Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ OΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Συνάντηση στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας, στη μάνα του καπνού, την Κατερίνη, είχαν το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των 17 συνολικά Ομάδων Καπνού απ΄ όλη την χώρα, που αποτελούν τις Οργανώσεις Καπνού Ελλάδος. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι 8 Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Ομάδων Καπνού από την Πιερία, ήτοι: του Α.Κ.Σ. Πιερίας, του Α.Σ. Σαμψούς Ένωση Καπνοπαραγωγών, του Α.Κ.Σ. Λόφου Μηλιάς, του Α.Σ. ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας, του ΣΠΕΚΟ Βροντούς, του Α.Κ.Σ. Ορεινών Πιερίων, του ΝΕΟΚΟΠΑΚ Κολινδρού και του Α.Σ. Καρίτσας.
Εκτός Πιερίας, συμμετείχαν οι 9 εκπρόσωποι του: Α.Κ.Σ. Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς», του Καπνικού Συν/σμού «ο Βισάλτης» Νιγρίτας, του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών ΕΑΣ Δράμας-Καβάλας Παγγαίου, της ΟΠΑΚ ΕΑΣ Ξάνθης, του Α.Κ.Σ. περιοχής Ελασσόνας, του Καπνικού Συν/σμού Βοίου και Καστοριάς, του Α.Κ.Σ. Κοζάνης-Γρεβενών-Φλώρινας και του Α.Κ.Σ. «Δήμητρα» Νομού Κιλκίς.
Μίλησαν για την προοπτική του καπνού(Μπασμά και ποικιλία Κατερίνης) που διαγράφεται ευοίωνη για τα επόμενα χρόνια, ενώ συζήτησαν και για την ύπαρξη και λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού. Αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για την λειτουργία του οργάνου και συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους….
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσιμπονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου