Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η εξέλιξη του ΕΥΡΩ στο πέρασμα του χρόνου!


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς γίνεται να είναι όλοι με τον Ελευθεριάδη - σήμερα - είναι περίεργο....

Εμείς τον άνθρωπο δεν τον ξέρουμε και είναι μια ευκαιρία με το άρθρο μας να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την εκλογή του!

Αλλά πώς γίνεται όλοι να ήταν με αυτόν, πολύ παράξενο...

Εδώ μέχρι και υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής έλεγε πως είναι μαζί του (αφού βγήκε) ενώ στον αντίπαλο συνδυασμό "κατέβαινε" ο άμεσος συνεργάτης του...

Μαθημένοι είμαστε στο να βλέπουμε κωλοτούμπες... (Είναι γνωστή αυτή η πολιτική από τους συγκεκριμένους κυρίους - οέο...)

Σε λίγο καιρό θα ακούσουμε πως και ο Κούρτης μαζί του ήτανε...


Σιδεροκέφαλος κύριε Ελευθεριάδη από το dionolympos blogspot
ΚΑΙ τα ονόματα για όποιον ενδιαφέρεται στη διάθεσή του!
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα! 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πύδνας Κολινδρού στη Μεθώνη


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνέντευξη τύπου  με θέμα την ίδρυση της πρώτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην Πιερία,  παραχωρούν από κοινού η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, στις 10 το πρωί στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Καλημέρα! Ετοιμαζόματε...

Το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του Εν Ολύμπω στον Όλυμπο
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κου κου --- ΤΣΑ!



ΒΡΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ....
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Α.Σ.ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Με τεράστια επιτυχια και σε μια γεμάτη αίθουσα ,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05 Απριλίου στο 1ο Δημιτικό Σχολέιο Λεπτοκαρυάς η εκδήλωση του Α.Σ.ΕΡΜΗΣ Λεπτοκαρυάς ,σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με θέμα την εκπαίδευση βασικής υποστήριξης ζωής-πρώτες βοήθειες.


Για περισσότερη από μία ώρα και με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αναλύθηκαν όλα τα βασικά στοιχεία της παροχής πρώτων βοηθειών προς τον συνάθρωπο μας!!

Ο Α.Σ. ΕΡΜΗΣ Λεπτοκαρυάς ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχη πραγματοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού(περιφερειακό τμήμα Κατερίνης) για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης .
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Διαβάστε περισσότερα...

Ανασφάλιστα οχήματα και δίκυκλα έως της 12 Απριλίου στις 12 μ.μ. ΜΕΤΑ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 12/04/2013 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. 


ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/04/2013:
ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ : 500,00 €
ΙΧ ΔΙΚΥΚΛΟ : 250,00 €
ΙΧ ΦΟΡΤΗΓΟ: 1000,00 €

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΦΟΡΙΑΣ : 250,00 €
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφέρεται σε νοσοκομείο των Βρυξελλών ο Γ. Παπαστάμκος για την καλύτερη δυνατή νοσηλεία του

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών μεταφέρεται σήμερα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος. 

Η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη. 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραμένει σε ήπια καταστολή και η βελτίωση της υγείας του είναι αργή και σταθερή.
Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα αξιολόγησης από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ



Ο Α. Σ. “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ” σε συνεργασία με τα τμήματα υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διοργανώνει:

ΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 και σας προσκαλεί να Συμμετάσχετε:

Γεννηθέντες το έτος 1998
Γεννηθέντες το έτος 1999
Γεννηθέντες το έτος 2000
Γεννηθέντες το έτος 2001

   Η αξιολόγηση παιδιών από την Πιερία στις ανωτέρω     
   ηλικίες για τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ,
   θα γίνει υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου scout
   Κώστα Λαγωνίδη, το Σάββατο “του Λαζάρου”
   27 Απριλίου 2013, στο γήπεδο Αγίου Σπυρίδωνα.
   Δηλώσεις συμμετοχής:

    Στέργιος Γιώτσας  -  6944 784878
    Δημήτρης Τσακνάκης   -  6951 648048

Διαβάστε περισσότερα...

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Παπαρήγα… αν φύγει

Με τον Νίκο Μπογιόπουλο εκτός μάχης, μετά τον αποκλεισμό του από το σημερινό 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί της πρόθεσης της Αλέκας Παπαρήγα να αποχωρήσει από την ηγεσία του Κόμματος, μετά από 22 χρόνια, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιοί θα μπορούσαν να τη διαδεχθούν.

Και το γεγονός ότι η ονοματολογία περισσεύει, δείχνει ότι οι μηχανισμοί του ΚΚΕ ακόμη… το σκέφτονται. Θα μπορούσε για παράδειγμα να διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα μια γυναίκα; Στην περίπτωση αυτή, το ακλόνητο φαβορί είναι η Αλεξάνδρα Μπαλού, μια “ήρεμη δύναμη” που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα πολλές μάχες για την υπεράσπιση των θέσεων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ. Και έχει κερδίσει τις περισσότερες.

Το… σενάριο περί ανάδειξης του Δημήτρη Κουτσούμπα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα δεν έχει “καεί”, δεν είναι όμως το ίδιο ισχυρό με πριν από μερικά χρόνια. Ο Νίκος Σοφιανός έχει τις δικές του συμπάθειες, ο Θανάσης Παφίλης είναι μάλλον ο πλέον αναγνωρίσιμος αλλά χωρίς ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα, και η ομάδα των “σκληρών” γύρω από την Αλέκα Παπαρήγα θα προτιμούσε την προώθηση του Γιώργου Μαρίνου.

Σε κάθε περίπτωση, λόγο στις εξελίξεις, τον πλέον καθοριστικό, θα έχει η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και ο πανίσχυρος οργανωτικά Δημήτρης Γόντικας, με τον οποίο “συνταξίδεψε” η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τα τελευταία 22 χρόνια.
Πηγή: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στα Γρεβενά για τη Β΄φάση του Πρωταθλήματος της ΕΠΟ για την προεπιλογή των Εθνικών Ομάδων Παίδων και Νέων.

4η Περιφέρεια Παίδων – 5η Περιφέρεια Παίδων 3 – 1
4η Περιφέρεια Νέων – 5ης Περιφέρεια Νέων 1 – 1

Τελευταίοι και Σημερινοί Αγώνες



Διαβάστε περισσότερα...

Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με τον... Τσίπρα!!!!

Χωρίς τελειωμό ο Γολγοθάς της χώρας
Όποτε έρχεται η τρόικα, κάθε δύο – τρεις μήνες είναι αποδεδειγμένο ότι βάζει κι από ένα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου της Ελλάδας.

Τρία χρόνια τώρα η χώρα τραβά τον ατελείωτο Γολγοθά και τη συνεχόμενη Σταύρωση, αλλά πουθενά δεν υπάρχει ανάσταση. Αντιθέτως, κάθε φορά που ο Τόμσεν πατά το πόδι του στην Αθήνα μοιάζει με τους Ρωμαίους που δίνουν χολή στον Χριστό.

Έτσι, λοιπόν κι αυτή τη φορά η τρόικα δεν ήρθε για περίπατο στα αρχαία της Αθήνας, όπως ίσως κάποιοι πίστευαν. Ήρθε, φεύγει σύντομα και αφήνει πίσω της μια ακόμη πληγή. Ποια είναι αυτή; Αφού δεν μπόρεσε να επιβάλει νέα μέτρα είπε να διαλύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όλες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες ουσιαστικά έχουν κλείσει. Οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν θα γίνουν, το χαράτσι θα επιβληθεί και το 2013, οι ληξιπρόθεσμες θα πληρωθούν σε 48 δόσεις. Αυτά, όσο σοβαρά κι αν είναι μπροστά στο θέμα της Εθνικής τράπεζας είναι πταίσματα.

Το νέο καρφί στο σταυρό έχει το όνομα Εθνική, είναι το νέο επίτευγμα της τρόικας.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται θεωρείται δύσκολο από κύκλους της αγοράς να μπορέσουν να συγκεντρωθούν 1 δις ευρώ ώστε να μην κρατικοποιηθεί η τράπεζα. Το μέλλον της είναι άδηλο, όπως άδηλο είναι και το μέλλον των χιλιάδων μικρομετόχων. Σκεφτείτε μόνο το εξής. Ποιοι είναι οι μέτοχοι της Εθνικής με το μεγαλύτερο ποσοστό; Ο Λάτσης με 11% που δεν μας κόφτει και ιδιαίτερα αν χάσει και στη συνέχεια: Τα ασφαλιστικά ταμεία ΝΠΔΔ που έχουν το 12,2%, ασφαλιστικά ταμεία ΝΠΙΔ που έχουν το 4,2%. Δηλαδή τα ταμεία έχουν το 16,6% της Εθνικής. Ακόμη, η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις που έχουν το 1,5%, ιδρύματα και κληροδοτήματα που έχουν το 3,2%.

Όπως υπολογίζεται, αν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπουν στην αύξηση κεφαλαίου το ποσοστό τους εκμηδενίζεται και χάνουν τουλάχιστον 2 δισ. με βάση μια πρώτη εκτίμηση του μέσου κόστους των μετοχών της ΕτΕ που είχαν αποκτήσει μακροπρόθεσμα, ενώ το ίδιο γίνεται και με τους υπόλοιπους μετόχους.

Για να συμμετάσχουν τα ταμεία θα πρέπει να βρουν λεφτά, αλλά δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις συντάξεις τους. Ουσιαστικά, μετά το δράμα που έζησαν με το κούρεμα λόγω PSI χάνουν και την υπόλοιπη περιουσία τους που ήταν τοποθετημένη σε μετοχές της πάλαι ποτέ καλύτερης τράπεζας της Ελλάδας.

Μπορεί να το διανοηθεί κανείς αυτό; Τα ταμεία, το αποκούμπι εκατομμυρίων εργαζόμενων έχουν φαλιρίσει και δε θα μπορούν να δίνουν συντάξεις αφενός λόγω του PSI κι αφετέρου επειδή δε θα μπορούν να πάρουν μέρος στην αύξηση της Εθνικής και αυτή θα περάσει στον έλεγχο του ΤΧΣ. Είναι συγκλονιστικό, όπως επίσης το ίδιο δραματικό είναι κι αυτό που θα υποστεί στην περιουσία της η Εκκλησία.

Αυτό είναι το καρφί στο σταυρό που σας λέγαμε. Η ΕΘΝΙΚΗ όλων μας χάνεται κι αυτό το πέτυχαν οι δανειστές. Εκτός κι αν την ύστατη στιγμή υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Θα πει κανείς; Και τι κάνει η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι ότι δεν κάνει τίποτε γιατί δε μπορεί, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει.
Από τη στιγμή που Εθνική και Eurobank είπαν ότι αδυνατούν να βρουν τα λεφτά για κοινή ανακεφαλαιοποίηση μόνο το «σπάσιμο» του deal έπρεπε να κάνουν. Αλλιώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει χρόνο, η ανακεφαλαιοποίηση να μη γίνει και για τους υπόλοιπους και η αγορά να βρίσκεται στον αέρα.

Ότι κι αν έχει γίνει, πάντως, η ουσία είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αγκάθι στα πλευρά της Ελλάδας και δύσκολα θα βγει.

Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Όταν ξανάρθει η τρόικα το καλοκαίρι τι επιτέλους άλλο θα ζητήσει; Που θα σταματήσει ο Γολγοθάς;
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ΜΕΓΑΛΑ & ΣΥΧΡΟΝΑ έργα της Π.Ε. Πιερίας! Τα θερμά μας συγχαρητήρια!!!

Οι φωτογραφίες είναι από το πρωί της Δευτέρας...


Πρόκειται για τον επαρχιακό δρόμο Δίου - Κατερίνης στο ύψος της διασταύρωσης για τον Άγιο Σπυρίδωνα. Το κομμάτι είχε παραμείνει (τον Δεκέμβριο του 2012) για τουλάχιστον ένα μήνα κλειστό για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα!

Θαυμάστε το έργο με την πρώτη νεροποντή!

Διαβάστε περισσότερα...

Νέες στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό Πέμπτη και Παρασκευή

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. 


Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:
Μεταξύ Αθηνών - Λειανοκλαδίου - Καλαμπάκας - Θεσσαλονίκης - Αθηνών

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : IC 58, IC 59, IC 60, IC 61, 1510, 885

Οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μεταξύ Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:1556, 1558, 2530, 2532, 2534, 2536, 2533, 2535, 2537, 2539.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : IC 90, 611, 1684, 1685, 1686,

Επίσης, ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681 στις 12 & 13 Απριλίου 2013

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών :739, 742, 3741, 3744, 743, IC 85

Επίσης, ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 στις 12 & 13 Απριλίου 2013

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : 2598, 2599, 3590, 3591, 3592,

3593.

Επίσης, ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 591 στη διαδρομή Λάρισα - Παλαιοφάρσαλο.

Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : 2574, 2575, 2576, 2577

Μεταξύ Καλαμπάκας - Παλαιοφαρσάλου - Λάρισας

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 886, 887, 888, 889, 562

Μεταξύ Λειανοκλαδίου- Λαμίας - Στυλίδας - Λειανοκλαδίου

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 6522, 6523, 6524, 6525, 6526, 6527

Μεταξύ Αγ. Αντρέα - Πάτρας - Ρίου - Αγ. Βασιλείου

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 3307, 3308, 3309, 4300, 4301, 4302, 4303, 4304.

Μεταξύ ΣΚΑ - Κιάτου - ΣΚΑ

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών: 14426, 14428, 14430, 14432,

14427, 14429, 14431, 14433.

Επίσης και τα δρομολόγια των λεωφορείων, Λ09, Λ11 μεταξύ Κιάτου-Πάτρα & αντιστρόφως.

Μεταξύ Αεροδρομίου - Μεταμόρφωσης - Αεροδρομίου

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών : 4427, 4255, 4257, 4429, 4259, 4261, 4431, 4263, 4265, 4433, 4267, 4428,4258, 4260, 4430, 4262, 4264, 4432, 4266, 4268.

Μεταξύ ΣΚΑ - Α. Λιοσίων - ΣΚΑ

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

ΣΚΑ-Α.Λιοσίων: Σ14429, Σ14431, Σ14433, Σ14329, Σ14331, Σ14333,

Α.Λιοσίων - ΣΚΑ: 14329, 14331, Σ14428, Σ14430, Σ14432.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Αγροτικές εργασίες μηνός Απριλίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Αγροτικές εργασίες μηνός Μαρτίου

Σπέρνουμε: Καλαμπόκια, φασόλια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αντίδια, σπανάκια, σέσκλα, πράσα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο.

Μεταφυτεύουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) στην οριστική τους θέση.

Δεντροκομικές εργασίες το μήνα Απρίλιο:
Καταβάλλεται η δέουσα προσοχή για την καλή ισορροπία των βραχιόνων και λοιπών κλάδων, λόγο της μεγάλης ευλυγισίας αυτών την συγκεκριμένη εποχή.

Εκτελούνται τα πρώτα βλαστολογήματα, δια της αφαιρέσεως των περιττών και πλεοναζόντων βλαστών και γενικεύονται οι εγκεντρισμοί σε όλα σχεδόν τα δέντρα.

Την εποχή αυτή ξεκινάνε πλέον τα βοτανίσματα, σκαλίσματα και ποτίσματα τα οποία από δω και εμπρός πρέπει να εκτελούνται τακτικά και ανελλιπώς, με σκοπό να κερδίζεται η πρώτη βλάστησης πρώιμα.


Πρέπει να καταπολεμόνται εγκαίρως και αποτελεσματικός οι πολλές εμφανιζόμενες ασθένειες, ιδίως τα διάφορα επιβλαβή έντομα, τα οποία ο ήλιος του Απριλίου ξυπνάει και ζωογονεί .

Μέγιστη φροντίδα πρέπει να καταβάλλεται κυρίως για την πρόληψη ή καταπολέμηση των αφείδων (μελίγκρας) και του εξώασκου (κατσαρώματος) της ροδακινιάς.

Στο αμπέλι κάνουμε ψεκασμούς με θειαφίσματα ή με ωιδιοκτόνο.

Για σπόρο: Δεν παραλείπουμε να αφήσουμε τα καλύτερα λαχανικά από τα μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, για να κρατήσουμε το δικό μας σπόρο. Το ίδιο για τα κουκιά και τον αρακά.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του Κατερίνη 2008, αυτό το Σαββατοκύριακο συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:
- Εφήβων - Τελική φάση - Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 13.4.2013, Νέο κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Πανεδεσσαϊκός.

- Μίνι αγοριών - Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 14.4.2013, Κλειστό γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, ώρα 12,00 / ΓΑΣ Αλεξάνδρειας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και

- Μίνι αγοριών - Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 14.4.2013, ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4 ΣΤΙΣ 18,00 !

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ !

Ακολουθεί το κάλεσμα των επιτροπών αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού .

Εγχώριες και διεθνείς δυνάμεις εξουσίας έχουν βάλει στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Εάν δεν ξεσηκωθούμε σύσσωμοι να τους εμποδίσουμε ο κίνδυνος του αφανισμού μας είναι σίγουρος. Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αγώνες για ελευθερία και είμαστε πεπεισμένοι ότι αγώνες χαμένοι είναι αυτοί που δεν έχουν δοθεί.

Στη Χαλκιδική, όπως γνωρίζετε, εδώ και καιρό γίνεται ένα πείραμα καταστολής του αυθόρμητου, γνήσιου λαϊκού κινήματος κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων το οποίο έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν με την αλόγιστη αστυνομική βία , τις αθρόες και τυφλές προσαγωγές, την παράνομη λήψη DNA, την ρίψη δακρυγόνων μέσα σε χωριά και σε σχολεία , την στοχευόμενη παραπληροφόρηση από πολλά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είκοσι διωκόμενα αδέλφια μας, μας έχουν και σας έχουν ανάγκη. Σε ένδειξη συμπαράστασης αντιδρούμε στις κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στους συναγωνιστές μας που σκοπό έχουν τη χειραγώγησή μας για την αποδοχή του ξεπουλήματος και της καταστροφής της Χαλκιδικής και κατά επέκταση όλης της χώρας.

Η Χαλκιδική σας καλεί πέρα από πολιτικές ιδέες και πεποιθήσεις .

Σας καλεί να υψώσετε μαζί της και τη δική σας φωνή.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 σας καλούμε σε μια ταυτόχρονη Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα είναι να βγούμε από το σπίτι μας, να ενωθούμε με τους γείτονές μας και να φωνάξουμε στις πλατείες μας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ας είναι η πρώτη μέρα που το πρόβλημά μας θα είναι και δικό σας και το δικό σας πρόβλημα θα είναι δικό μας.
Για να συνεχίσουμε η μόνη λύση είναι να αντισταθούμε .

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε μάχη για τη ζωή, για το μέλλον, για τον τόπο μας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Προαναγγελία φιλικού βόλεϊ μεταξύ ΠΑΝΘΕΟΝ Λιτοχώρου και ΑΡΧΕΛΑΟΥ

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Φιλικό βόλεϊ μεταξύ «Πάνθεον» Λιτοχώρου και Αρχελάου Κατερίνης
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Φιλική συνάντηση βόλεϊ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο μεταξύ των Ακαδημιών «Πάνθεον» Λιτοχώρου και Αρχελάου Κατερίνης.

Οι μικρές αθλήτριες του Λιτοχώρου θα έχουν τη χαρά και την εμπειρία να γνωριστούν και να αγωνιστούν σ’ ένα κλίμα καλής συνεργασίας με τις Κατερινιώτισσες συναθλήτριές τους.

Ώρα συνάντησης – αγώνων 10.30 π.μ.

Το Δ.Σ. «Πάνθεον» Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πότε θα δοθεί λύση σε αυτό το θέμα;;;

Από το 2011 οι ταξιτζήδες που μεταφέρουν παιδιά με νοητική υστέρηση είναι απλήρωτοι!

Γονείς σε έξαλλη κατάσταση επικοινώνησαν μαζί μας και μας κατήγγειλαν πως παρά τις διαβεβαιώσεις για θετική εξέλιξη της υπόθεσης... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Βέβαια ακόμα και τώρα δεν έχει δοθεί λύση. Στη διαμαρτυρία ταξιτζήδων και γονέων οι υπεύθυνοι απουσίαζαν!

Τί γίνεται με το θέμα;;; Υπάρχει κάποια εξέλιξη;;;

Γιατί τα παιδιά με νοητική υστέρηση να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β' κατηγορίας;;;;

Γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα;;;;
Διαβάστε περισσότερα...

H αναβίωση του εθίμου της Σταυροπροσκυνήσεως από τον Π.Ο.Λ. (Μέρος β' - Εκκλησία Αγίου Νικολάου)





Διαβάστε περισσότερα...

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Δ.ΒΡΑΝΟΥ

Πληροφορηθήκαμε χθες τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Δημητρίου Βράνου. Ο Δημήτριος Βράνος, τόσο ως δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, όσο και από οποιαδήποτε άλλη θέση υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά, τίμησε την ψήφο των συμπολιτών του προσπαθώντας για το κοινό καλό τολμώντας πολλές φορές την υπέρβαση!
Τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και όλους τους οικείους του, αλλά και προς όλους τους ανθρώπους που τον γνώρισαν από κοντά και τον αγάπησαν!


Για την δημοτική παράταξη
«ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»
για τον δήμο Δίου – Ολύμπου
Ο Επικεφαλής,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου - Ολύμπου

Διαβάστε περισσότερα...

Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα σε ότι αφορά την ευημερία των παιδιών!

Έκθεση της UNICEF επιβεβαιώνει τη διεύρυνση των ανισοτήτων Βορρά – Νότου με θύματα τα παιδιά – Στις τελευταίες θέσεις της λίστας η χώρα μας σε ότι αφορά υλική ευημερία, υγεία, παιδεία και ασφάλεια – Στις πρώτες θέσεις σε ότι αφορά την παιδική φτώχεια!
Ο πλούσιος ευρωπαϊκός Βοράς και φτωχός Νότος. Σαν να μην άλλαξε τίποτα από τις δεκαετίες του ’50 και το ’60. Ή σαν να επανερχόμαστε σε αυτές.

Τα στοιχεία που παραθέτει η UNICEF και αφορούν τους δείκτες ευμάρειας και πρόσβασης στην παιδεία και την υγεία, για τα παιδιά των 29 πιο προηγμένων οικονομιών του κόσμου – στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα (!) – καταρρίπτουν τον μύθο των ίσων ευκαιριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επιβεβαιώνουν αυτόν της διεύρυνσης των ανισοτήτων.

Μια επίκαιρη μελέτη για την παιδική ευημερία στις πλούσιες χώρες, που παρουσιάζεται σήμερα από το Γραφείο Ερευνών της UNICEF, διαπιστώνει ότι η Ολλανδία και τέσσερις σκανδιναβικές χώρες, Νορβηγία, Ισλανδία, Φινλανδία και Σουηδία – δηλαδή ο ευρωπαϊκός Βορράς - βρίσκονται και πάλι στην κορυφή του πίνακα για την παιδική ευημερία, ενώ τέσσερις χώρες από το νότο της Ευρώπης - Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία - τοποθετούνται στο κάτω μισό του πίνακα.

Η έκθεση «Η ευημερία των παιδιών στις πλούσιες χώρες» της UNICEF, εξετάζει την κατάσταση των παιδιών σε όλο τον βιομηχανικό κόσμο. Καθώς συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μέτρων λιτότητας και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, η έκθεση καταγράφει τις επιδόσεις των 29 πιο προηγμένων οικονομιών του κόσμου, όσον αφορά την εξασφάλιση της ευημερίας των παιδιών τους κατά την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα. Αυτή η σύγκριση σε διεθνές επίπεδο, αναφέρει η έκθεση, αποδεικνύει ότι η παιδική φτώχεια στις χώρες αυτές δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά επηρεάζεται από την πολιτική - και ότι ορισμένες χώρες τα πάνε πολύ καλύτερα από άλλες στην προστασία των πιο ευάλωτων παιδιών τους.

Η έκθεση μετρά την ανάπτυξη των χωρών, σύμφωνα με πέντε διαστάσεις της ζωής των παιδιών - την υλική ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια, την εκπαίδευση, τη συμπεριφορά και τους κινδύνους και τη στέγαση και το περιβάλλον.

Τα στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση (μέσος όρος 23,4 βαθμοί) στον Συγκεντρωτικό Πίνακα Κατάταξης για την Παιδική Ευημερία των 29 αναπτυγμένων χωρών που εξετάζει η έκθεση. Τις 3 πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Ολλανδία (μ.ο. 2,4), Νορβηγία (4,6), Ισλανδία (5) και τις 3 τελευταίες οι Λιθουανία (25,2), Λετονία (26,4) και Ρουμανία (28,6). Ανεβαίνει όμως στην 5η θέση στον Συγκεντρωτικό Πίνακα Ικανοποίησης, όπου, όταν ζητήθηκε από τα ίδια τα παιδιά στην Ελλάδα να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση από την ποιότητα της ζωής τους, σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, σχεδόν το 90% τη βαθμολόγησαν με έξι ή και παραπάνω. Όσον αφορά τη θέση της με βάση την κάθε ξεχωριστή διάσταση παιδικής ευημερίας που εξετάζει η έκθεση, κατατάσσεται:

• 20η όσον αφορά την Υλική ευημερία. Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ολλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία και στις 3 τελευταίες οι Λιθουανία, Λετονία, Ρουμανία.

• 19η όσον αφορά την Υγεία και την Ασφάλεια. Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ισλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και στις 3 τελευταίες οι Καναδάς, Λετονία, Ρουμανία.

• 28η όσον αφορά την Εκπαίδευση, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη Ρουμανία να ακολουθεί στην τελευταία 29η θέση. Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία.

• 25η όσον αφορά τις Συμπεριφορές και τους Κινδύνους. Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ολλανδία, Δανία, Ισλανδία και στις 3 τελευταίες οι Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία.

• 25η όσον αφορά τη Στέγαση και το Περιβάλλον. Στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Ελβετία, Ιρλανδία, Νορβηγία και στις 3 τελευταίες και πάλι οι Λιθουανία, Λετονία, Ρουμανία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση από τις 29 χώρες στη σχετική παιδική φτώχεια (το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά όπου το εισόδημα είναι κάτω του 50% του εθνικού μέσου εισοδήματος). Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας για την Ελλάδα (το 2009/2010) ήταν 15% - ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη και υπερδιπλάσιο των ποσοστών στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Ολλανδία.

πιπλέον:

• Είναι μία από τις οκτώ και μόνο αναπτυγμένες χώρες όπου τα ποσοστά συμμετοχής στην προσχολική εκπαίδευση πέφτουν κάτω από το 80%.

• Είναι μία από τις τέσσερις μονάχα χώρες του ΟΟΣΑ που παρουσιάζουν ποσοστά χαμηλού βάρους κατά τη γέννηση άνω του 8% (το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται με βάρος λιγότερο από 2,5 κιλά).

• Είναι μία από τις τρεις χώρες όπου τα επίπεδα παιδικής παχυσαρκίας είναι υψηλότερα του 20% (οι άλλες δύο είναι ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες).

• Είναι τελευταία μεταξύ των 29 χωρών στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουν τα παιδιά.

• Παρουσιάζει μια από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών όσον αφορά στο ποσοστό των παιδιών (ηλικίας 11 με 15 ετών) που αναφέρουν ότι «έχουν συμμετάσχει σε σωματική συμπλοκή τουλάχιστον μία φορά μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες». Σχεδόν τα μισά παιδιά στην Ελλάδα (49%) ανέφεραν ότι συμμετείχαν σε τέτοιους καβγάδες. Από τις 29 χώρες στην έρευνα της UNICEF μόνο η Ισπανία παρουσιάζει χειρότερη επίδοση (περίπου 55%).

• Βρίσκεται στο μέσο όρο της κατάταξης της UNICEF σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό (bullying). Μόλις πάνω από το ένα τέταρτο των παιδιών στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο - περίπου ο μέσος όρος για τις αναπτυγμένες χώρες. Η Ελλάδα όμως είναι μία από τις πέντε μονάχα χώρες που παρουσίασε αύξηση στα ποσοστά σχολικού εκφοβισμού μέσα στην προηγούμενη δεκαετία.

• Κατατάσσεται 27η μεταξύ των 29 αναπτυγμένων χωρών όσον αφορά την «ποιότητα των σχέσεων των παιδιών». Μόνο το 44% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκουν τους συμμαθητές τους «καλούς και εξυπηρετικούς» - φανερά η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών (στις αμέσως χειρότερες θέσεις βρίσκονται η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες με ποσοστό 56%). Το 83% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκουν «εύκολο να μιλήσουν» στη μητέρα τους αλλά μόνο το 64% βρίσκουν εύκολο το να μιλήσουν στον πατέρα τους. Ο πίνακας κατάταξης της UNICEF λαμβάνει υπόψη το μέσο όρο και των τριών κριτηρίων.

Υπάρχουν και καλά νέα!

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα είναι στην κορυφή της κατάταξης των αναπτυγμένων χωρών για την κάλυψη εμβολιασμών (τόσο η Ελλάδα όσο και η Ουγγαρία εμφανίζουν ποσοστό 99% για πολιομυελίτιδα, ιλαρά και το τριπλό εμβόλιο διφθερίτιδας-κοκίτη-τέτανου (DPT3). Είναι μία από τις οκτώ και μόνο χώρες όπου η κατάχρηση αλκοόλ μεταξύ των νέων είναι 10% ή και λιγότερο (στις τελευταίες θέσεις κατατάσσονται οι Λετονία, Φινλανδία, Λιθουανία με πάνω από 25%). Είναι μία από τις τέσσερις μονάχα αναπτυγμένες χώρες όπου τα επίπεδα χρήσης ινδικής κάνναβης από παιδιά (ηλικίας 11 με 15 ετών) παραμένει κάτω του 7% (στις τελευταίες θέσεις Ισπανία, Ελβετία, Καναδάς με πάνω από 24%).
Πηγή: UNITED REPORTERS
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΑΛΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΡΑΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ"

Ο Νίκος Σαλπιστής είναι μέλος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, δικηγόρος και ιστορικός.
Το άρθρο του Αντώνη Ζαρκανέλα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

Δημοσιευτηκε άρθρο, προφανως ως απάντηση, του κ. Α. Ζαρκανελα (Α.Ζ.) για τα γεγονότα του Λιτοχωρου(31-3-1946), στο οποίο επιχειρείται να «αποκατασταθει» η αλήθεια, όπως λέει, με μια «ξερη καταγραφη».
Θα απαντήσουμε σημείο προς σημείο και όσο μπορούμε πιο τεκμηριωμενα, κυρίως για τη νεωτερη γενιά που σκοπιμα κρατιεται στο σκοταδι, όταν δεν την παραπληροφορουν .
Ξεκινωντας την ανταπαντηση, θα μπορούσε να σχολιασει κανεις τη διαπίστωση του αρθρογραφου, που αναφέρεται στην περίοδο της γερμανικης κατοχής και του εμφυλιου πολέμου, οτι «Όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο διαπιστώνει κανείς ότι αυτή η περίοδος όχι μόνον δεν είναι γνωστή στους Έλληνες αλλά είναι και βαθύτατα διαστρεβλωμένη».
Μα καλά, θα μπορούσε να αναρωτηθει κανεις: ποιος διαστρεβλωνει τα γεγονότα δεκαετίες τωρα? Οι κομμουνιστές θα απαντουσε ο κ. Α.Ζ. Ομως , θ’ αναρωτιόταν πάλι κάποιος αφελης : και οι «αληθειες» των νικητων του εμφυλιου πολέμου? Με ολο τον κρατικο μηχανισμό στα χέρια τους ?
Δεν έφτασαν τοσες δεκαετίες συστηματικων προσπαθειων στο στρατό, στα σχολεία, στα κατηχητικα, στα μεσα ενημέρωσης, στην επταχρονη αμερικανοκινητη χουντα, με τα πιστοποιητικα κοινωνικών φρονημάτων , τις φυλακες και τα ξερονησια, με τους «Γενναιους του Βορά» του Τζειμς Παρις και με τους φορείς της άλλης αλήθειας ειτε κάτω απ’ το χωμα είτε πίσω απ’ τα σιδερα? Τζαμπα πηγαν τόσα χρήματα , τόση τρομοκρατια. Κάτι δεν παει καλά με τις «αληθειες» του κ. Α.Ζ. Χλωμες και θνησιγενεις. Με τόση υποστήριξη να μην μπορούν να επιβιωσουν? Μήπως ήταν μασκαρεμενα ψεματα και τώρα επιχειρείται το ξαναμασκαρεμα τους?
Το φαινόμενο δεν είναι νέο ούτε τοπικό. Μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες επιχειρείται από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του καπιταλισμού μια ρεβανς , με την αναθεωρηση της ιστορίας. Τόσο εδώ όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ( πρώην σοσιαλιστικές ) στηνονται μνημεία συνεργατων του γερμανικού ναζισμού, διωκονται κομμουνιστές εκπαιδευτικοί, αν υποστηριζουν τον αντιφασιστικο αγώνα των λαών και καταδικαζουν τους γερμανοντυμενους δωσιλογους.
Κάτι τέτοιο επιχειρείται και στην Ελλάδα.
Οι αρχουσες τάξεις θέλουν να υποτάξουν τους λαούς μήπως και ξεσηκωθουν εναντίον του συστήματος τους, τώρα που βρίσκεται σε αγιατρευτη κρίση. Ένας άνθρωπος χωρίς ιστορική μνήμη η ένας άνθρωπος που φοβάται να υποστηρίξει την αλήθεια είναι ένας ελεγχόμενος, υποταγμενος άνθρωπος.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ας ερθουμε τώρα στα συγκεκριμένα γεγονότα. Στα γεγονότα αυτά τα ίδια δεν αναφέρεται ο Α.Ζ., μας παει πιο πίσω. Όχι όμως πολύ πίσω , δεν μπαίνει στην περίοδο της κατοχής , σ’ αυτήν αναφέρθηκε παλιοτερα, παρουσιαζοντας το βιβλιο του κ. Ξανθοπουλου και επιχειρωντας να δικαιωσει τον δωσιλογισμο , δηλαδή τη συνεργασία με τους Γερμανούς ναζί κατακτητές.
«Αναιτιολόγητη και απρόκλητη» χαρακτηρίζει την επίθεση των καταδιωκομενων αγωνιστων του Λιτοχωρου εναντίον της παρά-χωροφυλακής .
Πρέπει να έχει πάρει διαζυγιο με την αλήθεια ο κ. Α.Ζ. Τα στοιχεια βοουν: 1.289 νεκροι , 6.671 τραυματιες, 31.632 βασανισμενοι,84.931 φυλακισμενοι, 165 βιασμενες γυναίκες, 6.567 ληστειες σ’ όλη την Ελλαδα. Χωρίς καμιά δυνατότητα αμυνας Αμαχος πληθυσμος.
Δεν τα ξέρει αυτά ο Α. Ζ. , ? γιατι τα αποσιωπα? Γιατί απουσιάζει από το χρονόλογιό του ένας ολοκληρος χρονος? (Γεναρης 1945-Φλεβαρης 1946) . Και πως τολμα να μιλά ότι η επίθεση αυτή ήταν «η αιτία έναρξης μιας περιττής αιματοχυσίας» ?
Η επίθεση στο Λιτόχωρο ήταν η καθυστερημενη απάντηση σε μια μονοπλευρη αιματοχυσια που ξεκινησε μετά τη συμφωνία της Βαρκιζας, ένα χρόνο πριν, από την πλευρά της αστικής τάξης, των Εγγλεζων ιμπεριαλιστών και των αστικών πολιτικών δυνάμεων κατά του λαού. Ενας λαος που ήταν οργανωμενος στο ΕΑΜ και αγωνιστηκε εναντίον της τριπλης φασιστικης κατοχής της χώρας μας.
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας για να συνεννοηθούμε. «Εφταιγε το ΚΚΕ (το οτι δεν εφταιγε θα το τεκμηριωσουμε παρακατω) για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχαν ως περιεχόμενο τον τρόπο συγκροτησης εθνικου στρατού μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον γερμανικο ζυγο». Αυτό ισχυριζεται ο αρθρογραφος.
Λοιπόν ? Τι θέλει να πει ο Α.Ζ.? Για αυτή την υποτιθεμενη ευθύνη , την διαφωνία και αποχώρηση έπρεπε να τιμωρηθει από τους Αγγλους και τους πολιτικούς ομοϊδεάτες του με εκατομβη θυματων .
---Ότι έπρεπε να χτυπηθουν τρία ειρηνικα συλλαλητηρια (το πρώτο με 300.000 κόσμο) στην Αθήνα με πάνω από 70 νεκρους? ( Ο Α.Ζ. μας λέει ότι άρχισαν οι συγκρουσεις .Ετσι ξαφνικά? Δεν άκουσε τιποτα για 70 νεκρους διαδηλωτες?)
---Ότι έπρεπε να επεμβουν τα εγγλεζικα ταγκς και αεροπλανα για να αιματοκυλισουν τον Αθηναϊκό λαό?
Ακομη και ο αστος πολιτικός Καφανταρης φώναξε στον Γ. Παπανδρέου στην πολιτική σύσκεψη των παρατάξεων (26/12/44), όταν ο Τσόρτσιλ ήρθε στην Αθήνα. "Αν ο κ. Παπανδρέου ενόμιζε ότι έπρεπε να οδηγηθούμε σε σύρραξη θα όφειλε να διαλέξει άλλες αφορμές και όχι το ζήτημα των 2.000 πραιτοριανών, όταν μάλιστα είχε δεχτεί τη διάλυσή τους και κατόπιν υπαναχώρησε." (Π. Ρούσου, "Η Μεγάλη Πενταετία", τόμος Β`, σελ. 367 και "Λευκή Βίβλος ΕΑΜ", σελ. 61. ).
ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ?
Όμως ας δούμε γιατί απετυχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΕΑΜ (στο οποίο συμμετειχε το ΚΚΕ) και στις αστικές πολιτικές δυνάμεις? ( μαζί με τους Εγγλεζους).
1)Στις 18-10-1944 σε λόγο του ο πρωθυπουργος Γ.Παπανδρεου έλεγε «Βάσις του εθνικου μας στρατού για το μέλλον …..θα είναι η τακτική στρατολογια.(που σημαίνει διαλυση όλων των εθελοντικων στρατιωτικων δυνάμεων).
2) Στις 19-11-1944 ο γραμματεας του ΚΚΕ Σιαντος δηλωνε: «Συμφωνήσαμε να αποστρατευτουν όλα τα εθελοντικα σωματα που δημιουργηθηκαν στο εξωτερικό και εσωτερικό». Αυτή η θέση ήταν ένας σοβαρος συμβιβασμος για το ΕΑΜ , γιατί όλες οι άλλες στρατιωτικές δυνάμεις (Ορεινη ταξιαρχια, Ιερος λοχος, ΕΔΕΣ ) δεν ξεπερνουσαν τις 10.000 αντρες, ενώ οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ, από μονες τους και χωρίς τον εφεδρικο ΕΛΑΣ, ξεπερνουσαν τις 50.000 , χώρια που σηκωσαν το κύριο βάρος της αντίστασης στον κατακτητή.
3) Στις 21-11-1944 ο υπουργός εσωτερικων Εμμανουηλιδης δηλωνε « Θα διαλυθουν όλες οι ενοπλες δυνάμεις εσωτερικου και εξωτερικου».
4) Στις 22-11-1944 αποφασίστηκε η ολοκληρωτικη αποστρατευση όλων των εθελοντικων δυνάμεων . Στο σχετικο σχεδιο που μονογραψε ο Παπανδρεου, στο άρθρο 2 &2 αναφερονταν ότι « εις τους ανδρας της Ορεινής ταξιαρχιας θα παρασχεθουν αδειαι δια τας εστιας των».
Και ενώ όλα πήγαιναν καλά ο κ. Παπανδρεου επανέρχεται και εξαιρει από τη διαλυση την Ορεινη ταξιαρχια και τον Ιερο λοχο , γιατί εκτός των άλλων «αυτή είναι η γνώμη και της Βρεττανικης κυβερνησεως». Οι προστατες είχαν άλλη γνώμη…
Ας δούμε πως παρουσιάζει τα γεγονότα ο καθηγητης Σβωλος συνεργαζομενος με το ΚΚΕ στο ΕΑΜ (εφημερίδα "ΜΑΧΗ" στις 5/12/1945): "… Δυστυχώς ο Παπανδρέου μετέβαλε τη συμφωνία, …….η βρετανική κυβέρνηση (ειδικότερα η επιθυμία του Τσόρτσιλ) …….δεν επέτρεψαν τη διάλυση της Ορεινής ταξιαρχίας... Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία του πρωθυπουργού .... Υποβάλαμε, ο σ. Ζέβγος, ο Τσιριμώκος κι εγώ στον Παπανδρέου, …., ένα σχέδιο δημιουργίας μεικτού στρατιωτικού τμήματος που θ' απαρτίζετο από την υφισταμένη τότε Ορεινή Ταξιαρχία, τον Ιερό Λόχο, ένα τμήμα του ΕΔΕΣ και μια ταξιαρχία του ΕΛΑΣ που συμφωνήθηκε να έχει δύναμη και οπλισμό, ίσα με το σύνολο όλων των άλλων δυνάμεων που θα διατηρούνταν. Το τμήμα αυτό ………….. θα είχε ……… ενιαία διοίκηση. ……….Δυστυχώς ο Παπανδρέου, ενώ συμφωνήσαμε στη βάση αυτή, δημοσίευσε την άλλη μέρα εντελώς αλλιώτικο το μέρος αυτό του σχεδίου μας, έτσι που εματαιώνετο ο σκοπός του...(αυτό σημαινε περιορισμό της δύναμης του ΕΛΑΣ στο 25%, από 50%, της συνολικης δύναμης και χωριστες διοικησεις). Το ξέσπασμα της δυσπιστίας από την πλευρά της Αριστεράς ήταν δικαιολογημένο ………. Επιμείναμε ακόμα στη συνεννόηση. Ζητήσαμε από τον Παπανδρέου να επανέλθει στο αρχικό που είχε συμφωνηθεί, αλλά στο μεταξύ το ΚΚΕ, ζητώντας ριζικότερες λύσεις, ξαναγύρισε σ' εκείνο που και ο Παπανδρέου θεωρούσε λογικό, αλλά αδύνατο, επειδή δεν το επέτρεπαν οι Αγγλοι, στην ιδέα της αποστράτευσης όλων, Ορεινής Ταξιαρχίας, Ιερού Λόχου και ανταρτών. Ο Παπανδρέου στο σχέδιο που του ανέπτυξε ο Σιάντος δεν αντέταξε παρά μόνο την άρνηση των Αγγλων και την αδυναμία του να μεταβάλει τις αντιλήψεις τους».
Είναι λοιπόν αξιο αποριας , γιατί ο Α.Ζ. αναφερει στη συμφωνία της 27-11-1944 «δυο» άλλους σχηματισμους ενώ αυτοί είναι τρεις , η δύναμη των οποίων θα ήταν ιση με τη δύναμη του ΕΛΑΣ. Άλλη μια λαθροχειρια.
Γιατί λοιπόν αυτές οι υπαναχωρισεις και η αδιαλλαξία απ’ την μεριά των Εγγλεζων και του Παπανδρεου? (που ας σημειωθει ότι σε όλη τη διάρκεια της κατοχής παραθεριζε στην Αίγυπτο, όταν ο ελληνικος λαός ματωνε αντιστεκομενος στον κατακτητή).

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ

Μα γιατί οι αποφάσεις είχαν ληφθει πιο πριν.
Να τι έγραφε με περίσσιο κυνισμο ο Παπανδρεου.
«Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δεκέμβριος ημπορεί να θεωρηθή “ΔΩΡΟΝ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ”.
Αλλά δια να υπάρξη ο Δεκέμβριος, έπρεπε προηγουμένως να έχωμεν έλθη εις την Ελλάδα. Και τούτο ήτο δυνατόν με την συμμετοχήν του ΚΚΕ εις την κυβέρνησιν, δηλαδή με τον Λίβανον… Και δια να ευρεθούν οι Βρεττανοί εδώ, οι οποίοι ήσαν απαραίτητοι δια την νίκην, έπρεπε προηγουμένως να είχεν υπογραφή η συμφωνία της Καζέρτας… Και δια να επιτευχθή η εκκαθάρισις, έπρεπε προηγουμένως να επιμείνω εις την άμεσον αποστράτευσιν του ΕΛΑΣ και να θέσω το ΚΚΕ ενώπιον του διλήμματος ή να αποδεχθή ειρηνικώς τον αφοπλισμόν του ή να επιχειρήση την στάσιν, υπό συνθήκας όμως πλέον, αι οποίαι οδηγούν εις την συντριβήν του. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια». (Άρθρο του Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 2/12/1948).
Άλλα και ο προστατης του πρωθυπουργου, ο Τσόρτσιλ, στις 7 Νοέμβρη 1944 με τηλεγράφημά του προς τον Ηντεν αναφερόταν απερίφραστα και κυνικά στην προετοιμαζόμενη επίθεση κατά των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης:
«Δεν θα έπρεπε - έγραφε - να διστάσωμεν να χρησιμοποιήσωμεν βρετανικά στρατεύματα δια να υποστηρίξωμεν την ελληνικήν βασιλικήν κυβέρνησιν του κ. Παπανδρέου... Η ελληνική ταξιαρχία θα φθάσει συντόμως, ελπίζω, και δεν θα διστάσει να ανοίξει πυρ εάν είναι τούτο αναγκαίον. …….. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα έχωμεν σύγκρουσιν μετά του ΕΑΜ και ότι δεν πρέπει να προσπαθήσωμεν να την αποφύγωμεν υπό τον όρον να ελέγξωμεν καλώς το έδαφος»
Σε άλλο τηλεγραφημα του(5-12-1944) στον στρατηγο Σκομπυ, και ενώ είχε ξεκινήσει η μάχη του ηρωικου Δεκεμβρη 1944 έλεγε «Μη διστασετε να ενεργησετε σαν να βρισκεστε σε κατεχομενη πόλη». Η κατοχή της Ελλάδας συνεχιζοταν. Χθες οι Γερμανοι , σήμερα οι Εγγλεζοι και οι εθνικιστές στο πλευρο τους. Τετοιος πατριωτισμός….

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στη μάχη του Δεκεμβρη οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι νέοι κατακτητές δεν διστασαν να χρησιμοποιήσουν και ενοπλους από τους δωσιλογους της κατοχής αποδεικνυοντας, για μια ακόμη φορά, ότι πίσω από τις μικροδιαφορες τους , όταν κινδυνεύει το σύστημα τους , ο καπιταλισμός, ενώνονται για να το υπερασπίσουν και αυτό και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Δεξιοι, κεντρωοι, ναζιστες-εθνικιστές άλλαζαν προστατη για να κρατησουν το καθεστώς της εκμετάλλευσης.
Το ομολογει ο Τσωρτσιλ. Το ταξικό του ενστικτο , ως πολιτικός εκπροσωπος του Εγγλεζικου ιμπεριαλισμού παραμεριζει το κοινοβουλευτικο, δημοκρατικο και αντιφασιστικο του παραμυθι , προκειμένου να υποστηρίξει τη βρετανική αυτοκρατορία και το κράτος των αστών στην Ελλάδα.
«Θεωρώ ότι οι συνεργάτες των Γερμανών έκαναν ότι μπορούσαν για να προστατεύσουν τον ελληνικό πληθυσμό… Ο κύριος εχθρός είναι οι κομμουνιστές… Δεν τίθεται ζήτημα έντασης της αυστηρότητας προς τους δοσίλογους με σκοπό να κερδηθεί η επιδοκιμασία των κομμουνιστών.». (Ουίνστον Τσόρτσιλ «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»)
Και συμπληρωνει ο τότε, υφυπουργος Στρατιωτικών στρατηγος Λεωνίδας Σπαής που δημοσιεύθηκε στα «Πολιτικά Θέματα» της 4ης Δεκεμβρίου 1976.
«Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν κατά του ΕΑΜ τα Τάγματα Ασφαλείας.
Η εισήγηση ήταν των Άγγλων και η απόφαση δική μου.
……η στρατιωτική μας δύναμη ήταν ανύπαρκτη..
Χρησιμοποιήσαμε 12.000, ….Δεν είναι αλήθεια ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν Τάγματα Ασφαλείας στα Δεκεμβριανά… Χρησιμοποιήθηκαν περίπου οι μισοί από όσους είχαν συλληφθεί και αυτή είναι η αλήθεια που αποκαλύπτω σήμερα».
Ποιοι ήταν οι αρχηγοί των ταγματων ασφαλείας?
Το 1944 δύο απ' αυτούς, ο Μιχάλ-αγάς και ο Κισά-Μπατζάκ, ταξίδεψαν με γερμανική πρωτοβουλία στη Βιέννη. Στο διάστημα της παραμονής τους δέχθηκαν τις γερμανικές περιποιήσεις που περιλάμβαναν ξεναγήσεις στην πόλη και λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.
Δεστε ποιος ήταν ο ορκος τους:
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ».
Τον Ιούλιο του 1944, μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του Χιτλερ, η ηγεσία του «Εθελοντικού Εθνικού Ελληνικού Στρατού» (Ε.Ε.Σ.) του απέστειλε τηλεγράφημα το οποίο υπέγραφαν οι δύο φιλοξενηθέντες αλλά και οι Κώστας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Βασιλειάδης, Καπνόπουλος και Παναγιώτης Δαδούλης. Σ' αυτό σημείωναν:
«Ημείς, οι Έλληνες, οι οποίοι μετά των εντίμων και ανδρείων Γερμανών στρατιωτών αγωνίζόμεθα εντός του εδάφους της αιωνίας ημών πατρίδος υπέρ των αιωνίων ιδεωδών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, της θρησκείας, της οικογένειας και της πατρίδος υμνούμεν και δοξάζομεν τον προστάτην υμών και φιλεύσπλαχνον Θεόν, ο οποίος έσωσεν υμάς τον μέγαν Φύρερ της Γερμανίας και ολοκλήρου της Ευρώπης από τους όνυχας των κακών και πονηρών δαιμονίων οι οποίοι ηθέλησαν να Σας δολοφονήσουν. Επ' ευκαιρία της διασώσεως Σας εκφράζομεν προς Υμάς τα αδελφικά φιλικά αισθήματα και δεόμεθα του παντοδυνάμου Θεού να χαρίση εις Υμάς ζωήν και ικανότητα προς δράσιν διά να αγωνισθήτε υπέρ της Ευρώπης εναντίον των άτιμων Εβραιοπλουτοκρατών και των απαίσιων πρακτόρων της Μόσχας, εναντίον των κοινών αυτών δολοφόνων και εχθρών της πραγματικής ελευθερίας και της ευημερίας του εργαζόμενου και τιμίου λαού ολοκλήρου της ανθρωπότητος». Τετοια ξεφτιλα…….
Ας δούμε όμως και την γνώμη ενός τριτου για τα Τ.Α.
Όταν την άνοιξη του 1944 ο σουηδός πρέσβης Τυμπεργκ στην Αθήνα επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε μπροστά σε μια ασχημη κατάσταση. Σε έκθεσή του σημείωνε χαρακτηριστικά:
«Για τους Γερμανούς αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό, αντί να πολεμάνε κατευθείαν τους παρτιζάνους, να διαμορφώσουν συνθήκες που θα οδηγούσαν 'Ελληνες να χτυπάνε 'Ελληνες.
Κατέφυγαν σε δόλια μέσα. Και τη διαδικασία αυτή τους εξασφάλισαν τα λεγόμενα Τάγματα ασφαλείας. Τις μονάδες αυτές τις συγκρότησε αρχικά η κυβέρνηση της Κατοχής με επικεφαλής τον Ράλλη. Αλλά ο οπλισμός τους χορηγήθηκε αποκλειστικά από τους Γερμανούς. Σχεδόν μόλις συγκροτήθηκαν, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι εξτρεμιστές, εθνικιστές και αντικομμουνιστές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν καμιά ιδεολογία αλλά σκοτεινό παρελθόν. (Η διωξη) του κομμουνισμου αποτελεί γι' αυτούς πρόσχημα. Εκείνο που ενδιαφέρει τα μέλη των … Ταγμάτων Ασφαλείας είναι η λεηλασία, η αρπαγή και η καταστροφή της μακεδονικής γης. Η χωρίς όρια καταστροφή. …..Το πρώτο ταγμα που εκπαιδευτηκε στην Αθήνα έχει την ονομασια Ε.Ε.Σ. ( Κισα- Μπατζακ)».
Κάνει λόγο ο αρθρογραφος για «επιστροφη φαντασματων στο Λιτόχωρο». Προφανως θα εννοει τους ακροδεξιους --εθνικιστές που χρόνια τώρα «γιορταζουν» τα γεγονότα. Απορουμε όμως γιατί δεν αντέδρασε για τις «γιορτές» αυτές?
Και κάποιος σχολιασμος για αναφορες γενικοτερης σημασιας.
1) Στην Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 στη Ρωσία δεν χυθηκε καθόλου «αφθονο αιμα». Ηταν απ’ τις πιο αναιμακτες στην παγκόσμια ιστορία. Αιμα χυθηκε κατά την επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (μαζί και της βενιζελικης Ελλάδας) εναντίον του νεαρου σοβιετικου καθεστώτος (1919-1921), για να εξασφαλίσουν τα οικονομικά συμφέροντα των αστικών τάξεων των χώρων τους. Το τότε κράτος των σοβιετ , ακριβώς επειδή ήταν ένα κράτος εργατικό , διεγραψε μονομερως το χρεος στους δυτικους τοκογλυφους και «πεταξε στη θαλασσα» το στρατό τους.
2) Ας μην επιχαίρει ο Α.Ζ. για την ανατροπή του σοσιαλισμού. Η ανθρωπότητα το πληρώνει πολύ ακριβα σήμερα. Και οι λαοι των χώρων αυτών το ξανασκεφτονται (π.χ. οι Ουγγαρεζοι σε ποσοστό 70% λένε ότι επί σοσιαλισμού ζουσαν καλύτερα).
3) Πίσω από τους πολέμους πάντα βρίσκονται ταξικα συμφέροντα. Ακόμη και αν ντυνονται τον μανδύα του εθνικου , φυλετικου, θρησκευτικου πολέμου. Στη διάρκεια της κατοχής και του εμφυλιου πολέμου κινδυνεψαν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης από το λαϊκό κίνημα. Αυτή την ερμηνεία των γεγονότων την αποφευγουν, όπως ο διαολος το λιβανι, οι απολογητες του καπιταλισμου.
4) Η μάχη του Δεκεμβρη χαθηκε και οι μαχητες δεν γυριζουν πίσω. Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχασουμε ούτε να μην αποκαθιστουμε την ιστορική αλήθεια. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχασουμε, γιατί ο ταξικος πολεμος συνεχιζεται και σήμερα και όσο υπάρχει καπιταλισμός. Η βια είναι διαχυτη σε κάθε πτυχη της κοινωνίας.
Γιατί βια είναι όταν συσσωρευονται πλουτη σε λίγα χέρια, μαζί και ελληνικα ( 2 τρις. δολλαρια σε φορολογικους παραδεισους) και φτώχεια και αθλιότητα στα λαϊκά στρώματα ( σχολεία χωρίς θέρμανση και βιβλία -- νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό -- βρεφονηπιακοί σταθμοί και παιδιά χωρίς φαγητό --οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες και για χρόνια--οι συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας --οι ασθενείς χωρίς φάρμακα και τα νοσοκομεία χωρίς ιατρικά εφόδια-3.500 αυτοκτονιες και αποπειρες).
Αυτός κι αν είναι πολεμος, μονοπλευρος ανελεητος, καταστροφικος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματα. Και μέχρι τώρα αναπάντητος. Ελπιζουμε όχι για πολύ…..

