. Αφ’ενός οι ξενοδόχοι μας θα αυξήσουν έσοδα και κύκλο εργασιών αφού θα προσφέρουν ένα μοναδικό στον κόσμο τουριστικό «πακέτο» (αλήθεια στην περίφημη Olympus Riviera, πόσο «Όλυμπο» προσφέρουμε στον επισκέπτη, π.χ. στο πιάτο του;). Αφ’ ετέρου οι παραγωγοί μας θα δουν τη ζήτηση των προϊόντων τους ολοένα να αυξάνεται, καθώς οι επισκέπτες θα τα αναζητούν στην αγορά του τόπου μόνιμης διαμονής τους!
- Ανάλογα μοντέλα έχουν δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία σε πολλές περιοχές εντός κι εκτός Ελλάδας! Όλα αυτά βέβαια για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, προϋποθέτουν στο άμεσο μέλλον κεντρικό σχεδιασμό από τις τοπικές πολιτικές αρχές και συνεχή έλεγχο και διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.


Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία καταγραφής στοιχείων και δημιουργίας βάσης δεδομένων για την εκατέρωθεν εξυπηρέτηση και καλύτερο σχεδιασμό, ενώ ανακοινώθηκε η ένταξη της Πιερίας εντός του 2013 σε δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας για την προβολή «Πιερικών γευμάτων».
Ως παράταξη χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία ξενοδόχων και παραγωγών και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ταχύτερη ανάπτυξη της, κάτι άλλωστε που αποτελούσε εξ αρχής βασικό προγραμματικό μας στόχο! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου