Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Παναμερικανικό έρανο κάνουν οι ομογενείς Έλληνες και Λιτοχωρίτες για το «Πανεπιστήμιο Ολύμπου-Πιερίων», όπως και άλλοι στην Αυστραλία και τον Καναδά και μαζεύουν λεφτά για να δοξάσουν τον Όλυμπο και το Λιτόχωρο.

Σε συγκέντρωση Λιτοχωριτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με ευκαιρία της Αποκριάς, αλλά και της επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου, ομογενής μας που είναι σε οργανώσεις της ομογένειας, στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων πανεπιστημίου της Βοστώνης και πρόεδρος του Μόνιμου Ελληνικού Alumni, κατέθεσε την πρώτη δωρεά. Όπως έγινε γνωστό από το σύλλογό μας στη Νέα Υόρκη, ο ίδιος ενδιαφέρεται καιρό τώρα για την φανταστική ιδέα του πανεπιστήμιου του Ολύμπου και συζητά το θέμα κάθε φορά, σε συναθροίσεις ομογενών, από το Λιτόχωρο και πολλά μέρη της όμορφης πατρίδας μασ. Μάλιστα, σε συνάθροιση παλαιών του συμμαθητών στο σπίτι του –το μόνο ομογενούς από τη Μακεδονία απέναντι από το Central Park- είχε ετοιμάσει φάκελο με πληροφορίες για το πανεπιστήμιο που μοίρασε στους καλεσμένους του. Μαζί τους ήταν και ο Roger Clark, ειδικός μελετητής των Αρχαίων Ελληνικών, ένας από τους πέντε κορυφαίους επιστήμονες της Αμερικής στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Η κόρη του κ. Clark, Αθηνά, ανέλαβε να συγκεντρώσει υλική και ηθική βοήθεια από τους πανεπιστημιακούς της Αμερικής, οι οποίοι ζητούν τρόπους να βοηθήσουν τη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας. Πολλοί συμφώνησαν να μεταβιβάσουν τα προνόμια των βιβλίων και των εγχειριδίων που εκδίδουν τα πανεπιστήμιά τους στο πανεπιστήμιο Ολύμπου.

Οι αδελφότητές μας στην Αμερική ερευνάνε που θα συγκεντρωθούν την επόμενη φορά για να δώσουν ένα «Support Event» με την υποστήριξη παλιών μελών και νέων φοιτητών παναμερικανικά. Στη γιορτή στο Μπρούκλιν ήταν και Λιτοχωρίτης από την Αυστραλία, ο οποίος έδωσε επιταγή 500 δολαρίων Αυστραλίας και είπε ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει στην «Ώρα της Ελλάδας» στο τοπικό κανάλι της Βικτώριας που βλέπουν όλοι οι αδελφοί μας εκεί. Οι περισσότεροι μαγαζάτορες θέλουν να βάλουν στις επιχειρήσεις τους κουτί δωρεών “Donate for Olympus” (ΧΑΡΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟΣ) για να συγκεντρωθούν κεφάλαια από όλους. Όλοι είπαν επίσης ότι πρέπει να διαλέξουν διακοπές στην Ελλάδα και πάλι για να μην πάνε τα λεφτά τους στο Μεξικό και τη Χαβάη, αλλά στην πατρίδα.

1 σχόλιο: