Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στο “μικροσκόπιο” της Shalke 04, ο 14χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Θάνος Φωκαΐδης, από τη Κατερίνη.

“Έκλεψε τις καρδιές” των υπευθύνων της Ακαδημίας της Σάλκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας Γιώτσα και στέλεχος της ομάδας παίδων της ΕΠΣ Πιερίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη (2-11 Μαρτίου) και αξιολόγηση του, από το προπονητικό team των τμημάτων υποδομής της Γερμανικής ομάδας.
Το περιβάλλον φυσικά φιλόξενο, τόσο καθώς πρόκειται για υποδειγματικούς επαγγελματίες του ποδοσφαίρου όσο και λόγω της επιτυχημένης παρουσίας του λατρεμένου τους Κούλη Παπαδόπουλου (καθόλου άδικα).

Σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά μοιάζουν με “βόλτα στη Γερμανία”, όχι όμως στην συγκεκριμένη καθώς δύο περίπου μήνες μετά από την πρώτη δοκιμή, ο Φωκαΐδης θα ταξιδέψει και πάλι στις αρχές Μαΐου (αμέσως μετά το Πάσχα), για δεύτερη αξιολόγηση με δική τους κλήση και ευθύνη, σε μια από τις πιο πετυχημένες Κ14 ομάδες της Bundesliga.
Αξιοσημείωτο, είναι μάλιστα το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα παιδιά της συγκεκριμένης ομάδας “δουλεύουν” μαζί, από τη ηλικία των εννέα (9) ετών.

Η αναφορά των προπονητών της Ακαδημίας της Σάλκε έχει να κάνει τόσο με την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση του μικρού, όσο και την προσαρμοστικότητα σε διαφορετικές συνθήκες εργασίας, πράγμα που σχετίζεται άμεσα με την σοβαρή όπως επισημαίνουν δουλειά, που γίνεται στην Ακαδημία όπου ανήκει ήδη.

Ευχής έργον, είναι ο πιτσιρικάς από την Κατερίνη να αφήσει εξίσου καλές εντυπώσεις και αυτή τη φορά, ώστε ο εγκάρδιος Κούλης ( πραγματικά εξαιρετικό παιδί), να συνεχίζει χαίρεται για τα ελληνόπουλα που θα τον ακολουθήσουν και ειδικά τα νεαρά παιδιά από τα μέρη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου