Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.1878 - Το μήνυμα

γράφει ο
Σωτήριος Δ. Μασταγκάς

Η μνήμη στρέφεται με ευγνωμοσύνη στους γενναίους άνδρες της επανάστασης του Φεβρουαρίου του 1878 και τοποθετεί τα ονόματά τους στο πάνθεον των ηρώων του ελληνικού γένους. Ο Ευάγγελος Κοροβάγγος, ενθουσιώδης και ευπαίδευτος, μια από τις ιδανικότερες μορφές του αγώνα, υπήρξε συνεχιστής των διακεκριμένων αγωνιστών της Μακεδονίας και του Ολύμπου. Ήταν πολύ λίγοι για να νικήσουν τόσους πολλούς, ήταν όμως ηθικά πολύ μεγάλοι και έδειξαν, αψηφώντας και προκαλώντας τον θάνατο, ότι οι Έλληνες δεν σκύβουν το κεφάλι στα προστάγματα των Μεγάλων.
Ο νικηφόρος ρωσικός στρατός υπαγόρευσε τις θελήσεις του στον Σουλτάνο και στα πρόθυρα της Κωνσταντινούπολης, με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, δημιουργούσε τη Μεγάλη Βουλγαρία πάνω σε πληθυσμούς και σε εδάφη ελληνικά, μέχρι τον Αλιάκμονα ποταμό και τον Όλυμπο, περίπου σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Όμως, ο μακεδονικός ελληνισμός διαφέντευε την εθνική του ταυτότητα, δεν έκανε επιλογή τυράννων και δίκαια εξεγέρθηκε. Σύντομα στη Μακεδονία ξέσπασαν διαδηλώσεις, ομαδικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που τελικά κορυφώθηκαν σε επανάσταση. Από παντού οι Μακεδόνες έστελναν υπομνήματα διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι αυτοί, τα παιδιά τους και οι πατέρες τους είναι Έλληνες και δεν πρόκειται να αλλάξουν ταυτότητα.
Στο Λιτόχωρο σηκώθηκε ψηλά η σημαία της λευτεριάς, σχηματίστηκε Προσωρινή κυβέρνηση, η φλόγα της εξέγερσης έγινε φωτιά και στην πρώτη γραμμή μπήκε το ράσο της Ορθοδοξίας με τον Επίσκοπο Κίτρους Νικόλαο. Τη φλόγα της επανάστασης οι Μακεδόνες την έθρεψαν με πολύ αίμα και θυσίες. Κατακάηκε το Λιτόχωρο, ο Κολινδρός πυρπολήθηκε, στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων έγινε ολοκαύτωμα, από τον Όλυμπο και τα Πιέρια μέχρι τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, σε ολόκληρη τη Μακεδονία, ο ελληνισμός έγραψε νέες σελίδες αγώνων. Αν και η βοήθεια από την ελεύθερη Ελλάδα ήταν μικρή και σπασμωδική, η θυσία τους δεν υπήρξε μάταιη. Στο Συνέδριο του Βερολίνου ακυρώθηκε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.
Αυτό είναι το μήνυμα της επανάστασης του Ολύμπου. Είναι μια διακήρυξη γραμμένη με αίμα περί της αμετάθετης απόφασης των Μακεδόνων, όχι μόνο να μην επιτρέψουν στους σφετεριστές να επιβουλευθούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και να επιτύχουν την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, την οποία δεν πέτυχαν παρά την αποφασιστική και ευρύτατη συμμετοχή τους στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Είναι, επίσης, μια απάντηση στους πλαστογράφους της ιστορίας ότι στη σημερινή ελληνική Μακεδονία τα σύνορά της εκτείνονται μέχρι του σημείου όπου φωτεινά, αδιάσειστα, εύγλωττα και ωραία στέκονται τα μνημεία του από αιώνων ελληνικού πολιτισμού της χώρας αυτής.
1878-2013. Εκατόν τριάντα πέντε χρόνια. Όταν τον Φεβρουάριο του 1878 στον Όλυμπο οι πρόγονοί μας άδραξαν ξανά τα όπλα για τη λευτεριά, γνώριζαν καλά ότι δεν αρκούσε η εξέγερσή τους για να ξεσκλαβωθούν. Οι κάτοικοι του Ολύμπου και της Πιερίας δεν κέρδισαν τη λευτεριά τους, όμως δεν έχασαν και την ταυτότητά τους, έμειναν όρθιοι, το τουφέκι τους δεν έπαψε να αντιλαλεί στο βουνό των αρχαίων θεών και των Μουσών, συνέχισαν να μάχονται, έως ότου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου - η απελευθέρωση του 1912. Οι κάτοικοι του Ολύμπου και της Πιερίας κράτησαν στο καντήλι τους άσβεστη τη φλόγα της Ελλάδας και διατήρησαν ευλαβικά την εθνική τους μνήμη. Η ταυτότητα του σκοπού των αγώνων στα 1878 σφυρηλάτησε τον δεσμό ιστορικής ενότητας και συνέπειας μέχρι τις μέρες μας. Χρέος μας να τον κρατήσουμε και να τον συνεχίσουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Πιθανή χιονόπτωση την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Λιτόχωρο

Με χαμηλές θερμοκρασίες έως 6 βαθμούς

Λεπτομερής πρόγνωση εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων

Υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές εξετάζει το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αν οι σκέψεις αυτές… προχωρήσουν τότε η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες υπολογίζεται περίπου στα 100 με 150 ευρώ ετησίως.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που θα αφορά το ακίνητο.

Το μοντέλο που προκρίνεται αφορά στη σύσταση Ταμείου που προτείνεται να λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα εποπτεύεται από το κράτος, αλλά τη διαχείρισή του θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.


Πηγή: Καθημερινή
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκινάν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο για την 135η επέτειο επανάστασης του Ολύμπου του 1878

Σήμερα ομιλία του συγγραφέα – δημοσιογράφου Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με θέμα: «Όλυμπος: Σύμβολο αγώνων. Από την επανάσταση του 1878 στο σήμερα».


Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας (Σάββατο 2/3/2013) θα γίνουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.00 το απόγευμα.

Η έναρξη θα γίνει με χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα – δημοσιογράφου Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με θέμα: «Όλυμπος: Σύμβολο αγώνων. Από την επανάσταση του 1878 στο σήμερα».

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από τη δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Οδυσσέας Σβάρνας».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3/2013
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3/3/2013, στις 11.00 το πρωί, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου. Ακολούθως, (ώρα 11.30 π.μ.) στον χώρο του ηρώου στο πάρκο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφανιών, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και μετά θα γίνει η ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Αμέσως μετά (ώρα 12.00 μ.) θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο του Αγίου Νικολάου ενώ στη συνέχεια (12.30 μ.μ.) θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος, στη 1.00 το μεσημέρι, στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του ναυάρχου Βότση και των Λιτοχωρινών πλοηγών Νικόλαου Βλαχόπουλου και Μιχαήλ Κωφού.
Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαίο;;;

Έτσι περιέγραφε η ΕΤ-1 την ομιλία Βενιζέλου στο συνέδριο του ΠαΣοΚ
Μάρθα το σκυλάκι που μιλά
Οικογενειακή Σειρά κινουμένων σχεδίων
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ (Βίντεο)

Δημοτικό δράμα με φόντο την Olympus Riviera


Πάθη, λάθη, στρατηγικά σχέδια και απέραντη θλίψη
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υ.Γ. Στην έξοδο μπορείτε να θαυμάσετε μια γεννήτρια-κειμήλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο με πιστωτικές κάρτες και όχι με μετρητά οι αγορές πάνω από 1.500 ευρώ αποφάνθηκε το ΣτΕ

Οι αγορές αγαθών, άνω των 1.500 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2012, υποχρεωτικά γίνονται μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και όχι με μετρητά, αποφάνθηκε το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση δύο καταναλωτών.

Ειδικότερα, οι δύο καταναλωτές ζητούσαν να ακυρωθεί η από 9.2.2011 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ΄εφαρμογή του Ν. 3840/2010) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξόφλησης των συναλλαγών.

Αναλυτικότερα, η επίμαχη απόφαση αναφέρει, ότι από 1.1.2012 η πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες που είναι πάνω από το ποσό των 1.500 ευρώ, θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών του αγοραστή ή λήπτη των υπηρεσιών, ενώ αποκλείεται η εξόφληση με μετρητά.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας (απόφαση 854/2013) επισημαίνουν, ότι πρόκειται για μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσομένους. Ακόμη, υπογραμμίζουν, ότι στην προσφυγή τους οι δύο καταναλωτές δεν εξειδικεύουν το έννομο συμφέρον τους για την προσβολή της επίμαχης ρύθμισης, με συνέπεια να απορρίψουν οι δικαστές την αίτηση των συναλλασσομένων.

Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε, ότι ενδεχομένως τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας της επίμαχης ρύθμισης.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ο 4ος Ημιμαραθώνιος ΔΙΟΝ

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' ανακοινώνει οτι ο 4ος Ημιμαραθώνιος ''ΔΙΟΝ'' με την παράλληλη διεξαγωγή του περιπατητικού αγώνα ''ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ'' και των παιδικών αγώνων θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ημιμαραθώνιος
Περιπατητικός αγώνας 10 χλμ "Σωτήριος Ζγιάλτος"
Παιδικός αγώνας 1 χλμ
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ σε συνεργασία με το Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνει και προκηρύσσει τον "4ο Ημιμαραθώνιο ΔΙΟΝ" 21,1 χλμ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.
Ο 4ος Ημιμαραθώνιος αποτελεί συνέχεια από άποψη οργάνωσης και συμμετοχής των μεγάλων και επιτυχημένων αγώνων των προηγουμένων ετών.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 10χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο ΄΄ΔΙΑΣ΄΄ Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν οι Πολιτιστικοί και Ορειβατικοί Σύλλογοι Καρίτσας, Κονταριώτισσας και Βροντούς, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Βροντούς, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ´´Ο Κατσαντώνης" καθώς και εθελοντές από το Δημοτική Κοινότητα Δίον και μέλη του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ. 
Φωτογραφική κάλυψη του αγώνα θα παρέχει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου, εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ και η Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για άνδρες
18-34
35-44
45-54
55-64
65-69
70-74
75-79
Για γυναίκες
18-34
35-44
45-54
55+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα και ξεχωριστά αναγλυφα μετάλλια που θα αποτυπώνουν την Αρχαία Ύδραυλι.
Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας. www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνοδούς να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στην αρχαιοθήκη Δίου , το μουσείο αλλά και το αρχαίο θέατρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και η διασωστική ομάδα Πιερίας θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγειας Λιτοχώρου.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο , 10ο και 15ο χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
Κατά την παραλαβή του αριθμού οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν 5 ευρώ για την στήριξη της διοργάνωσης στην οργανωτική επιτροπή.
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
A)Άτομα με ειδικές ικανότητες
Β) Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου ‘’Περικλής Δημητρίου’’ που θα ταξιδέψουν από την Κύπρο

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα , σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 28η Φεβρουαρίου 2013. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την αποστολή email στο apsd.zeus@gmail.com ή με fax στο 2351091493 υπόψη Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.
Παρακαλούμε θερμά αθλητές που δεν θα τρέξουν να μην δηλώσουν συμμετοχή.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ»
Ο αγώνας θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Θα κατευθυνθεί προς τους πρόποδες του Ολύμπου και τα πρώτα 5 χλμ είναι σχετικά ανηφορικά με 5% κλίση, οι δρομείς καλούνται να επιστρέψουν από το ίδιο δρόμο οπότε στα τελευταία χλμ συναντούν κατηφόρα. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρξει στο 5 χλμ. Ώρα έναρξης 10:40
Ο περιπατητικός αγώνας των 10 χλμ γίνεται στην μνήμη του μέλους του Συλλόγου μας Σωτήριου Ζγιάλτου και η συμμετοχή του σε αυτόν είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλιο.
Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν θα γίνουν άλλες βραβεύσεις νικητών. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Παιδικός Αγώνας Γυμνασίου ώρα έναρξης 10.00
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού ώρα έναρξης 10.05
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr, όπου μπορείτε να δείτε και προσφορές διαμονής

Διαβάστε περισσότερα...

Κατ' οίκον έκτιση ποινής με "βραχιολάκι"

Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των κρατουμένων (υποδίκων, καταδίκων και όσων λαμβάνουν άδεια κρατουμένων) με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού στον κρατούμενο.

Το «βραχιολάκι» δίνει τη δυνατότητα στα παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής τους στον τόπο κατοικίας τους (καθεστώς κατ΄οίκον περιορισμού) ή σε όποια άλλη κατοικία επιλέξουν να διαμείνουν.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να τοποθετηθεί μόνιμα στο χέρι ή το πόδι των κρατουμένων, οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση του «ηλεκτρονικού ευεργετήματος», το ηλεκτρονικό βραχιολάκι το οποίο εμπεριέχει μικροτσίπ.

Ο κρατούμενος φορώντας το βραχιολάκι είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή. Το μέτρο αυτό δεν αφορά όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση.


Το πλήρες ρεπορτάζ του Π. Τσιμπούκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Έως και 400 ευρώ κάτω η τιμή του τετραγωνικού στο Δήμο Δίου Ολύμπου

Σύμφωνα με έρευνα της Euro2day

Στην Πιερία, οι τιμές στον Πλαταμώνα ξεκινούν από τα 1.000 - 1.300 ευρώ ανά τ.μ. όταν πριν από την κρίση έπρεπε να δαπανήσεις τουλάχιστον 1.500 ευρώ ανά τ.μ. Στο Λιτόχωρο μπορεί κάποιος να βρει εξοχικό με 900 ευρώ ανά τ.μ. Το 2008 οι τιμές ξεκινούσαν από τα 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Διαβάστε περισσότερα...

6 δισεκατομμύρια ευρώ υπέρ προγραμμάτων για νεαρούς ανέργους ενέκρινε η Ε.Ε.

Όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα συνεχούς κατάρτισης, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας κατά τους τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή αφού χάσουν τη δουλειά τους, αποφάσισαν οι υπουργοί Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί ενέκριναν σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ενθαρρύνονται οι χώρες-μέλη της ΕΕ να παράσχουν σε όλους τους νέους μέχρι 25 ετών «απασχόληση, μετεκπαίδευση, ή ποιοτική πρακτική άσκηση».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποφασίσει την αποδέσμευση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων κατά την περίοδο 2014-20.

Στο τέλος του 2012, πάνω από 5,7 εκατομμύρια νέοι ήταν καταγεγραμμένοι ως άνεργοι στην ΕΕ.


Πηγή: athensvoice.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Στην προχθεσινή συνεδρίαση ζητήσαμε προ ημερησίας ενημέρωση σχετικά με: α) το Ι.Κ.Α. Λιτοχώρου, β) την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από τον Πλαταμώνα, γ) τις προθεσμίες και το χρονοδιάγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος, δ) τα αποτελέσματα της ειδικής συνεδρίασης της Δημ. Επιτροπής Διαβούλευσης για τον τουρισμό και ε) τον προγραμματισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Για το θέμα του Ι.Κ.Α. Λιτοχώρου επιβεβαιώθηκε απλώς ότι κλείνει εντός των επόμενων ημερών κι επειδή ζήτησα να μας γνωστοποιηθεί αν απάντησε η διοίκηση του Ι.Κ.Α. στο αίτημα – ψήφισμά μας, ο δήμαρχος μας παρέπεμψε στις απαντήσεις που δόθηκαν στις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Για το θέμα του αγωγού η δημοτική αρχή δήλωσε αναρμόδια παραπέμποντας στην απάντηση που δόθηκε από Υ.ΠΕ.Κ.Α. – Δ.Ε.Σ.Φ.Α., ενώ στην επισήμανσή μου ότι το θέμα αγγίζει πολλούς συνδημότες μας που προσέφυγαν ήδη στο Σ.Τ.Ε., απαντήθηκε ότι είναι θέμα των ιδιωτών να προσφύγουν όπου θέλουν! Για τα άλλα τρία ζητήματα δε δόθηκε καμία απάντηση.

Τα θέματα που ξεχώρισαν από την ημερήσια διάταξη ήταν κυρίως: i) η σύναψη σύμβασης του Δήμου με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο., ii) η υπόθεση της τριτανακοπής για τα επίδικα 4.250 στρ. και iii) η ανάκληση προηγούμενης απόφασης σχετικά με το «Σχολείο Ολύμπου».
Η σύμβαση που υπογράφεται με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. αφορά στην εκτέλεση έργου διαχείρισης κι ανακύκλωσης αστικών στερεών αποβλήτων. Βέβαια η βασική παρατήρηση είναι ότι στην παρούσα φάση η σύμβαση έχει να κάνει μόνο με την αποκομιδή και ταφή των αποβλήτων, ενώ η ανακύκλωση παραπέμπεται σε επόμενη φάση! Ευελπιστούμε πως και η φάση αυτή δεν θα αργήσει. Έχοντας από πολύ καιρό επισημάνει την ανάγκη αλλαγής στους σκοπούς και δραστηριότητες της Δ.Ε.Α.Δ.Ο., υπερψηφίσαμε την υπογραφή της σύμβασης με ορισμένες όμως παρατηρήσεις που πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να οδηγήσουν άμεσα σε κάποιες τροποποιήσεις (π.χ. δεν θεωρούμε σωστή τη δυνατότητα αναπροσαρμογής προϋπολογισμού απλώς με τη σύμφωνη γνώμη μίας 3μελούς Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, χωρίς την έγκριση του Δημ. Συμβουλίου).

Στην υπόθεση της τριτανακοπής ασφαλώς και συμφωνούμε με τις ενέργειες για ορισμό νέας δικασίμου, κάτι που ζητούσαμε άλλωστε εδώ και μήνες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ήδη πέρασε αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα από τη ματαίωση της εκδίκασης στις 7\5\2012 λόγω των εκλογών (μία κλήση προς τον αντίδικο, σε πρώτη φάση, είναι πολύ απλή υπόθεση!). Από εκεί κι έπειτα η επιλογή του εξωτερικού νομικού συνεργάτη είναι θέμα της δημ. αρχής κι ούτε εμείς διαφωνούμε με το δικηγορικό γραφείο που ήδη χειριζόταν την υπόθεση. Υπογράμμισα όμως το γεγονός της ύπαρξης πληθώρας νέων συντριπτικών στοιχείων, όπως αυτά αναδείχτηκαν στο περίφημο «πόρισμα Καμηλάρη», αλλά προσφάτως και στην εκδίκαση της υπόθεσης του συνδημότη μας Χαρ. Γιαννουλόπουλου. Στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν και στην υπόθεση του δήμου και θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν, ακόμη και με αλλαγή στρατηγικής. Κάποια στιγμή επίσης θα πρέπει να δούμε ως «συμμάχους» και όχι απλά ως «ιδιώτες» τους συνδημότες μας που έχουν μικροϊδιοκτησίες εντός της επίδικης έκτασης!

Σχετικά με την ανάκληση της απόφασης για το «Σχολείο Ολύμπου», αυτή ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που υπήρχε αρνητικό προηγούμενο με ανάλογη απόφαση του δήμου Πύδνας – Κολυνδρού. Είχαμε ψηφίσει κι εμείς κατ’ αρχήν θετικά στο συγκεκριμένο ζήτημα, διατυπώνοντας βέβαια ορισμένες επιφυλάξεις για τον τρόπο προώθησης του εγχειρήματος, οι οποίες δυστυχώς φαίνεται πως επαληθεύονται. Ευελπιστούμε πως, όταν θα επανέλθει το θέμα (έτσι μας διαβεβαίωσε ο κ. Φαρμάκης που εκπροσωπεί τον δήμο μας στο Δ.Σ. της συγκεκριμένης Α.Μ.Κ.Ε.), θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις.
Εκτός ημερησίας επανήλθε το θέμα των τελών άρδευσης για το 2013. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε έρθει τον Δεκέμβριο ουσιαστικά με δύο διαφορετικές εισηγήσεις∙ μία της οικονομ. υπηρεσίας και μία του προέδρου της οικονομ. επιτροπής. Τότε η πλειοψηφία ενέκρινε ορισμένες αυξήσεις στα τέλη. Εμείς είχαμε καταψηφίσει αντιπροτείνοντας καμία αύξηση στα τέλη, αλλά ταυτόχρονα συγκεκριμένες δραστικές περικοπές δαπανών. Τώρα το θέμα επανήλθε όντως με μειώσεις στις δαπάνες (σχεδόν όπως ακριβώς είχαμε προτείνει αρχικά κι εμείς), αλλά ταυτόχρονα με τις ίδιες αυξήσεις στα τέλη (με επιπλέον μάλιστα αύξηση 5€\στρ. στα αμπέλια!). Επιμείναμε στη θέση που είχαμε διατυπώσει τον Δεκέμβριο!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Σταματάει το «κυνήγι» για το 80% των οφειλών στην εφορία

Καταργείται η διαπόμπευση των μεγαλοφειλετών
"Στο συρτάρι" βάζει το υπουργείο Οικονομικών τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν μπορεί να εισπράξει άμεσα και συνήθως προέρχονται από το παρελθόν, για να στραφεί κυρίως προς εκείνα που διαρκώς δημιουργούνται και τώρα ακόμη.

Ουσιαστικά, σταματάει το «κυνήγι» για σχεδόν το 80% των χρεών αυτών (περί τα 40 από τα συνολικά 55 δισ. σήμερα) και... «πάει περίπατο» ο «θησαυρός των 30 δισ. ευρώ», που το 2009 αποτελούσε κεντρικό σύνθημα των εκλογών.

Την ίδια ώρα όμως, σταματάει και η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφειλετών που αναρτώνοντο στο διαδίκτυο ανά τρίμηνο -και είχε ήδη ατονίσει, αν και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση- με το επιχείρημα ότι έτσι … καθυστερεί η αναζήτηση των προσώπων και η είσπραξη χρημάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τελικά το σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για να παραμεριστούν τα θεωρούμενα ως ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με στοιχεία των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των χρεών που έχουν χαρακτηρισθεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης αποτελεί ποσοστό 73,46% επί του συνόλου των ληξιπροθέσμων.

Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι ο χαρακτηρισμός οφειλών ως «ανεπίδεκτων είσπραξης» και η εγγραφή τους στα ειδικά βιβλία δεν επηρεάζει την οφειλή, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες και πριν τον χαρακτηρισμό της ως ανεπίδεκτη.

Ποια χρέη θεωρούνται «ανεπίδεκτα είσπραξης»:

Σταματάνε οι διαδικασίες αναζήτησης και είσπραξης για χρέη για τα οποία:

- έχει γίνει έναρξη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων, στις περιπτώσεις που ασκείται ποινική δίωξη για συνολική βασική οφειλή άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ

- έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες, αλλά δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή απαιτήσεων αυτού έναντι τρίτων.

- έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων ή απαιτήσεων του οφειλέτη με επίσπευση του Δημοσίου ή τρίτων, αλλά δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

- υφίσταται πτωχευτική και μεταπτωχευτική περιουσία, ή έχει εκποιηθεί η υπάρχουσα και έχει εισπραχθεί το προϊόν της εκποίησης αυτής, εφόσον πρόκειται για πτωχό.

- μπήκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν πλέον περιουσιακά στοιχεία.

- έχουν ολοκληρωθεί, έναντι των συνυποχρέων, οι ανωτέρω ενέργειες..

- έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος από ειδικά οριζόμενο για το σκοπό αυτόν ελεγκτή, ο οποίος πιστοποιεί, με βάση ειδικά αιτιολογημένη έκθεση ελέγχου, ότι δεν υφίσταται καμία δυνατότητα μερικής ή ολικής ικανοποίησης των απαιτήσεων του Δημοσίου στην ημεδαπή.

Προκειμένου για εταιρείες που τελούν υπό κρατικό έλεγχο ή στις οποίες ασκείται κρατική εποπτεία και οι οποίες τελούν υπό εκκαθάριση ή πτώχευση, οι πάσης φύσεως απαιτήσεις του Δημοσίου, αμέσως μετά την αναγγελία τους στις ανωτέρω διαδικασίες εκκαθάρισης ή πτώχευσης.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


Ο  Αθλητικός  Σύλλογος  «ΕΡΜΗΣ» Λεπτοκαρυάς  , σας  προσκαλεί στην εκδήλωση-ομιλία που διοργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ  06-03-2013 και ώρα 18:00  στην αίθουσα του  1ου Δημοτικού  Σχολείου  Λεπτοκαρυάς  με  θέμα :

                                     ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

                    Κεντρικός  ομιλητής   θα  είναι ο Δρ. ΣΤΑΛΙΚΑΣ Αναστάσιος
                                   Ερευνητής ,Κλινικός Αθλητικός Ψυχολόγος
                  Τακτικός Επισκέπτης Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Μονάχου

                                                                ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                                ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Σ.ΕΡΜΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης

Συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που διοργανώνει η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συζητήθηκαν σήμερα θέματα που αφορούν το θωρακικό πόνο, καθώς και η σημασία του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος και του Ηχωκαρδιογραφήματος στη διάγνωση του πόνου κατά την προσέλευση των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
Όπως ανέφερε η κυρία Σοφία Παυλίδου, Ιατρός, Επιστημονική συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο θωρακικός πόνος αποτελεί τη 2η κατά σειρά συχνότητα επίσκεψης στα ΤΕΠ ( 5% - 7% των επισκέψεων). «Ο πόνος» όπως τόνισε «μπορεί να υποδηλώνει από αθώα περιστατικά μέχρι και πολύ σοβαρά νοσήματα ενώ οι αιτίες μπορεί να σχετίζονται τόσο σε καρδιακά προβλήματα, όσο και σε αγχώδεις καταστάσεις». Σε ότι αφορά τη συμπτωματολογία η κα Παυλίδου επισήμανε ότι στους άνδρες λείπει πολλές φορές το θωρακικό άλγος ενώ μπορεί να εμφανίζουν εφίδρωση, κεφαλαλγία, ζάλη και δύσπνοια. Στις γυναίκες εμφανίζεται πόνος στον τράχηλο, στην κάτω γνάθο, δύσπνοια και ζάλη. Οι ασθενείς με διαβήτη σε ποσοστό 30% παρουσιάζουν σιωπηλή ισχαιμία, δηλαδή ισχαιμία του μυοκαρδίου χωρίς θωρακικό πόνο.
Η κυρία Παυλίδου κατέληξε τονίζοντας ότι άτομα που έχουν παράγοντες κινδύνου όπως οικογενειακό ιστορικό, αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, υπερχοληστερολαιμία ή είναι καπνιστές θα πρέπει να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στο θωρακικό πόνο και στα συμπτώματά του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο της διαχείρισης του ασθενή με θωρακικό πόνο που προσέρχεται στο ΤΕΠ και στη συμβολή του Ηλεκτροδαρδιογραφήματος και Ηχωκαρδιογραφήματος στη διάγνωση της ασθένειας.
Ο Δρ Στέργιος Σαββάτης, καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ, μίλησε για το ρόλο του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος το οποίο όπως είπε αν πραγματοποιηθεί εντός 10 λεπτών από την έναρξη του προκάρδιου άλγους, ανιχνεύει πάνω από το 50% των περιστατικών οξέως εμφράγματος.
Ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιάδης, καρδιολόγος και Υπεύθυνος του Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης στη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη συμβολή του Ηχωκαρδιογραφήματος το οποίο είναι ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό εργαλείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την καρδιακή λειτουργία. «Η ηχωκαρδιογραφία» σημείωσε ο κ. Ευθυμιάδης «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση, αξιολόγηση και τη διαλογή ασθενών με προκάρδιο άλγος αφού σε μια άτυπη εικόνα μπορεί να δώσει πληροφορίες για τη βιωσιμότητα του πάσχοντος τμήματος και τη διαστρωμάτωση του κινδύνου».
Ο υπέρηχος καρδιάς μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις επιπλοκές του Οξέως Εμφράγματος του Μυοκαρδίου (ΟΕΜ) και είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για τη διάγνωση της Οξείας Περικαρδιακής Νόσου και της Οξείας Αορτικής Νόσου η οποία έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Μάλιστα όπως τόνισε ο Δρ Ευθυμιάδης στο διαχωρισμό της αορτής έχει έως και 91% θετική προγνωστική αξία.
Τέλος σε ότι αφορά τις νέες συστάσεις για τη χρήση της Ηχωκαρδιογραφίας, που αφορούν στη γνώση, ενημέρωση, καταγραφή και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο υπεύθυνος του Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Δρ Ευθυμιάδης υπογράμμισε ότι στα ΤΕΠ πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βάση στον υπέρηχο. Επίσης οι καρδιολόγοι θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι και να έχουν γνώση γενικότερης ιατρικής. Σημαντικό κρίνεται και το πρωτόκολλο με το οποίο λαμβάνονται οι εικόνες αλλά και η δεύτερη άποψη που πρέπει να ζητείται πάντα από άλλον καρδιολόγο.
Στη συνέχεια των εργασιών ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις.
Ο Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, Χ. Πίτσαβος αναφέρθηκε στις νεότερες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου στην κλινική πράξη οι οποίες αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν 4 επίπεδα καρδιαγγειακού κινδύνου. Οι ψυχοσωματικοί παράγοντες και το παθητικό κάπνισμα αναγνωρίζονται ως παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου ενώ οι νεότεροι βιοδείκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κλινική πράξη βρέθηκε να έχουν περιορισμένο ρόλο.
Η δεύτερη διάλεξη αφορούσε το επίκαιρο θέμα των γεννόσημων φαρμάκων σε σχέση με το καρδιαγγειακό σύστημα. Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής/Φαρμακοκινητικής, στον Τομέα Φαρμακογνωσίας- Φαρμακολογίας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Ι. Νιώπας, αυτά θεωρούνται ασφαλή και αποτελεσματικά και μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα πρωτότυπα των οποίων η πατέντα έχει λήξει. Ο κ. Νιώπας τόνισε ότι έχουν χαμηλό οικονομικό κόστος, ενώ θα πρέπει να είναι φαρμακευτικά ισοδύναμα, δηλαδή να πληρούν τα ίδια συγκριτικά πρότυπα ποιότητας, να έχουν την ίδια δραστική ουσία και να λαμβάνονται και να απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο.
Αναφορικά με την υπέρταση και τα νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπισή της οι ομιλητές Ε. Πασχαλίδου, Γενική Ιατρός, Υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ, Επιστημονική συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, ο Χ. Σαββόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική,Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη και Ξ. Κροκίδης Επιμελητής Α΄, της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, αναφέρθηκαν στους κανόνες μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης τόσο στο ιατρείο όσο και στο σπίτι. Αυτό που τονίστηκε και από τους τρεις ομιλητές ότι για τη μέτρηση στο σπίτι ισχύει ότι η αρτηριακή πίεση πρέπει να είναι <130 data-blogger-escaped--="" data-blogger-escaped-100="" data-blogger-escaped-700="" data-blogger-escaped-hdl="" data-blogger-escaped-ldl="" data-blogger-escaped-span="">
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Υδατ-ΑΝΘΡΑΚΕΣ ο Θησαυρός!!!



Ο Καμμενος δεν θα χαραξει ΑΟΖ...θα χαραξει ΑΒΕΖ με υδατανθρακες απο μακαρονια Μελισσα
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγόρευση Αλιείας – Εμπορίας προϊόντων ξιφία

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Αλ. Εφαρμογών & Ε.Α.Π. του Υπουργείου Αγρ. Υποθέσεων & Τροφίμων με το αριθ. 1072/25080/26-02-2013 έγγραφό της μας γνωρίζει ότι, εξαιτίας της απαγόρευσης της αλιείας ξιφία από 01-03-2013 ως και 31-03-2013, θα πρέπει οι αλιείς που διαθέτουν ειδική άδεια αλιείας ξιφία να εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες του είδους μέχρι και την Παρασκευή 01-03-2013 και ώρα 18.00΄ το αργότερο καθώς και να υποβάλλουν συμπληρωμένα την ίδια μέρα τα ημερολόγια αλιείας και τις δηλώσεις εκφόρτωσης.
Οι Λιμενικές Αρχές θα πρέπει να θεωρήσουν τα ημερολόγια αλιείας και τις δηλώσεις εκφόρτωσης το αργότερο ως το Σάββατο 02-03-2013 και να τα αποστείλουν στη Γενική Δ/νση Αλιείας (fax: 2109287130) μέχρι τη Δευτέρα 04-03-2013.
Η διακίνηση και εμπορία ξιφία μετά την 1η Μαρτίου 2013 θα γίνεται αποκλειστικά για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι την Πέμπτη 28-02-2013 και θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση με το χαρακτηρισμός «νωπός» το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 05-03-2013.


Η Προϊσταμένη της Δ/νσης


Γεωργίου - Κίτσιου Ευδοξία
.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ!!! (σήμερα στη Βουλή)

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε πως το θέμα για την ενδεχόμενη αναβολή των δημοτικών εκλογών το έχει ανοίξει η ΚΕΔΚΕ και όχι η κυβέρνηση, αφού ο Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων υποστηρίζει πως είναι προσβλητικό να διεξαχθούν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα εκφράστηκε και ο προβληματισμός ότι την ίδια περίοδο θα γίνει και η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης είπε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και μετά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια όμως η Χρυσή Αυγή πέρασε στην αντεπίθεση με τον κοινοβουλευτικής της εκπρόσωπο Χρήστο Παππά επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορέσουν να εκλέξουν ούτε έναν κοινοτάρχη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή από την πρώτη Κυριακή θα έχει εκλέξει δήμαρχο στην Αθήνα.


Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις του Φεβρουαρίου 2013

Ο συνδημότης μας - από την Σκοτίνα - Χρήστος Σακελλαρίου είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που κατάφεραν να κατασκευάσουν τον υπολογιστή που δεν "κολλάει" ποτέ.  
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
2. Συγχαρητήρια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου στο Ραφαήλ Κουρδή
Μεγάλη χαρά και τιμή για το γυμνάσιο Λιτοχώρου.  
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

3. Τα «Omorfa Taxidia» στο Λιτόχωρο Πιερίας! (49 φωτογραφίες)
Το Λιτόχωρο έχει μια ιδιαιτερότητα, που στον υπόλοιπο κόσμο δύσκολα την συναντάς.  
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013
4.  Άρθρο γνώμης Γιάννη Παπαζαχαρία με τίτλο "ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ"
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Ή τώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει
ή θα αφήσουμε το καράβι να πέσει στα βράχια
& θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενεές!
 Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό για αιτήσεις το Leader στην Πιερία

Μέχρι τις 24 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00 μ.μ υποβάλλονται αιτήσεις για ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα Leader της Πιερικής Αναπτυξιακής.
Το πρόγραμμα αφορά δράσεις, όπως η αύξηση αξίας γεωργικών προϊόντων, ίδρυση και επέκταση επιχειρήσεων, εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παραγωγή ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση, βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό κ.ά.

Έτσι, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης Leader» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α.), η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα.

Περιοχή εφαρμογής των δράσεων, στην οποία αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος Leader της Ο.Τ.Δ..

Οι δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δαπάνες, τα ποσοστά επιχορήγησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, καθώς και ο τρόπος και οι όροι υλοποίησης των έργων περιγράφονται αναλυτικά στο Πληροφοριακό Έντυπο και στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α, (Δ/νση: 16ης Οκτωβρίου 17Β - Κατερίνη), όπως επίσης και το Φάκελο Υποψηφιότητας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 -14.30 μ.μ. Επίσης, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.`: http://www.pieriki-anaptixiaki.gr.

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται στην έδρα της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α, (Δ/νση: 16ης Οκτωβρίου 17Β, Κατερίνη - Τ.Κ. 60100) μέχρι 24 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00 μ.μ. είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, με την ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ.».

Ισχύουσες είναι μόνο οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Ο.Τ.Δ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προτάσεων. Σε περίπτωση υποβολής με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά θα πρέπει ο φάκελος της πρότασης να περιέλθει ομοίως μέχρι την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάποια πρόταση υποβληθεί ή περιέλθει στο πρωτόκολλο της Ο.Τ.Δ. μετά την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δεν γίνεται δεκτή ως ουδέποτε υποβληθείσα και επιστρέφεται σε αυτούς που την υπέβαλαν.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις για το περιεχόμενο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δίνονται από την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α, στο τηλέφωνο 2351027541, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Υπεύθυνοι κα Παρτσαλίδου Μπέττυ και κα Χριστοφόρου Υακίνθη.

Δείτε εδώ τη δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομα τυχερά παίγνια στην Πιερία

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δε συνελήφθη και αναζητείται
Συνελήφθησαν χθες στην Κατερίνη ένας 27χρονος, υπεύθυνος καφετέριας καθώς και δυο πελάτες του καταστήματος, 32 και 34 ετών, για παράνομο «τζόγο».

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 27χρονος προσωρινά υπεύθυνος να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 25 ηλεκτρονικούς υπολογιστές χωρίς την απαιτουμένη άδεια από την αρμόδια αρχή και να έχει επιτρέψει στους δύο συλληφθέντες πελάτες τη συμμετοχή στο τυχερό και απαγορευμένο παίγνιο «Φρουτάκια», σε δύο από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατά τον έλεγχο του καταστήματος και των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με τα παρελκόμενα τους, 1 κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (SERVER) και το χρηματικό ποσό των 42,9 Ευρώ.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δε συνελήφθη και αναζητείται. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.


Πηγή: VORIA.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα η προβολή δράσεων του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου

Ενσωματωμένη εικόνα 1Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 18.00 στο καφέ Κάβο Ντίμο στην πλάκα Λιτοχώρου, όπου θα γίνει προβολή των δράσεων του συλλόγου. Περισσότερες πληροφορίες στο blog eoslitohorou.blogspot.com
----------------------------------------------------------
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης

Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444
Skype: eos.litohorou
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 4,74 δισ. ευρώ τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας

Στις 3.760 χιλιάδες ουγγιές έφθαναν τα αποθέματα φυσικού χρυσού στις 31.12.2012, σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος την περίοδο της κατοχής και τα σημερινά αποθέματα χρυσού της χώρας μας.

Όπως ενημερώνει ειδικότερα η Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία».

Στο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι «το απόθεμα σε χρυσό της ΤτΕ, το οποίο πράγματι είχε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταφερθεί τελικά προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, επαναπατρίσθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956. Πληροφόρηση για το όλο θέμα περιέχεται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έτη 1941-46, σε εκείνη για το έτος 1950 και σε μεταγενέστερες».


Το πλήρες ρεπορτάζ της Κατερίνας Βλαχοδήμου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Θα τιμηθεί ο Δ.Πασχάλης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων επανάστασης του Ολύμπου.

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Θα τιμηθεί ο Διονύσης Πασχάλης για την προσφορά του στον άνθρωπο
* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2013, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Με το «κλειδί της πόλης» του Δ.Δίου-Ολύμπου ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου θα τιμήσει τον Διονύση Πασχάλη για την πολύχρονη αλλά εν πολλοίς αφανή προσφορά του στον άνθρωπο του δήμου, της Πιερίας αλλά και ευρύτερα.

Η απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη θα γίνει σε μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για το Λιτόχωρο και τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, αυτή η τιμητική διάκριση θα γίνει στο πλαίσιο εκδηλώσεων επανάστασης του Ολύμπου που εορτάζονται με μεγάλη λαμπρότητα στο Λιτόχωρο, επειδή, όπως είναι γνωστό, η επανάσταση του Ολύμπου όχι μόνο κατηύθυνε τις εξελίξεις προς όφελος της Μακεδονίας και της Ελλάδας αλλά αποτέλεσε και τον προπομπό για την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 – 1913.

Ο Διονύσης Πασχάλης θα τιμηθεί κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, δηλαδή το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.00 το απόγευμα.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον υφυπουργό εθνικής άμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον συγγραφέα – δημοσιογράφο Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, ενώ αμέσως μετά θα διαβαστεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τιμή προς το πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη και ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου θα τον τιμήσει με το «χρυσό κλειδί της πόλης».

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από τη δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Οδυσσέας Σβάρνας».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 42/2013 – 27/2/2013 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, την Τετάρτη 27/2/2013 μετά από εισήγηση του δημάρχου Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε και τα εξής:

«Στις 2 & 3 Μαρτίου 2013 ο Δήμος μας διοργανώνει εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο, στα πλαίσια των εορτασμών για την 135η επέτειο επανάστασης του Ολύμπου του1878.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων προτείνω την απονομή του κλειδιού της πόλης, σε ένδειξη βαθύτατου σεβασμού και Τιμής στον Διονύση Πασχάλη του Αστερίου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αναγνώριση στο τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει».

«Στην συνέχεια κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη την εισήγηση του εισηγητή καθώς επίσης και τις διατάξεις του άρθρου 158 παρ. γ του Ν. 3463/2006,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Ως ένδειξη τιμής απονέμει το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ. Διονύση Πασχάλη του Αστερίου, εκφράζοντας με τον τρόπο την αναγνώριση στο τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει».
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από το τελευταίο Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου (Dion Τηλεόραση)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΥΤΑ


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. Πιερίας. Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με Σύλλογο Πτυχιούχων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Πιερίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με Σύλλογο Πτυχιούχων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Πιερίας την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πτυχιούχων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Πιερίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Κελπετζίδη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών , Τσιαμπέρας Αθανάσιος και ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της ίδιας Διεύθυνσης , Βαβύλας Ευάγγελος.

Η κ. Μαυρίδου ενημερώθηκε από το σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω οικονομικής κρίσης ενώ ζητήθηκε και η στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ιδιαίτερα η συνδρομή της στην πάταξη των συνεργείων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του συλλόγου και τόνισε ότι η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών, ώστε να εντοπισθούν οι περιπτώσεις εκείνων των συνεργείων που λειτουργούν χωρίς την προβλεπόμενη, από την κείμενη νομοθεσία, άδεια λειτουργίας, καθώς επίσης και εκείνοι που πραγματοποιούν επισκευές οχημάτων χωρίς να είναι κάτοχοι της αντίστοιχης επαγγελματικής άδειας.

Τέλος, για την επίτευξη του ανωτέρου στόχου, αποφασίστηκε να ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση της κ. Μαυρίδου για τη στήριξη των αποφάσεων του συλλόγου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλιόυ ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον της.
Διαβάστε περισσότερα...