Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακαλύφθηκε αρχαίος και πολύ μακρινός γαλαξίας

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν τον πιο μακρινό και αρχαίο γαλαξία που έχει ποτέ βρεθεί να είναι τόσο παραγωγικός στη δημιουργία νέων άστρων. 

Πρόκειται για ένα πραγματικό αστρικό «εργοστάσιο», που αν και έχει μέγεθος μόλις το ένα εικοστό του δικού μας γαλαξία, παράγει περίπου 3.000 νέα άστρα σαν τον Ήλιο μας κάθε χρόνο, έναντι μόλις ενός άστρου που δημιουργεί ο δικός μας γαλαξίας ετησίως.

Όμως, το παράδοξο -το οποίο απειλεί να ανατρέψει την κυρίαρχη σήμερα θεωρία δημιουργίας των γαλαξιών- είναι ότι ο εν λόγω γαλαξίας, με την ονομασία HFLS 3, που είναι 2.000 φορές πιο λαμπρός από τον δικό μας, ήταν κιόλας τόσο παραγωγικός πριν από περίπου 12,8 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή μόλις 880 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του σύμπαντος με την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ). Ένας τέτοιος γαλαξίας – νήπιο δύσκολα θα μπορούσε να έχει ωριμάσει σε σημείο που να δημιουργεί τόσα άστρα με αυτόν τον ρυθμό.

«Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις είναι το πόσο εξελιγμένος είναι αυτός ο γαλαξίας», δήλωσε ο κύριος ερευνητής, σύμφωνα με το Space.com. Με βάση την κυρίαρχη θεωρία για το σχηματισμό των γαλαξιών, τέτοιοι «σούπερ-γόνιμοι» γαλαξίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσο νωρίς μετά το «Μπιγκ Μπανγκ». Οι πρώιμοι γαλαξίες υποτίθεται πως πρέπει να ήσαν σχετικά μικροί και πολύ λιγότερο αποτελεσματικοί στη δημιουργία άστρων, ενώ οι μεγαλύτεροι και πιο δημιουργικοί γαλαξίες -θεωρητικά τουλάχιστον- θα πρέπει να σχηματίστηκαν αρκετά αργότερα.

Αρκετοί τέτοιοι υπερπαραγωγικοί γαλαξίες υπάρχουν σήμερα δημιουργώντας συνεχώς νέα άστρα από τα τεράστια νέφη σκόνης και αερίων στο εσωτερικό τους. Όμως ο HFLS 3 -που ανακαλύφθηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) με τη βοήθεια 12 ακόμα τροχιακών και επίγειων τηλεσκοπίων- παρά τη νεαρή ηλικία του, τους ξεπερνά κατά 15 έως 20 φορές στον αριθμό των άστρων που παράγει κάθε χρόνο.

Με αυτόν τον ρυθμό, οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, εκτιμούν ότι μέσα σε μόνο 36 εκατ., χρόνια ο γαλαξίας HFLS 3 (που έχει περίπου 140 δισεκατομμύρια ηλιακές μάζες με τη μορφή άστρων και πρώτων αστρικών υλών) θα έχει εξαντλήσει τα αποθέματα αερίων του. Έτσι, τελικά θα εισέλθει σε μια ήρεμη φάση, παράγοντας πλέον λιγοστά άστρα κάθε χρόνο, εωσότου απορροφήσει νέα αέρια ως πρώτη ύλη, π.χ. μετά από συγχώνευση με κάποιο άλλο γαλαξία.
Πηγή: STATESMEN
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου που ενδιαφέρονται να εργασθούν ως υδρονομείς άρδευσης κατά την αρδευτική περίοδο 2013, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δημαρχείο από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 μέχρι και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Αίτηση
Φωτοτυπία ταυτότητας
Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
Εκκαθαριστικό Εφορίας
Αρ. ΙΒΑΝ Τράπεζας Πειραιώς

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΙΑΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Ομαδική δράση κατά των προκλήσεων νεοναζί στην πόλη μας.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόκληση σε οργανώσεις, φορείς και άτομα να έρθουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους.

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει τη νέα της δράση «NAFKA: NAZI-FREE KATERINI ASSEMBLY» και καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην οργανωτική ομάδα, να στείλουν email στη διεύθυνση info@otoposmou.com μέχρι την Παρασκευή 26.04.2013, ώρα 20:00, με θέμα «NAFKA – Δήλωση συμμετοχής στην οργανωτική ομάδα». Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό.

Είσαι θύμα ρατσιστικής βίας ή ατιμωτικής συμπεριφοράς;
Είσαι μάρτυρας περιστατικού ρατσιστικής βίας ή ατιμωτικής συμπεριφοράς;
Γνωρίζεις περιστατικά βίας ή προκλήσεων νεοναζί στην περιοχή σου;

Κάλεσε άμεσα στο 698 41 087 44 για νομική βοήθεια και υποστήριξη

Τι είναι η NA.F.Κ.A;
Η άμεση πράξη κατά της ρατσιστικής βίας είναι συνεργασία ομάδων και προσώπων με στόχο την υπεράσπιση της πόλης μας από νεοναζιστικές πρακτικές που εξαπλώνονται.
Με τον όρο νεοναζιστικές πρακτικές εννοούμε περιστατικά εγκληματικών πράξεων ή βίαιων ενεργειών ή συμπεριφορών εξευτελιστικών και ταπεινωτικών σε βάρος θυμάτων τα οποία στοχοποιούνται λόγω εθνικής καταγωγής, χρώματος, φύλου, πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι στόχοι της NA.F.Κ.A. είναι:

Έγκαιρη ανάδειξη και διερεύνηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας - ατιμωτικής μεταχείρισης
Νομική και ηθική υποστήριξη των θυμάτων
Προσφυγή στις αρμόδιες αρχές για θεσμική αντιμετώπισή τους
Δημόσια καταγγελία των περιστατικών
Δικτύωση και συντονισμός ατόμων και ομάδων για οργανωμένη κοινή δράση

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόκληση σε οργανώσεις, φορείς και άτομα να έρθουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους.

H NAFKA προτείνεται στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της αρχικής πρωτοβουλίας NAFTHA Θεσσαλονίκης και την επέκταση της δράσης σε ολόκληρη της Ελλάδα.

Κωτίδης Γιώργος
Κωτούλας Θέμης
Σωματαρίδης Αλέξανδρος
Τσολακίδης Ηλίας
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Ο "αχάριστος" σχολιάζει την επικαιρότητα - Στο Δήμο μας είμαστε πολύ μπροστά...

Αυτό είναι γνωστό τοις πάσοι
Στην Καρίτσα:
Να εδώ ο φίλος μου ο Πέτρος Κιάφας ψηφίζει σε ανοικτή κάλπη, με κλειστό φάκελο...


Αποθέωση των δημοκρατικών διαδικασιών :)

Στη Λεπτοκαρυά ή Κολωνάκι (σε άβατο γενικά):
Η Δημοτική Παράταξη με την επωνυμία "Ολύμπια (και όχι Ολυμπία όπως λέει ένας άλλος φίλος μου) Γη", μετά το Δ.Τ. για τη μελέτη (Ελεονώρα ή όχι δεν είναι εκεί το θέμα), ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...


Έστειλε λοιπόν Δελτίο Τύπου με αποστολέα τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!
Πρίν την ημερομηνία αναφέρεται και το "ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ" ενώ σε άλλα ΔΤ αναφέρεται "Λιτόχωρο". Μικρό το κακό βέβαια, μάλλον το δελτίο τύπου θα το συνέταξε κάποιος από "το συνεχώς αυξανόμενο δυναμικό της με υψηλή εξειδίκευση και με στοιχειοθετημένες προτάσεις¨"...

Εδώ είναι που κολλάει άψογα το Λιτοχωρίτκο 
"χιόντσε ως παν..."
περιγράφει ακριβώς την τρικυμία που επικρατεί

Φιλάκια,
Ο αχάριστος
Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη για τα «ασημικά»

Του Άρη Ραβανού
Παρασκηνιακός πόλεμος ξένων και ελληνικών εταιρειών για τα «φιλέτα» –Η κυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει δυσαρεστημένους τους εγχώριους «παίκτες»
Ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να έχει επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Οργιάζει το παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα, σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, για τα «φιλέτα» και τα «ασημικά» των αποκρατικοποιήσεων. Πίσω από τις κουρτίνες της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος ετερόκλητων συμφερόντων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι παρασκηνιακές πιέσεις και παρεμβάσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή και με αυστηρή ουδετερότητα, όπως μεταδίδεται, τον «ανταγωνισμό», όπως λένε, των διάφορων εταιρειών και δεν επιθυμούν να διαφανεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι η κυβέρνηση δίνει το προβάδισμα κάπου.

Παρά το γεγονός ότι η γενική αρχή είναι ότι «το πλεονέκτημα έχουν όσοι υποβάλλουν τις καλύτερες προσφορές», εν τούτοις σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του «Βήματος» από ανεξάρτητες οικονομικές πηγές είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει και τους εγχώριους «παίκτες» δυσαρεστημένους.

Ως εκ τούτου, για ευνόητους λόγους, που έχουν να κάνουν με τις εύθραυστες ισορροπίες σε πολιτικό και οικονομικό πεδίο που μπορεί να ανατραπούν - ανά πάσα ώρα και στιγμή - το επιθυμητό στο κεντρικό πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη για εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι και εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες.

Σε μια εποχή που, λόγω του μνημονίου και των τεράστιων αναγκών της χώρας, διαμοιράζονται... ιμάτια της ελληνικής οικονομίας, ο οικονομικός πόλεμος είναι ανελέητος και τα μηνύματα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πολλαπλές αναγνώσεις.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της σύγκρουσης των ετερόκλητων συμφερόντων και προτάσσει, όπως λέει σε συνομιλητές του, το εθνικό συμφέρον, ενώ κεντρική οδηγία του, σύμφωνα με όσα λένε στενοί του συνεργάτες, είναι να μην υπάρξουν σκιές στους διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις.

Για την κυβέρνηση αποτελεί βασικό στοίχημα, εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να προχωρήσουν ομαλά οι αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες έχουν καθυστερήσει αρκετά και ουσιαστικά έχουν «εκτροχιαστεί» τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί εδώ και καιρό.

Η σχεδιαζόμενη αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αποτελεί μια υπόθεση που έχει έντονο παρασκήνιο και δημιουργεί πολλές παρασκηνιακές παρενέργειες και η κυβέρνηση κυριολεκτικά προσπαθεί να ισορροπήσει και στόχος είναι να μη δημιουργηθεί ούτε υπόνοια για περίεργα παιχνίδια.

Η ιστορία της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ έβαλε την κυβέρνηση στη μέση ενός γεωπολιτικού παιχνιδιού και μιας σύγκρουσης ΗΠΑ - Ρωσίας, όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι παρενέργειες θα προκύψουν και για τα εθνικά θέματα. Ως τα τέλη Απριλίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ, ενώ το προβάδισμα φέρεται να έχει η ρωσική εταιρεία-κολοσσός Gazprom.

Οι Ρώσοι, αν και είναι ενήμεροι για την επιθυμία να εμπλακούν και έλληνες επιχειρηματίες στη λογική να υπάρξει και «κομμάτι» για την εγχώρια επιχειρηματική τάξη, δεν έχουν αντίρρηση, αρκεί να μη βρεθούν οι ίδιοι εκτός και αλλάξει κάτι την ύστατη στιγμή.

Ειδικά η υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είναι ειδικού χειρισμού και ασχολείται προσωπικά ο Πρωθυπουργός, που δεν αποκλείεται να έχει και σχετική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσκεψη στη Μόσχα, λίαν συντόμως, αν και ακόμη είναι όλα ανοιχτά.

Από την κυβέρνηση μεταδίδουν ότι το τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να συνδυάζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και διευκρινίζουν ότι αυτό θα εξετασθεί και θα διασφαλιστεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ και θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Μεγάλο παζάρι και έντονος διαγκωνισμός θα υπάρξουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θέλουν και οι Ρώσοι, για τη ΔΕΗ που θα σπάσει σε τρία τμήματα, για τον Ιππόδρομο (λέγεται ότι οι Γάλλοι που ενδιαφέρονται έχουν ισχυρό εγχώριο αντίπαλο), αλλά και για τα ΕΛΤΑ, την ΕΛΒΟ, τα περιφερειακά λιμάνια, τους ΟΛΠ και ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης κ.ά.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 17/4/13
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση των κρασιών "Μυθικό Βουνό" του Κτήματος Γραμματόση Στο Γαστροδρόμιο "Εν Ολύμπω"

Σάββατο στις 9 το βράδυ
- Πατατόσουπα με ελαιόλαδο και άνηθο. Κρουτόν καλαμποκόψωμου
Ορεκτικά (Ανά 4 άτομα)
- Πράσινη σαλάτα με άνηθο, φρούτα εποχής & ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
- Φέτα ψητή
- Μελιτζανοσαλάτα
- Παπάτα ψητή με αρωματικό βούτυρο
Κρέατα (Ανά 4 άτομα)
- Ζυγούρι γάστρας με θυμάρι
- Κότσι χοιρινό στο φούρνο με δενδρολίβανο
- Λουκάνικο σαγανάκι με ντομάτα και φέτα
Λουκουμάδες με μέλι

Θα υπάρχει πρόβλεψη για νηστεύοντες.

Μόνο με Reserve στο τηλ. 2352021300

Τιμή 15,0 € το άτομο με απεριόριστο κρασί.
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 | Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Πανεπιστημίων | 18.4.13 Ώρα: 12.30

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 2013 Optimist & Laser 4.7

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Δ.Σ. στον Αγροτικό, Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό & Τουριστικό Σύλλογο Καρίτσας Ο ΟΛΥΜΠΟΣ

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός & Τουριστικός Σύλλογος Καρίτσας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” απέκτησε πλέον νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, εκλέχθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα το νέο Δ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μαγειρία Μιχάλη, ο οποίος επισφράγισε ότι ο Μεγάλος Χορός του Ανταμώματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο Χοροστάσι του Αγίου Βασιλείου στην Καρίτσα, του Αντιδημάρχου Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Κιάφα Πέτρου, της Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Ζέρβα Μαρίας και της Δικηγόρου κ. Ευαγγέλου Ευγενίας προκειμένου να διεξαχθεί με διαφάνεια η Γενική Συνέλευση και διαδικασία των εκλογών . Μεταξύ άλλων όλοι ευχήθηκαν Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:
1. Τσιλιμίγκας Ιωάννης , Πρόεδρος

2. Δαλαμήτρας Αστέριος, Α' Αντιπρόεδρος

3. Κούρτης Αστέριος, Β' Αντιπρόεδρος

4. Σαμαράς Διονύσιος, Γενικός Γραμματέας

5. Παπαιωάννου Νεκτάριος, Ταμίας

6. Δαλαμήτρας Νικόλαος, Μέλος (Υπεύθυνος Χορευτικών Τμημάτων)

7.Παπαναστάση Στεργιαννή, Μέλος (Υπεύθυνη Λογιστικών)

8. Μπούσιας Δημήτριος, Αναπληρωματικό Μέλος (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων)

9. Μπατζικώστα Εμμανουέλλα, Αναπληρωματικό Μέλος (Υπεύθυνη Τύπου)

10. Γκίνα Μαρία, Αναπληρωματικό Μέλος (Υπεύθυνη Ενδυμασίας)


Το Δ.Σ. εκλέγεται για θητεία δύο χρόνων.

Καλή Δουλειά και Καλή Συνέχεια στο έργο σας!!!

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός & Τουριστικός Σύλλογος Καρίτσας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” ιδρύθηκε το 1977 και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα…
Διαβάστε περισσότερα...

Το ρεπορτάζ της DION Τηλεόρασης για την χθεσινή απόπειρα ληστείας στο κέντρο της Κατερίνης (Βίντεο)


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Κατερίνης το πρωί της Τετάρτης.
Δύο άντρες με την απειλή όπλου εισέβαλαν και αιφνιδίασαν τον καταστηματάρχη καταφέρνοντας να του αποσπάσουν από τις προθήκες και τα συρτάρια κοσμήματα αξίας 167.000 ευρώ.

Την προσπάθεια διαφυγής των δραστών σταμάτησε γιος ιχθυοπώλη, που εργαζόταν κοντά στο κοσμηματοπωλείο, πιάνοντας τον έναν από τους δράστες.

Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια και ο δράστης πάνω στον πανικό του αφού τον τραυμάτισε ελαφρά με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι, πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα να διαπεράσει σφαίρα το διπλανό σούπερ μάρκετ και να τραυματίσει υπάλληλο στο πόδι.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες στον κόμβο Λεπτοκαρυάς
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ": «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη»

Δημοτική παράταξη «Ολύμπια Γη»

Λεπτοκαρυά 17/4/2013



Την Τρίτη 16/4/13 και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο POSEIDON PALACE πραγματοποιήθηκε συνάντηση παραγωγών της περιοχής και της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συμφωνίας μεταξύ των παραγωγών και των ξενοδόχων σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής οικονομίας στον ευρύτερο χώρο της Πιερίας.

Τα θέματα της συζήτησης που κυριάρχησαν ήταν μεταξύ άλλων οι τρόποι προώθησης, ανάδειξης και προβολής των προϊόντων των αγροτών-παραγωγών με τελικό στόχο την αποκλειστική, στο μέγεθος του δυνατού, τροφοδοσία των επιχειρήσεων από την τοπική παραγωγή.

Ελπίδα όλων είναι να επεκταθεί η συνεργασία και με τους υπόλοιπους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, όπως η κτηνοτροφία και η οινοποιία.

Η «Ολύμπια Γη» ως δημοτική παράταξη χαιρετίζει, στηρίζει και συμβάλει στο μέγιστο βαθμό για ανάλογες προσπάθειες και συγχαίρει όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε. Λιτόχωρου

Σήμερα "στρώνεται" η πλατεία Εθνικής Αντίστασης και εχθές παραδόθηκε στην κυκλοφορία το κομμάτι της Αγίου Νικολάου μπροστά από την εκκλησία.

Πρόκειται για έργα των οποίων τα χρήματα είχε εξασφαλίσει ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου και ήρθαν στο Δήμο αυτές τις μέρες...

Προς ενημέρωση των αναγνωστών και σχολιαστών του dionolympos blogspot σας γνωστοποιούμε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να επανατοθετηθούν τα "πράσινα κολονάκια" στην Αγίου Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα...

"Βουτιά" 69% στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης

Μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 68,7%, στο πεντάμηνο Οκτωβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013 δείχνουν στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ και αποτυπώνουν τις αναλώσεις στην περίοδο από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο και για το 2011-2012 και για το 2013-2013.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται οι αναλώσεις:
• τον Οκτώβριο του 2011 ανήλθαν σε 307.218.000 λίτρα και τον Οκτώβριο του 2012 σε 36.265.000 λίτρα (μεταβολή -88,2%).
• Το Νοέμβριο του 2011 οι αναλώσεις ανήλθαν σε 406.048.000 λίτρα και το Νοέμβριο του 2012 σε 95.152.000 λίτρα (μεταβολή -76,6%)
• Τον Δεκέμβριο του 2011 οι αναλώσεις ήταν 502.090.000 λίτρα και το Δεκέμβριο του 2012 ήταν 232.908.000 λίτρα (μεταβολή -53,6%)
• Τον Ιανουάριο του 2012 οι αναλώσεις ήταν 618.443.000 λίτρα και τον Ιανουάριο του 2013 ήταν 171.392.000 λίτρα (μεταβολή -67,1%)
• Το Φεβρουάριο του 2012 οι αναλώσεις ήταν 524.766.000 λίτρα και το Φεβρουάριο του 2013 ήταν 171.392.000 λίτρα (μεταβολή -67,3%).

Συνολικά το πεντάμηνο της περιόδου 2011-2012, οι αναλώσεις είχαν ανέλθει σε 1.833.800.000 λίτρα και το πεντάμηνο της περιόδου 2012-2013 ανήλθαν σε μόλις 567.634.000 λίτρα (μεταβολή -68,7%).

Παρά τη μείωση που αποτυπώνεται ωστόσο στα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, όπως προκύπτουν από έρευνα στο πληροφοριακό σύστημα τελωνείων για το χρονικό διάστημα από 15.10.2012 (έναρξη χειμερινής περιόδου) έως 28.02.2013 ανέρχονται περίπου σε 244.000.000 ευρώ ενώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 ήταν 141.495.000 ευρώ.

«Είναι προφανές ότι κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο υπάρχει αύξηση στα έσοδα του πετρελαίου θέρμανσης από τον ΕΦΚ, σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο παρά τη μείωση της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος, η οποία αφενός σχετίζεται με τη μειωμένη ζήτηση λόγω κλιματολογικών συνθηκών, αποθεματοποίησης και υψηλής τιμής διάθεσής του, αφετέρου όμως με τον περιορισμό του λαθρεμπορίου λόγω στροφής στη χρήση του πετρελαίου κίνησης αντί θέρμανσης», αναφέρουν στο έγγραφό τους οι κ.κ. Στουρνάρας και Μαυραγάνης. Επισημαίνουν δε ότι το πρώτο δίμηνο του 2013 και όσον αφορά στις ποσότητες του πετρελαίου κίνησης που τελωνίστηκαν υπήρξε μια αύξηση αυτών σε ποσοστό 7% σε σχέση με το τις αντίστοιχες ποσότητες του 2012, «γεγονός που καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο μέτρο λειτούργησε ως θετικός παράγοντας στον περιορισμό του λαθρεμπορίου». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παραθέτει επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι κατά το 2012, στον τομέα των ενεργειακών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 3.661 έλεγχοι, βρέθηκαν 544 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 5.658 φορολογικές και απλές τελωνειακές παραβάσεις και 221 λαθρεμπορίες ενώ εντοπίστηκαν 34 παράνομες υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές καυσίμων και τα επιβληθέντα πρόστιμα διαβιβάζονται για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τελωνεία.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 15 Απριλίου και υπογράφεται από τους κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη, αναφέρεται για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ότι, βάσει των διασταυρώσεων και των εκκαθαρίσεων δικαιούχων και τιμολογίων πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, μέχρι την 15.03.2013 είχαν καταβληθεί 59.250.026,95 ευρώ σε 346.687 διακριτούς δικαιούχους.

Το έγγραφο διοαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Σενετάκη με την οποία έθετε θέμα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με δεδομένο το γεγονός ότι καταγράφεται πολύ μεγάλη μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Μόλις την περασμένη Τρίτη πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει τον προσεχή Ιούνιο στους «εταίρους» την αναγκαιότητα αλλαγών σε πολιτικές που «φαίνεται να μην αποδίδουν». Στους τομείς αυτούς, ο κ. Σταϊκούρας συμπεριέλαβε τόσο τον ΦΠΑ στην εστίαση όσο και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)

Η κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου είχε επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σχετικά με την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών σε δικαιούχους ενισχύσεων και προγραμμάτων του Οργανισμού.
Η καταβολή των ως άνω πληρωμών θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μηνός Απριλίου και θα έχει ως ακολούθως:
1. Ενιαία ενίσχυση 2012 (Γ’ δόση)
2. Υπόλοιπα βαμβάκι
3. Άρθρο 68 (Αιγοπρόβειο και βόειο κρέας)
4. Άρθρο 68 (Σιτάρι)
5. De minimis (Πτηνά εκκρεμότητες)
6. Παλιές πληρωμές 2008 (Ενιαία ενίσχυση)
7. Παλιές πληρωμές 2009 (Ενιαία ενίσχυση)

Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία σήμερα

Ελεύθερη για το κοινό θα είναι η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών, ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως θέμα του φετινού εορτασμού έχει επιλεγεί «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης».
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

OPEL DION MOTORS, ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Διαβάστε περισσότερα...

«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!»

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Poseidon Palace” μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα σε ξενοδόχους και παραγωγούς της Πιερίας για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δυνατότητα ευρείας και σταθερής μεταξύ τους συνεργασίας. Από τη συνάντηση αυτή προέκυψαν πολύ σημαντικά στοιχεία και χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς – κυρίως – και η διάθεση να αναπτύξει η περιοχή μας μία ενιαία «ταυτότητα» στο τουριστικό και αγροτικό προϊόν!

Στη συνάντηση παραβρέθηκε κι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα», δημ. σύμβουλος Δίου – Ολύμπου, Νίκος Λάππας.
Ακολουθούν τα κυριώτερα σημεία της τοποθέτησής του:

- Μία τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχαν πάρει οι πολιτικές κι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου εδώ και πολλά χρόνια! Συγχαρητήρια στην Ένωση Ξενοδόχων και στους παραγωγούς της περιοχής μας που κάνουν την αρχή!
Πάγια θέση μας και προσωπικό μου όραμα για τον τόπο είναι η ανάπτυξη ενιαίας «ταυτότητας» στο αγροτικό και τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ει δυνατόν με το brandname του ΟΛΥΜΠΟΥ, και με τη διασύνδεση των δύο αυτών κλάδων – πυλώνων της τοπικής μας οικονομίας, (αγροτικού και τουριστικού)!
- Από μία τέτοια εξέλιξη τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους! Πέρα από την αυτονόητη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η κατοχύρωση και προώθηση της ενιαίας ταυτότητας αγροτικού και τουριστικού προϊόντος θα οδηγήσει σε ένα συνεχώς ανακυκλούμενο κι ανατροφοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης!
- Ας σκεφτούμε πόσες νέες αγορές θα ανοίξουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής μας από την ενιαία ταυτότητα με drandname ΟΛΥΜΠΟΥ. Αφ’ενός οι ξενοδόχοι μας θα αυξήσουν έσοδα και κύκλο εργασιών αφού θα προσφέρουν ένα μοναδικό στον κόσμο τουριστικό «πακέτο» (αλήθεια στην περίφημη Olympus Riviera, πόσο «Όλυμπο» προσφέρουμε στον επισκέπτη, π.χ. στο πιάτο του;). Αφ’ ετέρου οι παραγωγοί μας θα δουν τη ζήτηση των προϊόντων τους ολοένα να αυξάνεται, καθώς οι επισκέπτες θα τα αναζητούν στην αγορά του τόπου μόνιμης διαμονής τους!
- Ανάλογα μοντέλα έχουν δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία σε πολλές περιοχές εντός κι εκτός Ελλάδας! Όλα αυτά βέβαια για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, προϋποθέτουν στο άμεσο μέλλον κεντρικό σχεδιασμό από τις τοπικές πολιτικές αρχές και συνεχή έλεγχο και διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.


Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία καταγραφής στοιχείων και δημιουργίας βάσης δεδομένων για την εκατέρωθεν εξυπηρέτηση και καλύτερο σχεδιασμό, ενώ ανακοινώθηκε η ένταξη της Πιερίας εντός του 2013 σε δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας για την προβολή «Πιερικών γευμάτων».
Ως παράταξη χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία ξενοδόχων και παραγωγών και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ταχύτερη ανάπτυξη της, κάτι άλλωστε που αποτελούσε εξ αρχής βασικό προγραμματικό μας στόχο! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Διαβάστε περισσότερα...

Ισόπαλος ο Απόλλων Λιτόχωρου

Δεν κατάφερε να κερδίσει ο Απόλλων Λιτόχωρου και έτσι η συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου για τη Δ' Εθνική δεν κατέστη εφικτή.

Για την ιστορία ο αγώνας με αντίπαλο τον Γ.Α.Σ. Σβορώνου έληξε πριν από λίγο ισόπαλος χωρίς τέρματα
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Απόλλων Λιτοχώρου ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ περισσότερο από ποτέ!

Ο ιστορικός Απόλλων Λιτοχώρου ρίχνεται στη μάχη για την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στη Δ' Εθνική


Σήμερα στις 5 μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Λιτοχώρου με νίκη, απέναντι στο Γ.Α.Σ. Σβορώνου, εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στη Δ' Εθνική

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εσωκομματική κριτική σε Βενιζέλο... από Ευρώπη

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΤΑΚΤΙΝΟΙ!!!

Δείτε τι προτείνει στο Β. Βενιζέλο ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών

Ο Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα, όπως είπε, η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών δήλωσε: «Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα που είναι απόλυτα ανεύθυνοι. Η καλύτερη μελλοντική αριστερά θα πρέπει να σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα Κίνημα που θα ελκύει πολλούς ανθρώπους που σήμερα στερούνται των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, και που δεν θα λένε μόνο για τις δυσκολίες των πραγμάτων, αλλά και θα γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει».

Ταυτόχρονα ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ καθώς υποστήριξε ότι πρέπει ναι μεν να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά να ρίξει βάρος και στα κοινωνικά θέματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει χαθεί η επαφή της Ιπποκράτους με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αλλάξει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση θετικά, πραγματιστικά, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να συνομιλεί με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ωστόσο την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τα κοινωνικά ζητήματα».

Η διπλή αυτή αμφισβήτηση Σβόμποντα (αφενός συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου έλλειμμα πολιτικής στα κοινωνικά θέματα) έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες έξαλλο τον Βενιζέλο. Συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν δέχονται «υποδείξεις στο θέμα των συμμαχιών», ενώ λένε ότι το ΠΑΣΟΚ «τα κοινωνικά θέματα τα αναδεικνύει με προτάσεις που καθημερινά καταθέτει στη Βουλή και στην κυβέρνηση».

Πηγή: matrix 24
Διαβάστε περισσότερα...

Σκέφτονται τη... Χαριλάου Τρικούπη

Ακόμη και το σενάριο επιστροφής στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να συζητείται στο ΠΑΣΟΚ ως μερική λύση στην οικονομική δυσπραγία που το ταλανίζει. Η οικονομική κατάσταση περιγράφεται ως τραγική και το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.

Η κρατική επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε δραματικά στο 10% των κονδυλίων που λάμβανε τα προηγούμενα χρόνια και από περίπου 22 εκατ. ευρώ το 2011, λόγω και της αυξημένης εκλογικής του δύναμης, προβλέπεται για το 2013 και 2014 να εισπράξει περίπου 2,5 εκατ. Κι αυτά όμως δεν μπαίνουν στο ταμείο, αφού είναι εκχωρημένα λόγω δανείων στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης έχει ενημερώσει διεξοδικά για τα οικτρά οικονομικά του κόμματος τόσο τον Βαγγέλη Βενιζέλο όσο και τον νέο γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες να εκθέσει την κατάσταση στα συλλογικά όργανα και να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Σαλαγιάννης εμφανίζεται αποφασισμένος να προτείνει τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων στο παλιό ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 ώστε να περιοριστούν τα μηνιαία έξοδα σε ενοίκια. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ καταβάλλει 35.000 ευρώ μηνιαίως για το κτίριο της Ιπποκράτους από 67.000 που έδινε πριν από τη νέα συμφωνία, ενώ για τη Χαριλάου Τρικούπη 5.000 από 11.500 που έδινε πριν
.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης - Habemus Papam!

Ο Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών απέκτησε πλέον νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Συλλόγου στις 31 Μαρτίου 2013, εκλέχθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα το νέο Δ.Σ. Χαρακτηριστικό του είναι ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια συμμετέχουν και δύο γυναίκες. Η σύνθεση του νέου και φιλόδοξου Δ.Σ. είναι:
1. Κάκαλος Θεόδωρος, Πρόεδρος

2. Νικολός Γεώργιος, Α' Αντιπρόεδρος

3. Βούρου Δήμητρα, Β' Αντιπρόεδρος

4. Καναβούρα Ελένη, Γενική Γραμματέας

5. Φαρμάκης Ιωάννης, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας

6. Καναβούρας Αντώνιος, Ταμίας

7. Γιαννουλόπουλος Γρηγόριος, Μέλος

8. Κουτσουφλιανιώτης Θεοφάνης, Μέλος

9. Νίκας Ευάγγελος, Μέλος

10. Κουλιάνος Γεώργιος, Αναπληρωτικό Μέλος

Το Δ.Σ. εκλέγεται για θητεία δύο χρόνων.

Σιδηροκέφαλοι!


Ο Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και είναι από τους ελάχιστους αρχαιότερους Συλλόγους της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα…
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Επίσκεψη της μεγάλης αθλήτριας Μ.Πολύζου σε Λιτόχωρο και Όλυμπο

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Επίσκεψη της μεγάλης μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου σε Λιτόχωρο και Όλυμπο
Η ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΠΥΡΟ ΖΑΓΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΛΥΜΠΙΟ

Μια μεγάλη δόξα του αθλητισμού και της Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιτόχωρο, στο ναυτικό μουσείο της περιοχής και στον Όλυμπο. Πρόκειται για την πανελληνιονίκη και βαλκανιονίκη, σήμερα διευθύντρια του μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού, Μαρία Πολύζου.

Τη μεγάλη αθλήτρια συνόδευαν ο τ. δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζάγαρης και ο σύμβουλος επιχειρήσεων, με έδρα το Μονακό, Γιώργος Ολύμπιος, απόγονος της ιστορικής οικογένειας του Γεωργάκη Ολύμπιου από το Λιβάδι Ολύμπου. Εκ μητρός ο Γιώργος Ολύμπιος έλκει καταγωγή από το Λιτόχωρο (οικογένεια Σισκόπουλου).

Τους τρεις επισκέπτες υποδέχθηκε στον δήμο και στο μουσείο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, καθώς επίσης και το μέλος της διοίκησης του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου Χρήστος Φελώνης, ο οποίος είχε αναλάβει και την ξενάγηση όλων των επισκεπτών.


Το μέλος της διοίκησης του μουσείου ξεναγώντας τους επισκέπτες -μεταξύ των οποίων, εκείνη τη μέρα, ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, Γιώργος Παπαρσένος- τους έδειξε τα εκθέματα και τους εξήγησε για τη χρήση και την ιστορία καθενός απ’ αυτά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τους επισκέπτες γενικά για τη ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου καθώς και για τη συμβολή των λιτοχωρίτικων πλοίων και Λιτοχωρινών ναυτικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου μίλησε στους επισκέπτες και για την ουσιαστική συμβολή του λιτοχωρίτικου ναυτικού σε ιστορικούς αγώνες της Μακεδονίας στα χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς, κατά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912-1913 αλλά και στη συνέχεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκε στην κυκλοφορία η Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο

Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Αγίου Νικολάου από το ύψος του αστυνομικού τμήματος έως στην πλατεία. 


Στο κομμάτι γίνονται εργασίες αντικατάστασης της ασφάλτου και προφανώς θα συνεχιστούν και αύριο μιας και επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Δίου - Ολύμπου ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως προφανώς μας "αφήνουν" για πάντα τα τραγικά πράσινα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στο παρελθόν και τα προβλήματα που δημιούργησαν ήταν περισσότερα από αυτά που έλυσαν. 


Διαβάστε περισσότερα...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στη ΝΕΤ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος στην Εκπομπή της Νετ ''Στην Υγειά μας'', με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
Παραγωγή: Cut Production - ERT - NET: Μάϊος 2013.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 Απριλίου 2013 (7 φωτογραφίες)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ – fax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πιερικός Αρχέλαος – Πανεδεσσαϊκός 57 - 47
Για τo εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Στον τελευταίο αγώνα της η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου νίκησε τον Πανεδεσσαϊκό στην Κατερίνη με 57-47. Με τη νίκη υτή ισοβαθμεί με τον πρωταθλητή Φίλιππο Βεροίας, αλλά η διαφορά πόντων κατατάσσει τους πανάξιους εφήβους –το μέλλον του Πιερικού Αρχελάου- στη δεύτερη θέση.



Τα δεκάλεπτα: 9-14, 21-27, 43-37, 57-47.



Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χαρακλιάς Δημ. και Σιαμάτρας Βασ.



Οι συνθέσεις:



ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σκαμπαρδώνης 7(1), Σαββίδης 8(2), Λαμπονίκος 3(1), Κοντσές Θ. 11, Αναγνώστου 16(1), Χασάπης 2, Ζησόπουλος Γ, Κοντσές Θ. 6, Καπετανάκης, Κοντσές Β. 4, Τατσίδης, Νταρλαγιάννης.



Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Σίπκας, Πέτκος 18(3), Στόμας 1, Παζάρκας, Τράπκος 4, Χρήστου 6, Σίβενας 8, Κληντσάρης 2, Καραγιάννης, Μπουζμάς 8.

* * *

ΑΓΕΠ – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 20 – 72
Για τo πρωτάθλημα μίνι αγοριών της ΕΚΑΣΚΕΜ


Με 72-20 νίκησε και η ομάδα μίνι των αγοριών του Πιερικού Αρχελάου την ΑΓΕΠ.



Τα δεκάλεπτα: 5-13, 6-36, 13-50, 20-72.



Διαιτητής ο κ. Σιαμάτρας Βασ.



Οι συνθέσεις:



ΑΓΕΠ (Χρυσανθόπουλος): Πλιάφας 4(1), Μαράζης 6, Γιαμούζης 5, Τσολακίδης 2, Καραγιάννης 3(1), Αντωνίου, Ξάφης, Καραβέργος, Παπαγεωργίου, Χαρισόπουλος, Παγωνίδης, Τζημάλας.



ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χρυσίδης): Παρμακτσίδης 7, Σουκάρας 5, Γαϊτανάκης 21, Ταρενίδης 8, Βαβατσιούλας 12, Τζιοβάρας 5, Ράλλης 7, Τσιλιγγαρίδης 4, Σεϊταρίδης 2, Φανούλης 1, Ζιάκος, Τζαμακλής

* * *

Η ακαδημία μπάσκετ «ΒΕΡΓΙΝΑ» από τη Θεσσαλονίκη στον Πιερικό Αρχέλαο

Φιλικούς αγώνες με την ακαδημία «Βεργίνα» από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έδωσαν το Σάββατο που μας πέρασε, στο γήπεδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου.



Συνολικά έγιναν πέντε αγώνες και πήραν μέρος πάνω από 120 παιδιά γεννημένα από το 1996 έως και το 2005.



Η άριστη αγωνιστική εμφάνιση που έδειξαν τα τμήματα του Πιερικού Αρχελάου συμπεριλάμβανε πολλά καλάθια, καλή συνεργασία, σκληρή άμυνα και πολλά κλεψίματα.



Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την επιτυχημένη τους προσπάθεια.



Η ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου ευχαριστεί θερμά την αποστολή της ακαδημίας "Βεργίνα" και όλους τους προπονητές της, για την πολύ καλή συνεργασία και την τιμή που έκαναν να επισκεφτούν την πόλη μας.



ΦΩΤΟ:
Από τα φιλικά παιχνίδια του Πιερικού Αρχελάου με τη Βεργίνα
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας για τις πυρκαγιές

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής  Προστασίας  (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας, με θέμα το  σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών  κατά  τη φετινή θερινή περίοδο,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων).
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ! - Ισχυρότατος σεισμός 7,8 ρίχτερ στο Πακιστάν (συνεχής ενημέρωση)

Για πάνω από 40 νεκρούς κάνουν λόγου οι πρώτες πληροφορίες καθώς και για Παλιρροϊκά κύματα στις γύρω περιοχές.

Ο σεισμός έγινε 86 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της πόλης Khash του Ιράν.

14:48 - Σύμφωνα με το πρακτορείο REUTERS που επικαλείται πηγές Ιρανικών ΜΜΕ, οι νεκροί είναι εκατοντάδες 
Διαβάστε περισσότερα...