Ν. Σαλπιστης
Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολύμπια Γη - Συλλυπητήριο Δ. Βράνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΡΑΝΟ

Λιτόχωρο, 8 Απριλίου 2013.-
Συλλυπούμαστε την οικογένεια του αδικοχαμένου τ. δημάρχου Δημήτριου Βράνου, που αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του προσφέροντας στα κοινά. Ο Δημήτρης Βράνος, είτε από τη θέση του δημάρχου, είτε ως απλός φίλος ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σ’ αυτούς που είχαν πραγματικά ανάγκη και έδινε απλόχερα λύσεις, τους έβγαζε από αδιέξοδα.

Προσέφερε πολλά στον τόπο αυτό και έφυγε αφήνοντας μόνο θετικές αναμνήσεις, ακόμα και στους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως πρότυπο ανθρωπιάς και εντιμότητας.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κώστας Δημόπουλος (επικεφαλής)
Γιώργος Ζτάνης
Γιώργος Κεχαγιάς
Σάκης Καλαϊτζής
Σάκης Μπατζικώστας

Ο τοπικός σύμβουλος
Τάκης Τσαρούχας - Μπούρος
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Συλλυπητήριο δημάρχου Γ. Παπαθανασίου για τον θάνατο του Δ.Βράνου

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου για τον θάνατο του τ. δημάρχου Αν.Ολύμπου, Δημήτρη Βράνου.

Με το άκουσμα του θανάτου του τ. δημάρχου Αν.Ολύμπου Δημήτρη Βράνου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: .
«Αισθάνομαι στην κυριολεξία συντετριμμένος από την απώλεια του Δημήτρη Βράνου. Ο Δημήτρης ταυτίστηκε με τον Ανατολικό Όλυμπο και έζησα και εγώ από κοντά, ως δήμαρχος τότε του Λιτοχώρου, την αγάπη του αλλά και την αγωνία για τον τόπο του. Έγινε ένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον κόσμο της και την υπηρέτησε με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία και με παρρησία. Ο Δημήτρης Βράνος υπήρξε ένας αγωνιστής που έδωσε πολλά στην περιοχή του αλλά και ένας αγωνιστής της ζωής που έως και την τελευταία στιγμή έδινε όρθιος τη μάχη με το πεπρωμένο του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη».
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινωνικό κράτος του Γιάννη του Στουρνάρα!!!!

Συνέλαβαν 82 χρονών άνθρωπο για χρέη στο ΙΚΑ!
Πρόκειται για πρόεδρο δύο εταιριών οικοδομικών υλικών στη Θεσσαλονίκη
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 82χρονος, ως πρόεδρος δύο εταιρειών (παράγωγης οικοδομικών κολλών και παροχής κεραμικών πλακιδίων), για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο ποσό των 320.538,23 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2012 έως 30-09-2012 για την πρώτη εταιρεία, ενώ για την δεύτερη στο ποσό των 464.243,61 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2011 έως Απρίλιο του 2012.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 82χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1,2, ΑΝ 86/67 όπως ισχύει, η οποία, κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ΑΝ 86/67, όπως αυτή προστέθηκε με άρθρο 22 παρ. 1 του Ν.4038/2012.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα...